Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
de nem láttam még olyan tesztet amiben akármelyik Skylake megverte volna. 😉
i5-4590-et használok (Haswell refresh) gyári hűtővel. Netezés alatt, Pannoramic viewer, stb: 31-32 Celsius (Gigabyte APP center: system inf. viewer).
2 óra AC. Unity: 54-55 Celsiussal ingázik (MSI afterburner).
Nem tapasztaltam hűtési gondot (hozzáteszem: jól szellőző gépházban van -Z11 NEO-, és Haswell Refresh). Ha valaki 4. gen intelben gondolkozik, szerintem ettől nem kell tartania.
csuz-li: Hozzátenném még hogy a skylake-el nm-ert váltottunk, 22 helyett már 14-es és ennek az előállítási költsége is magasabb, ezért is drágábbak a skylake-ek.
De le is írtam: "Nem mondom, hogy rossz vétel lenne az új Intel"
Asus lapomhoz is adtak merevítőt, amibe bele kellett rakni a procit,majd utana a foglalatba, szoval ez nem csak mai exkluzív.
Hutokre: Ez nem, nagyon nem igy van. Gyari hűtőt a végletekig bírja, mivel nagyon könnyűek. a problema a kilós hutokkel van baj. Igazabol ott se mindegyikkel, igazából csak azokkal amelyiknek a csavarjait esz nelkul huzhatod.
Bocsi, telefonról irtam
Szóval az általad leírtaktól függetlenül ezek még létező problémák, amiket várhatóan meg fog oldani az Intel. Én kivárnám, hogy mit lépnek ezekben az ügyekben. Eddig ugye a tikk-takk modell volt, aminek a második lépcsője az architektúra fejlesztése volt és ezen belül oldották meg az ilyen gondokat (vagy épp nem). Most ez kiegészült egy harmadik fázissal (PAO modell), amit optimalizációnak hívnak, de nem hiszem, hogy odáig kivárnának. Bár, mivel a gyártástechnológián nem fognak változtatni még egy darabig, könnyen elképzelhető, hogy például a vetemedés megoldása az alaplapgyártókra vár, mint ahogy a számítási hiba megoldását sem az Intel intézte. Viszont ilyen alaplapok még nem nagyon vannak piacon.
Nem mondom, hogy rossz vétel lenne az új Intel, csak a kísérleti nyúl szerepét én másokra hagynám, főleg egy olyan felállásban, ahol a nyúl fizeti a kísérletet is. Magam a fentiek miatt régebbit vennék, így másoknak is ezt ajánlom. Persze a régebbi modellek gondjai, mint például a melegedés, léteznek, de legalább ismertek és így fel lehet készülni erre. Nem, mintha az új processzoron nem segítene a kupak alatti paszta cseréje, de az legalább alapjáraton elvégzi a feladatát, csak tuningnál kell vele foglalkozni.
A számítási hiba meg már megszűnt (ha friss a bios).
Vagy fektessek bele egy x8-as szériába ?
Szerk: Mondjuk így utólag belegondolva, csak az i7 3770 van, amit érdemes választani...
I5 2500k-ról mire lenne érdemes fejleszteni? A foglalat fontos lenne, hogy 1155-s legyen. Alaplap csere sajna nem férne most bele.
Attól függően hogy milyen párosítást választasz +/- pár fps lesz a különbség különböző szituációkban(néhol az egyik team javára nehol a másikéra). Szóval ez egy olyan dolog amin nem kellene agyalnod.
[LINK]
Szerk: Mondjuk az alaplap is lehetne jobb, mondjuk egy MSI 970 GAMING
Másfél évig gyári hűtéssel használtam, de akkor füles is kell, mert elég hangos ahhoz, hogy hangszóróval hallgasd a játékokat, meg ehhez azért egy jól szellőző ház is kellett. Most van egy Zalman hűtő rajta, ami elég olcsó és könnyű szerelni, de húzásra már kevés lenne, alapon viszont szépen hűt.
Nekem elvitte az r9 290-es VGA-t alapon, húzás nélkül, de azért az már sarkos, a gyártó is csak a 280x-et javasolja hozzá, ami reális is. Bár azt még win7 alatt próbáltam, de win10-el már más a helyzet.
A win10 kifejezetten jót tett neki, sokkal jobban kezeli (pl. már nem minden második magot kapcsolja le, hanem párban, modulonként) és a teljesítmény is "megnőtt" alatta, szóval jobban is használja ki a lehetőségeit.
Ha amd prcit veszel, akkor a fx 8320 és a fx 8350 felett ne is gondolkodj.
Az fx 9370-en egy túlhúzott fx 8350. Lapnak én ezt ajánlom [LINK]
Mivel a tápodhoz azt írtad hogy gagyi, ezért táp cserét is meg kell ejtened minél hamarabb, tápból ezt ajánlom [LINK]
Spoiler!