Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Hali!

Most vettem Phenom II X4 955 procit!
Játék közben 85 fokig melegszik!Ez nem sok?
SpeedFan progival néztem!
Temp1:44C
Temp2:40C
Temp3:85C
Temp4:46C

Válaszotok várom,és köszönöm!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
írtam oda is. 😆
a lényeg hogy a mostani 955+HD5870 jobb mint egy i7/i5 +HD6770
sokkal jobb!!
0
0
0
0
jany93 avatar
jah azon is gondolkodok de azt a másik témához irtam videókártyákhoz nem értek annyira.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
jany93 írta:
aham és mivel jobb az i5 az i7-nél vagy miért éri meg jobban 😆?

"rosszabb", de annyival nem jobb az i7, főleg játékokban hogy megérie a +15ezer, bár ez szubjektív.
De az még mindíg nem tisztázott minek neked az i7? vagy az i5? venni akarsz egy jobb vga-t?
0
0
0
0
jany93 avatar
aham és mivel jobb az i5 az i7-nél vagy miért éri meg jobban 😆?
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge
3.3GHz
cache 6Mb
erre gondoltál?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
jany93 írta:
AMD Phenom II X4 955 Quad Core -om van jenelnleg
és a kérdésem az lenne , hogy ki seréljem-e vagyis érdemese kicserélni erre : Intel Core i7-2600K Sandy Bridge ?

Akkor alaplapot is kell cserélni! 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
jany93 írta:
és a kérdésem az lenne , hogy ki seréljem-e vagyis érdemese kicserélni erre : Intel Core i7-2600K Sandy Bridge ?

És csak azt cserélnéd? Mert akkor nem nagyon, de amúgy is egy i5 2500k jobban megéri, és mellé persze egy jobb vga, de csak procinak nincs értelme
0
0
0
0
jany93 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Synda írta:
niteforce írta:
jo, csak az a lap gagyi

Mért lenne Gagyi a Gigabyte lap?

Ennyi erővel a nagy Asus is gagyi...

nem a marka hanem a tipus amit linkelt
0
0
0
0
bmartin23 avatar
A T-széria 800-as, míg a P széria 1066-os FSB-vel rendelkezik, és a P-k kevesebbet fogyasztanak.
0
0
0
0
jokerke96 avatar
i3 2100 és az a gigabyte alaplap jó együtt?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
1156-os procit ne vegyél már, (tehát olyat aminek a neve százasokból áll) inkább egy i3-2100 vagy egy i5-2500K egy jobb lappal
0
0
0
0
jokerke96 avatar
Heló!

http://***/termek/intel-core-i3-540-processzor-47279

Ez jó processzor lenne? És ehhez menne a Gigabyte HD4850-em 3 vagy 4 gb ram .

Alaplap : http://***/termek/asus-p7h55-m-lx-si-oem-alaplap-76311

És ennek elég lenne 400w FSP táp vagy vegyem az 500w-osat?

Vagy venném a core i3 2500k.. az jobb lenne?

alaplapnak mellé meg ez akkor (a 2500k-hoz)

http://www.***/termek/gigabyte-ga-h61m-d2-b3-alaplap-72947

Ui: A csillag helyén pcx szerepel.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Forditva 😃 https://images.anandtech.com/graphs/graph4083/35041.png

Lol i3 veri a régebbi i7-et. Szandika tud valami ... 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem a Phenom jobb jatekra
iylen szamitos dolgokra pedig az i3
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Akkor az i3 ha játékra kell, jóval erősebb mint a phenom 😀
0
0
0
0
gytomi avatar
Intel Core i3-2100 vagy AMD Phenom II X4 955?

(játékra használnám
0
0
0
0
_AsheXp avatar
De az csak 2 mag 2 szálon, és nincs L3 cache 😀
0
0
0
0
bazsi135 avatar
AMD Athlon II X2 265 3.3GHz olcsó is 14.000FT
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Nem tervezek semmi tuningot se extra terhelést.
Csak szokásos átlagfelhasználós programokat használok.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha BOX akkor jar hozza, de ha jobban terheled vagy tuningolod akkor cserelni kell jobbra
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy egy Intel Core i3-2100 as procihoz kellene-e egy külön hűtő, vagy gyárilag jár hozzá?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
tudom, de egy része vagyis pontosabban 8 proci fog.... mondjuk ha valaki utánnad hajintana egy Q9770-et nem dobod visza
0
0
0
0
no avatar
Az LGA775 nyugdíjba vonul:
[LINK]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
JackFeryll
Na így érthető
Hát azt nem tudom hogy mikor jön a következő AMD tokozás, de a köv Intel csak jövőre, Ivy-ra gondolsz, gondolom, írták több helyen is h csak jövő tavaszán jön.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Quadgame94 írta:
JackFeryll
Na ezt a kérdést nagyon szeretem, még csak 1x olvastam el de már is megszerettem.
Mi az ogy mikorra jön az utolsó AM3+-s proci? Sztem 2 év mulva jön az utolsó, És akkor kell tokozást váltani ha olyan procit veszel...És mi az hogy igényel másik lapot? Úgy képzelted hogy az egyiknek kell a másiknak nem?
A Buldózerek augusztustól jönnek, és megint mi az hogy Intelnél már hamarosan nem ?
Na most vagy én vagyok értelmileg fogyatékos vagy tényleg át kéne gondolnod a kérdésedet.

Na akkor még egyszer a könnyebb megértés kedvéért.
A kérdésem arra irányult mikor lesz legközelebb tokozás váltás Intel és AMD vonalon.
Intel vonalon tudom, hogy az LGA 2011 jön azt viszont nem, hogy mikor. AMD vonalon nem tudom mi jön az AM3+ UTÁN és azt sem, hogy mikor.
Ami még megbonyolítja a dolgot, hogy az is érdekelt, hogy mi lesz az utolsó processzor ami még AM3+-ra jön. (ha van erről információja valakinek)
Az, hogy az Intel hamarosan az azért volt, mert ha jól tudom 2011 Q4-ben már jönnek is az LGA 2011-es lapok nem ?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Quadgame94 írta:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-06/73476/bulldozercores.jpg
8 különböző magocska
CPU0, CPU1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ja és mindegyik FX lesz

ez olyan mint ahogy a prohardver vagy az ipon leírta: itt van nézd meg hogy mi ez de ez nem az csak lásd hogy mégis van ilyen... ez olyan mintha egy intel mmx procira rányomok egy áll hülyeséget és azt mondom hogy 2 magos vagy akár 4..... sosem elsz annyi és ez nem elég ahogy hogy tudd mi mennyi és milyen lesz
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
JackFeryll
Na ezt a kérdést nagyon szeretem, még csak 1x olvastam el de már is megszerettem.
Mi az ogy mikorra jön az utolsó AM3+-s proci? Sztem 2 év mulva jön az utolsó, És akkor kell tokozást váltani ha olyan procit veszel...És mi az hogy igényel másik lapot? Úgy képzelted hogy az egyiknek kell a másiknak nem?
A Buldózerek augusztustól jönnek, és megint mi az hogy Intelnél már hamarosan nem ?
Na most vagy én vagyok értelmileg fogyatékos vagy tényleg át kéne gondolnod a kérdésedet.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Nem tudjátok mikorra jön az utolsó AM3+ -os proci és mikor kell majd tokozást váltani ? (mármit van már hír arról, hogy melyik proci igényel új lapot és az mikor fog kijönni ? mert Intelnél már hamarosan nem ?)
0
0
0
0
no avatar
Igaz csak egy hónapja van meg a laptopom, de hosszú távon tervben van egy processzorcsere. Milyen négymagos processzort érdemes venni bele?
[LINK]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-06/73476/bulldozercores.jpg
8 különböző magocska
CPU0, CPU1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ja és mindegyik FX lesz
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Tudom azért írtam, mert csodálkoztam azon hogy ez valakinek nem egyértelmű.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Most mivan? Tényleg lesz 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Persze hogy lesz 8 magos...😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Synda: Lesz 8 szálon dolgozó ~60-70 körül és lesz ténylegesen 8 magos ~300-ért 😃
0
0
0
0
tigerteam avatar
Osynho írta:
Mondjuk linkelheted hol sírtam, amúgy meg nem hiszem, hogy 6 magos proci a magyar átlag... 5670-es vga mellett egy 4magos proci is ágyúval verébre effektus, ha játékról van szó.

Nem átlag mert egyik játék sem használ 6 magos gépet...Még az intelek sem kezdték el a 6 magos gépeket, mert felesleges...Azt hiszem talán kettő van neki a magasabb kategóriában, az átlag felhasználok részére nem is csináltak még. 970 és a 980 a 6 magos 1366-os foglalatba...
0
0
0
0
tigerteam avatar
Aki az AMD 6 magost szeretné, az várja meg a szeptemberben kijövő 6 és 8 magos Bulldozereket...
0
0
0
0
tigerteam avatar
Sztem is a nagy i7 után az olcsóbb katban i5 2500 a legjobb választás most, alatta pedig teljesítmény és ár érték arányban sztem verhetetlen az AMD Phenom II x4 Black edition
0
0
0
0
gytomi avatar
Milyen proci hűtést vegyek 1 Core i3 2100k-ra? (olcsót)
0
0
0
0
Adam996 avatar
Osynho írta:
Mondjuk linkelheted hol sírtam, amúgy meg nem hiszem, hogy 6 magos proci a magyar átlag... 5670-es vga mellett egy 4magos proci is ágyúval verébre effektus, ha játékról van szó.

De majd egyszer úgy is akarok új vga-t és akkor már HD5870-en szintűt csak azt már csak jövőre meg most csak 34K a 6magos 1055T 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
Adam996 avatar
Nem 100 csak 6 a mostani vga-m megtartom... és külömbenis a 6magos core i7-ek 12szálon dolgoznak nem tudom mit kell sírni 6magos proci miatt ma ez az átlag
0
0
0
0
Osynho avatar
És milyen vga-t vennél a 100 magos procid mellé (csak mert az sokkal fontosabb, mint a cpu). Novemberig sokminden fog változni.
0
0
0
0
Adam996 avatar
JackFeryll írta:
hector maio írta:
Ahhoz kéne új alaplap 😃 meg nem akarok közel 50ezret adni 1 négy magos prociért ennyiért már megveszem a csúcskategoriás amd-ket amik ennél 10x jobbak 😃

Azt megnézném, hogy melyik prociról van szó és hányszor jobb 😃

Amúgy most az olcsóbb felső kategóriás gépekbe a 2500K a legjobb vétel.

* Szerintem csak 4 mag dolgozik a 6 magos Phenomokban játékok alatt.

Nem hinném mert akkor nem 6magosként hírdetnék őket 😃 de nekem a 2500K az drága 😃 ink. maradok az amd-nél mondjuk úgy is csak november környékén vennék procit csak előre kíváncsiskodtam és addigra a bulldozer meg kavarja az álló vízet 😃
0
0
0
0
JackFeryll avatar
hector maio írta:
Ahhoz kéne új alaplap 😃 meg nem akarok közel 50ezret adni 1 négy magos prociért ennyiért már megveszem a csúcskategoriás amd-ket amik ennél 10x jobbak 😃

Azt megnézném, hogy melyik prociról van szó és hányszor jobb 😃

Amúgy most az olcsóbb felső kategóriás gépekbe a 2500K a legjobb vétel.

* Szerintem csak 4 mag dolgozik a 6 magos Phenomokban játékok alatt.
0
0
0
0
Adam996 avatar
0
0
0
0
Demoz avatar
hector maio írta:
JackFeryll írta:
hector maio írta:
Hali szerintetek melyik a jobb?? 😃

AMD Phenom II X4 970 3.50GHz vagy

AMD Phenom II X6 1055T 2.80GHz??

Vagy is az a 2mag felér 700mhz külömbséggel?? 😃 mert szerintem jobb a X6 de azért ki kérem a véleményeteket 😃

Játékra lesz ?
A játékok csak 4 magot használnak.

Hát azért a metro 2033 még 8szálat is meg dolgoztat nem hogy 6-ot

Szerintem Core i5 2500k.😀 Játékokhoz nagyon megéri venni és csak pár ezerrel drágább mint egy X6 1090T.
És az I5 nagyon jól tuningolható...legalábbis ezt állítják.😜
0
0
0
0
Adam996 avatar
JackFeryll írta:
hector maio írta:
Hali szerintetek melyik a jobb?? 😃

AMD Phenom II X4 970 3.50GHz vagy

AMD Phenom II X6 1055T 2.80GHz??

Vagy is az a 2mag felér 700mhz külömbséggel?? 😃 mert szerintem jobb a X6 de azért ki kérem a véleményeteket 😃

Játékra lesz ?
A játékok csak 4 magot használnak.

Hát azért a metro 2033 még 8szálat is meg dolgoztat nem hogy 6-ot
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció