Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Most csak azon töröm az agyam, hogy 650 Ti vagy 660 legyen, de ha 2 GBosra hajtok akkor már inkább a 660.
Az egész textúra dologgal az a gondom, hogy ha egy játéknak több mint 1GBnyi textúrát kell a VRAM-ba pakoljon, akkor avval boldogul-e a kari? Mert hiába tömöm én tele a memóriát jobbnál jobb textúrákkal ha a kari nem tudja azt elég gyorsan feldolgozni azokat..
De reméljük a legjobbakat. 😃
És eszerint jobb a 660:
Nagyon megbánhatom még a jövőben ha 1 GBos verziót válaszok akkor is, ha max 1680*1050ben szeretném tolni a gameket?
Lejjebb írták hogy kerüljem a Gigabye 7790-t, mert többen is panaszkodtak a gigára, ez érvényes GTX660nál is? Keressek inkább ASUS-t?
650Ti 1GB vs. 2GB memória:
Az új játékoknál már lehet gond az 1GB memória.
Amúgy írták itt fórumon, hogy a sima GTX650Ti mellé nem kell 1 GB VRAM, max a Boost mellé, annak meg már csípős az ára.
Amúgy megy 1680x1050be tolok mindent mert annyit bír monitorom, szal nem hajtok 2 gigás VGAra.
[LINK]
Nézegettem GTX 650eket, és azt találtam, hogy az MSI GeForce GTX 650 Ti Boost OC 1GB DDR5 192-bit-nek, amiről azt tudom hogy a legjobb GTX650, "csak" 5010MHz-es a memóriája, míg az Asus GeForce GTX 650 Ti 1GB DDR5 128-bit-nek 5400. Nem lesz ettől az utóbbi a jobb? Vagy attól jobb, hogy 192 bit-es? 😲
Árban az MSI vezet. 😃
[LINK]
Idáig meg AMD ben sosem csalódtam 😃 nah meg a Vapor X az szerintem nagyon jo😀 HD 4850 ben az volt es jéghideg volt a VGA gamek közbe is😀(nah nem szoszerint 😀
Demajd a HD 7950re kíváncsi leszek,hogy mit fog teljesíteni😀 régebb mar a HD 4850 is nagyon jo volt akkor ebbe nem szabad csalódjak 😃
[LINK] ebbe mar elkell férjen a VGA😀 igaz ez mar drágább aze :S
Koszi az infókat nagyon hálás vagyok😀
Es igen ragaszkodok az AMD hez 😃
Szerk: De ha a DX11.2 meg 3gb VRAM meg úgy eleve inkább AMD és nem férnek bele a házba a kari de még ha bele is férnének akkor sem kéne ilyen delux házba rakni őket. Mivel fontolgattad a 7970 ghzet ezért azt a pénzt sőt nem is az egészet csak 15-20 ezret azt szépen egy új házra kéne szánni. pl Corsair Carbide 200R(kb 16k) illetve ha olcsóbban de jó ház kell de USB3.0 nélkül akkor Bitfenix Merc Alpha(12k).
Szerintetek melyik a jobb?vagyis megéri azt a + 30k-t kifizetni a 7970ert?mennyivel lenne erosebb a 7970?mert szerintem mind a 2 bivaj eros VGA😀
"Sapphire Radeon HD7950 Boost Vapor-X HD 3GB DDR5 384-bit"
vagy
"Sapphire Radeon HD7970 GHz Edition Vapor-X 3GB DDR5 384-bit"
dirt 2-3 mehet maxon továbbra is de olyan 30fps átlag lesz ha az AA is maxon van.
Ha valaki csak játékra használná a kártyát, és nincs szükség 3D Vision-re, akkor időtállóbb inkább AMD-t venni. Vagy most már érdemes várni pár hónapot a következő generációs kártyákra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az nV mit alkot a Maxwellel. Meg persze arra is, hogy az AMD mit tud kipréselni még a GCN-ből.
Ez: ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Vagy ez: GIGABYTE GV-N660OC-2GD
Esetleg teljesen mindegy?
7970 nagyobb sávszél, dx11.2 támogatás.
[LINK]
Azt gondolom nem kell leírnom, hogy nem a Vram mennyisége határozza meg a kártya gyorsaságát.😜
FHD felett van értelme 4Gb vramnak.
MSI GTX 770 Lightning /// 122k ezt halkabb, hűvösebb, jobban tűri a tuningot
Nem sürgős várj 1 hónapot, jönnek az új Radeonok lenyomják a régi árakat.
1: Asus Radeon Matrix HD 7970 Phantom
2: Gainward GF GTX 770 Phantom
Hosszabb távra melyik érné meg jobban?
A lapomnál mit kell nézni ha HDD-t is veszek ugye,az amit linkeltél akkor megy vele ugyebár, mert ezek a Sata/SataII/III ezek nem vágom mik 😃mind1 a lényeg h belemenjen minden, kösz még1x!
még 1 kérdés ez az 500-as minőségi táp amit írtál ez akkor elbírja a Cpu Tuningot is ugye?És a HD7950 vagy ez a Gtx 760 érné meg hosszabb távra játékra?A lényeg h ne keljen hozzányúljak megint 1-2 évig a géphez legalább FHD ba High on mehetne minden stabil 30FPS-el nem érdekel az FPS csak ne akadozzonak a játékok a későbbiekben sem.De ha tudsz jobb VGA kat ennyi pénzért 😃 60-65k ért szívesen hallgatom 😃
Synda Rebirth" Német és kösz az oldalt ránézek!