Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ferrari056 avatar
Köszönöm a választ.
És mindent figyelembe (ár, fogyasztás, teljesítmény) véve melyik érné meg a legjobban, ha lehet hosszabb távra?
Geforce: GTX 670/760
Radeon: HD 7950/7970
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GTX 670 az alapórajeles 7970 párja. alapórajeles 7950nek 660 ti a boost 7950nek meg GTX 760. Ha veszel egy 7950-t és adsz neki egy kis tuningot az egy dolog de szerinted 7970nek nem lehet kis tuningot adni?😀 Vagy 7970 GHz editionnek aminek ugye a párja meg a GTX 680 és GTX 770 bár utóbbi erősebb nála egy nagyon picit.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy előbb-utóbb szeretnék átállni Intelre. A processzort már kiválasztottam, hogy milyet szeretnék, azon agyalni többet nem is kívánkoztam, mivel az is bőven elég, amit kinéztem (gépeim között Intel terv! néven szerepel). Kinéztem egy videokártyát, egy HD 7970-es kártyát. Olyan kérdésem lenne, hogy melyik érné meg jobban, mint pénzileg illetve teljesítményileg?
Ha vennék egy 7950-es kártyát és annak adnék egy kis tuningot vagy alapból megvenném a jóval drágább 7970-es kártyát? Nézegettem Geforce kártyákat is, ha esetleg ebben a kategóriában tud valaki hasonló erősségű kártyát kb azonos áron azt is meghallgatom, hogy milyet ajánlana!

Köszönöm!
0
0
0
0
GAMER2 avatar
A nagy "baj", hogy hnap indulok New Yorkba, 1 hétig kinn leszek és addig valahogy le kéne zsíroznom 😕
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Tuti hogy PCI-E, mivel emlészem hogy rá van írva a piros csatira nagy sárga betűkkel hogy PCI-E 😉😉
De ha nem hiszed, mindjárt leszedem a gép oldalát és meglesem, mert én is kiváncsi vagyok rá...

Szerk: [LINK] Itt megtalálod az első képen, hogy alapból rajta van a 8 pines PCI Express 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De az biztos, hogy a 8 tűs az PCI-E csatlakozó?😀 Nehogy CPU csati legyen😃 Hát két darab 6 tűsből is lehet ha úgy akarod. De akkor a másik 8 tűs csatlakozódnak tényleg PCI-E csatlakozónak kell lennie.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Csak a moduláris részét csináltattam....Alapból van rajta a 24 pines alaplapi és egy 8 pines PCI-E.
Macko ugyanúgy csinálta meg, mint a gyári, tehát van még kettő 6 pines vga csatim is 😉

Szerk:Ha jól gondolom, akkor nekem egy ilyen átalakító lenne szükséges: [LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Visszaolvastam én ne aggódj. Te is olvass vissza.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Olvass vissza, ez a tápom:[url]http://support.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1432&ID=1514[/url]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hogy érted, hogy nem volt hozzá kábel?😃 Minden kábelt Macko20 csinálta? De tényleg erről a tápról van szó amit előbb írtam? Aha, látom. Akkor ha jól értem van egy 6+2 vay 8 tűs PCI-E csatlakozó rajta Macko 20 által és van egy gyári 6 tűs amire esetleg dughatnál olyan átalakítót amit linkeltem vagy lehetne két molex->8 tűs PCI-E átalakító http://i pon.hu/webshop/product/kolink_molex___2_x_8_tus_tapkabel/486059
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Macko20 csinálta rá a kábeleket ph-ról.......Úgy vettem hogy nem volt hozzá kábel 😜
Alapból van rajta egy 8 pines PCI-E, és még kellene hozzá egy alakító, és kész is!

Szerk: [url]http://support.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1432&ID=1514[/url]
Pont ilyen a tápom 😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Annyira azért nem olyan jó táp az. 4 ágas táp áganként 18 amperrel. 1 ágas jobb lenne. Plusz ahogy nézem 2 db 6 tűs tápscatlakozó van rajta. Amit te kinéztél kártyát 2 8 tűset kíván meg. Persze biztosabbak lehetnénk ha megnéznéd miből mennyi van a tápodon meg, hogy tényleg a 4 12 voltos ága van-e. Ha két 6 tűs csatlakozód van akkor két darab ilyen már biztosan kell majd neked: http://i pon.hu/webshop/product/kolink_6_tus___8_tus_vga_tapkabel/486081
Mi garis 2015-ig?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Attól félek, hogy nem bírná a 650-es TT tápom 😂 Bár szerintem megbirkózna vele.....Amúgy fogyasztás nem érdekel 😉

SzerK: Most nézem hogy 2015-ig garis 😎
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GAMER2: Ez mi?😃 Én ilyenről még nem is hallottam😃 2 GPUs GTX 460?😃 GTX 580 szint ahogy látom de fogyasztása az már egyáltalán nem😃 Nem tudom 2 gpuval, hogy boldogulna a q9300. Végülis ez is egy 660 Ti 7950 szintű kártya kb csak sokkal nagyobb fogyasztással igaz 40000 forintért.
0
0
0
0
no avatar
Melyik a jobb ?! 😂
2 Gpu-s 460 szerintem 3x gyorsabb mint a 650Ti...😆
0
0
0
0
boxxerhun avatar
Nem rossz 😀 attól függ mire kell 😃 de 40k ért már aszem 650TI-t is kapsz de nem tudom melyik a jobb 😃 majd a srácok akik értenek hozzá megválaszolják 😜
0
0
0
0
GAMER2 avatar
[LINK] Most erre csorgatom a nyálam.....40K-t ér használtan? 😎
0
0
0
0
boxxerhun avatar
Szeretem előre megtudni melyik a legjobb hogy ne akkor keljen kapkodni amikor már a kezembe van a pénz 😃 meg hajlamos vagyok hülyeséget csinálni amikor már remeg a kezem h Bahh új VGA 760 tök 8 milyen rendelem 😆 szóval ink le kérdezem előre mi lenne a legjobb
(Pirosat nem veszek) 😃
Igazából konkrét dátum nincs a vásárlásra attól függ h mikor veszik meg a Kinectem pár játékkal azért kapok kb 30-35k-t és akkor már küldöm a 650-t hardver apróra azt is eltudom adni 25-30k ért
többi meg már megvan nyári munkából 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ja nem most veszed boxxerhun? Akkor minek kérded? Ha kijönnek az új AMD-k más lesza helyzet. Akkor kérdezzél konkrét dolgot ha már aznap veszed a kártyát vagy 1 héten belül. Táp meg lekapcsol ha nem bírja, elvileg. De az is lehet, hogy kisebb teljesítményt nyújt.
0
0
0
0
boxxerhun avatar
Na akkor még idén megpróbálom össze szedni rá a pénz eladok pár dolgot 😃
Amúgy ha rá kötném erre a tápra és ne adj isten kevés lenne neki mik lennének a tünetek ?
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Ja énis MSI re gondoltam h az a legjobb + ára is jobb MSI asus között vacilálok 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
nlacka13: MSI, aztán ASUS és phantom meg alig jobb a ref kari hűtésénél.

boxxerhun: Jó a kártya, igen ellennél vele jó darabig a tápod a minősége miatt viszont cserélendő lenne.
0
0
0
0
no avatar
boxxerhun: Ár/teljesítmény arányban a lehető legjobb választás, tápod elég lesz.😉
0
0
0
0
boxxerhun avatar
Hali ! http://ip on.hu/webshop/product/msi_n760_tf_2gd5_oc_gtx760_2gb_gddr5_pcie__/489003
Ez a közeljövőben mennyire lenne jó választás ? tápom bírná v cserélni kéne ?
0
0
0
0
no avatar
jumbo: Q 9400 mellett volt próba erejéig 7870, Vga limit volt, igaz a proci nem alapórajelen ketyegett.😆
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Most 3,2 Ghz-n megy, stabilan 😜
0
0
0
0
nlacka13 avatar
na sziasztok!! kérdeznék ha nem baj!!!!
Meiket vegyem meg mert jövöhéten vidikarikat rendelnék már!!! és nemtom meik a legjobb
Na akkor:
MSI GTX760 gaming twinfrozr oc
Asus GTX 760 DC2 oc
Gainward GTX760 Phantom oc
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Majdnem 1 GHz különbség van a 2 proci között. Egy kis OC-t kell adni a Q9300-nak, s akkor jó lesz az. 😆
0
0
0
0
jumbo avatar
Gaboo7
azért erre ne vegyél mérget.
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Egy ideig elég nekem ez a proci, mert nem vagyok olyan fanatikus hogy +10 FPS-ért egész platformot váltsak....Gépigényeknek meg nem kell annyira hinni, a procim eddig mindenhol elég volt, hamarabb elfogy a VGA mint a CPU 😕
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ez most miért olyan fontos?

Lehet, hogy lesz, de az is előfordulhat, hogy nem.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
vki mondja meg h a gtx760-as videokariknál lesz GTX760 Ti kiadás
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Igen, emiatt én is sok játékot félretettem, mert nem ment rendesen. Bár, ha 1-2 felesleges dolgot offolunk, vagy ultráról leveszünk highra, akkor sok fps-t nyerhetünk.

Így tettem a DiRT Showdown-ban is. Avermedia-val rögzítettem, tehát valós fps értékeket lehet látni.

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Superlompos:Autós játékoknál biztosan számít, nem is az EGO engine miatt van, a Slightly Mad féle játékok is elég gyengén mentek néha, Shift részekkel azóta nem játszottam, de a Test Drive Ferrari Racing Legends anno 35-40 FPS-ig beesett, új procival akad 60-nál.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
azért mondom, hogy játékfüggő. Főleg, hogy rengeteg autó megy a pályán egyszerre. De amikor Q9400+GTX 460 volt, akkor is 52 fps volt az átlag, hiába raktam be a GTX 660-at. Tehát már GTX 460 mellett is jócskán proci limites volt az F1 2010.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Superlompos:F1 2010-ben nálam maxon volt Phenom II X5 1055T-vel 3.3 GHz-en olyan 35-40 FPS, 4.2 GHz-en ketyegő i5-3570K-val 85-90 az FPS ugyan úgy maxon.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem volt Q9400+GTX660 párosításom, most meg i5 4670k 4500 MHz + GTX 660.

Eddig a DiRT 2 alatt vettem észre "különbséget". Q9400-zal volt 82 fps az átlag full hd-ban, i5-tel meg 125 fps.

De pl. a DiRT 3-ban már csak 10 fps-sel volt több, mint Q9400-zal. A DiRT Showdown-ban pedig gyök 2 fps volt a különbség. Tehát, ahogy haladtunk egyre közelebb a mai játékokhoz, annál kevésbé volt érezhető a különbség. Mondjuk az F1-et nem próbáltam, pedig ott azért 22 autó köröz a pályán, ott tuti lenne különbség.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
szerintem is jó lesz oda igaz nem FHD a monitor ha jól látom de 1680x1050 sem rossz.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
jumbo: A Q9300 kb egy Phenom II 965 szintjét hozza. Nem hiszem hogy kevés lenne mondjuk egy GTX660-hoz vagy egy 7870-hez.
0
0
0
0
jumbo avatar
GAMER2
a procid bármennyire is 4 magos,kicsit elavult,lassú számítás terén.teljesen felesleges egy 50 ezres kártya bele,nem fogja kihajtani.
nézd meg a toplistát....a nagy gépigényű játékoknál is nv ből 560 amd ből 5870 vagy 6950 es kártyákat kérnek ajánlottnak...prociból meg i5 szériát...magyarán a jelenlegi kártyád is megfelel.inkább egy jobb procira költ
0
0
0
0
pittike7405 avatar
Köszönöm a hozzászólásokat majd még megfontolom a dolgot hogy milyenre cseréljem a kártyám de nem a fogyasztása a lényeg most is elég sokat eszik ez is 195 Watt - t .😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GAMER2: 50K-ig 7870 vagy GTX660.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Haliho!! lenne egy kérdésem GTX760 Videokártyábol lessz TI kiadás? csak mert akkor még várnék válaszokat elöre is köszönöm
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Ha lenne annyi pénzem, akkor is azt venném 😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mint írtam már nem annyira jó áron adják mert visszaugrott az ára.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Tudom, hogy jó áron adják, de nem engedhetem meg magamnak.......50K a max keretem úgy hogy elpasszolom a mostanit 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
há már ez sem 56 hanem felugrott közel 65-re. Le kellett volna rá még időben csapni😃 Azok azért drágábbak mert 3GB VRAMmal szereltek és nem kettővel. De kettő is elég.
0
0
0
0
boxxerhun avatar
pláne h van 75k ért meg 80k ért is 660TI bár az gondolom erősebb 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
56kért drága neked a 660 Ti?😃