Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De hát mindenki azt csinál amit akar csak ne az legyen hogy tegye bele abba az alaplapba aztán jön ide vissza sírni hogy mi ez a nagy fps ingadozás pl: 60-ról 10-re 😀
+1
A gyári hűtése a 125W-os 8350-nek sem rossz, csak legfeljebb hangos, szóval ez mindegy is. Ha szellőzik a ház, akkor elég a gyári is.
Szerintetek meik a jobb?(hűtésre nem az alap hűtőt használnám,már van jobb)
ASUS B85M-K Intel B85 LGA1150 mATX alaplap + Intel Core I5 3,4 GHz LGA1150 6MB Box processor
Ez a kombó így rendben van igaz? És tökéletes midnenre uyge?😃
Hát igen behatárolta mert, vagy skylake vagy 2011-v3 X99 es lapot vesz ha sok pénze van rá!
"ez lesz elvileg" gépedhez RAM-nak 8 gb ddr4-et adtál meg, azt csak intel skylake támogatja, szóba se jöhet mellé az AMD.
Szóval még nincs CPU, alap, meg RAM (DDR3 vagy 4 legyen).
Az már más kérdés, hogy mire kell. Amúgy előrelépés a régebbi chipsettel is, főleg, ha win10 is kerül mellé. Ahogy be lehet tenni egy B-s, és egyéb chipsethez is i7-et, nem kell feltétlenül H-s, vagy Z-s a legjobból, ugyan úgy lehet régebbi chipsettel AMD-t is.
Persze optimális körülmények között kell mindaz, amit írtok, csak nem az a minimum feltétel.
Én a helyedben egy erősebb VGA-n gondolkodnék nem procin, ugyanis szerintem most is inkább VGA mint CPU limited van.
A másik meg az hogy ( és ez nem személyeskedés ) beleveszitek az FX 4xxx, 6XXX, 8XXX, procikat az régebbi alaplapokba aztán sírtok és szidjátok az AMD-t hogy mien szar mert Droppol a játék.
Mondom ezt úgy hogy "inteles" vagyok.
Az FX prociknak az ajánlott "deszkák" A 970-990-es chipsettel rendelkezők.
Viszont szinte minden alaplap támogat újabb CPU-t is, hiszen csak két fizikai paraméternek kell megfelelni: a tokozásnak (méret és lábkiosztás), illetve a terhelésnek, ami ugye klasszikusan a CPU fogyasztása. Minden más megoldható újabb BIOS-al, illetve chipset driverrel. Ilyen szempontból az AMD-s alaplapok előnyben vannak, hiszen az AMD ritkán vált tokozást. No nem szívjóságból, csak a fejlesztési ciklusa finoman szólva is lassabb, mint az Intelé.
Vettem egy godavari-s procit egy gigabyte alaplappal (részletes leírás a profilomban). Win10-zel tök jól működött, aztán pár hét után elkezdte leállítani magát a gép, majd nehézkesen elkezdett újraindulni. Elvileg a rendszer omlott össze. Feltettem hát a régebbi Win7-et, 2 hétig bírta, és elkezdte megint...Azt mondták, hogy ez szoftveres hiba, és nem hardver, de én nem tudom hova tenni. Garancia van, csak kb. 2-3 hónapot kéne várnom, mire visszakapom a gépemet mert bonyolultan jöttek össze az alkatrészek, így a kérdésem annyi lenne, hogy valakivel előfordult már hasonló, vagy tudna valami mezei ötletet, miért lehet? Angol fórumokon találtam ilyesmi hibákat, de megoldást nem sokat.
Válaszokat előre is köszönöm!
Zoli: Nem a hedt platformrol volt szo.