Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Tesla GoD írta:
jó az asus, de most itt az összes alaplapjukat nézve összeszedted a pozitív tulajdonságokat, és ráhúztad az egész választékra, mintha minden lapra igaz lenne az összes

Ez most bandymnc-nek szól? 😃
mivel te nem soroltál fel tulajdonságokat, valószínűleg neki😂 csak nem akartam visszafele válasolni
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
jó az asus, de most itt az összes alaplapjukat nézve összeszedted a pozitív tulajdonságokat, és ráhúztad az egész választékra, mintha minden lapra igaz lenne az összes

Ez most bandymnc-nek szól? 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
bandymnc írta:
Cooley írta:
Az ASUS a legjobb alaplapgyártó? Ez miben is nyilvánul meg? 😃 Tény, hogy ők adják el a legtöbbet, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ők gyártják a legjobbakat.

Hát abban nyilvánul meg h
-marha jó minőségűek
-olcsók
-egy alaplap tipus szinte minden támogat
-jól lehet húzni rajta
-és nincs oan mint pl astrocnál h azt mondják h ez meg ez a vidikártya mehet bele a többit meg nem fogadja el pl
és még sok sok indok szól mellette

Ezek közül minden ugyan úgy igaz többek között a Giga és az MSI deszkáira is. 😀 Azt egyébként nem mondanám, hogy olcsóak a deszkái, inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak olcsó deszkái is, de azok meg sz*rok a többihez képest.
Egy példa: http://i pon.hu/webshop/product/_msi_870a_g54/145731
http://i pon.hu/webshop/product/_asus_m4a87td/161456
Azonos ár, de az MSI lényegesen jobb...
0
0
0
0
Cooley avatar
bandymnc írta:
Cooley írta:
Az ASUS a legjobb alaplapgyártó? Ez miben is nyilvánul meg? 😃 Tény, hogy ők adják el a legtöbbet, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ők gyártják a legjobbakat.

-marha jó minőségűek
-olcsók
-jól lehet húzni rajta
-és nincs oan mint pl astrocnál h azt mondják h ez meg ez a vidikártya mehet bele a többit meg nem fogadja el pl

Ezek közül minden ugyan úgy igaz többek között a Giga és az MSI deszkáira is. 😀 Azt egyébként nem mondanám, hogy olcsóak a deszkái, inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak olcsó deszkái is, de azok meg sz*rok a többihez képest.
Egy példa: http://i pon.hu/webshop/product/_msi_870a_g54/145731
http://i pon.hu/webshop/product/_asus_m4a87td/161456
Azonos ár, de az MSI lényegesen jobb...
0
0
0
0
no avatar
jokerke96 írta:
Ha megnéznéd nagyon megköszönném 😀

okés két perc és küldök egy privátot 😃
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Ha megnéznéd nagyon megköszönném 😀
0
0
0
0
no avatar
jokerke96 írta:
bandymnc : Most van a gigabyte HD4850 1gb videókártyám az tökéletesen megfelel játszásra , mindent visz. 2gb ramom van , 1gb ram kellene még max 667MHz , és egy processzor. Most 17 ezer forintom van kb. de majd húsvétkor akarok venni. Addigra remélem 25 összejönne. Csak úgy kellene nézni hogy az Asus P5LD2-VM lapomba belemenjen...

hát nem tom mennyire bízol a netes oldalakban mert én egy oldalról szoktam venni használt új dolgokat és jelentősebben olcsóbbak szal ha érdekel akkor nézhetek onnan mert 17k ból nem naon sok jó proci közül válaszhatsz
0
0
0
0
jokerke96 avatar
bandymnc : Most van a gigabyte HD4850 1gb videókártyám az tökéletesen megfelel játszásra , mindent visz. 2gb ramom van , 1gb ram kellene még max 667MHz , és egy processzor. Most 17 ezer forintom van kb. de majd húsvétkor akarok venni. Addigra remélem 25 összejönne. Csak úgy kellene nézni hogy az Asus P5LD2-VM lapomba belemenjen...
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:

-marha jó minőségűek
-olcsók
-jól lehet húzni rajta
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
no avatar
jokerke96 írta:
Értem.... Ááááá most már össze vagyok kavarodva azt sem tudom mit csináljak! 😆

figy ha megmondod mennyi pénzed van a gépre és miket akarsz venni akkor összedobok egyet
gondolom ugy is játékra kell 😃
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Értem.... Ááááá most már össze vagyok kavarodva azt sem tudom mit csináljak! 😆
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
bandymnc írta:
jokerke96 írta:
Ez jó lenne?

Figyeljj annyit tok mondani h ne spóroljj ien cuccokon mert besülsz vele az biztos...meg a legjobb alaplap gyártó az asus
pl van asszem 10k körül egy mATX es lap asus p5kpl AM/EPU nah ez téll minden procit támogat max 4 giga memória deh nem is kell több mert fölösleges és nagyon jó kis lap

Az ASUS a legjobb tenyleg, nekem is asus deszkam van, es amellett, hogy 10000 forintos ara ellenere kituno, minden van rajta ami kell, a DVD-n van 90 napos norton, egy csomo hasznos progi, pl. asus turbo key. Szoval nagyon jo kis lap, annak ellenere hogy nvidia chipes.

de am még attól h egy proci 4 magos mindig jó pl egy E8600 a két magjával többet ér mnit egy Q8200 es attól függetlenül h 4 mag
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Akkor azt a lapot ami 10k hol tudom megrendelni? Linkelné valaki? És a 10k-s lapra csak Nvidia kari megy? Gigabyte nem?
0
0
0
0
niteforce avatar
bandymnc írta:
jokerke96 írta:
Ez jó lenne?

Figyeljj annyit tok mondani h ne spóroljj ien cuccokon mert besülsz vele az biztos...meg a legjobb alaplap gyártó az asus
pl van asszem 10k körül egy mATX es lap asus p5kpl AM/EPU nah ez téll minden procit támogat max 4 giga memória deh nem is kell több mert fölösleges és nagyon jó kis lap

Az ASUS a legjobb tenyleg, nekem is asus deszkam van, es amellett, hogy 10000 forintos ara ellenere kituno, minden van rajta ami kell, a DVD-n van 90 napos norton, egy csomo hasznos progi, pl. asus turbo key. Szoval nagyon jo kis lap, annak ellenere hogy nvidia chipes.
0
0
0
0
no avatar
jokerke96 írta:
Ez jó lenne?

0
0
0
0
jokerke96 avatar
Értem. Nézegettem még Intel-es lapokat is és ezt néztem ki :

http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-945gcm-s2c/

Ez támogatja a négy magos procikat is.

Ennek az alaplapnak az ára :

6000ft

6 hónap céges garancia van rajta.
0
0
0
0
hassi avatar
jokerke96 írta:

A Kettő együtt tud működni?

tudomásom szerint nem.
Nekem kisebb a DDR2-es ramom mint 533MHz asszem és akkor az ebbe nem működne normálisan?

ezt nemtudom 😀
Processor: AMD Phenom™ II X2
Ez 14.000ft lenne
Ez is jó lenne nem?

ezt válaszd.
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Nekem..... Jó lenne nem? Egyébként ha vennék egy AM3-mas alaplapot ami ez lenne : http://pcx.hu/termek/asrock-n68c-s-ucc-oem-alaplap-58888 Ez jó lenne? És akkor tudnék venni DDR3-mas ram-ot is mert mind a 2-t támogatja és lenne benne DDR2-es és DDR3-mas is. A Kettő együtt tud működni? Meg az alaplap ezt írja a DDR2-eshez : 2 x DDR2 DIMM 1066/800/667/533MHz, max.: 8GB Nekem kisebb a DDR2-es ramom mint 533MHz asszem és akkor az ebbe nem működne normálisan? És egy 4 magos procit vennék még ami ez lenne :

Eladó egy Athlon II X4 640 processzor

- AM3 foglalat
- 4 mag
- 3.0 GHz alapórajel

eredeti csomagolásban (dobozos), gyári hűtővel.

Garancia 2011.09-ig az iPON-nál.

Ennek az ára : 17.990

Ez jó processzor nem?

VAGY

AMD Athlon II X2 240E

ez a processzor is jó lenne nem?

Ez 13.990 ft-ba kerülne. Inkább most erre lenne pénzem ha veszek alaplapot is. Ezen is jól futnának 1280x1024-ben a játékok a mostani videókártyámmal meg rammal? (ramhoz veszek még majd)

És még mindig lenne 1 😃

Processor: AMD Phenom™ II X2
Model: 550
Operating Mode 64 Bit: Yes
Revision: C2
Core Speed (MHz): 3100
Voltages: 0.850-1.425V
Max Temps (C): 70
Wattage: 80 W
Virtualization: Yes
L1 Cache Size (KB): 128
L2 Cache Size (KB): 512
L3 Cache Size (KB): 6144
CMOS: 45nm SOI
Socket: AM3
Black Edition: Yes

Ez 14.000ft lenne

Ez is jó lenne nem?

Válaszokat köszönöm!
0
0
0
0
jokerke96 avatar
És Intel Core 2 Duo E6600 jólenne nem?
0
0
0
0
forestgreen avatar
Kicsit több infót a gépedről és akkor jönnek majd az ötletek, legalább egy alaplap típus kellene. És a VGA-dnál az a monitorod max felbontása?
0
0
0
0
Szanto Roland avatar
milyen procit vegyek a vga m hoz? a vgam Ati Radeon HD 4350 512 mb ddr2 1024x768
0
0
0
0
tibor560sec avatar
jokerke96 :
Az az alaplap nagyon visszatartaná azt a bajnok C2D-t .....
-max 667 DDR2 stb , stb ...
-meg az sem biztos , hogy van hozzá olyan BIOS ami komp. a CPU-val .... tehát ha ilyen processzort szeretnél javaslom , hogy cserélj alaplapot ...

És akkor itt felmerül a platformváltás 😊 , hát igen , akkor még jobban járnál ...
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Úgyértem csak olyanokat amiket ír. Azokhoz a processzorokhoz. Ááááá jó lett volna pedig egy Quad! 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
jokerke96 írta:
De ha adott is ki akkor csak olyanokat amik fennvannak az Asus.hu-n igaz?
azt csakis kizárólag a gyártótól szabad leszedni, isten ments hogy máshonnan
0
0
0
0
jokerke96 avatar
De ha adott is ki akkor csak olyanokat amik fennvannak az Asus.hu-n igaz?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
niteforce írta:
jokerke96 írta:
Hogy érted Tesla hogy a BIOS nem támogatja? Azzal tudok csinálni valamit? Amit Synda bemásolt benne van nincs ott az 1333MHz FSB... :/

BIOS frissitessel megoldhato hogy tamogassa a procit (elvileg)
ha a gyártó adott ki olyan frissítést, amiben támogatja az adott procit, akkor megoldható
0
0
0
0
niteforce avatar
jokerke96 írta:
Hogy érted Tesla hogy a BIOS nem támogatja? Azzal tudok csinálni valamit? Amit Synda bemásolt benne van nincs ott az 1333MHz FSB... :/

BIOS frissitessel megoldhato hogy tamogassa a procit (elvileg)
0
0
0
0
jokerke96 avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ha a bios nem támogatja, akkor nem fog benne menni
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Azért mert az Asus.hu nem írta a támogatásoknál és az FSB több 1066MHz-nél és az Asus.hu pedig aztírja hogy 1066MHz-es és egy 1333MHz-es gondolom belemenne csak nem működne normálisan.
0
0
0
0
no avatar
jokerke96: Ha LGA775-ös alaplapod van miért ne menne bele egy e8400 vagy egy Core 2 Quad?
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Nekem csak Inteleset támogat az alaplapom sajnos , pedig egyből AMD-t vennék. :S Amúgy az E8400-at úgy venném hogy az nekem kb. 15 ezerbe kerülne , mert a mostani procimat 7 ezerbe beszámítaná az illető. Csak hát nemtudom! 😃 A quad-ot az a baj úgysem támogatná szerintem az alaplapom.... Mert nemírja itt a támogatásnál... Sőt még az E8400-at sem mert mint ahogy fentebb írtam E6700-ig írja..... Most akkor csak eddig vehetek processzorokat? Egyébként nekem jó az 1280x1024-es játszma is , nemkell nekem HD! 😃 Ja igen és ennek az E8400-nak az FSB-je 1333MHz nekem az alaplapnál 1066MHz-et ír. Ez mit jelent?
0
0
0
0
herbyke avatar
Meg játékokban a vga számít.
1440x900 ban ugyanannyi fps van egy gtx 460+ core i5 2800mhzen nel (amihez az nvidia core i7 es procit ajánl)
mint 1450(1463) mhzen.... 133x11 .
Akkor mi kell egy gémnek??????hogy 56 fps legyen?
Athlon x4 gyel is ennyi .... igaz magasabb órajelen
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ö Tudja de ha van olyan procira pénze akkor én cserlnék 😃
vagy vegye használtan ugy meg is éri 😃
nekem E8200 volt kb ugyan az... de már komolyabb játékokban nem jó...
hiába egy atom stabil jó proci!
0
0
0
0
maniacc avatar
MaximumGame írta:
E8400 már ne vegyél... :S nem éri meg.. inkább gyüjt még és AMD X4

De nem akar új lapot venni.. Amúgy Core 2 Quad-ot ne vedd meg annyiért, E8400 jobb játékoknál meg pár proginál is.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
E8400 már ne vegyél... :S nem éri meg.. inkább gyüjt még és AMD X4
0
0
0
0
cseszka avatar
jokerke96 írta:
Az sem baj hogy amit linkeltem az alaplapomról nem írja az 1333MHz fsb-t csak 1066MHz-et? És itt a támogatásoknál csak e6700-ig van........ Vagy ezt is vehetem amit linkeltem az e8400-at?

Itt böngészheted az alaplapod tulajdonságait,lehet bios frissités segi a dual core proci támogatáshoz.
http://www.asus.hu/product.aspx?P_ID=orjq7G3HX3F0tRrN
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Az sem baj hogy amit linkeltem az alaplapomról nem írja az 1333MHz fsb-t csak 1066MHz-et? És itt a támogatásoknál csak e6700-ig van........ Vagy ezt is vehetem amit linkeltem az e8400-at?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem ebbe nem bele a quad, akkor vedd a duo-t ami linkeltél 22-ért az is jó
0
0
0
0
no avatar
jokerke96 írta:
A 2400MHz jó? Amúgy itt ezt nézegettem az alaplap támogatásait : http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5LD2-VM.html És nem írt Core 2 Quad-ot ..... Vagy ez nem számít? Annyi a lényeg , hogy 775-ös foglalatú legyen?

hát azért számít h mit ir mert nem mind1 h mien 75 de am nézdd meg az asus weboldalán ott 100% biztosan leirják hogy mien procik mennek bele
0
0
0
0
jokerke96 avatar
A 2400MHz jó? Amúgy itt ezt nézegettem az alaplap támogatásait : http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5LD2-VM.html És nem írt Core 2 Quad-ot ..... Vagy ez nem számít? Annyi a lényeg , hogy 775-ös foglalatú legyen?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ez jobb lenne és ez is belemegy
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Értem és akkor más semmi sem számít hogy jól működjön igaz? Csak hogy 775-ös legyen.

Amúgy ehhez a procihoz mit szóltok?

Intel Core 2 Quad, Processzor mag: Kentsfield, Magok száma: 4 magos, Processzor foglalat: Intel Socket 775, Processzor órajel: 2400 Mhz, Gyártási technológia: 65 nm, Busz sebesség: 1066 Mhz, L2 cache: 8 MB, Üzemfeszültség: 1.5 V, Fogyasztás: 105 W

és ez 26.000
0
0
0
0
herbyke avatar
Tesla GoD írta:
MaximumGame írta:
Tesla GoD írta:
hardX írta:
De az i3 igaz h 2 magos de 4 szálon fut. Azért ez is számit
persze hogy számít, és sokat is dob rajta, de 4 fizikai maggal nem ér fel

de viszont 😃 i7 920 as 8 szálon felér a 6magos AMD hez lazan 😃
ott azért már elég kakaót ad naki, hogy átlendüljön az alapból nem túl izmos phenom II-es magokon, talán olyan játékokban lenne esélye, amiknek valóban szükségük van 6 magra...

a 6a mog as amdt az én i5v 760 am is kenterbe veri...

14700mb/s os L3 olvasás....ez az ami miatt lassú az x6
0
0
0
0
herbyke avatar
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2010/10/15/intel-core-i5-760-review/6

tessék itt egy teszt
talán segít dönteni milyen processzort vegyél....
0
0
0
0
maniacc avatar
jokerke96 írta:
Sziasztok! Kérdésem lenne :

Eladó E8400 Prockóó!!!
E0!
FSB 1333
6MB L2 Cache
Hibátlan, nem polírozott stb... Alapon, 3.000 Mhz-n ment..

Ezt a procit 22 ezerért venném. Megéri? És amúgy ez igaz belemenne az alaplapomba? Asus P5LD2-VM Socket 775-ös foglalatú.

22 ezerért megéri 😀 Újonnan 38 körül lehet kapni. Jó proci csak már ennek az árán 4 magosat lehet venni (AMD). És igen belemegy az alaplapodba ha 775-ös, mert a proci LGA775. 😀
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Sziasztok! Kérdésem lenne :

Eladó E8400 Prockóó!!!
E0!
FSB 1333
6MB L2 Cache
Hibátlan, nem polírozott stb... Alapon, 3.000 Mhz-n ment..

Ezt a procit 22 ezerért venném. Megéri? És amúgy ez igaz belemenne az alaplapomba? Asus P5LD2-VM Socket 775-ös foglalatú.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát, a medium és minimum között-höz sztem igen, talán kicsit jobb grafnak is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció