Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tesztprogramokban sehol máshol
De ha csak tesztprogramokban van különbség a memóriák MHz-je közt akkor miért gyártanak 1333, 1600, 1866, 2133 MHz-s memóriát?
azért, hogy a tesztprogramokban jobbnak látszódjon a külömbség !
LOL 😆
tesztprogramokban sehol máshol
De ha csak tesztprogramokban van különbség a memóriák MHz-je közt akkor miért gyártanak 1333, 1600, 1866, 2133 MHz-s memóriát?
Sziasztok.
i5-2400 as procihoz érdemes 1600 MHz-s ramot venni. Intel weboldalán azt írták hogy csak 1333 MHz-s memóriát támogat.
Ha az alaplapom támogatja az 1600 MHz-s memóriát akkor azt hogy tudom beállítani hogy az tényelg olyan sebbeségen működjön? Vagy mit jelent az a proci gyártó weboldalán hogy hány MHz-s memóriát támogat?
Semmit nem jelent a memória támogatás,rakhatsz mellé 2400Mhz-est is,alaplapon múlik nem a processzoron,hiába veszel jó processzort,Vga-t,ramot ha az alaplapod sz@r azon múlik minden 😀
Szóval egy Asrock Z68 pro3 vagy ASUS P8Z68-V LX alaplap már elbírná a 1600 MHz-s memóriát. gyártó oldalán azt láttam hogy támogagatja akár 2133 MHz -ig is.
i5-2400 as procihoz érdemes 1600 MHz-s ramot venni. Intel weboldalán azt írták hogy csak 1333 MHz-s memóriát támogat.
Ha az alaplapom támogatja az 1600 MHz-s memóriát akkor azt hogy tudom beállítani hogy az tényelg olyan sebbeségen működjön? Vagy mit jelent az a proci gyártó weboldalán hogy hány MHz-s memóriát támogat?
Oké Köszi a gyors választ 😀
Hello azt szeretném kérdezni,hogy a mostani gépembe megérné új ramot venni vagy ezt a gépet már nem érdemes fejleszteni?😕
Ilyenre gondoltam:KINGSTON 4GB KIT DDR2 800MHz PC6400 CL5
Ja és kb. mekkora teljesitmény növekedés varható?
Abba a gépbe megérné mindenképp 4Gb RAM-ot rakni. 2Gb ma már elég sok mindenhez nem elég. Jó ha van 4Gb, tekintve hogy nem drága, és elég sokat dob a gépen.
Ilyenre gondoltam:KINGSTON 4GB KIT DDR2 800MHz PC6400 CL5
Ja és kb. mekkora teljesitmény növekedés varható?
Persze,max később veszel még 4Gb-ot,mai játékoknak bőven elég 😀
Hány Mhz? 1600 alá ne add.
Inkább 1600 fölé ne mi a fenének többet fizetni a semmiért? Abszolút semmit se hogy az órajel. Semmi különbség nincs egy kis szar 1066os és egy full tuning 2000mhz es ram közt csak az hogy a parasztja 5x annyiért veszi. Játékokban egy fikarcnyit nem hoz.
az lenne a kérdésem hogy van egy dell gx270 alaplapom és meg néztem az adatlapját és ezt irta "4 DIMM slot Non-ECC dual channel shared DDR SDRAM system memory (333mhz 400mhz) to 4gb on the SD and SMT chassic"
ez azt jelenti hogy 4gb-ig bővíthető ddr1 és sdramal?
előre is köszi válaszokat
Unganged gyorsabban olvas 😀
köszi 😀
KEKHX1333C7AD3K24G DDR 3 1333MHz. CL7 Hyper X Kingston (2x2GB)
Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a ganged és az unganged között ? 😀
Kinéztem 2 RAM-ot
Corsair DDR3 Vegeance 1600MHz 4GBkit CL9
Kingston DDR3 1333MHz 4GB kit CL9
Az lenne a kérdésem h e kettő közül melyiket lenne érdemes megvenni(a terv 4.0 nevü gépembe) illetve a kingston bírja-e a tuningot vagy a corsair-t érdemes megvenni ha tuningolni akarok később.
Kisebb gyorsulást eredményez!!
Kb.5-10%-al!
10%? dehogyis... jó ha 2 😂
Játék alatt szinte semmi , de nem csak játékra lehet használni a gépet!
Itt egy link eldöntheti bárki h megéri-e neki vagy sem!
[url]http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=72&tPage=1[/url]
64 est rakj fel
Nagyon szépen köszönöm,sokat segítettél! További szép estét....
Kisebb gyorsulást eredményez!!
Kb.5-10%-al!
10%? dehogyis... jó ha 2 😂
64 est rakj fel
Kb.5-10%-al!
De oda a dual channel!
Ha egy alaplapba 2memória hely van és az egyikbe 4gbot a másikba pedig 2 rakok attol az még jó lesz nem ?
írd le a márkát, típust és egy linket a boltról ahol vennéd. + egy keret sem árt, ha ajánlunk másikat, mennyiért ajánljunk.
Mit kéne, hogy mondjak? :/
Szeretnék venni egy DDR3 4GB-os, 1333MHz-s ramot. Jelenleg ez van a gépemben: http://www.kephost.com/images4/2011/9/2/iel9j2qpecjlqcrzdikp.png
Ti mit gondoltok? Ugye jót választottam, és működni fog?
4 GB DDR3 1600 Mhz Corsair
vagy
4 GB DDR3 1333 Mhz Kingston
Melyik lenne alkalmas a mostani gépemhez?
Ezek nem illenek az alaplapodba. Egyébként Kingston ajánlanám.
vagy
4 GB DDR3 1333 Mhz Kingston
Melyik lenne alkalmas a mostani gépemhez?
vagy csak az XMP-t nem használhatod rajta?
http://prohardver.hu/hir/az_xmp_lehet_az_uj_varazsszo_a_ddr3_memoriamoduloknal.html