Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
herbyke avatar
nyitott szorzót, nemcsak le , hanem felfele is állíthatod..
a 2 es a második generációt 500 a típust k a szorzózár mentességet vs amd black edisön

egy átlagfelhasználónak nem elég a phenom 975??? még egy athlon x3 is bőven elég......18 ezerért
0
0
0
0
Core2 avatar
Lenne egy kérdésem. Core i5 2500K...mit jelöl a 2500K ?
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
köszi quad a választ 😀
0
0
0
0
almos avatar
JackFeryll írta:
Szerintetek az i5 2500k sokkal jobb mint egy AMD Phenom II X4 970BE ?
Az i5 most 50be fáj a 970BE meg mindjárt 35.

Fényévekkel jobb.
0
0
0
0
ximo avatar
JackFeryll írta:

Igen sokkal😀
0
0
0
0
JackFeryll avatar
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Valaki irlyon Pm-et,hogy hogy huzzam fejebb a procit AMIbios
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Az Ati Radeon HD 4650-et kihasználja az E6700 processzor? Nem lesz CPU limites a videókártya ugye?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hát kis felbontásban főleg a proci a lényeg!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Koni Ha akarsz egy kicsit tuningolni akkor elmondom, havernak 3800+-s procija van és 2500ig van neki húzva, meg adott a HD3870-nek is kicsit...és +10FPS-t hoz neki játékokban...pl GTA 4 1280-ban mediumon eddig volt 20-25fps most meg 24-30fps...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Koni írta:
Szerintetek az a proci ami van nekem kihasználja a videokarit 100%-ban vagy ha nem milyen procit ajánlotok Asus M2V MX SE-be

Szerintem pont kiajtja.. 😜
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Szerintetek az a proci ami van nekem kihasználja a videokarit 100%-ban vagy ha nem milyen procit ajánlotok Asus M2V MX SE-be
0
0
0
0
Lizard avatar
Persze félreértés ne essék, nincs velük semmi baj,csak mivel jön az új architektúra, így jövőre nézve jobb választások lehetnek!
Ha régi i5-öt húzod akkor még jó választás lehet!
0
0
0
0
Core2 avatar
pedig beleszerettem a Phenom II-esekbe. Na és egy i5 ?
0
0
0
0
Lizard avatar
Core2 írta:
na és egy 5970est?

Esélytelen..😃
Én a helyedbe most tényleg várnék még, aztán Sandy vagy Bulldozer!
0
0
0
0
northern avatar
Lizard írta:
Core2 írta:
Mit gondoltok a Phenom II X4 965-ről? Elég erős bármihez is?

Azt hogy a 955 jobban megéri a maga 29ezer FT-os árával😀
Amúgy kellően erős szerintem bármihez, a felső kategóriás kártyákat nem tudja már maradéktalanul kihajtani/6950-70, gtx570-580/,de ez csak a pontvadászós programban okozhat problémát😃, játékok alatt süvít!
Ilyen áron hasonló teljesítményű Intelt nem kapsz!
Még annyi szerintem várd meg az AM3+-os lapokat, azok úgyis kompatibilisek a mostani procikkal is aztán majd utána el tudod dönteni mit veszel bele!

Használtan már 32-35 között hozzádváják a D920-at, de szerintem egy i5-750 is erősebb, és jobban is lehet húzni

Ezek vannak 30párerezért !használtan!
0
0
0
0
Lizard avatar
Core2 írta:

Azt hogy a 955 jobban megéri a maga 29ezer FT-os árával😀
Amúgy kellően erős szerintem bármihez, a felső kategóriás kártyákat nem tudja már maradéktalanul kihajtani/6950-70, gtx570-580/,de ez csak a pontvadászós programban okozhat problémát😃, játékok alatt süvít!
Ilyen áron hasonló teljesítményű Intelt nem kapsz!
Még annyi szerintem várd meg az AM3+-os lapokat, azok úgyis kompatibilisek a mostani procikkal is aztán majd utána el tudod dönteni mit veszel bele!
0
0
0
0
Core2 avatar
0
0
0
0
herbyke avatar
Egy 6600 os Pentium se rossz a maga 3300 ával.1mb kes a különbség meg az ár.
0
0
0
0
Core2 avatar
szerinten egy Core 2 Duo E7400 tökéletes.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Mindenkinek köszönöm akik levédtek 😜

nem is nagyzolok itt , mert annyira nincs mire.
csak dolgozok, és hobbi szinten szorakozásképen alakitom a gépet.
Van itt sokkal jobb is mint az enyém.
a másik meg a HD val kapcsolatban.. tavaj még én is 19'' es monitoral toltam 1280ba.. én is sporoltam HD monitora.. és amit elhatározok azt be is tartom magam becsülete érdekében!

És még egy védelem részmre 😃
Régi gépem majdnem mindenestül 30 ba barátomnak adtam 😃 80-90 helyett
mert én másra is gondolok 😜
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Én nem akartam vitát ki váltani csakhát szerintetek nem idegesitő ha egy puja veri a nyálát és ezt nem maxgamre mondom hanem igy általába,h jön itt az i7-el meg az én laptopom jobb mint a te szaros géped meg ilyenek ti nem találkoztatok ilyenekkel?
0
0
0
0
Sheriff avatar
Azt seretném h proci huzással mennyi FPS nyerhető ha CPU limit áll fenn és a VGA bírna többet? És mennyire éri meg húzni mint venni egy másik"agyat"?
0
0
0
0
szabyy avatar
Énis nyáron gyűjtök gépre pénzt😃
0
0
0
0
JackFeryll avatar
A Phenom II X4 szériája elég jó ár/érték arányú. (figyelem hamarosan jön a 980 BE és így kb egy 5össel lejjebb tolja majd az árakat)

/off
Amúgy ebbe a beszélgetésbe nem akarok belefolyni, de én sem érzek benne nagyképűséget. Amúgy meg ha valaki például még nem dolgozik (gondolom erről van szó) akkor nyáron viszont melózhat és van aki gépre költi a pénzének egy részét van aki nem, viszont jobban értékelendő mintha egyeltalán nem dolgozna.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hungarian13 csak azt akarta azzal maximum h nincs szar gépe és mégis Ő vette!
De teljesen szubjektív dolog kinek mennyi pénze van amíg nem nagyképú és pofátlan addig semmi baj. Amúgy meg ne vedd fel annyira csak annyit írt h gyenge a procid a FullHD-hoz. Ennyi. nem több. De alacsonyabb felbontáshoz teljesen korrekt még.
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Koni teljes mértékben egyetértek veled végre valaki megmondta már...

Nekem se a szülök vették meg a gépet és mégse egy P1 sem van

Miért? Ami nem Intel Core I7 meg I5 az neked már P1? Meg ami nem bírja a Full HD felbontást az már sz@r játék? Akkor te aztán jó gazdag csávó lehetsz. Köszönd meg az életnek hogy ilyen mákod van. Tudod nem mindenki kereshet annyi pénzt, hogy ezekre teljen neki, én beérem kisebb géppel is. Mit dolgozol te? Politikus vagy?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Csak idegesitő a sok sz*r*s puja.It pofáznak mert anyuci megveszi a gépet és leszolják a másikét nemkell példát mondjak me sok hazug van ezen az oldalon is az éveket figyelembe véve
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:
Koni írta:
Akinek erős procija van az örüljön,hogy anyuci meg apuci megveszi neki meglátnám én ha neki kéne megkeresni.Ezt átlagosan mondom mindenkinek😠

Köszi! 😂 Az erős procikat a kereskedők csak és kizárólak gazdag szülők jelenlétében hajlandók eladni 😆

Hát ez az 😂 😂 nincs ott az anyuci meg az apuci...
hiába megy a gyerek ode 300 ezerel hogy egy X980 procit vegyen elküldik 😂

Nekem se a szülök vették meg a gépet 😃 és mégse egy P1 sem van 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Koni írta:
Akinek erős procija van az örüljön,hogy anyuci meg apuci megveszi neki meglátnám én ha neki kéne megkeresni.Ezt átlagosan mondom mindenkinek😠

Köszi! 😂 Az erős procikat a kereskedők csak és kizárólak gazdag szülők jelenlétében hajlandók eladni 😆
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Igen de akkor nem kell lenézni a gyengébb processzort. Nem lehet mindenkinek HD monitora ...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hungarian: Azért akar full hd-ban játszani mert full hd monitora van...-.-"
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
quadgame de részben nekem is szólt olvass vissza kicsit. Leírtam milyen procit akarok erre ő azt mondta hogy eléggé gyenge, mert a HD-t nem bíná. Eszemben sincs HD-ban játszani...
0
0
0
0
szabyy avatar
MaximumGame írta:
szabyy írta:
MaximumGame írta:
szabyy írta:
Nekem e2160 van 2,7GHz-n és még a legtöbb játék megy medium/highen, szóval tényl enm kéne ennyire túlozni😃

1280 as 1024 es beálitáson megy is de én HD ról beszélek 😃

Én álltalában fullHD-ban játszok, vagy minimum 1680x1050😃

2magos Bivay Erös E8200 Procim HD ban Force unleshed et nemnagyon bírta el...
szóval aminek kell proci abban kizárt hogy full HD ban játszál...
Amihez nem kell nagy proci, annak elég egy VGA is HD ba, de ha proci igényes akkor akad mint állat..
az e2160 meg kisetudja hajtani a HD5750, szóval még igy is mázlid van hogy jólmennek a dolgok 😃 de azért megnézném egy GTA 4 hogy megy rajta vagy Crysis full HD ban..

már bocsi, de a gta-t meg a crysis 2-t is full HD-ban játszottam😃

Szerk, amikor vga választásnál voltam, akk azt mondták, h toljak fel mindent fullHD-ra mert annál jobban használja ki a vga-t... am ez ígyis van, mert pl a gta-t bármilyen felbontásban játszom, akk is ua az fps
meg tudom h nem hajtja ki a proci, de majd nyáron lesz új...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hungarian13 Az am sztem nem neked szólt.
0
0
0
0
hnemaria avatar
ha valaki olcsón jót akar, 20 ezer körül van a Phenom II X2 555 BE
nagyon jó kis proci, minden mai játék gond nélkül megy rajta 😀
de ha nem lenne elég még 4 magosithatod is ahogy én 😀
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
OMG. Mi a francért akarnék HD-ban játszani? Ez egy játék nem egy film... -.- Neked aztán sok pénzed lehet maximum. 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
szabyy írta:
MaximumGame írta:
szabyy írta:
Nekem e2160 van 2,7GHz-n és még a legtöbb játék megy medium/highen, szóval tényl enm kéne ennyire túlozni😃

2magos Bivay Erös E8200 Procim HD ban Force unleshed et nemnagyon bírta el...
szóval aminek kell proci abban kizárt hogy full HD ban játszál...
Amihez nem kell nagy proci, annak elég egy VGA is HD ba, de ha proci igényes akkor akad mint állat..
az e2160 meg kisetudja hajtani a HD5750, szóval még igy is mázlid van hogy jólmennek a dolgok 😃 de azért megnézném egy GTA 4 hogy megy rajta vagy Crysis full HD ban..
0
0
0
0
szabyy avatar
MaximumGame írta:
szabyy írta:

0
0
0
0
MaximumGame avatar
szabyy írta:

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
már irtunk egyet Outsider20. milyen gépet vegyek topic
0
0
0
0
Outsider20 avatar
Sziasztok!

Gép vásárlás előtt állok de nem tudom, hogy milyen configot rakjak össze.Nem nagyon értek hozzá hogy mi mivel kompatibilis stb. 200ezer ft-ot szánok rá (Monitor + egér+ bill. nélkül). Megkérlek titeket segítsetek nekem. Elöre is köszönöm mindenkinek.
0
0
0
0
niteforce avatar
csabi95 írta:
császtok lenne egy kérdésem, Gigabyte GA-945GCM-s2l alaplapra lehet 2 magos processzort venni?

Igen, 2 magost lehet tenni bele

[LINK]
0
0
0
0
csabi95 avatar
császtok lenne egy kérdésem, Gigabyte GA-945GCM-s2l alaplapra lehet 2 magos processzort venni?
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Videókártyát azt nem szándékozom venni, most lett véve az 1gb-os januárban...

RAM-ból meg még meglátom hogy elég lesz e 2GB vagy 4 lesz belőle. minden azon múlik mennyi pénz ''marad'' az újítás után.

Változás van. Nem E5700 lesz. Hanem E6700... erről mi a véleményetek?
0
0
0
0
herbyke avatar
4 giga 1600 os ramokat már 12 ér találsz.
Ha meg játszol ne a procit nézd.(először)
Sőt már 5850 es radeont is kapsz 42 ér(MSI twin frozeres)
Egyébként én is most rakok össze új gépet, meg is vagyok halva rendesen.
Főleg, hogy a nyakunkon a buldózer
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció