Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Pixx avatar
ha abban az alaplapban nem fog neki az fx8300 throttlingolni az kemény 😀 Havernak az fx 6100 képes volt egy ASRock 990FX Extreme3 mellett throttlingolni ennyit az amd ascrock alaplapokról silány 4+1es tápellátásáról 😀
De hát mindenki azt csinál amit akar csak ne az legyen hogy tegye bele abba az alaplapba aztán jön ide vissza sírni hogy mi ez a nagy fps ingadozás pl: 60-ról 10-re 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
r7 370 mellé szerintem felesleges váltania...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Abban igazad van, hogy nem lehet húzni bent a processzort, de azért húzni nem mindenki szokott. Másrészt adott az alaplap, amihez gépet szeretnék fejleszteni, akkor nem rossz választás még alapjáraton sem a 8300, ami ráadásul még csak nem is drága és egy fokkal jobb, mint ami most benne van. Az alaplap meg támogatja minden gond nélkül.
0
0
0
0
Razor97 avatar
Bronson majd nyáron tervezek vga cserét is egy ASUS RADEON R7 370 STRIX-R7370-DC2OC-4GD5-GAMING 4GB- ra.
0
0
0
0
Bronson avatar
annak a lapnak szerintem már a Phenom is kihívás, nem is értem hogy kaphat fx plecsnit egy ilyen... ha meg 8300-at vesz az ember azt illik megtuningolni rendesen, hogy versenyképes maradhasson! ha meg nem lesz egy komolyabb vga csere, akkor az a phenom is bőven elég lesz még, felesleges a csere!
0
0
0
0
Puffin avatar
Én meg egyetértek Bronson-nal. Nem tennék FX8xxx procit abba a lapba, mert utána csak szívás lesz vele! Aztán mi leszünk a hülyék, hogy miért mondtuk hogy tegyen bele.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát a 8300 és a 8320e is kis fogyasztású, 95w-os, szóval én nem izgulnék nagyon. Ha minden igaz, akkor érdemesebb lenne a 8300, mert az alacsonyabb feszültség mellett dolgozik.
A gyári hűtése a 125W-os 8350-nek sem rossz, csak legfeljebb hangos, szóval ez mindegy is. Ha szellőzik a ház, akkor elég a gyári is.
0
0
0
0
Bronson avatar
abba az alaplapba nem ajánlok fx procit... max 4300-at de az nem upgrade.
0
0
0
0
Razor97 avatar
Sziasztok! Jobb processzort vásárolnék kinéztem ketőt ami jo lenne az alaplapomba az amd fx-8300 és az fx-8320e-t.
Szerintetek meik a jobb?(hűtésre nem az alap hűtőt használnám,már van jobb)
0
0
0
0
Bronson avatar
sokaknak még mindig a látvány miatt nem tetszik, mert minőségben vannak ott is jó lapok (sőt), ha nem használsz több vga-t/bővítőkártyát, akkor ott lóg üresen, szóval nem is használod ki lényegében...
0
0
0
0
winrar avatar
Én is jobban szeretem a rendes ATX-et, ennek ellenére mATX lapom van (olcsóbb volt), meg vagyok vele elégedve. Oculus Rift-hez GTX 970/R9 290 az ajánlott.
0
0
0
0
levi1998 avatar
Az Oculus rift miatt szeretnék jobb dolgokat venni, egyelőre még csak ez, aztán amjd később a VGA is, sajnos a Radeon 7870 nem igazán lezs jó ahogy néztem 😞 miért nem vagy híve van vmi hátránya?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én nem vagyok híve az mATX-es lapnak, de persze attól még jó a párosítás és ha lesz mellé téve egy valamire való VGA is akkor jó mindenre! 😀
0
0
0
0
levi1998 avatar
Szeretnék vásárolni új processzort, már ki is néztem de ehhez kell vennem új alaplapot is.
ASUS B85M-K Intel B85 LGA1150 mATX alaplap + Intel Core I5 3,4 GHz LGA1150 6MB Box processor
Ez a kombó így rendben van igaz? És tökéletes midnenre uyge?😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Haku: A 2011-v3 X99 chip-hez az én configomhoz van optimalizálva! Már ebben is a cpu_ban van a memória vezérlő és nem a lapon de ez bírja az 1.35 voltos ramokat is míg a skylake nem nagyon bírja csak az 1.2 voltosakat.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Akkor az 1.35ös mihez van? IFA WL50hez?
0
0
0
0
no avatar
Msi Gaming M3 B150 alaplapot néztem ki. Szerintetek jó lenne ?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
kserox11:Csak arra nagyon figyelj oda, hogy a skylake csak az 1.2 voltos DDR 4-es ramokat szereti a 1.35 voltost nem. Mivel a prociba van a memória vezérlő és nem a lapon, ezért állítólag az 1.35 voltos ram idővel megöli a procit!

Hát igen behatárolta mert, vagy skylake vagy 2011-v3 X99 es lapot vesz ha sok pénze van rá!
0
0
0
0
Bronson avatar
igy igencsak behatároltad a vásárlásodat... 😊
0
0
0
0
no avatar
Oh értem, csak skylake támogatja. De akkor lehet inkább maradok az intelnél mert a ddr4 ramot már holnap hozzák :/ Meg akkor olyan alaplapot is kell néznem.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
kserox11:
"ez lesz elvileg" gépedhez RAM-nak 8 gb ddr4-et adtál meg, azt csak intel skylake támogatja, szóba se jöhet mellé az AMD.

Szóval még nincs CPU, alap, meg RAM (DDR3 vagy 4 legyen).
0
0
0
0
no avatar
Sorry elfelejtettem említeni az alaplapot, nos még az sincs. Bronson: És mi a véleményed az i3 6100- ről? mostani játékokhoz elég?
0
0
0
0
Bronson avatar
ha amd oldalon maradnál, akkor 37ezerért fx 8300 nagyon jó vétel! inkább, mint az fx 6300.
0
0
0
0
zelcsi avatar
kserox11: azt meg hogy csináltad hogy összeraktál egy gépet és nem tudod hogy milyen processzer támogatottságú az alaplapod???
0
0
0
0
no avatar
Hali, egy gépet raktam össze de már csak a proci hiányzik, nos nem tudom el dönteni intel vagy amd-t vegyek. Ezeket néztem ki: fx 6300 - i3 6100, de persze más fajta is szóba jöhet 35-40 ezerig.
0
0
0
0
Bronson avatar
ramod milyen, ddr2 vagy 3?
0
0
0
0
no avatar
Haliii, szeretnek uj alaplapot es processzort is venni ezert nem irom le gepem adatait. Kb 30k-et szeretnek rakolteni ha egy 10essel tobb az se gond, vagy picit meg tobb na m1, szoval leginkabb gta v-hoz lehetoleg hasznalt alaplap es proci erdekel. Utoljara pedig a videokartya, azt is szeretnek egy jobban 20korul es persze ugyan ugy gta v-hoz koszonom a valaszokat
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zoli73: Igazad van, nem is vitás. Én viszont abba gondolkodom ilyenkor, hogy én mit tennék az adott helyzetben. Márpedig adott egy deszka, ami - ha korlátosan is - de támogat egy olyan processzort, ami egyrészt jobb, mint ami benne van, másrészt meg nem is túl drága. Szóval nem rossz lépés, csak nem optimális, de ugye az optimális drágább is legalább egy húszassal. Más lenne a leányzó fekvése, ha új gépről lenne szó, amiben eleve az a terv, hogy 8 szálas processzor legyen bent. Én is meglépném simán ebben a helyzetben azt, hogy beleteszek egy 8300-át, pedig tudom, hogy az nem fog úgy működni, mint egy 8300 egy másik, jobb alaplapban, de az biztos, hogy többre megyek vele, mint a 4100-val.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csuz-li:Épp azért írtam hogy a 8-as szériának erősen ajánlott. Persze hogy bele lehet tenni gyengébb lapba is és el is indul, csak nem sok értelmét látom! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ez mind igaz, csak ugye a kérdés az volt, hogy tud-e bele tenni 8xxx-es processzort. A válasz, hogy tud, megfelelő feltételekkel.
Az már más kérdés, hogy mire kell. Amúgy előrelépés a régebbi chipsettel is, főleg, ha win10 is kerül mellé. Ahogy be lehet tenni egy B-s, és egyéb chipsethez is i7-et, nem kell feltétlenül H-s, vagy Z-s a legjobból, ugyan úgy lehet régebbi chipsettel AMD-t is.
Persze optimális körülmények között kell mindaz, amit írtok, csak nem az a minimum feltétel.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A 8XXX-es szériánál már határozottan és erősen ajánlott csak is a 990-es chipszett!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
soko

Én a helyedben egy erősebb VGA-n gondolkodnék nem procin, ugyanis szerintem most is inkább VGA mint CPU limited van.

A másik meg az hogy ( és ez nem személyeskedés ) beleveszitek az FX 4xxx, 6XXX, 8XXX, procikat az régebbi alaplapokba aztán sírtok és szidjátok az AMD-t hogy mien szar mert Droppol a játék.
Mondom ezt úgy hogy "inteles" vagyok.
Az FX prociknak az ajánlott "deszkák" A 970-990-es chipsettel rendelkezők.
0
0
0
0
csuz-li avatar
soko: Az esetek többségében az van, hogy ha egy alaplap támogat olyan processzort, ami az alaplap kiadása után jelent meg, akkor azt csak az új BIOS segítségével támogatja. Ilyenkor a régi processzorral kell végrehajtani a BIOS frissítést, mert elképzelhető (bár azért elég ritkán), hogy enélkül az új processzorral meg sem indul a gép.
Viszont szinte minden alaplap támogat újabb CPU-t is, hiszen csak két fizikai paraméternek kell megfelelni: a tokozásnak (méret és lábkiosztás), illetve a terhelésnek, ami ugye klasszikusan a CPU fogyasztása. Minden más megoldható újabb BIOS-al, illetve chipset driverrel. Ilyen szempontból az AMD-s alaplapok előnyben vannak, hiszen az AMD ritkán vált tokozást. No nem szívjóságból, csak a fejlesztési ciklusa finoman szólva is lassabb, mint az Intelé.
0
0
0
0
soko avatar
csuz-li : Köszönöm szépen a választ a bios frissítésre nem is gondoltam volna .
0
0
0
0
csuz-li avatar
soko: Az az alaplap, ha minden igaz, csak a 95w-os procikat bírja, azaz nem a teljes 8xxx szériát. Pl. a 8350 125w-os... Viszont mehet bele például a 8300, ami amúgy is jó áron van mostanában. Ne felejts el CPU csere előtt BIOS frissítést is megejteni.
0
0
0
0
soko avatar
Az alaplapom papírjait megnézve még az fx 8xxx szériát is támogatja .
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát a 845 ugyan tényleg a legerősebb, bár nem sokkal jobb a 860K-nál. Játékok alatt nem is mutatkozik meg ez az előny igazán. Emellett a 845 csak egy felturbózott mobil processzor, aminek legnagyobb előnye a kis fogyasztás. Ráadásul eleve a stabilitása határán dolgozik, húzni sem lehet, ellentétben a 860K-val.
0
0
0
0
TarantulaGuy1989 avatar
Jelenleg a 845-ös a legerősebb modell, a számozás viszont hülyén sikerült ez tény.
0
0
0
0
Bronson avatar
az Athlon szériában az X4 860K van még ami erősebb. a vicc, hogy iponon olcsóbb is, mint a 845, de ezt már megszokhattuk hogy nem ez alapján megy az árazás, sokszor a gyengébb a drágább 😊 de vannak még apu-s cuccok amik erősebbek, de ezt is lehet tuningolni, szóval...
0
0
0
0
TarantulaGuy1989 avatar
FM2+ foglalatba várható még idén az X4 845-nél erősebb proci?
0
0
0
0
Bronson avatar
első körben nézd mi a hibakód, lehet abból kiderül valami...
0
0
0
0
botmunpls avatar
Változó. Volt, hogy Arkham Knight-oztam 4 órát és semmi gond, pár napra rá anyum nyomta a fészbukot és 2-3 óra után kampó.
0
0
0
0
Bronson avatar
mi a hibakód, teljesen random vagy terhelés alatt?
0
0
0
0
botmunpls avatar
Sziasztok! Nem teljesen a témához kapcsolódik a kérdésem.
Vettem egy godavari-s procit egy gigabyte alaplappal (részletes leírás a profilomban). Win10-zel tök jól működött, aztán pár hét után elkezdte leállítani magát a gép, majd nehézkesen elkezdett újraindulni. Elvileg a rendszer omlott össze. Feltettem hát a régebbi Win7-et, 2 hétig bírta, és elkezdte megint...Azt mondták, hogy ez szoftveres hiba, és nem hardver, de én nem tudom hova tenni. Garancia van, csak kb. 2-3 hónapot kéne várnom, mire visszakapom a gépemet mert bonyolultan jöttek össze az alkatrészek, így a kérdésem annyi lenne, hogy valakivel előfordult már hasonló, vagy tudna valami mezei ötletet, miért lehet? Angol fórumokon találtam ilyesmi hibákat, de megoldást nem sokat.
Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
Devis avatar
Attol fugg hogy skylake-én belul mirol beszelunk. Egy pentium alá bőven eleg, egy i7 ala is, bar aki 90-100k-ert vesz procit nem 10-ert fog alaplapot venni.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha valaki teljes hardver analfabéta, annak bármit el lehet adni ennyi erővel, nem csak a skylake-et. az alaplapon sokszor spórolnak, ami alsó szériás cuccoknál érthető. de a skylake azért nem épp az a kategória.
0
0
0
0
Devis avatar
Most azokról beszelunk, akik azt se tudjak hogy miaz h alaplap.
Zoli: Nem a hedt platformrol volt szo.
0
0
0
0
Bronson avatar
Devis: jobb bővíthetőséget, minőségi alkatrészeket, jól néz ki(!), jobb hűtés, soroljam még...? szerintem ezek nem olyan erények, amik csak egy profinak válnának a hasznára...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció