Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
richie900812 avatar
ink maradok az amd-nél 😃 nos?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
grafén 1 magost... az a 36GHZ elég lesz neked sztem 😃
0
0
0
0
richie900812 avatar
Nnna gyerekek,milyen procit vegyek? 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
az a furcsa benne hogy a gyári hűtő nem a tokban hanem a tokon van rajta.... AM2+
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Ricardo írta:
Nekem nagyon meggyűlik a bajom a procihűtők felpakolásával, mint 775 és AM3. Félek, hogy eltöröm vagy valami 😆 Meg olyan nehezen tudom felrakni, de ennek oka is van 😃

Synda írta:
Procit😀

Jól látom, ezek Kingston RAM-ok? 😉

a 775 hűtőt tényleg nehéz feltenni....
0
0
0
0
Ricardo avatar
Nekem nagyon meggyűlik a bajom a procihűtők felpakolásával, mint 775 és AM3. Félek, hogy eltöröm vagy valami 😆 Meg olyan nehezen tudom felrakni, de ennek oka is van 😃

Synda írta:
Procit😀

Jól látom, ezek Kingston RAM-ok? 😉
0
0
0
0
datos avatar
Köszönöm a segítséget... egyedül nem is próbálkozok vele, valahogy nincs bátorságom hozzá, nem akarom elbas*ni 😀

Valamiféle szürke krém szerű anyag van a hátulján, gondolom az a paszta , de nincs teljesen bekenve 😃
Nagyon amatőr vagyok ilyesmihez 😆
Pedig jó lenne megtanulni mit hogy, mert el kéne kezdeni fejleszteni a gépet , és csak Ramot tudom hogy kell kicserélni 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
[quote][b]Synda írta:[/b]
[quote][b]datos írta:[/b]
Sziasztok... szeretnék kipróbálni egy új procit.... jelenleg 2,4 GHZ-s van, és most bele raknák egy 2,7 GHZ-st....
2 kérdésem lenn ezzel kapcsolatban...
- Megéri lecserélni??? Javít a teljesítményen???
- HA szétszedem a gépet és kiszedem az előző procit, és a helyére berakom ezt az újat, és mondjuk nem kompatibilis vele akkor nem lesz semmi komolyabb baja gépnek??? csak vissza kell cserélnem a régire???

Semmit nem tudok a prociról, mivel barátom adta, ő nem tuningolja gépét, és ezért... nagyon szépen megköszönném annak aki segít , mert még soha nem csináltam ilyesmit 😃[/quote]

ha azt nézzük hogy nekem a procim 3,5GHZ-n nem ad le olyan teljesítményit mint egy E5200 2,4GHZ-n akkor megéri... tipusfüggő nem órajel.
0
0
0
0
no avatar
datos írta:
Sziasztok... szeretnék kipróbálni egy új procit.... jelenleg 2,4 GHZ-s van, és most bele raknák egy 2,7 GHZ-st....
- HA szétszedem a gépet és kiszedem az előző procit, és a helyére berakom ezt az újat, és mondjuk nem kompatibilis vele akkor nem lesz semmi komolyabb baja gépnek??? csak vissza kell cserélnem a régire???

Semmit nem tudok a prociról, mivel barátom adta, ő nem tuningolja gépét, és ezért... nagyon szépen megköszönném annak aki segít , mert még soha nem csináltam ilyesmit 😃

Berakni berakhatod de ne várjj sokat 300 Mhz az nem sok húzni igazából lehetne de nem ajánlatos ha régi fajta lapod van mert akk tutti behal, sok oan lap van
ha meg nem támogatja nem lesz neki baja csak vissza kell rakni a régit de igazából tutti van cpu support listája a lapodnak is
0
0
0
0
datos avatar

Semmit nem tudok a prociról, mivel barátom adta, ő nem tuningolja gépét, és ezért... nagyon szépen megköszönném annak aki segít , mert még soha nem csináltam ilyesmit 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
nooel
Hát mivel k jezésű processzorról van szó ezért vmi tunin glap nem ártana, olyan 25-30ezer környékén, mert akor nem sok értelme van a 2500knak...
MSI P67A-C45-B3 28.230,- Ft, de annyira nem mélyedtem el az 1155-s foglalatban, a lényeg hogy a p67 az a tuning, és a h67 az meg a integrált vga, de együtt nincs, vagyis az már gondolom drága.
0
0
0
0
nooel avatar
Oksa, köszi Lizard,Quadgame94.Tudom nem ez az a topic de, akkor már nem tudnátok mondani egy rendes alaplapot, ami ezek mellé jólenne?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Intel® Core™ i3-2100 szerintetek ez jó proci? 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
nooel
Intel Core i5 2500k, Lizard is erre gondolt.
0
0
0
0
Lizard avatar
nooel írta:
Sziasztok!
Tudnátok segíteni milyen procit vegyek a gépembe?
ATI Radeon HD 6870 om van 1gigás és 4gb RAM.
Én egy Intel i7 860 asra gondoltam, de az a gond hogy proszesszorokhoz nem értek már annyira.
Előre is köszönöm!😀
Üdv:Noel

Nagyon jó proci az általad írt i7-es,de jobban megérné egy i5 2500k vagy megvárni az új AMD CPU-kat!
Köszi Quadgame94😉
0
0
0
0
nooel avatar
Sziasztok!
Tudnátok segíteni milyen procit vegyek a gépembe?
ATI Radeon HD 6870 om van 1gigás és 4gb RAM.
Én egy Intel i7 860 asra gondoltam, de az a gond hogy proszesszorokhoz nem értek már annyira.
Előre is köszönöm!😀
Üdv:Noel
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
Devis írta:
annak jó lehet aki nem akar kb full új gépet gépet újítani. nálam a 4 mag az 4 mag 😀

Mindenkinek 4 mag a 4 mag,igaz 2x2 néha 5 😜

vagy 2x2 az intelnél 8 😃
0
0
0
0
Devis avatar
annak jó lehet aki nem akar kb full új gépet gépet újítani. nálam a 4 mag az 4 mag 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
jo proci, de nem erdemes megvenni es nem eri meg az arat, mert regi. Inkabb varjal az AM3+-ra (vagy vegyel AM3-mat),, vagy az 1155 procikbol valogass 😜
0
0
0
0
no avatar
Intel Core2 Quad Q8300 (2500Mhz, 4MBL2 Cache, 1333Mhz FSB, 45nm, 95W, skt775) BOX 35 030 Ft

Szerintetek jó ez a processzor? érdemes megvenni? megéri az árát?
0
0
0
0
Osynho avatar
Sokat nem tud lejjebb menni a Phenom X4-esek ára, már így is nevetséges összegekért kapni egész életképes darabokat. 😀 Egy 2 magos Core 2-es drágább lassan, mint egy X4-es...
0
0
0
0
twoKgames avatar
június közepén, de nem fog sokat lemenni az áruk max 5 ezer Ft-ot, de én akkor már vennék 4 magos zambézit 😃
0
0
0
0
TomiMan avatar
HEllo
Azt lehet már tudni hogy a buldozerek mikor jonnek ki?
Reménykedek hogy akkor a Phenomok ára kicsit lejjebb menne😜
0
0
0
0
niteforce avatar
ott van hogy UCC akkor lehet....

akkor viszont vegyel egy athlon x3-masat, mert az x2-eset nem lehet 4 magositani. nekem is 3 magosbol van a 4magos
0
0
0
0
pukkancs avatar
és egy olyat tudsz ajánlani?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
pukkancs írta:
Üdv! Viszonylag olcsó négymagosítható amd processzort tudtok ajánlani ami passzol az alaplapomhoz? (asrock n68c-s ucc)

vagy veszel egy 4 magos athlont vagy altirxot mert ha 2 vagy 3 magosat veszel azt nem tudod oldani mert valahol azt láttam hogy AM2 AM2+ és csak AM3mal lehet oldani.
0
0
0
0
pukkancs avatar
Üdv! Viszonylag olcsó négymagosítható amd processzort tudtok ajánlani ami passzol az alaplapomhoz? (asrock n68c-s ucc)
0
0
0
0
Cooley avatar
peti964 írta:
és az passzol ehez az alaplaphoz? Gigabyte GA-EP43-UD3L

Ahhoz csak LGA775-ös Intel procik passzolnak.
0
0
0
0
no avatar
és az passzol ehez az alaplaphoz? Gigabyte GA-EP43-UD3L
0
0
0
0
Cooley avatar
peti964 írta:
Melyik Processzort érdemes megvenni szerintetek?

AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX 32 910 Ft

Intel Core2 Quad Q8300 (2500Mhz, 4MBL2 Cache, 1333Mhz FSB, 45nm, 95W, skt775) BOX 34 590 Ft

Inkább X4 955, már 27eFt körül lehet kapni, toronymagasan jobb, mint a Q8300, és 10mp beállítani, hogy olyan órajelen menjen, mint a 965. 😀
0
0
0
0
no avatar
Melyik Processzort érdemes megvenni szerintetek?

AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX 32 910 Ft

Intel Core2 Quad Q8300 (2500Mhz, 4MBL2 Cache, 1333Mhz FSB, 45nm, 95W, skt775) BOX 34 590 Ft
0
0
0
0
Osynho avatar
Synda írta:
Osynho,ott a "régen" de leírom csak neked csak most.😀

Annó régen 2004-ben,az óperenciás tengeren túl,stb,stb,élt Celeron proci,2.7Ghz magórajellel,egy szürke kis házban.
Jött a nagy Doom 3(640x480),Celeron elsírta magát mert csak 10 Fps-t tudott produkálni.
Fogta magát a ház tulajdonosa(én) és elballagott új processzort vásárolni, választása egy ugyanekkora magórajelű Intel(nem lebutított Celeron)processzorra esett,hazavitte,kibontotta,bekenegette,kivágta a Celeront,az repült repült még az üvegvisszaváltón is túl.
ÉS láss csodát, Doom 3 10 fps helyett,tudta az 50-et!(1024x768-on).
Ez a mese,így véget is ért...😂

Intel az csak nem nevezem annak.😂

És ez milyen szempontból releváns egy E4300 vs E3300 kérdéskör esetén? 😕

Devis:
Syndának igaza van, a celeron egy lebutított proci a "szegényebb" rétegnek (magyarán olcsóbb). Ettől függetlenül lehet erősebb egy pentiumnál csak kérdés hogy milyen áron.

Ha erősebb, akkor mi a gond? Ez a Celeron ugyanarra az architektúrára épül, mint a Core 2 Duo-k. Tehát szó sincs kiherélésről. Sőt, mivel már 45nm-es gyártástechnológiával és magasabb órajellel rendelkezik, mint az E4300, ezért jobb processzor. Hívhatják atomtengeralattjárónak is az E4300-at, attól még ez a szitu. 😃
0
0
0
0
ximo avatar
gacso írta:
akkor olyan 35-ig milyen 6 magos procit ajánlotok?😃
azért kellene a 6 mag mert hosszútávra tervezném😃

hát hogy is mondjam, nem lehet hosszú távra tervezni😀 Lehet, hogy fellengzősnek hangzik, de így van...
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Ha hosszú távra tervezel, szerintem jelenleg az intel Sandys processzorai közt érdemes válogatni. Mondjuk egy i7-2600
De azért ez drágább megoldás, de jóval erősebb és tartósabb

Ha hülyeséget mondtam, kérlek javítsatok ki.
0
0
0
0
gacso avatar
akkor olyan 35-ig milyen 6 magos procit ajánlotok?😃
azért kellene a 6 mag mert hosszútávra tervezném😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Quadgame94 írta:
hardX niteforce
öööö igen most bőven elég, de 1-2 év múlva már nem biztos, és azért nem tűnik úgy h nem számít a +2 mag, mert egy gém sem használja ki a 6 magot, és ne jöjön azzal senki hogy akkor majd vesz egy Buldozert v erősebb procit, mert nem két Ft egy ilyen proci.
gacso
Igenis megéri, veszíteni biztos nem fogsz vele, ugyan is a 965 is 34000Ft.

nem arrol van szo hogy nem lenne majd kihasznalva a 6 mag, hanem arrol hogy az egy nem tul jo 6 magos proci, inkabb csak egy kenyszermegoldas, hogy ne csak az intelnek legyen 6 magos procija... nem olyan jo, lassu az a +2 mag a tobbi 4 hez kepest.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
A 965 az ipon-on 29 ezer..
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Nem rossz, 2GB ram-ot vegyél először, elég lesz egy darabig, és majd később veszel bele +2GB-t, de a HD5670 is elég lesz arra a felbontásra szal korrekt gép.
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello

[LINK]
Megnéznétek? THX 😆😆 Irjatok vmi tanácsot hogy jo-e nemjo...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hardX niteforce
öööö igen most bőven elég, de 1-2 év múlva már nem biztos, és azért nem tűnik úgy h nem számít a +2 mag, mert egy gém sem használja ki a 6 magot, és ne jöjön azzal senki hogy akkor majd vesz egy Buldozert v erősebb procit, mert nem két Ft egy ilyen proci.
gacso
Igenis megéri, veszíteni biztos nem fogsz vele, ugyan is a 965 is 34000Ft.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Inkáb egy Phenom II X4 965 és akkor még marad is pénzed. Phenom II X6 nem lett valami jó, játékoknál nem is látod annyira zt a + 2 magot...
0
0
0
0
niteforce avatar
jo de boven eleg egy X4 is
0
0
0
0
gacso avatar
sziasztok😃 az lenne a kérdésem hogy az AMD Phenom X6 1055T proci az jó játékra?😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
hardX írta:
Még jó hogy férfi vagy 😜 😆

😜
0
0
0
0