Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sisko avatar
DropIt : Miért akarsz DDR2-es vga-t venni ? Az nem függ az alaplaptól bármilyen jó bele,csak a foglalat számít (agp vagy pcie).Nekem is a C2D E8400 mellett DDR5-ös vga van .
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Mennyi pénzed lenne rá?
0
0
0
0
DropIt avatar
Sziasztok!DDR 2-es videókártyát szeretnék nézni,de lehetőleg a mostaninál jobbat.Valami ötlet?
UI:Nézegettem én is videókártyák után,de nem találtam,csak ddr 3-ast
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Teljesítményben a GTX 480 a GTX 570/660/HD 7870 kb amik ugye olyan 50-60 ezres kártyák. Na de fogyasztása az 250 watt és a tápod ezt biztos nem bírnű szóval maradj a 7790nél.
0
0
0
0
HeroicKnight avatar
Szerintetek melyik videókártya éri meg jobban egy Radeon hd 7790 oc vagy egy Nvidia gtx 480?
0
0
0
0
bukta2 avatar
jogos! Spoiler!
Ezt el is felejtettem, de ilyen proci húzást,meg majd talán valamikor a közeljövőbe veszek 1 új vga-t is akkor már a táp csere sem elengedhetetlen szóval így még oké,de azt is kell vennem majd ha komolyra fordítom a szót 😃 proci hűtőt is mert gyárival nem kockáztatok, meg annyi minden kéne az én gépembe hogy csak na 😃 vinyóról nem is beszélve... 😃 1000-éves szegény már az 5200 rpm jével kerreg itt nekem _😃 kicsit idegelő dehát ez van,majd valamikor újjítok 😃 most még így mennek 720p be a játékok közép-magasba ez így nekem oké egyenlőre 😃 bocs a regényért 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Deer 400 tápról beszélvén akár a táp is lehet kevés. Tuningnál eléggé megugrik a fogyasztás. De egyébként ahol 1100 volt memória szerintem ott GDDR5 verzióról volt szó nem GDDR3ról. GDDR5 alapból 1000.
0
0
0
0
bukta2 avatar
értem 😃 annyira nem zavar mert ha sikerülne is akkor se érnék el vele nagyon sok változást csak mondom megkérdezem hátha van rá megoldás de ha csak bios flash el abba nem akarok belebonyolódni 😃 proci húzás még megy fesz emelés de vga-t még nem buheráltam meg mondjuk 5670 től nem is várok sokat,de 1 próbát megért 😃 minden esetre kösz még1szer!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Minden 5670 más. Vannak jobban és kevésbé jól húzhatóak de lutri az egész. Bios flasheléssel tudnád a feszültséget emelni ha lehet és akkor talán többet tudna ha emiatt instabil. De azt nem lehet tudni, hogy egyébként is ennyit bír-e. A bios flashelés nem veszélytelen. Ez ügyben beszélj vele:https://gepigeny.hu/profile.php?lookup=54115
0
0
0
0
bukta2 avatar
Te TaylorXIII " nem tudod véletlen h mi lehet az oka a VGA_mnál hogy csak 850/900-at bír aszonták hogy birja stabilan a 950/1100-at is ha jól emlékszem ez volt az érték vagy lehet 900/1100 volt de az enyém már 900/1000 nél beakad game-ek alatt.Ötlet? kösz előre is!
0
0
0
0
banty21 avatar
Minél hamarabb, remélem szeptemberre meglesz 😀Köszönöm szépen a segítséget!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor HD 7750 1GB GDDR5 vagy GTX 650. Táp csere mikor lesz? Elég silány darab a codegen 400.
0
0
0
0
banty21 avatar
A Vga-t 1 héten belül veszem!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
1 éven belül? Nem tervezel egy kicsit túlságosan előre? Gyűjtsél össze 90-100k-t valamikorra és utána érdeklődjél. Ennyire előre nem kell tervezni mivel felesleges.
0
0
0
0
banty21 avatar
Amd-t a magasabb fogyasztás miatt nem akarok, a cuccokat szeretném 1 éven belül.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AMD konfigot vagy gyengébb intel processzorost. Most csak a kártyát veszed? Mikor veszed a cuccokat?
0
0
0
0
banty21 avatar
Miért te mit ajánlasz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De akkor minek kell i3 ha olcsó és jó kell?
0
0
0
0
banty21 avatar
Én ezzel szemezek: http://***/webshop/product/gigabyte_gv_r775oc_1gi_hd7750_1gb_gddr5_pcie/198825

A keret azért ilyen kicsi, mert friss házasként nem engedhetem meg magmnak a túlzott költekezést és inkább spórolok, mindenből "olcsót" de jót!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha chieftec akkor minimum CTG. Akkor vegyél 3 év garisat. Miért ilyen kicsi a keret a videokártyára? Mennyi időre tervezed ezt?
0
0
0
0
banty21 avatar
Háááááát a 3 év jó lenne, tápot is fogok cserélni majd min. 450-es chieftec-re, de nem most. A felbontás 1280x760 és igen játékra lesz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem hinném de akkor az kiesett ha 3 év gari kell. Tápot nem írtál, hogy cserélnél pedig az lenne az alap. Milyen felbontásban fogsz játszani? Csak mert 7750nél azért lehetne jobb kártya is ha már procid egész erős lesz. Meg ez gondolom játékra lesz.
0
0
0
0
banty21 avatar
Egyenlőre abba ami most van, de később szeretnék majd 1 1155-ös konfigot legalább i3-as procival és H77-es lappal, az alaplapot most venném meg, de a vga-m meghalt, lefagy minden játéknál és a Furmarkt is max 9 FPS-ig jut és totál fagyás 😞
Sapphire-nál nem gáz a 2 év gari? Igen a keret 20-25 K
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen gépbe menne? Mostaniba? Keret 20-25k? Egyértelműen a HD 7750 a jobb és a Sapphire, Gigabyte, ASUS, MSI márkák mind jók.
0
0
0
0
banty21 avatar
Sziasztok!
Vga vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni, hogy HD6670 vagy HD7750-et vásároljak. Mindkét kártya DDR5-ös rammal van fölszerelve. Márka tekintetében pedig teljesen tanácstalan vagyok, ebben kérem a segítségetek, amit előre is köszönök!
0
0
0
0
gisti avatar
itt pl ez [LINK]
és ez [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Helló.Szerintetek melyik jobb vidikari ,miért az a jobb?
GIGABYTE HD7850 2GB (256) aktiv D H 2xmDP OC
GIGABYTE GTX660 2GB (192) aktiv 2😆 H DP D5 (B)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem. Hát majd cseréljed pl egy Chieftec CTG 400 80p tápra és minél hamarabb szerintem.
0
0
0
0
no avatar
5-6 hónapja van meg 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A semmi alatt még jó, hogy csöndes😃 Az sem feltétlen jó ha túl csöndes😃 Főleg az ilyen tápoknál. Hogy érted azt, hogy eddig? Hány napos ez?
0
0
0
0
no avatar
szeretném cserélni majd de végre 1x legyen meg a gépem aztán majd utána. De pont hogy csöndes nekem eddig semmi gondom nem volt vele. HÁLA ISTEN ! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem. Akkor ez jó lesz viszont a táp hát nincs kedved lecserélni? Gondolom nem csöndes és szerintem te is sejted, hogy egy szart vettél😃 Csak rá kell nézni😃 Számítógéped biztonsága érdekében kéne valami más😀 HD 7770 is lehetne igen ahogy snyda írta csak árat nem írt.
0
0
0
0
no avatar
Kártyát mennyiért vennéd ? 27k-ért már van 7770.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mindet. Az nem a memória mérete hanem a sebessége. M-tech táp is már megvan?:S Egyáltalán a 2013-as gépedből mi nincs még megvéve?
0
0
0
0
no avatar
7750 1GB GDDR5-nél körülbelül a 4500 ramból mennyit tudok majd használni? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
7750 1GB GDDR5 egyértelműen! Azért azt vedd mert 2GB Vramnak HD 7850től van értelme viszont a ram sebessége az nagyon nem mind1, hogy feleakkora vagy sem.
0
0
0
0
no avatar
Sapphire 7750 2GB DDR3 vagy Sapphire 7750 1GB DDR5?

És legyetek szívesek írjátok meg hogy miért is az vegyem meg 😀😉 Köszönöm Előre.
0
0
0
0
no avatar
tudnál még linkeket küldeni pü-ben?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
100 watt körül fogyaszt. Nem tudom rá kéne-e dugni a dell tápra ja és 6 tűs csatlakozó is kell neki szóval átalakítót is kell majd használni mivel gondolom a dellen nincs ilyen csatlakozó mert miért lenne rajta?😃 De ha már 4850 szóbakerült akkor már ez is jó lenne😀 Ez is 100 watt körül fogyaszt és DX11:
http://hardver apro.hu/apro/asus_eah_5770_cucore_2di_1gd5_3/hsz_1-50.html
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Eléggé. A dell tápod ugyenazt tudja kb mint ez az 500 wattos(bár nem tudom pontosan milyen dell gépben lévő táp ez) de 250 wattot szerintem tud 12 volton és az "500" wattos tápod is ennyit tud és a dellről legalább lehet tudni, hogy nem rak szar tápokat a gépeibe.
0
0
0
0
no avatar
szar fajta? nekem legalább nem került pénzbe 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
😞😞😞😞 Na ezt inkább hagyjuk.... Maradjon csak továbbra is a dell táp és a kártya amit írtam.
0
0
0
0
no avatar
http://www.med iaker.hu/product_info.php?products_id=647
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen 500 Wattos? Márka, típus?😀
0
0
0
0
no avatar
Táp az nem probléma mert szereztem egy 500 wattost csak most egy kicsit feleslegesnek érzem, majd ha lessz valami nagyobb proci belerekom
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció