Milyen memóriát vegyek?

2009. February 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
eXtremeBlade írta:
Tud valaki ajánlani Socket 1155, P67re i5 2500k hoz jó tuning ramot?2x4GB kiszerelésbe, max 20-24k körüli lenne a legmegfelelőbb. Magas OC-hez kéne amim most van azzal 4,2GHz re tudom húzni stabilan. Kb 5GHz körüli ochez kéne.
Én ezeket néztem:
http://***/termekek/reszletek/9503_corsair_ddr3_1866mhz_8gb_vengeance_kit_cmz8gx3m2a1866c9b/

http://***/termekek/reszletek/9801_g_skill_ddr3_1600mhz_8gb_sniper_kit_cl9_f3-12800cl9d-8gbsr2/

http://***/termekek/reszletek/7854_corsair_ddr3_1600mhz_8gb_vengeance_kit_cmz8gx3m2a1600c8/

*:lambdacomputer .hu

Ui:Javítva...

miért ha rossz a ramod nem tudod 5ghz re felhúzni a procit ?
0
0
0
0
DCMAN avatar
csillag helyére mit irjunk?
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
Tud valaki ajánlani Socket 1155, P67re i5 2500k hoz jó tuning ramot?2x4GB kiszerelésbe, max 20-24k körüli lenne a legmegfelelőbb. Magas OC-hez kéne amim most van azzal 4,2GHz re tudom húzni stabilan. Kb 5GHz körüli ochez kéne.
Én ezeket néztem:
http://***/termekek/reszletek/9503_corsair_ddr3_1866mhz_8gb_vengeance_kit_cmz8gx3m2a1866c9b/

http://***/termekek/reszletek/9801_g_skill_ddr3_1600mhz_8gb_sniper_kit_cl9_f3-12800cl9d-8gbsr2/

http://***/termekek/reszletek/7854_corsair_ddr3_1600mhz_8gb_vengeance_kit_cmz8gx3m2a1600c8/

*:lambdacomputer .hu

Ui:Javítva...
0
0
0
0
Gerdzso avatar
kalashnikoff írta:
Gerdzso írta:
kalashnikoff írta:
Gerdzso írta:
Sziasztok!
Corsair DDR3 Dominator 4GB kit i5 ilyen ramom van most a gépembe(2x2gb) az úgy jó lenne ha most vennék bele még 2gb-t vagy azt nem kezeli az alaplapom?(Asus P8H67-M R3.0)

4Memória foglalatosa lapod, és 32Gb-ot kezel max. Szóval simán kezelni fog még +2Gb-os Corsair Dominatort.

de ez nem úgy van hogy csak párban kezeli? tehát 2+2gb ok, 2+2+2+2 ok 2+2+2 nem jó? 😃

kezelni kezeli, csak a 6Gb az valahogy mindig (hogy is mondjam) hatástalanabb, mint mondjuk a 2x2 + 2x2. (Ezért is mondják hogy játékoknál a 6Gb ram nem viszonyítható össze, de pontosan nem tudom hogy van ez.) De kezelni, kezeli.

A 8GB a biztos inkább 😀
Nekem is Dominatorom van, 8Gb-os 1600Mhz-es, és vígan el vagyok vele 😀

Na én is erre a 6gb nem olyan jó dologra gondoltam, ezért is veszek még +2x2-t 😀
Köszi!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Razor1911 írta:
A régi gépembe van egy 512mb 400mhz ddr ram.A kérdés az lenne hogy vegyek még mellé egy 512mb-sat vagy egy egész 1gb-s?

1Gb-ost akkor már. A régi, de jó játékok szépen mennek(fognak) a +ram-nak köszönhetően 😀
0
0
0
0
Razor1911 avatar
A régi gépembe van egy 512mb 400mhz ddr ram.A kérdés az lenne hogy vegyek még mellé egy 512mb-sat vagy egy egész 1gb-s?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Gerdzso írta:
kalashnikoff írta:
Gerdzso írta:
Sziasztok!
Corsair DDR3 Dominator 4GB kit i5 ilyen ramom van most a gépembe(2x2gb) az úgy jó lenne ha most vennék bele még 2gb-t vagy azt nem kezeli az alaplapom?(Asus P8H67-M R3.0)

4Memória foglalatosa lapod, és 32Gb-ot kezel max. Szóval simán kezelni fog még +2Gb-os Corsair Dominatort.

de ez nem úgy van hogy csak párban kezeli? tehát 2+2gb ok, 2+2+2+2 ok 2+2+2 nem jó? 😃

kezelni kezeli, csak a 6Gb az valahogy mindig (hogy is mondjam) hatástalanabb, mint mondjuk a 2x2 + 2x2. (Ezért is mondják hogy játékoknál a 6Gb ram nem viszonyítható össze, de pontosan nem tudom hogy van ez.) De kezelni, kezeli.

A 8GB a biztos inkább 😀
Nekem is Dominatorom van, 8Gb-os 1600Mhz-es, és vígan el vagyok vele 😀
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Attila007 írta:
Gerdzso írta:
kalashnikoff írta:
Gerdzso írta:
Sziasztok!

De jó ha támogatja a procid a tri-channelt:😀az i7 es támogatja de ezt nem tudom hogy támogatja e ami neked van.

Végülis már mind1, mert úgy döntöttem hogy veszek még 2x2 vagy 2x4gb-t 😀

Köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Joker avatar
Gerdzso írta:
kalashnikoff írta:
Gerdzso írta:
Sziasztok!

De jó ha támogatja a procid a tri-channelt:😀az i7 es támogatja de ezt nem tudom hogy támogatja e ami neked van.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
kalashnikoff írta:
Gerdzso írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Gerdzso írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
Gerdzso avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
jumbo írta:
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:
Kornel77 írta:
Bershka írta:
Csáó. Mennyit számít az h 1600 vagy 1333 mhz-es a ram-om?

Játékoknál nagyon semmit..Programoknál,teszteknél,talán észrevehető 😀

A játék is egy program vagy nem?😊

Nagy különbséget nem lehet tenni az 1600 és 1333Mhz között a játékoknál. Annyi hogy az 1600Mhz-ben jobb az időzítés.

Igen, a játék is egy program. De mondjuk akkor nagyon sokat számít hogy milyen, ha kemény játékkal játszol, ami mondjuk zabálja a ram-ot játék közben. (Pl: Metro 2033-hoz DX11-ben már nem nagyon ajánlott 1333Mhz-es ram. Az időzítése miatt. )

ööööööö.ezek szerint egy 800 as rammal már nemis lehet jól játszani dx11 ben.😂
mindkét kategoriában lehet ugyanolyan időzitéses ramot kapni...mellesleg teljesen mindegy hogy milyen játékokkal játszol,nem fogsz észrevenni különbséget!!Az időzitésröl meg annyit.Ha annyira lényeges lenne egy játéknál...nos akkor a gépigénynél fel lenne tüntetve,hogy min ajánlott pl:cl8-as...szerintem 😉 de az van feltüntetve,hogy min 2GB vagy 4GB..még az MHz sincs....

Játéktól függ hogy milyen. Most az, hogy azt nem írják oda, hogy milyen órajeles vagy időzítéses ram- kell az nem jelnt semmit. Az igaz, hogy vannak más Mhz-es ramok, melyeknél az időzítés is hasonló, mint egy nagyobbén, viszont hatékonyságilag sokkal jobb a nagyobb Mhz-es ram.
(Természetesen ki hogy értelmezi, én így gondolom.) De mivel csak válaszoltam Attila-nak ezért nekem ez a véleményem. Természetesen más is írhat vagy kijavíthat ha "hülyeséget" érnék.
De vitába nem bocsátkozok ezen.
0
0
0
0
jumbo avatar
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:
Kornel77 írta:
Bershka írta:

Nagy különbséget nem lehet tenni az 1600 és 1333Mhz között a játékoknál. Annyi hogy az 1600Mhz-ben jobb az időzítés.

Igen, a játék is egy program. De mondjuk akkor nagyon sokat számít hogy milyen, ha kemény játékkal játszol, ami mondjuk zabálja a ram-ot játék közben. (Pl: Metro 2033-hoz DX11-ben már nem nagyon ajánlott 1333Mhz-es ram. Az időzítése miatt. )

ööööööö.ezek szerint egy 800 as rammal már nemis lehet jól játszani dx11 ben.😂
mindkét kategoriában lehet ugyanolyan időzitéses ramot kapni...mellesleg teljesen mindegy hogy milyen játékokkal játszol,nem fogsz észrevenni különbséget!!Az időzitésröl meg annyit.Ha annyira lényeges lenne egy játéknál...nos akkor a gépigénynél fel lenne tüntetve,hogy min ajánlott pl:cl8-as...szerintem 😉 de az van feltüntetve,hogy min 2GB vagy 4GB..még az MHz sincs....
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Attila007 írta:
Kornel77 írta:
Bershka írta:

0
0
0
0
Joker avatar
Kornel77 írta:
Bershka írta:

0
0
0
0
kalaoi avatar
Most 1x4gb van vagyis majd akkor tudok még egyszer 4gb rakni bele.
0
0
0
0
wdavid avatar
hát ha elég a 4 giga akkor nicns vele gond de ha később 8at szeretnél akkor ettől meg kell sajna szabadulnod 😃 és akkor 2x4GB amit érdemes bele venni 😃
0
0
0
0
kalaoi avatar
Van egy Gigabyte m68mt-d3p alaplapom vettem bele 4gb ddr3 ramot még a gép nincs kész de azt szeretném kérdezni hogy max 8gb lehet bele rakni és két hely van vagyis egy modul max 4gb lehet vagyis nem kellet volna úgy vennem hogy 2x2gb?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
psychosocial írta:
üdvözletem!

Szerintetek melyik ramot vegyem ezek közül?

kinston blue hyperX
KHX1600C9D3K2/4GX
vagy
Corsair Vegeance
CMZ4GX3M2A1600C9

nemtudom melyik lenne jobb... az alaplap támogatási listáján nincs fent egyik az 1600mhz-nél csak 1 corsair. ez gond, vagy ez nem érdekes?

ami még érdekel, hogy 2 verzió van a kingston hyperx blue-ból
KHX1600C9D3K2/4GX
és ez: KHX1600C9AD3K2/4GX
mi a különbség? az egyikbe van egy A betű, olcsóbb is, de ez nekem gyanús...

Corsair Vegeance.
0
0
0
0
Bershka avatar
Köszi a gyors választ😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Bershka írta:

0
0
0
0
Bershka avatar
0
0
0
0
psychosocial avatar
üdvözletem!

Szerintetek melyik ramot vegyem ezek közül?

kinston blue hyperX
KHX1600C9D3K2/4GX
vagy
Corsair Vegeance
CMZ4GX3M2A1600C9

nemtudom melyik lenne jobb... az alaplap támogatási listáján nincs fent egyik az 1600mhz-nél csak 1 corsair. ez gond, vagy ez nem érdekes?

ami még érdekel, hogy 2 verzió van a kingston hyperx blue-ból
KHX1600C9D3K2/4GX
és ez: KHX1600C9AD3K2/4GX
mi a különbség? az egyikbe van egy A betű, olcsóbb is, de ez nekem gyanús...
0
0
0
0
Shadowking avatar
psychosocial írta:
az lesz olvastam róla: entertainment: hűtőborda nélküli, cégeknek, performance: hűtőbordával ellátott, ez már játékra használható, radeon edition: tuningmániásoknak, amd overdrive-val lehet tuningolni is.

Ez melyik kategória? link-> https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3759
0
0
0
0
psychosocial avatar
az lesz 😃 olvastam róla: entertainment: hűtőborda nélküli, cégeknek, performance: hűtőbordával ellátott, ez már játékra használható, radeon edition: tuningmániásoknak, amd overdrive-val lehet tuningolni is.
0
0
0
0
niteforce avatar
psychosocial írta:
én is így fogom fel 😃 luxusmárkának tűnik. úgy értem olyan furcsa... 😃 viszont bízok az amd-ben szóval lehet beruházok 1 ilyenre, ha úgy sülne ki, hogy az alaplap a szar.

én is nagyon szemezek vele, szerintem jövő hónapban veszek is egyet 😜 😃😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
psychosocial írta:
én is így fogom fel 😃 luxusmárkának tűnik. úgy értem olyan furcsa... 😃 viszont bízok az amd-ben szóval lehet beruházok 1 ilyenre, ha úgy sülne ki, hogy az alaplap a szar.

Szerintem jófajta mert spanom most vett ! de egyben 4GB vegyél ! 😀
0
0
0
0
psychosocial avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
psychosocial írta:
sziasztok!
az új AMD memória szerintetek jó? nem rég találtam. 3fajta van: AMD entertainment edition--AMD performance edition--AMD radeon edition teljesítményben növekvő sorredben mondtam.
eléggé olcsó, ha vennék akkor egy 2x2 performance-t vennék. szerintetek?

biztos jó 😃 én is gondolkodom rajtuk 😃
0
0
0
0
psychosocial avatar
sziasztok!
az új AMD memória szerintetek jó? nem rég találtam. 3fajta van: AMD entertainment edition--AMD performance edition--AMD radeon edition teljesítményben növekvő sorredben mondtam.
eléggé olcsó, ha vennék akkor egy 2x2 performance-t vennék. szerintetek?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:
Én még nem találkoztam olyan esettel, hogy kevés lett volna 4gb. 😀 Persze nem vagyok hardcore user, de 8gb egy multimédiás pc-ben bőven elég. Ráérsz bővíteni 16gb-ra ha már kevés lesz. Inkább vegyél egy ssd-t.
8gb-nál már kikapcsolnám a lapozófájlt, esetleg létrehoznék egy ramdisk meghajtót kisebb programoknak.

Battlefield 3 om már megeszi multiban a 4GB tot lazán 😀 6GB al viszont már jól megy....
0
0
0
0
matyosowski avatar
szerintem is a második én is olyat fogok venni nemsokára 😃
0
0
0
0
Shadowking avatar
Üdv,
Leendő gépembe vennék ramot kb.: max. 7200Ft-ért. (persze minnél olcsóbb annál jobb, csak ne legyen 1333Mhz-es vagy alatta, és az olcsóság ne menjen a minőség rovására) A gép többi alkatrésze már megvan mi lesz ( https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=54111 ) , ramot is találtam de az megdrágult (tehát ami a profilomban van az nem jó). Én már nézegettem és találtam is hármat, csak nem tudom hogy az alaplap támogatja-e, meghogy nekem jó lesz-e.
A kiszemelt ramok:
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3759
[url]http://www.***/4gb-1600mhz-ddr3-ram-kingston-hyperx-blu-2x2gb-khx1600c9ad3b1k24g-cl9-125467.html[/url]
[url]http://www.***/4gb-1600mhz-ddr3-ram-kingston-hyperx-blu-edition-cl9-khx1600c9d3b14g-154233.html/?erkezett=www.argep.hu[/url]
(a ramokról nem írok bővebben mivel szerintem minden fontos tulajdonságuk fel van tüntetve a honlapjakon)

előre is köszi
0
0
0
0
Raptor-Z avatar
hát azért egy SSD sokat dobna a gépen. Én nemrég vettem a gépembe, és elég szépen dobott a sebességen.
0
0
0
0
DCMAN avatar
jaja ssd kéne de most még várok vele egy darabig hátha lejebb megy az áruk
0
0
0
0
Osynho avatar
Én még nem találkoztam olyan esettel, hogy kevés lett volna 4gb. 😀 Persze nem vagyok hardcore user, de 8gb egy multimédiás pc-ben bőven elég. Ráérsz bővíteni 16gb-ra ha már kevés lesz. Inkább vegyél egy ssd-t.
8gb-nál már kikapcsolnám a lapozófájlt, esetleg létrehoznék egy ramdisk meghajtót kisebb programoknak.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hát attól függ mire kell, de ha vmi igényesebb dologhoz is, sztem még akkor is a jövőre gondolva elég a 8Gb. Ha nem max később veszel mellé. Egyenlőre tuti felesleges. Játékokra meg végképp.
0
0
0
0
DCMAN avatar
nem de idén config csere váltás erősítés lessz és ramot is cserélem..és ha már cseélem akor ...és akor az ugy gáz hogy 3x4 gb??am végülis elég lenne a 8 is de jövöre is kell gondolni azért fordult meg a fejemben a 12gb ram vagy akor már 16 és akor mind a 4 slott ki lenne használva
0
0
0
0
Osynho avatar
12gb-ot em tudsz rendesen dualban használni. Most kevés a 4gb?
0
0
0
0
DCMAN avatar
12 gb-ramnak van értelem vagy elég 8-is?felhasználás javarészt játékokra
0
0
0
0
niteforce avatar
ha kevés a slot akkor vedd az 1 db-osat, nekem is most 2 van, nincs több hely, de fejlesztenék 😆
szóval akkor a 4-eset vedd, annyira nem észrevehető a különbség.
0
0
0
0
DCMAN avatar
meg ha egyik 2gb-s meghal még ott a másik
0
0
0
0
Adzarb avatar
de akkor az 2 slotot lefoglal... nem téma? 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
2x2 GB jobb, mert az úgy dual channelben megy, és akkor gyorsabb.
0
0
0
0
Adzarb avatar
vmelyik jobba másiknál és ha igen mért?
KINGSTON - 4GB/1600MHz DDR-3 PC3-12800 HyperX Blu (Kit! 2db 2GB)
Kingmax - Memória DDR3 4GB 1600MHz (1 db 4 GB)
0
0
0
0
Joker avatar
köszi megnézem😀

Zsir dualba tolja köszi a segitséget 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció