Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Th3KiD avatar
TaylorXIII remek. 😃 Még egy hüe kérdés, hogy nyugodtan tudjak aludni: egy i5 3470 ugye kihajtja a 660at? 😆 😆 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GTX 660, hogy a viharba ne bírná. GTX 650 Ti boost 2gb is bírná de a 660 mégis erősebb és alig drágább így azt éri meg megvenni.
0
0
0
0
Th3KiD avatar
TaylorXIII én eredetileg egy 7790et akartam FX 6300-al, azt most már i5nél tartok meg GTX660-nál. 😃 Asszem itt megállok. 😆

Most csak azon töröm az agyam, hogy 650 Ti vagy 660 legyen, de ha 2 GBosra hajtok akkor már inkább a 660.

Az egész textúra dologgal az a gondom, hogy ha egy játéknak több mint 1GBnyi textúrát kell a VRAM-ba pakoljon, akkor avval boldogul-e a kari? Mert hiába tömöm én tele a memóriát jobbnál jobb textúrákkal ha a kari nem tudja azt elég gyorsan feldolgozni azokat..

De reméljük a legjobbakat. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Th3KiD: Giga GTX 660-ról nem hallottam rosszakat én és igen mgbánhatod ha 1GBos karit veszel mert a kari amit veszel jó ott is ahol már több mint 1 kell és attól függetlenül mert felbontásod nem nő a játékok textúrái egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek és ezáltal több VRAMot fognak igényelni a játékok. Szóval 2GB-os legyen meg am is ha később esetleg FULL HD monitorod lesz vagy játszanál több monitoron akkor jó lesz az még és GTX 660 Tiben nem gondolkodtál egyébként vagy egy GTX 760ban?😃 Vagy ez az 50k a max keret?😃
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Megnéztem a 2 GBos verziót is, van egy kis árkülönbség, viszont, ahogy itt is írták, egy Gigabyte GeForce GTX 660 OC WindForce 2X 2GB DDR5 192-bit HDMI már alig drágább a Boostnál.

És eszerint jobb a 660:

Nagyon megbánhatom még a jövőben ha 1 GBos verziót válaszok akkor is, ha max 1680*1050ben szeretném tolni a gameket?

Lejjebb írták hogy kerüljem a Gigabye 7790-t, mert többen is panaszkodtak a gigára, ez érvényes GTX660nál is? Keressek inkább ASUS-t?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Érdemes szerintem is spórolni egy GTX 650 Ti boost 2gb-ra de onnan már nem nagy lépés árban egy GTX 660 sem😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
192 vs 128 bit nem is kérdés... Itt van értelme a Boost verziónak. Viszont a mondandómnak még mindig az a lényege hogy az 1GB video memória újabb játékoknál kevés lehet. Érdemes spórolni a 2GB-os verzióra.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De ő most GTX 650 Ti Boost 1GBról beszélt és nem 650 Ti 1gbról! Nem mind1! Erősebb a GTX 650 Ti boost 1gb mint a GTX 650 Ti 1GB és 2GB de a GTX 650 Ti bost 2gbnál nem erősebb és nem csak azért mert csak 1gbos hanem mert az 1gbos 650 ti boostnak az memória órajele is 1000 MHz-cel kevesebb. Az MSI GeForce GTX 650 Ti Boost OC 1GB DDR5 az erősebb kártya még akkor is ha alacsonyabb a memória órajele.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Th3KiD:
650Ti 1GB vs. 2GB memória:
https://images.anandtech.com/graphs/graph6359/50608.png

Az új játékoknál már lehet gond az 1GB memória.
0
0
0
0
kaizinger avatar
elég bőven az 1 gigás a 2-t ahol használná oda már rég kevés lenne!
0
0
0
0
Th3KiD avatar
kung: nem magyaro.i vagyok, szal itt nincs semmilyen kupon. 😃

Amúgy írták itt fórumon, hogy a sima GTX650Ti mellé nem kell 1 GB VRAM, max a Boost mellé, annak meg már csípős az ára.

Amúgy megy 1680x1050be tolok mindent mert annyit bír monitorom, szal nem hajtok 2 gigás VGAra.
0
0
0
0
kung avatar
Th3KiD: miért nem GIGABYTE GV-N65TOC-2GI GTX650Ti 2GB GDDR5 PCIE + 16500Ft értékű kupont veszel 40.239Ft-ért?

[LINK]
0
0
0
0
kaizinger avatar
*** lényegesebben olcsobb
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Hali.

Nézegettem GTX 650eket, és azt találtam, hogy az MSI GeForce GTX 650 Ti Boost OC 1GB DDR5 192-bit-nek, amiről azt tudom hogy a legjobb GTX650, "csak" 5010MHz-es a memóriája, míg az Asus GeForce GTX 650 Ti 1GB DDR5 128-bit-nek 5400. Nem lesz ettől az utóbbi a jobb? Vagy attól jobb, hogy 192 bit-es? 😲

Árban az MSI vezet. 😃
0
0
0
0
kung avatar
deadly_cross: ez a CM STORM Midi - SCOUT 2 - SGC-2100-GWN1 sem rossz 22k-ért.

[LINK]
0
0
0
0
deadly_cross avatar
hoppá rossz helyen néztem 😃 (drágábbik helyen 😃 )
Idáig meg AMD ben sosem csalódtam 😃 nah meg a Vapor X az szerintem nagyon jo😀 HD 4850 ben az volt es jéghideg volt a VGA gamek közbe is😀(nah nem szoszerint 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
deadly_cross: 24K? itt 18kért látom én bár lehet mást néztél vagy én néztem mást😃 Bár én nem szoktam mást nézni😃 http://i pon.hu/webshop/product/aerocool_strike_x_gt_fekete/304169
0
0
0
0
Dani46 avatar
nem csalódnál egy 7950-be sztem!!!
0
0
0
0
deadly_cross avatar
hat nah kinézetre is szeretek adni csak ez mar 24k 😃
Demajd a HD 7950re kíváncsi leszek,hogy mit fog teljesíteni😀 régebb mar a HD 4850 is nagyon jo volt akkor ebbe nem szabad csalódjak 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nagyon bele vagy zúgva ezekbe az AC házakba úgy látom😃 De jah ebben már elférnek.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
Hmm nemis figyeltem azt,hogy csak akkor 400 ha kiveszem a HDD keretet😀 de majd meg keresek hazat sok a valasztek😀 es pici kinezet is kell ha mar a belso jo😃 de koszi,hogy szoltal valahogy nem figyeltem fel ra😃
[LINK] ebbe mar elkell férjen a VGA😀 igaz ez mar drágább aze :S
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Biztos kell neked az az AeroCool? A hosszú videokártya csak úgy fér bele ha kiveszed a HDD keretet plsuz van rajta 2 darab usb 2.0 és ennyi? cpu hűtő max 158mm? Ne haragudj de ez nem egy jó ház és különben is egy ventilátor jár hozzá alapból. Bitfenix Merc Alpha igaz nem egy csicsás ház de 320mm-es vga fér bele és 165mm magas proci hűtő és 4 db usb 2.0 van rajta. De lehet jó ez az Aerocool is.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
tudom,hogy nemfer bele a házba😀 a mostani is éppen,hogy belefért de újat veszek amibe egy 400 mm es VGA is simán belefér nah meg a szellőztetése is nagyon jo stb. [LINK]
Koszi az infókat nagyon hálás vagyok😀
Es igen ragaszkodok az AMD hez 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyáltalán nem éri meg a +30 ezret de ez sajnos normális ilyen kategóriájú kártyánál. Jó ha 15-20%-kal jobb és kb 45 %-kal drágább. Viszont azt én megnézném beférnek-e ilyen méretű kártyák egy Delux házba. Mostani kártyád ha ez([LINK] akkor 196mm hosszú és ha ez([LINK] akkor meg 229 mm hosszú. A 7950 amit kinéztél 275mm hosszú a 7970 meg 285mm hosszú. Van a házban ennyi hely a kártyának? Szellőzése a háznak jó? Ha nem fér el akkor én inkább egy ilyenben gondolkodnék:[LINK] 218mm hosszú szóval alig hosszabb vagy nem is hosszabba mostani karidnál és olyan erős mint a 7950 vapor-x kb.
Szerk: De ha a DX11.2 meg 3gb VRAM meg úgy eleve inkább AMD és nem férnek bele a házba a kari de még ha bele is férnének akkor sem kéne ilyen delux házba rakni őket. Mivel fontolgattad a 7970 ghzet ezért azt a pénzt sőt nem is az egészet csak 15-20 ezret azt szépen egy új házra kéne szánni. pl Corsair Carbide 200R(kb 16k) illetve ha olcsóbban de jó ház kell de USB3.0 nélkül akkor Bitfenix Merc Alpha(12k).
0
0
0
0
deadly_cross avatar
Hello😀
Szerintetek melyik a jobb?vagyis megéri azt a + 30k-t kifizetni a 7970ert?mennyivel lenne erosebb a 7970?mert szerintem mind a 2 bivaj eros VGA😀
"Sapphire Radeon HD7950 Boost Vapor-X HD 3GB DDR5 384-bit"

vagy

"Sapphire Radeon HD7970 GHz Edition Vapor-X 3GB DDR5 384-bit"
0
0
0
0
no avatar
nankacu, menni menni fog de kompromisszumokat kell majd kötnöd bizonyos címek esetében, pl fc3,
dirt 2-3 mehet maxon továbbra is de olyan 30fps átlag lesz ha az AA is maxon van.
0
0
0
0
ImAxRap avatar
A második bekezdést nekem szántad?😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Reincarnation: Játékokban nem is igazán lehet kihasználni a 4GB vram-ot, de amúgy nincs szoros összefüggés a vram és a gpu használat között. Meg lehet oldani, hogy beteljen akár 6GB is, de a gpu ne pörögjön 100%-on...

Ha valaki csak játékra használná a kártyát, és nincs szükség 3D Vision-re, akkor időtállóbb inkább AMD-t venni. Vagy most már érdemes várni pár hónapot a következő generációs kártyákra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az nV mit alkot a Maxwellel. Meg persze arra is, hogy az AMD mit tud kipréselni még a GCN-ből.
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Sziasztok! Szerintetetek,
Ez: ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Vagy ez: GIGABYTE GV-N660OC-2GD
Esetleg teljesen mindegy?
0
0
0
0
chethun avatar
Értem. Köszönöm mindenkinek azért az infót egy hónap kb és eldől h melyik is lesz. 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Ha már témánál vagyunk... Tervezünk venni egy FullHD TV-t amit néha használnék monitornak 1920x1080-ban, hogy bírná az én gépem pl az F1 2012-őt, DiRT 2-3-at, Bf3-at FC3-at?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
chethun: Kb ugyanazt kapod talán a GTX770 kicsit gyorsabb. Én ár alapján választanék, esetleg megnézheted azokatt a játékokat amikkel játszani szoktál-akarsz hogy ott melyik kártya az erősebb.
0
0
0
0
no avatar
Cooley: ez igaz, de előbb hal meg a gpu mintsem azt a 4gb vramot kihasználja.

7970 nagyobb sávszél, dx11.2 támogatás.
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth: A felbontásnak viszonylag minimális befolyása van a vram használathoz. A legtöbb videomemóriát a textúrák zabálják fel. Illetve az élsimítás tud még rengeteget kajálni. Előbbi kettőhöz mérten a felbontás elenyésző mértékű vramot használ fel.
0
0
0
0
no avatar
És utána ? ha fullHd lesz bőven elég 2Gb vram, GPU limited hamarabb lesz, sőt most néztem teszteket 5760x1080 mellett is jól muzsikálnak. 7970 elbújhat mögötte hiba a +1Gb vram.

[LINK]

Azt gondolom nem kell leírnom, hogy nem a Vram mennyisége határozza meg a kártya gyorsaságát.😜
0
0
0
0
chethun avatar
Egyenlőre a mostani monitoromhoz 1680*1050
0
0
0
0
no avatar
Még egy kérdés mekkora felbontásra kell ?
FHD felett van értelme 4Gb vramnak.
0
0
0
0
chethun avatar
Igen, igaz, hogy az is 256-on fut de az 4GB. És nem sokkal drágább.
0
0
0
0
chethun avatar
Igen én is kb egy hónap múlva tervezném a vásárlást, csak már elég tanácstalan vagyok. Van amiben a 770 jobb de van amiben a 7970 és már nem tudom eldönteni.. :/ 770 Lighting-al csak az a bajom hogy 2GB Memória és 256Bit Sávszélességen fut...
0
0
0
0
Hungarianication87 avatar
Hello! Nem igazán tudok dönteni, SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5 OC with Boost VAPOR-X vagy GIGABYTE GV-N760OC-4GD GTX760 4GB GDDR5 OC PCIE?
0
0
0
0
no avatar
770 gyorsabb.
MSI GTX 770 Lightning /// 122k ezt halkabb, hűvösebb, jobban tűri a tuningot
Nem sürgős várj 1 hónapot, jönnek az új Radeonok lenyomják a régi árakat.
0
0
0
0
chethun avatar
Üdv. VGA vásárlás előtt állok de két kari között nem igen tudok dönteni.
1: Asus Radeon Matrix HD 7970 Phantom
2: Gainward GF GTX 770 Phantom

Hosszabb távra melyik érné meg jobban?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Belemegy a WD Caviar Blue WD10EZEX is az alaplapodba annak ellenére, hogy SATA III.
0
0
0
0
bukta2 avatar
1920x1080p a max felbontásom szal FHD nál nem mennék feljebb! 😃
A lapomnál mit kell nézni ha HDD-t is veszek ugye,az amit linkeltél akkor megy vele ugyebár, mert ezek a Sata/SataII/III ezek nem vágom mik 😃mind1 a lényeg h belemenjen minden, kösz még1x!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Elbírja a CPU tuningot is igen de lehet FPS Raider 550 és akkor mehet akármilyen kártya elvileg.Ha 7950 boostról lenne szó akkor azt mondanám mivel az nem sokkal gyengébb a 760nál és az szerintem tovább fogja bírni a 3gb vram miatt plusz FHD felbontáson túl ez már meg is látszik. Persze 7950ből nincsenek rövid kártyák ezért inkább ASUS GTX 760.
0
0
0
0
no avatar
Megéri utána járni, jóval olcsóbban hozzájutsz.
0
0
0
0
bukta2 avatar
nem tudom azt én sem látom,de ez az amazon is bőven jó nekem onnan rendeltem anno a Ps Vita-m is meg 1 csomó játékot szal jó kis oldal az.várni meg tudok értelmesebb játékok úgy is okt/Nov be jönnek 😃 és 1-2 hét alatt kiküldik az alkat részeket és + ha 100€ felett rendelek ingyenesen kihozzák és még kedvezményt is kapok! 😃 nem tudom már mennyit de kapok! szal. még olcsóbban meglennének az oldalról a cuccok
még 1 kérdés ez az 500-as minőségi táp amit írtál ez akkor elbírja a Cpu Tuningot is ugye?És a HD7950 vagy ez a Gtx 760 érné meg hosszabb távra játékra?A lényeg h ne keljen hozzányúljak megint 1-2 évig a géphez legalább FHD ba High on mehetne minden stabil 30FPS-el nem érdekel az FPS csak ne akadozzonak a játékok a későbbiekben sem.De ha tudsz jobb VGA kat ennyi pénzért 😃 60-65k ért szívesen hallgatom 😃
Synda Rebirth" Német és kösz az oldalt ránézek!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció