Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
hardX írta:
Tudom hogy a a celeronra értette, bocs ha rosszul fogalmaztam. Azon nevettem h a Celeront "lealacsonyitotta" az amd szintjére 😃 😃

Okés,vágom 😉 De talán az Amd jobb mind a Celeron 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
Kornel77 írta:
niteforce írta:
Kornel77 írta:
Szerintetek ez jó lap.?
[LINK]

Azért ide írom,mert ha ez jó lap akk AM3-ra építek,ha nem olyan jó akk meg LGA1155 re 😀

Szerintem erdemes olyan alaplapot venni, aminek nem Nforce a chip keszlete, mert nem tul jo tuninglehetosegek jellemzik, olcso alaplapokba tesznek ilyet.

Talán ez?
[LINK]

az jo lesz

Kösz 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Tudom hogy a a celeronra értette, bocs ha rosszul fogalmaztam. Azon nevettem h a Celeront "lealacsonyitotta" az amd szintjére 😃 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
hardX írta:
"Intel az csak nem nevezem annak." 😂 Ezzel most aztmondtad hogy hogy olyan gyenge mint 1 amd 😂 Mindjár megszakaod 😂 😂

Úgy gondolta hogy az " Intel Celeron az Intel gyártmány,csak nem nevezem annak" Nem az egész Intel "közösségre" csakis a Celeronra 😃 😉
0
0
0
0
Devis avatar
Syndának igaza van, a celeron egy lebutított proci a "szegényebb" rétegnek (magyarán olcsóbb). Ettől függetlenül lehet erősebb egy pentiumnál csak kérdés hogy milyen áron.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
"Intel az csak nem nevezem annak." 😂 Ezzel most aztmondtad hogy hogy olyan gyenge mint 1 amd 😂 Mindjár megszakaod 😂 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Márpedig a Cerka az erősebb! Magasabb órajel, újabb gyártástechnológia, tuningban is jobb, hála a magasabb szorzónak, stb. Virtualizációt is tud, amit a 4300-as nem. Egyedül a 2 vs 1mb cache, amiben jobb az E4300, de ettől még mindenképpen az E3300-at választanám.

Egyébként az E4300-as becsületes neve IntelŸ Core™2 Duo, nem Dual Core, bár ez csak marketing és részletkérdés 😀

[LINK]

http:[url]//ark.intel.com/Product.aspx?id=28024&processor=E4300&spec-codes=SL9TB,SLA99[/url]

Celeront nem szabad venni,azonos órajelen fele annyit tud mint egy Intel,legalábbis régen ilyen lowlevel proci volt.

Ezt a mondatot bekeretezem és kiteszem a falamra! 😂
A Celeron nem Intel proci? Ez a fele annyit tud kijelentés honnan jött? 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezí gy van! Celeronelég gyenge. Bent a suliban van 2,8 GHZ-es celeron 128 kb-os Cache-sel. Nekem meg van itthon 1,4 GHZ-es Celeron 256 Kb-os Cache-sel, és jobban mennek rajta a játékok. Leteszteltem, mert bevittem a geforce 3 ti 200-at, és itthon több fps-em volt.

A Dual core erősebb, mint a Celeron.
0
0
0
0
no avatar
tom én csak hugom gépében van a celeron enyémbe meg a dual core csak nem akarok ost többet költeni mert nyáron veszem a core i7 configot és akkor fölösleges lenne két erős gép
0
0
0
0
niteforce avatar
bandymnc írta:
hali
nah az a kérdés hogy meik az erősebb egy Dual Core E4300 vagy egy Celeron E3300? mert ugytom h a celeronok nem teljessen kétmagosok igaz?

ezek kozul a Dual Core erosebb, de semelyik sem egy eros proci...
0
0
0
0
no avatar
hali
nah az a kérdés hogy meik az erősebb egy Dual Core E4300 vagy egy Celeron E3300? mert ugytom h a celeronok nem teljessen kétmagosok igaz?
0
0
0
0
niteforce avatar
Kornel77 írta:
niteforce írta:
Kornel77 írta:
Szerintetek ez jó lap.?
[LINK]

Azért ide írom,mert ha ez jó lap akk AM3-ra építek,ha nem olyan jó akk meg LGA1155 re 😀

Szerintem erdemes olyan alaplapot venni, aminek nem Nforce a chip keszlete, mert nem tul jo tuninglehetosegek jellemzik, olcso alaplapokba tesznek ilyet.

Talán ez?
[LINK]

az jo lesz
0
0
0
0
TomiMan avatar
Néztem E-bayen a Q35-os alaplapot, létezik hogy az megér 217DOLLÁRT?(180ft/dolár 40k)😲😲😲 Am a procit deszkát ram-ot hutot ha a deszka 40k(bár nem hiszem) el tudnám adni ugy 60k-ért? ha nem akk kb menyiért? Sose volt huzva majdhogynem gyári állapotban van minden, igaz a huto poros😆😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
Kornel77 írta:
Szerintetek ez jó lap.?
[LINK]

Talán ez?
[LINK]
0
0
0
0
niteforce avatar
Kornel77 írta:
Szerintetek ez jó lap.?
[LINK]

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Szerintetek ez jó lap.?
[LINK]

0
0
0
0
bendeguz avatar
ja kössz és azis ugyan olyan gyors és több dolgot is tud csinélni egyszerre? és akkor mondsz mellé egyhütőt
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem. Azért írtam, mert a 955 olcsóbb, és így vehetnél mellé valami rendes hűtőt.
0
0
0
0
bendeguz avatar
osynho: mért 955 nem 965-öt akartál irni?

Quadgame94: csak azért hittem azt h inteles mert az iponon megnéztem de ott intelekhez irták
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
TomiMan írta:
Amugy egy LGA775 Q35 Expressz-es deszka plussz egy Intel Pentium Dula-Core E2160(sose volt huzva 50C fokot nem ismeri) és 2GB DDR2es ram egy eredeti HP-s hutovel mennyit érne?

ram vagy 5k, lap vagy 10-15 proci is vagy 10-15....
0
0
0
0
TomiMan avatar
Amugy egy LGA775 Q35 Expressz-es deszka plussz egy Intel Pentium Dual-Core E2160(sose volt huzva 50C fokot nem ismeri) és 2GB DDR2es ram egy eredeti HP-s hutovel mennyit érne?
0
0
0
0
TomiMan avatar
HmmHmm majd még gondolkozok megvárom a buldozereket hatha elfogadhato árban leszenk esetleg a Phenomok ára lejjebb megy igaz lenne rá pénz de ha lehet kevesebbol akk mért ne😂😂
0
0
0
0
Osynho avatar
TomiMan írta:
Hát nem tom😕. Hoszabb távon jobban megérné?(gondolom)
A Pehenommal az a baj hogy a tápom 365W-os 80%+os azzaz KB292W-bír nem vok benne biztos hogy elég lenne neki. Az meg már ugy sok hogy egy uj tápot is vegyek😕😕 az kb 51k lenne plussz egy uj CPU huto is kéne 57k😢😢 Hát nem tom

Jobban járnál AM3-al. Olcsóbb is a ddr3 ram, ráadásul egy húzott phenommal többre mész, mint egy q8300-assal.
Amennyiben a tápod 365W-os, akkor az 365W-ot tud leadni. A hatásfok mást jelent, szóval bőven elég lesz, nem kell másik. (292W is bőven elég lenne).
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Sztem spórolj tovább egy kicsit és akkor alapap, táp proci, i belefér és igen hosszútávra jobb mert tehetsz bele 6 magosat is, vagy ha olyan lapot vezsel mint ami Cooley-nak van (az nagyon jó lap, és hires a tuningpotenciáljáról) akkor később egy Bulldozert is bele tudsz tenni, egy bios frissitéssel
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hát nem tom😕. Hoszabb távon jobban megérné?(gondolom)
A Pehenommal az a baj hogy a tápom 365W-os 80%+os azzaz KB292W-bír nem vok benne biztos hogy elég lenne neki. Az meg már ugy sok hogy egy uj tápot is vegyek😕😕 az kb 51k lenne plussz egy uj CPU huto is kéne 57k😢😢 Hát nem tom
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Értem csak nem éri meg a S775, mert nagyon drága, egy E8400 34ezer ft, hát ezen behaltam, szal egyszerőbb ha veszel egy AM3-s lapo +Phenom 955-t ami 15+26ezerft összesen 41ezer ft...és ez már elbír egy erősebb videokarit, is majd később, de 1280ban a HD5670 elég lesz még. Ha meg nem mennek a gémek, akkor 2.5ghz-ra is felhúzhatod a procidat (persze egy CPU Coolerrel)
0
0
0
0
TomiMan avatar
Az a baj hogy erre a gépre már nem nagyon akarok kolteni max egy uj proci. Az alaplapon inteles (775) szal a phenom kilove. Am ha minden jo akk 26kért tok venni egyet ujonnan(Q8300).
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát már nem új proci a Q8300-as...attól függ mennyiért vennéd, mert 26ezerért lehet kapni Phenom II 965-t és az most nagyon megérné...játékra, meg nézz teszteket, de csak mondom hogy már az nem éri meg.
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello

Intel Core 2 Quad Q8300 mi róla a véleményetek? Foleg jatekra kéne.
0
0
0
0
Outsider20 avatar
Sziasztok!

Tudom nem ide tartozik,bocsika de Gamer fülest akarok venni (főként Cs. 1.6-hoz használnám) de nem nagyon tudom milyenek vannak. 10-15.000 ft-ot szánok rá. Ha tudtok lécci dobjatok privát üzit köszi mindenkinek.
0
0
0
0
Osynho avatar
bendeguz:
Vegyél 955-öt + egy coolert. 😉
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
bendeguz Igen elég lesz Húzás nélkül is! A ásodik kérdésedet nem értem,. a 212 plus inteles -e? Nem nem inteles...
0
0
0
0
bendeguz avatar
köszi de ha nem húzom fel akkor jó a gyári is ugye?ja és nem h ez a hütő inteles?
0
0
0
0
almos avatar
bendeguz írta:
szeretnék érdeklődni az amd phenom ii x4 965 prociról mert igazából játékokhoz kell de fontos azis h gyors legyen meg pl tudjak másolni, filmet nézni, msn-ni és játszani egyeszerre ha van ennél gyorsabb kérlek mondjátok ja és kb 30.000-ért ne legyen efölött ja és az nem baj h régebbi vagy nem sokára jobb jön csak az a lényeg h a legjobb legyen ennyi pénzért ja és h elbírjon egy gtx 560ti-it előre is köszi

Nagyon jó proci az a 965BE,vedd meg nyugodtan, ajánlanék mellé egy hűtőt is,pl.: Cooler Master Hyper 212 Plus(6ezer Ft), evvel felhúzhatnád úgy 3,8-4 GHz-re, őgy nagyon szépen fog muzsikálni,de igy alapjáraton is menni fogna a játékok,meg minden más is.
0
0
0
0
bendeguz avatar
szeretnék érdeklődni az amd phenom ii x4 965 prociról mert igazából játékokhoz kell de fontos azis h gyors legyen meg pl tudjak másolni, filmet nézni, msn-ni és játszani egyeszerre ha van ennél gyorsabb kérlek mondjátok ja és kb 30.000-ért ne legyen efölött ja és az nem baj h régebbi vagy nem sokára jobb jön csak az a lényeg h a legjobb legyen ennyi pénzért ja és h elbírjon egy gtx 560ti-it előre is köszi
0
0
0
0
repfect avatar
Synda írta:
MaximumGame írta:
Amugy ugyan az a 2 proci csak egyikbe van HT.. ha azt kinyomod ugyan ugy 2500k teljesit...

Beépített Gpu is más a két prociban.

i7 2600k:HD Graphics 3000,tizenkettő feldolgozó egység.

i5 2500k:HD Graphics 2000,hat feldolgozó egység,(EU=Execution Unit)

L3 cache: 2500k 6mb /// 2600k 8mb.

mind2-ben hd 3000 vga van szal az is ugyanaz! a különbség 100Mhz és 2mb kes
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello

Megint nem egy sandys kérdés😂
Intel Core 2 Quad Q8300 mi róla a véleményetek?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Synda írta:
MaximumGame írta:
Amugy ugyan az a 2 proci csak egyikbe van HT.. ha azt kinyomod ugyan ugy 2500k teljesit...

Beépített Gpu is más a két prociban.

i7 2600k:HD Graphics 3000,tizenkettő feldolgozó egység.

i5 2500k:HD Graphics 2000,hat feldolgozó egység,(EU=Execution Unit)

L3 cache: 2500k 6mb /// 2600k 8mb.

jah ez is igaz 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
https://www.xbitlabs.com/images/cpu/core-i7-2600k-990x/Charts-oc/x264.png

itt van nagy külömbség 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nézd meg linkeltem teszteket 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem értam h ez hogy lehet. Sokkal jobb de közbe mégse. Fura ez az intel, de az i7-et viszont jobban fel lehet húzni szerintem, de ez legyena legkevesebb 😜 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
[quote][b]CoRe írta:[/b]

Igen de ez mind teszt függö 😃

jaja mert ha bevan nyomva a HT akkor jobban melegszik 😃
ha kinyomod akkor meg 2500k val egyenértékü 😃

[img]http://www.xbitlabs.com/images/cpu/core-i7-2600k-990x/Charts-normal/truecrypt.png[/img]

[img]http://www.xbitlabs.com/images/cpu/core-i7-2600k-990x/Charts-normal/winrar.png[/img]

[img]http://www.xbitlabs.com/images/cpu/core-i7-2600k-990x/Charts-normal/photoshop.png[/img]

[img]http://www.xbitlabs.com/images/cpu/core-i7-2600k-990x/Charts-normal/x264.png[/img]
0
0
0
0
MaximumGame avatar
CoRe írta:
hardX írta:
De az i7-ben több cache van

Tudom, de ha nézel róla teszteket látni fogod, hogy csak egy hajszálnyival van az i5 2500k előtt az i7 2600k. 😉

Ha játékban nézzük igen 😃 de ha már másban akkor már nem 😃
0
0
0
0
no avatar
hardX írta:

Tudom, de ha nézel róla teszteket látni fogod, hogy csak egy hajszálnyival van az i5 2500k előtt az i7 2600k. 😉
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
no avatar
A 2600k-ra egy rossz szót nem tudok mondani! De szerintem az i5 2500k jobban megéri! 😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció