Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nekem nagyon meggyűlik a bajom a procihűtők felpakolásával, mint 775 és AM3. Félek, hogy eltöröm vagy valami 😆 Meg olyan nehezen tudom felrakni, de ennek oka is van 😃
Procit😀
Jól látom, ezek Kingston RAM-ok? 😉
a 775 hűtőt tényleg nehéz feltenni....
Procit😀
Jól látom, ezek Kingston RAM-ok? 😉
Valamiféle szürke krém szerű anyag van a hátulján, gondolom az a paszta , de nincs teljesen bekenve 😃
Nagyon amatőr vagyok ilyesmihez 😆
Pedig jó lenne megtanulni mit hogy, mert el kéne kezdeni fejleszteni a gépet , és csak Ramot tudom hogy kell kicserélni 😃
[quote][b]datos írta:[/b]
Sziasztok... szeretnék kipróbálni egy új procit.... jelenleg 2,4 GHZ-s van, és most bele raknák egy 2,7 GHZ-st....
2 kérdésem lenn ezzel kapcsolatban...
- Megéri lecserélni??? Javít a teljesítményen???
- HA szétszedem a gépet és kiszedem az előző procit, és a helyére berakom ezt az újat, és mondjuk nem kompatibilis vele akkor nem lesz semmi komolyabb baja gépnek??? csak vissza kell cserélnem a régire???
Semmit nem tudok a prociról, mivel barátom adta, ő nem tuningolja gépét, és ezért... nagyon szépen megköszönném annak aki segít , mert még soha nem csináltam ilyesmit 😃[/quote]
ha azt nézzük hogy nekem a procim 3,5GHZ-n nem ad le olyan teljesítményit mint egy E5200 2,4GHZ-n akkor megéri... tipusfüggő nem órajel.
Sziasztok... szeretnék kipróbálni egy új procit.... jelenleg 2,4 GHZ-s van, és most bele raknák egy 2,7 GHZ-st....
- HA szétszedem a gépet és kiszedem az előző procit, és a helyére berakom ezt az újat, és mondjuk nem kompatibilis vele akkor nem lesz semmi komolyabb baja gépnek??? csak vissza kell cserélnem a régire???
Semmit nem tudok a prociról, mivel barátom adta, ő nem tuningolja gépét, és ezért... nagyon szépen megköszönném annak aki segít , mert még soha nem csináltam ilyesmit 😃
Berakni berakhatod de ne várjj sokat 300 Mhz az nem sok húzni igazából lehetne de nem ajánlatos ha régi fajta lapod van mert akk tutti behal, sok oan lap van
ha meg nem támogatja nem lesz neki baja csak vissza kell rakni a régit de igazából tutti van cpu support listája a lapodnak is
Semmit nem tudok a prociról, mivel barátom adta, ő nem tuningolja gépét, és ezért... nagyon szépen megköszönném annak aki segít , mert még soha nem csináltam ilyesmit 😃
Hát mivel k jezésű processzorról van szó ezért vmi tunin glap nem ártana, olyan 25-30ezer környékén, mert akor nem sok értelme van a 2500knak...
MSI P67A-C45-B3 28.230,- Ft, de annyira nem mélyedtem el az 1155-s foglalatban, a lényeg hogy a p67 az a tuning, és a h67 az meg a integrált vga, de együtt nincs, vagyis az már gondolom drága.
Intel Core i5 2500k, Lizard is erre gondolt.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni milyen procit vegyek a gépembe?
ATI Radeon HD 6870 om van 1gigás és 4gb RAM.
Én egy Intel i7 860 asra gondoltam, de az a gond hogy proszesszorokhoz nem értek már annyira.
Előre is köszönöm!😀
Üdv:Noel
Nagyon jó proci az általad írt i7-es,de jobban megérné egy i5 2500k vagy megvárni az új AMD CPU-kat!
Köszi Quadgame94😉
Tudnátok segíteni milyen procit vegyek a gépembe?
ATI Radeon HD 6870 om van 1gigás és 4gb RAM.
Én egy Intel i7 860 asra gondoltam, de az a gond hogy proszesszorokhoz nem értek már annyira.
Előre is köszönöm!😀
Üdv:Noel
annak jó lehet aki nem akar kb full új gépet gépet újítani. nálam a 4 mag az 4 mag 😀
Mindenkinek 4 mag a 4 mag,igaz 2x2 néha 5 😜
vagy 2x2 az intelnél 8 😃
Szerintetek jó ez a processzor? érdemes megvenni? megéri az árát?
Azt lehet már tudni hogy a buldozerek mikor jonnek ki?
Reménykedek hogy akkor a Phenomok ára kicsit lejjebb menne😜
akkor viszont vegyel egy athlon x3-masat, mert az x2-eset nem lehet 4 magositani. nekem is 3 magosbol van a 4magos
Üdv! Viszonylag olcsó négymagosítható amd processzort tudtok ajánlani ami passzol az alaplapomhoz? (asrock n68c-s ucc)
vagy veszel egy 4 magos athlont vagy altirxot mert ha 2 vagy 3 magosat veszel azt nem tudod oldani mert valahol azt láttam hogy AM2 AM2+ és csak AM3mal lehet oldani.
és az passzol ehez az alaplaphoz? Gigabyte GA-EP43-UD3L
Ahhoz csak LGA775-ös Intel procik passzolnak.
Melyik Processzort érdemes megvenni szerintetek?
AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX 32 910 Ft
Intel Core2 Quad Q8300 (2500Mhz, 4MBL2 Cache, 1333Mhz FSB, 45nm, 95W, skt775) BOX 34 590 Ft
Inkább X4 955, már 27eFt körül lehet kapni, toronymagasan jobb, mint a Q8300, és 10mp beállítani, hogy olyan órajelen menjen, mint a 965. 😀
AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX 32 910 Ft
Intel Core2 Quad Q8300 (2500Mhz, 4MBL2 Cache, 1333Mhz FSB, 45nm, 95W, skt775) BOX 34 590 Ft
Osynho,ott a "régen" de leírom csak neked csak most.😀
Annó régen 2004-ben,az óperenciás tengeren túl,stb,stb,élt Celeron proci,2.7Ghz magórajellel,egy szürke kis házban.
Jött a nagy Doom 3(640x480),Celeron elsírta magát mert csak 10 Fps-t tudott produkálni.
Fogta magát a ház tulajdonosa(én) és elballagott új processzort vásárolni, választása egy ugyanekkora magórajelű Intel(nem lebutított Celeron)processzorra esett,hazavitte,kibontotta,bekenegette,kivágta a Celeront,az repült repült még az üvegvisszaváltón is túl.
ÉS láss csodát, Doom 3 10 fps helyett,tudta az 50-et!(1024x768-on).
Ez a mese,így véget is ért...😂
Intel az csak nem nevezem annak.😂
És ez milyen szempontból releváns egy E4300 vs E3300 kérdéskör esetén? 😕
Devis:
Ha erősebb, akkor mi a gond? Ez a Celeron ugyanarra az architektúrára épül, mint a Core 2 Duo-k. Tehát szó sincs kiherélésről. Sőt, mivel már 45nm-es gyártástechnológiával és magasabb órajellel rendelkezik, mint az E4300, ezért jobb processzor. Hívhatják atomtengeralattjárónak is az E4300-at, attól még ez a szitu. 😃
akkor olyan 35-ig milyen 6 magos procit ajánlotok?😃
azért kellene a 6 mag mert hosszútávra tervezném😃
hát hogy is mondjam, nem lehet hosszú távra tervezni😀 Lehet, hogy fellengzősnek hangzik, de így van...
De azért ez drágább megoldás, de jóval erősebb és tartósabb
Ha hülyeséget mondtam, kérlek javítsatok ki.
azért kellene a 6 mag mert hosszútávra tervezném😃
hardX niteforce
öööö igen most bőven elég, de 1-2 év múlva már nem biztos, és azért nem tűnik úgy h nem számít a +2 mag, mert egy gém sem használja ki a 6 magot, és ne jöjön azzal senki hogy akkor majd vesz egy Buldozert v erősebb procit, mert nem két Ft egy ilyen proci.
gacso
Igenis megéri, veszíteni biztos nem fogsz vele, ugyan is a 965 is 34000Ft.
nem arrol van szo hogy nem lenne majd kihasznalva a 6 mag, hanem arrol hogy az egy nem tul jo 6 magos proci, inkabb csak egy kenyszermegoldas, hogy ne csak az intelnek legyen 6 magos procija... nem olyan jo, lassu az a +2 mag a tobbi 4 hez kepest.
[LINK]
Megnéznétek? THX 😆😆 Irjatok vmi tanácsot hogy jo-e nemjo...
öööö igen most bőven elég, de 1-2 év múlva már nem biztos, és azért nem tűnik úgy h nem számít a +2 mag, mert egy gém sem használja ki a 6 magot, és ne jöjön azzal senki hogy akkor majd vesz egy Buldozert v erősebb procit, mert nem két Ft egy ilyen proci.
gacso
Igenis megéri, veszíteni biztos nem fogsz vele, ugyan is a 965 is 34000Ft.
Még jó hogy férfi vagy 😜 😆
😜
De pont arra gondoltam, miből j9ttél rá 😃 😆
Női megérzés mikre nem képes 😆
Hát attól függ melyik 😆
Sztem gondoltad hogy nem AMD Athlon XP 3000+ ra gondoltam 😆