Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
Szerintetek megér egy core i3 540 3-06 GHz LGA1156-os 21000Ft-ot ?
Mert nekem nagyon gyanús hogy ilyen olcsó.
Mitől lehet ilyen olcsó?
Megér, kb annyit tud, mint egy Phenom X4 955 kicsit olcsóbb is, reális az ár, kifutó platform a Socket 1156 ezért ennyi szerintem, meg már mindenki 4 magosat szeretne...
Mert lejjebb vitték.😆
De am +3k, és PhenomIIX4955
Mert nekem nagyon gyanús hogy ilyen olcsó.
Mitől lehet ilyen olcsó?
ximo
Hova vigyék lejjebb? Az i5 2500k, gyorsabb az i7 870-nél, és kb 10 000Ft-al olcsóbb nála...Szal ha drágább lenne akkor sem szólhatnánk egy szót sem.
Én azt mondom, hogy az Intel hiába nagyon gyors procikat adott ki, a többi CPU értelmetlenné vált a vásárlók szemében. Hiszen ha van 45 000Ft-d akkor egyértelmű hogy i5 2500k, ha meg van 65 000Fft-d még akkor jobban egéri az i5. Inkább költök a VGA-ra.
pistikalosa
[LINK]
Phenom ii X4 955, azt vedd
Félre értettük egymást a saját többi pl.: 1156-os árára értettem, hogy nem nagyon megy lejjebb.
Nem megy bele mert az alaplapja AM3-as és a 940 AM2+-os.A 955 az jó lenne.
Vágom 😃
sziasztok segitseg kéne ezt a processzort szeretném megvenni AMD Phenom II 940 QUAD X4 Black Edition csak aza baj hogy nem vagyok biztos benne hogy menne e az alaplapomban mongyatok meg lécci mert akkor nem veszem meg
Itt van a lista milyen procik mennek bele lapodba: [LINK]
940 ha minden igaz nem megy bele. Inkább Phenom II X4 955 Black Edition-t vegyél. 24ezer ft
Nem megy bele mert az alaplapja AM3-as és a 940 AM2+-os.A 955 az jó lenne.
sziasztok segitseg kéne ezt a processzort szeretném megvenni AMD Phenom II 940 QUAD X4 Black Edition csak aza baj hogy nem vagyok biztos benne hogy menne e az alaplapomban mongyatok meg lécci mert akkor nem veszem meg
Itt van a lista milyen procik mennek bele lapodba: [LINK]
940 ha minden igaz nem megy bele. Inkább Phenom II X4 955 Black Edition-t vegyél. 24ezer ft
ximo
Hova vigyék lejjebb? Az i5 2500k, gyorsabb az i7 870-nél, és kb 10 000Ft-al olcsóbb nála...Szal ha drágább lenne akkor sem szólhatnánk egy szót sem.
Én azt mondom, hogy az Intel hiába nagyon gyors procikat adott ki, a többi CPU értelmetlenné vált a vásárlók szemében. Hiszen ha van 45 000Ft-d akkor egyértelmű hogy i5 2500k, ha meg van 65 000Fft-d még akkor jobban egéri az i5. Inkább költök a VGA-ra.
Így van. és azért egy i5-2500K azért jól kitud hajtani bármilyen VGA_t.
pistikalosa
[LINK]
Phenom ii X4 955, azt vedd
Belemegy.
huuu koszi meg konnyebultem
Ja bocs, nem. Mert AM3-as lapod van és a 940 AM2+-os.
Ugye egy 955BE már kicsit vérszegény lenne a 2 grafikus maggal rendelkező kártyákhoz ? (pl.: GTX 590)
ahhoz már kevés lenne. oda már sandy Britge/Core i7/Core i5 750/X4 980-975/X6 1100T-1095T-1090T/ legalább. Bár az intel ezekhez a kategóriás VGA-hoz jobban megéri.
a 750es i5 nem tudom hogy jobb-e a 955töl
De gyorsabb, nem tudom hogy miért mondják sokan hogy az első gen-es I5 nem éri meg annyira, az egyetlen hibája, hogy az 45nm-en készült.
Az intel terve: Kiadni a procikat, majd elkészíteni annak kissebb csíkszéleséggen a második generációját. Ez a Sandy. Jön az Ivy, és majd annak jön a kisebb ...szal érted.
AZ i5 az profi kis processzor. Régen amíg még nem jött ki a Sandy addig sokan azt vettek. Most azonban sokan inkább rátérnek a sokkal erősebb i5-2500/i5-2500K-ra. Viszont ha levinnék az árát -10 000-el akkor vennék mint a cukrot.
Meg azért tapasztalatból tudom mondani hogy az i5 jó processzor, mivel a notebook-ban is i5-van.
Az alap kérdésre visszatérve egy két grafikus maggal bíró VGA mellé nincs jelenleg az AMD-nek méltó processzora majd talán a bulldoserek, de addig is, ha ilyen komoly cuccot vesz valaki annak az egyetlen logikus választás a Sandy i5-ösök, vagy i7-esek.
A felsőházban jelenleg komoly hátrányban van az AMD.
A felsőházban jelenleg komoly hátrányban van az AMD.
Ugye egy 955BE már kicsit vérszegény lenne a 2 grafikus maggal rendelkező kártyákhoz ? (pl.: GTX 590)
ahhoz már kevés lenne. oda már sandy Britge/Core i7/Core i5 750/X4 980-975/X6 1100T-1095T-1090T/ legalább. Bár az intel ezekhez a kategóriás VGA-hoz jobban megéri.
De gyorsabb, nem tudom hogy miért mondják sokan hogy az első gen-es I5 nem éri meg annyira, az egyetlen hibája, hogy az 45nm-en készült.
Az intel terve: Kiadni a procikat, majd elkészíteni annak kissebb csíkszéleséggen a második generációját. Ez a Sandy. Jön az Ivy, és majd annak jön a kisebb ...szal érted.
Az i5-750 jobb a(z) Phenom II X4 955-nél. Már maga a Cache miatt is.
De ugyan olyan limitje lenne X6-al mint X4-el, hiszen egy gém sem használja ki a 6magot.
Gémekben az X4 jobb, vagy ha nem is, de nem rosszabb az X6-nál.
Mihez nem elég a HD6970? Amit akarsz venni Vagy 3Monitoron akarod tolni a gémeket DX11be?
Am nem hiszem hogy nem lenne limited vele, még OC-val is lenne limited.
Szerintetek érdemes már venni 2 magos cpu-t?
Szvsz mar nem erdemes venni 2 magos CPU-t. Csak hanem egy ujfajta AMD melyet ha szerencsed van tudsz 4 magositani (ha ertesz hozza es ha van UCC-s alaplapod.). En varnek 1-2 honapot meddig be jonnek az ujabbak es akkor vennek egy 4 magosat.😀
Sandel: Irodai, költséghatékony gépbe aprópénzért teljesen jó egy kis fogyasztású 2 magos cpu. Szerintem a word-nek nagyjából mindegy, hogy 2, vagy 4 mag van alatta. 😃
10K egy 3.4 GHz prescott pentium hasznaltan.
Ez most komoly? Celeron D? Az már ingyen sem nagyon éri meg.
De minek az neked?
Az oldal: arukereso
akkor bemesz a CPU configuration menube
ott kivalasztod a core unlockert, enabledre rakod, es kesz is, manualisan is lehet allitani egyesevel is a magokat.
F10 es kesz.
Köszi😆
az én gépemhez milyen procit ajánlotok?
( a többit még nem szeretném lecserélni de a procit már nagyon le kéne. )
ha lehet ne a legdrágábbakat mondjátok😀
Szerintem inkább válts platformot vagy ha van rá pénzed akkor vegyél bele core 2 quad-ot ha támogatja mivel a játékok igényei egyre nőnek most már 2 magos 2.5 Ghz-s proci kell nekik minimum.
Ha platformot váltasz akkor AMD-s legyél Socket AM3-as alaplapot lehet kapni 10 ezer Ft-ért +még olcsón 20000 Ft-ért tudsz bele szerezni AMD Athlon II x4-et.
és ha veszel akkor legyen UCC-s.
ott kivalasztod a core unlockert, enabledre rakod, es kesz is, manualisan is lehet allitani egyesevel is a magokat.
F10 es kesz.
( a többit még nem szeretném lecserélni de a procit már nagyon le kéne. )
ha lehet ne a legdrágábbakat mondjátok😀
aztan a procit huzhatnad 3.4 GHz-re, es akkor nagyon jo lesz.
Melyiket vennétek meg ezek közül?
Intel Core i3-2120 3.3 GHz vagy Intel Core i5-2300 2.8 GHz.
(mivel most állok gépvétel előtt, még mindig, olyan gépet akarok venni amin a Diablo 3 szépen menne. Tudom hogy nem proci függő a játék minősége, ezért VGA-t egy 5770 et néztem ki. Szóval ilyen kártyához melyik procit javasoljátok)
Egy erős X2es AMD Pl.:AMD Athlon x2 260
Vagy Phenom X2 555BE
az athlon X2-t nem neveznem erosnek. a phenom mar elmegy.
bőven jó lesz az a CORSAIR A70
elfér a táptól (ami fölül van) a procihűtő ?
mert néztem a vidiket és a gyárihoz képest elég nagyok a procihűtők
a gyári procihűtő meddig birja kb halkan és alacsony hőfokon 3.8ghz-ig bírja tartósan?
előre is köszi
El fog férni de csak egy ventit tudsz rá rakni, nézd meg az én gépemet.