Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MIT VEGYEK!!!??
AMD Phenom II X4 955 AM3 3,2GHz BOX Black Edition 24 500 FT
VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS VS
AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Boxed 36 EZER FT
SÜRGŐS VÁLASZT KÉRNÉK TŐLETEK EGY ÖNTETŰ VÁLASZT KÉREK MELYIK PROCIT VEGYEM MEG SZERINTETEK??
FŐLEG JÁTÉK, ÉS MÁSODSORBAN 3D TERVEZÉSHEZ
Bulldozerek Szeptember 19-én jelennek meg, akkor kezdődik a szállítás, az árát még nem lehet tudni 😀
Már volt egy információ morzsa hogy a 8 magos az 300$-ba kerül ami átszámítva 193 Ft-s árfolyamon az kb. 57900Ft.
Mire a boltban vásárolhatok lesznek a bulldozerek arra várni kell 1-2 hónapot. Mivel a nem rég kiadott Llano cpu-k szálítása is csak augusztus végére igéri az AMD hogy europában is normálisan feláll.
Intel Core i5-2310 (2900Mhz 6MBL3 Cache 5GT/s 95W skt1155) BOX
44 610 Ft
AMD Phenom II X6 1075T (3000Mhz, 9984KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX
41 680 Ft
melyik processzor a jobb?
szerintem a core i5
és hány ft(forint)-tól lesznek? milyen árban?
Intel Core i5-2310 (2900Mhz 6MBL3 Cache 5GT/s 95W skt1155) BOX
44 610 Ft
41 680 Ft
szerintem i5
44 610 Ft
41 680 Ft
Én is phenomot vennék!
Ha már szandi, akkor 2100 minimum 😀
Mi a véleményetek erről a processzorról?
link:
http://ark.intel.com/products/53491/Intel-Pentium-Processor-G850-(3M-Cache-2_90-GHz)
Elsősorban netezős, filmnézegetős gépbe kellene, de azért picit számít az is hogy egy jó videókártyával (sapphire hd 5830) mit tudna kezdeni a játékokkal.
Azt írják az Intel oldalán, hogy ez a processzor két maggal két szálon dolgozik. Ez mit jelent? Mi a különbség a 2 illetve a 4 szálon dolgozó processzor közt? Hol vehető észre legjobban ez a különbség?
Előre is köszönöm a válaszokat.
De ez szerintem ideig elég lesz😀
Amúgy ott ahol én néztem 10 ezer vagy 8 ezer volt köztük.
Na mind1 ha meglesz a pénz lesz egy jó gépem😀
Értem mondjuk ja én is azt gondoltam inkább most dobjak rá egy plusz tizest minthogy ha később lecserélem akkor + 40 k.
Köszi megint a tippet lassan már minden megvan bár szinte minden megvan😃
Plusz 5000 maximum, de akkor már sokat mondtam webshop-okban annyi sincs a kettő között, és nagyon megéri, ennél egyszerűbben és jobban tuningolható processzort nem találsz. Egyébként alap órajelen is elég bármilyen játékhoz, főleg egy 6850 mellé ami a kettő közül a szűkebb keresztmetszet.
Köszi megint a tippet lassan már minden megvan bár szinte minden megvan😃
A sima 2500 is elég a hd 6850 -hez vagy nem?
Ja és játéknál mennyire jön vissza az a mondjuk +700 MHz amit oda ölünk bele a 2500K-ba??
Játékra szerintetek egy hd 6850 mellé elég a intel i5 2500 vagy kell a 2500K???
Hd 6850 , 8 gb ram.
Ilyen konfighoz érdemes intel i5 2500K-t venni vagy ezt a 6850-et egy intel i3 2100 is kihajtja?
Persze hogy érdemes. Az i5-2500 az jó ár/érték-ben van és a mostani piacon az éri meg a legjobban.
Ilyen konfighoz érdemes intel i5 2500K-t venni vagy ezt a 6850-et egy intel i3 2100 is kihajtja?
ahh ez most jó és rossz hír...
kezdhetem újragondolni h milyen gépet veszek,de legalább nem kell sokáig várnom😆
PL a Q9650 70k nettó 88k bruttó piszok drága. Annyiért van sokkal jobb+ vehetsz deszkát is alá.
Am vki nem tudja hogy az új AMD CPU-k mikor jönnek?😊
A Q8400 gyengébb, mint a 955-ös Phenom, a tuning is egyszerűbb az utóbbival.
Am ha már a processzorokról van szó.szerintem Intel Core i5-öst vegyél,mert 4 magos és nem túl drága ien 30-35k között van
Hol láttál ter ennyiért? A legolcsóbb 37 000Ft
Attól függ melyikat veszed. A Sandy drágább egy kicsit, mint 1156-os
1156-ra nem éri meg építeni.
Anno mikor megvette a q6600-t, akkor is mondták,hogy a 775-nek leáldozott,és még mindig az élmezőnyben vannak a 4 magosok. Nem tud annyit mint az újak,de szerintem nagyon jók.
Am ha már a processzorokról van szó.szerintem Intel Core i5-öst vegyél,mert 4 magos és nem túl drága ien 30-35k között van
Attól függ melyikat veszed. A Sandy drágább egy kicsit, mint 1156-os
Jobb az Intel Core 2 Q8400 proci mind az Amd Phenom X4 955 ? 😀
Köszi előre is a választ..
szerintem az AMD jobb,mert van L3 benne,de
itt egy link amin összehasonlítható a 2 proci,illetve bármilyen két CPU
http://www.anandtech.com/bench/Product/89?vs=88
Köszi előre is a választ..
i5 2500K-val? 😊
Nem én 2600k ról beszélek, de 2500k is gyorsabb mint a Phenom T1100
Jah jah. Jobb proci az i5, kétségtelen, de azért drágább. + 10ezer ft. Az majdnem + 30% a 1090T-re. Ennyivel gyorsabb? Illetve kihasználja mindenki, aki ilyet vesz, hogy gyorsabb?
Lehet ez lesz a kövi procim amúgy (esetleg Ivy), vagy egy Bulldozer, de nem sietek sehova. Több embertől hallottam, hogy visszatette alapra a 2500K-t mert brutál erős és alapon is mindenre elég. Ezért nem fogok 10 ezreket kidobni rá. Egyszerűen nem kell még nekem ilyen erős cpu. 😀
hát tudom hogy bazi erös.... 2600k 5.0Ghz en annyira brutál gyors volt... hogy ketté állt a fülem 😃 marha felesleges... már FPS is dob jocskán 😃
csak nem merem a maxot kihozni a prociból 😃 félek kicsit...
nemtaláltam olyat hogy hol a Voltage vége a Sandy nak!
Tehát akkor az x6 1090t jobb ár érték arányú vagy mi?
BC2-ben maxon Vsync mellett 2500K-val alapórajelen nincs meg az állandó 60FPS 😀 Szóval ha nagyon HC gamer vagy nem árt, hogy tudod húzni.
mér húzva megvan? mekkora felbontásról beszélsz?
Egyébként mostanában nem éri meg AMD-t venni játékra, kivéve 955.
x6-ot alázza a SB.
4.2GHz-en megvan. 1080p Ennél tud többet a proci, csak így még viszonylag halk a Hyper 212 Plus ventije.
i5 2500K-val? 😊
Jah jah. Jobb proci az i5, kétségtelen, de azért drágább. + 10ezer ft. Az majdnem + 30% a 1090T-re. Ennyivel gyorsabb? Illetve kihasználja mindenki, aki ilyet vesz, hogy gyorsabb?
Lehet ez lesz a kövi procim amúgy (esetleg Ivy), vagy egy Bulldozer, de nem sietek sehova. Több embertől hallottam, hogy visszatette alapra a 2500K-t mert brutál erős és alapon is mindenre elég. Ezért nem fogok 10 ezreket kidobni rá. Egyszerűen nem kell még nekem ilyen erős cpu. 😀
hát tudom hogy bazi erös.... 2600k 5.0Ghz en annyira brutál gyors volt... hogy ketté állt a fülem 😃 marha felesleges... már FPS is dob jocskán 😃
BC2-ben maxon Vsync mellett 2500K-val alapórajelen nincs meg az állandó 60FPS 😀 Szóval ha nagyon HC gamer vagy nem árt, hogy tudod húzni.
mér húzva megvan? mekkora felbontásról beszélsz?
Egyébként mostanában nem éri meg AMD-t venni játékra, kivéve 955.
x6-ot alázza a SB.
Mennyivel jobb az h ha van a procimba L3?
A mostani játékok eléggé szeretik az L3 cache-et 😀
i5 2500K-val? 😊
Én 955-öt vennék, és inkább azt húznám
Melyik jobb proci?
Intel Core i3-2120 (3300Mhz 3MBL3 Cache 5GT/s 65W skt1155) BOX
AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX
Én az AMD-t venném. De a 955-t, 25k
15k egy AM3+-s lap.
Intel Core i3-2120 (3300Mhz 3MBL3 Cache 5GT/s 65W skt1155) BOX
AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX
Mondjuk a battlefield-nek se kell ilyen erős quad core 3,6 Ghz-n járo 2 magos proci is zöld jelzést kapott az ajánlott nál. Akkor vajon ez hány ghz-s 4 magos lenne?
Architektúrafüggő... Majdnem mondhatni lényegtelen a magok száma. Hasonlítsunk csak össze egy Pentium D-t meg egy Sandy alapú Pentium G-t... A G 1GHz-en is hülyére veri bármiben a D-t 3GHz-en, pedig mindegyik 2 magos.
i5 2500K-val? 😊
i5 2500K-val? 😊
i5 2500K-val? 😊
i5 2500K-val? 😊
i5 2500K-val? 😊
sima 2500k gyorsabb sokkla mint egy X6 os mindenben...
Néztem multkor összehasonlitást... 2db X965 ös olyan erös mint egy i7 920 as 4.0Ghz en 😃
Ha már kb. egy árban van akkor az i5, csak az alaplapok ne lennének ilyen iszonyú drágák
EHE!!!
[url]http://***/hir/szeptember_19_en_jonnek_a_zambezi_cpu_k/17273[/url]
ipon