Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Úgy néz ki, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem június folyamán, hanem némi csúszást követően majd csak valamikor júliusban jelennek meg az AMD Bulldozer architektúra köré épülő asztali processzorai, amelyek az FX sorozatban kapnak helyet.
Az AnandTech forrásai szerint a késés oka rendkívül egyszerű: az új processzorok első revíziója körül egy kis hiba miatt teljesítményproblémák mutatkoztak, így az AMD kénytelen egy második revíziót készíteni a termékekből (B2 stepping), hogy megoldja a problémákat és fel tudja venni a versenyt a konkurens megoldásokkal. A Bulldozer architektúra köré épülő Zambezi processzorok egyébként Socket AM3+-os tokozással érkeznek, 32 nm-es gyártástechnológiával készülnek és nyolc, hat, valamint négymagos kivitelben lesznek elérhetőek.
Bulldozer késés ide vagy oda, jelenleg úgy tűnik, hogy ez a kis malőr nem érinti az "A" sorozatú Llano APU egységek tervezett rajtjának időpontját, azaz a Llano alapú asztali- és mobil konfigurációkkal már június folyamán is találkozunk.
Forrás:ipon .hu
q8400 az ***a 😀 és az amd nem veri le a intelt nem hiába olcsobb
Micsinász? Valamit nagyon elnéztél ember! 😆 Még az X4 840 is veri a Q8400-at, amiben nincs L3 cache, hát még az X4 955...
az Atlhon X4 645 is elveri video kodolasban pedig az egy 18k-s proc
q8400 az ***a 😀 és az amd nem veri le a intelt nem hiába olcsobb
Micsinász? Valamit nagyon elnéztél ember! 😆 Még az X4 840 is veri a Q8400-at, amiben nincs L3 cache, hát még az X4 955...
Q8300 30.000F kb +10ezer és meg van Phenom II X4 955+AM3 lap
Erősebb persze hogy jobb...😆 De mi számít jobbnak? hogy marad -e egy kis pénzed vagy melyik gazdaságosabb? Ha veszel egy erősebb s775-s procit (Min. Q8400) min HD 5750 akkor az enm si rossz, ha 30.000Ft ért tudsz venni Q8400-st az jó és olyan 19-20.000Ft ért lehet venni HD 5750-et és nem is rossz így.
Ezek "csak" játékok és nem csak játékok vannak a világon! LGA775-re már semmi képpen sem szabad alapozni! Egyébként a 4-magos Phenom II-esek is verik a Core 2 Quad szériát nem hogy a Sandy Bridge! 😉
hát a 9770 azért egy kicsit erős....
de jobban megéri egy E5700 13ezerért most hozzá egy kisebb VGA-t vagy ide egy erős VGA-t és egy 4 magos 775-öst?
Azért nem mindegyikbe, mert ha van egy Q9650-s procid és egy kis pénzed, akkor sztem nem mindíg olyan biztos a váltás, sztem vehetsz mellé egy HD 6950-et és már jó is vagy, egyszer az AM3 is elavul, de a Phenom még jövőre is ugyna olyan jó lesz pedig már 4 éves...
Az nagyon bő fogalom hogy I5! Sandy Bridge-re gondoltál?
44-ért már kapsz 2500k-t! 😉
http://vgaspeed.hu/article5.php?article=t106
a régi Q9550@9770 vagy az i5 2500k a jobb?
hát a teszt elárul mindent hogy nem minden esetben az új a jobb
Megfogadom tanácsod 😀
Ha az árat és a teljesítményt is figyelembe vesszük akkor jobban megéri mint egy 2600k! 😉
44-ért már kapsz 2500k-t! 😉
25-ből i5-öt biztos nem veszel, de a Phenom II X4 955 jó választás lenne, de ahhoz alaplapot is cserélned kell, sőt ha újabb lapot veszel, akkor memót is.
Az alaplap csere meg ezek nem számítanak,mert ezt a 3 gépem eladom,és egy ütősebb gépet vennék 😀
és processzorral szeretném kezdeni a nézelődést..😀
Játékra, Adobe programokra meg szinte mindenre használnám..
Milyet ajánlotok és ha lehet árat is irjatok hozzá.😀 Köszönöm (lehetőleg 25ezer alatt gondolkodnék..)
Ez sztem kamu, most is jött ki MSI-s AM3+-s lap, már van kint vagy 10-15 lap, és az Új intel is így kezdődött, 11.-ig még kiadhatnak 4-5 lapot is és azzal már el lehet inditani.
JackFeryll
Ezt te hol hallottad? Nem igaz, én sehol nem olvastam ilyet Június elején jönnek az next-gen-es AMD procik
Valamelyik fórumon olvastam aztán rákerestem, de nem tűnik valami meggyőzőnek.
[LINK]
Ezt te hol hallottad? Nem igaz, én sehol nem olvastam ilyet Június elején jönnek az next-gen-es AMD procik
Eddig egész szépen jött fel az AMD, de ha most is le lesz maradva 1 generációval az Inteltől az gáz lenne...
és tápot kell vennem hozzá? mert monda ismerősöm, hogy nem lesz jó a 4magos cpu a jelenlegi tápommal
Igen! 😀😞:
http://www.***/termek/amd-athlon-ii-x4-640-box-processzor-56498
ez jó?
*** helyére: pcx
mennyi off 😃😃 jobbulást tesa 😀
elvileg holnaptól megvan az új lencseeee 😃 8)
Tasiadam,alaplapot akar venni Richie900812,nem laptopot,látom neked is rossz a szemed,én is 2 éve szemüveges vagyok😂
jaaa 😆 nekem is az.... most erősítik a lencsét -1röl -1,5re... bocs ha elnéztem.
amúgy
D820
2gb DDR2 ram
HD4890
480W JEWEL
elég a táp nekik?
ink maradok az amd-nél 😃 nos?
árban?