Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
cseszka: Lenne egy enyhébb fajta CPU limited
9500GT/HD4670 teljesen jó. (Lehet talán még sok is, de ezek tényleg filléres dolgok)
0
0
0
0
Hunork avatar
Üdv!
Na most kérdeznék: RX 480 esetén az Asus Dual OC (!) (a fehér) milyen minőség? Hűtés, plusz vrm, hangja a ventinek, teljesítmény? Oké, hogy MSI vagy XFX, de 10k -val olcsóbb.
0
0
0
0
cseszka avatar
Egy kétmagos 1800Mhz-en ketyegö e2160 proci mellé milyen vga lenne a legjobb,amit még elbir?HD 5770??2Gb memo van még benne.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Vagy a Strix változatot.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
MSI Gaming verzió. Abban nem fogsz csalódni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
MSI változat? Van rajta backplate és azt mondják jó a hűtése amellett hogy halk.
0
0
0
0
no avatar
köszönöm a választ
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Olyan kérdésem lenne, hogy egy intel i3 6100 proci-hoz a 3 videó kártya közül melyik lenne jó és azon belül milyen kiadás ?
Gondolok itt az idei játékokra is!

Előre is köszönöm a segítséget

Sapphire Radeon R7 370 2GB NITRO
GeForce GTX 1050
Sapphire Radeon RX 460 2GB D5
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Én is jókat olvastam a creative sound blaster-ről. Főként a között és a logitech g933 között vacilálok.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Yapp! Az az a fejhallgató aminek olyan a mikrofonja mint egy Razer Syren ami egy 40 000Ft-os mikrofon... 😃 A hangszórókról pedig csak annyit, hogy a basszus nagyon erős és szép, a közép elmegy, a magas meg egész jó. A felsoroltak közül én a Creative-ot ajánlom. Én mindig szerettem a Creative füleseimet, de a mikrofonjáról nem tudok mit mondani, viszont a hangszórók kb biztos baromi jó.
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
A leírtak közül szeretnék választani majd, de, amit írtál is egy opció egyelőre? Köszi 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Egyrészt ott van az, hogy melyiknek mennyi az ára és hogyan szólnak.Másrészt ez attól is függ, hogy neked melyik tetszik és melyik kényelmes.
Most vagy tesztekre hagyatkozol, vagy ha van rá valahol lehetőség, akkor mindet ki kell próbálni, vagy legalább minél többet.
(De így külsőre talán a Logitech illene legjobban a géphez)
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok! Tudom nem ide illik a kérdés, de jó lenne rá több választ is kapni, hogy könnyebb legyen a választás. A kérdésem a következő lenne:
Szerintetek melyik fejhallgatót lenne érdemes megvenni (zenére, filmre, játékra, stb)?

1: Creative Sound Blaster X H7
2: Logitech G933 Artemis Spectrum Wireless
3: Asus Strix 7.1
4. Razer Man'O'War

Válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Az XFX GTR kb ugyan azon a szinten van mind zaj mind hőfok szinten a Nitro +-al, egyetlen dolgot érdemes kiemelni viszont, némely sorozatnál spóroltak a pasztával a gyárban a gyártás kezdetekor, de nem valószínű hogy most már ilyenbe futsz a piacon ennyi idő után. 😃

Viszont az RS kiadás förtelmesen rossz értékelést kapott, a gyári órajelet nem tudja tartani a rossz hűtés miatt, szóval csak és kizárólag a GTR vagy GTR Black edition a járható út!
0
0
0
0
Hunork avatar
NSD4rKn3SS: köszönöm részletes válaszodat!
Új versenyző is felbukkant közben, szintén a méretei miatt, meg az eddig olvasott pozitív tesztek miatt: XFX RX480 8GB GTR (with Hard Swap) Róla valakinek kártyáról vélemény? Melegedés (gpu/vrm), venti zaj?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Hunork
Csak ajánlani tudom a Sapphire verziót, egy épkézláb hűtési házirendel (Amihez én az ő általuk készített Trixx-et használtam mivel kiváncsi voltam mennyivel másabb az MSI AB-nál) teljesen stabilan tartja a max 65°C-ot még a legnagyobb terhelés alatt is, még egy kis OC is belefért. 😃
Hangja az előző kártyámhoz mérten (MSI R9 270 GAMING) szinte így is alig van, kb 60-65%-on mennek a coolerek nálam.

Gigabyte-ot semmi képp se vegyél, nagyon sok rá a panasz az RX szériában.
0
0
0
0
Hunork avatar
Na, az sem rossz, főleg a sokat emlegetett méretek miatt! Köszönöm, én eddig csak egyet találtam.
0
0
0
0
Puffin avatar
Esetleg az Xfx Gtr verzió is figyelemre méltó! A gyárilag tuningolt fajta, kettő van belőle.
0
0
0
0
Hunork avatar
Piero: értem én, tisztában vagyok a technikai adatokkal, de éppen befér a házba (házat meg nem szeretnék megint váltani), és azért sokkal kevesebb fogyasztás, plusz ennek okán alacsonyabb hőtermelés. Amúgy az R9 és Rx 480 szinte fej-fej mellett vannak, és az új driver-nek köszönhetően sokszor jobban is teljesít az RX. Nyilván csak akkor cserélnék, ha "épeszű" a különbözet, 30k-t nyilván nem fogok erre költeni. 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
390-ET rx 480-RA CSERÉLNI FELESLEGES SZERINTEM!
0
0
0
0
Hunork avatar
Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy RX 480 terepen hogy állunk? Azzal tisztában vagyok, hogy az MSI Gaming a legjobb hűtés, hang, teljesítmény téren. Viszont a többi alternatíva is érdekelne, nevezetesen Sapphire Nitro+, XFX GTR, esetleg Gigabyte. A három közül nekem a Sapphire szimpatikus, de nagyon jó lenne, ha megírná olyan valaki, akinek van is ilyen kártyája, hogy hűtés / hang terén hogyan is állunk. (tudom, szubjektív témakör, de érdekel)
Ami fő szempont a zafír esetében, az a mérete, a házamban minden aggódás nélkül eléfér. Már az R9 esetében is volt para, de annak "teteje" nem végig egyenes, így elfért. Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
0
0
0
0
FoLey avatar
rudi20 Szivesen!
Mondhatnám azt is,hogy van még GTX 1050,de azok 40K(40K olyan silány is lehet a hűtése,inkább 45K a normál) fölött vannak újonnan egy picivel erősebb,de DX12 alatt fordulhat a kocka RX 460 javára.
40K alatt RX 460 2Gb verziós ahogy a videón mutatja ennyivel,gyengébb,de dx12 alatt megveri gtx 1050-et. Ha van rá kereted akkor RX 460 4GB-os verzió ha nincs akkor jó a RX 460 2gb-os is.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen a segítséget.
Tervezés tekintetében nem kell nagy dolgokra gondolni, csak 1-2 kisebb dolog lenne.
Egyébként egyre jobban hajlok az RX 460-ra, lehet jobb lenne most 10 000Ft-al tőbbet rászánni mint 1 év múlva ugyan ezzel a problémával szembesülni 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
rudi20 Amiket felsoroltam mai játékok FullHD-n pár effektet bekapcsolva játszhatóan futnak nem full low grafikán,ha nagyobb igényt akarsz akkor mélyen kell zsebre nyúlnod meg ugye akkor proci upgrade is kéne meg +4GB ram is kéne alá.
Programokkal is elboldogulnak,de ha grafika tervező programok kellenek alá akkor már tervező kártya kéne alá pl. Geforce Quadro(ez meg nem játékra van tervezve és drága is lenne).
Mint írtam szívem szerint RX 460-at ajánlanám neked ebben az árban 30-40k között a 2GB verziós,a 4GB verziós 40-45K kapható meg.
Későbbiekben +4GB ram is legyen benne meg majd később cpu csere.
De ez az én véleményem,megvárhatod a többiek véleményét is meg nézhetsz youtube videókon is,hogy milyen beállításon futnak az adott játékok.
0
0
0
0
no avatar
Ezek a kártyák egyébként kifejezetten játékra lettek tervezve?
Mert nem volna baj ha például AutoCad-el illetve különböző tervezőprogramokkal is jól boldogulna.
0
0
0
0
FoLey avatar
rudi20 Újonnan inkább R7 360,rx 460(ez jobb lenne ha még tudnál pótolni meg +2GB vram) vagy GTX 750 Ti
Használtat macerás dolog,de leginkább garisat fogjál ki. GTX 760(bár lehet,hogy cpu limited lenne) r9 370. Használt dologban lehet,hogy nálam jobbat is mondanak,de én szívem szerint még egy kicsit gyűjtenék és RX 460-at vennék a helyedben 4GB vram és DX12 miatt,igaz,hogy 40K fölött,de jobban is járnál,ha meg nem óhajtasz akkor rx 460 2gb verzió 40k alatt is vannak.
0
0
0
0
no avatar
De használtra is nyitott lennék
0
0
0
0
FoLey avatar
rudi20 Inkább AMD R7 360-at vegyél. Vagy ha még gyűjtesz akkor RX 460.
Használt nem játszik?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Videókártyát szeretnék venni csak sajnos nem igazán értek hozzá így csak a véleményekből tudtam tájékozódni.
Kinéztem egyet de nem tudom, hogy úgymond beleillik-e a gépembe.

Amit szeretnék venni: GIGABYTE GeForce GT 740 OC 2GB GDDR5 128bit
És ettől az árkategóriától nem is nagyon szeretnék elrugaszkodni.
Alább leírtam a gépem adatait, ha valami hiányzik vagy rosszul írtam le akkor korrigálom vagy pótolom.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Adatok:
Alaplap: GIGABYTE GA-B75M-HD3
Processzor: Intel Pentium Dual-Core G2120 3.1GHz
Ram: 4 Gb
Táp: Corsair CX500 500W
0
0
0
0
Hofiramsay avatar
köszi a sok segítséget ,asszem beruházok az msi rx 480 gaming x 8gb-os verziójára 😉 😃 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem ez már a harmadik MSI Twin Frozr hűtős kártyám.Első egy n260GTX Twin Frozr OC volt, aztán n660GTX Gaming OC, és most az 1060 Gaming X. Igaz az n260-asnak magasabb fordulton már volt némi hangja, de azon csak 8 cm-es ventik voltak.
0
0
0
0
Hunork avatar
reszler112233: ezt mondjuk mi, (többen) is. 😀 😉
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az 1060-nál az MSI Gaming X nagyon is jó, halk. Arról nekem már van némi tapasztalatom.
0
0
0
0
Hunork avatar
Hang terén nem nyilatkoznék, főleg 1060 esetében (Dual) , mert személyes tapasztalatom nincs. De az biztos, hogy az RX 480 széria egyik legjobb darabja az MSI Gaming X.
Spoiler!
Az Strix -ről élő tapasztalat van, szerintem 50% felett már hangos a három venti, csak úgy süvölt, de azt is el kell ismerni, hogy nem megy nagyon ilyenkor 70 fok fölé soha, még BF1 Ultra DX12 esetén sem.
0
0
0
0
Dreadlord avatar
Nekem egy Asus Dual 1060 6Gb kártyám van és az égvilágon semmi problémám nincs vele. Se a hűtésével, se pedig a hangjával. Őszintén, még csak nem is hallottam a hangját, pedig azért pörgetem rendesen. (BF1, Witcher 3, Division, Doom)
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
a dualnak elég szar a hűtése és a hangja néha felér egy ref verzióéval, magasabb textúrabeállításokon lehet teljesítménykülönbség a kettő között, ahol a 4giga vram már elfogy
0
0
0
0
Andris18 avatar
Nem vagyok szakértő de az biztos hogyha belefér akkor a az rx 480 MSI gaming x 8gb ot válaszd több vram sose baj). Eredetileg én is Dual gtx 1060 at néztem de meggondoltam magam és a 480at választottam hogy majd megveszem (olcsóbb is) időt állóbb. Dx 11 frissítést adtak állítólag az amd-khez úgyhogy nem csak a dx12ben jobb. Ha meg rosszabb is lenne az max pár fps. Egyébként gondolom a hűtése miatt írták ebben a listában így néz ki a rangsor MSI hűtése > ASUS strix hűtése > ASUS DUAL hűtése
Esetleg nézz teszteket. 😀
0
0
0
0
Hofiramsay avatar
nem a dizájn miatt de jól néz ki, hanem a sima rx 480 4gb verzónál picivel gyorsabb, és a 8 is belefér de miért ne dual? de köszönöm a 8 is belefér még és még egy kérdés , mi a különbség akkor a 4gb és 8gb-os verziók között? vidiram-ban gondolom biztos és teljesítményben?
köszönöm a válaszokat eddig és ezután is 😉
0
0
0
0
Hunork avatar
gab9999: RX480. Nem tudom, miért pont a Dual szériát nézted ki, gondolom a dizájn miatt. (alaplap valamilyen arctic?) Ha nem ragaszkodsz hozzá, akkor RX esetén MSI Gaming sorozat. És ha belefér, akkor 8GB verzió.
0
0
0
0
Fatal_Error93 avatar
gab9999: RX 480. Pár hozzászólással lejjebb leírták.
0
0
0
0
Hofiramsay avatar
sziasztok 😀
szerintetek melyik videó kártya lenne előnyösebb páros egy intel core i5 6500 -as procival???

- ASUS Radeon RX 480 4GB / DUAL

-ASUS DUAL-GTX1060 3GB
0
0
0
0
Hunork avatar
KRZT9639: a helyzet nem egyértelmű. Az RX 480 jobban teljesít DX12 / Vulkan Api (Doom) alatt, DX11 esetén meg az 1060 erősebb. De itt pár fps-ről beszélünk, nem 20-30%-ról! Viszont hosszabb távra a DX12 a nyerő. És ahogy kolléga írta, ha a 3GB a lehetőség, akkor én is az AMD kártyát venném.

Fcking: ahogy írták, vagy EVGA Gaming 1050Ti, vagy Powercolor OC Red Evil RX 470 (de ez már inkább 65k)
0
0
0
0
Floriian avatar
RX470. Remek ár/érték arányú kártya. Ha 1050 Tit veszel 60 ezerért, akkor ott a sokkal jobb RX470.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Egy I5 6500 proci mellé milyen videókártyát javasoltok? Használtan illetve újonnan? Keret rá 60 ezer forint
0
0
0
0
zelcsi avatar
KRZT9639: Szia! Ha 6 gb-os gtx 1060 lenne akkor azt mondanám hogy az szerintem jobb, de így az rx 480!
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Hello!
Szerintetek melyik a jobb: a gtx 1060 3gb vagy az rx 480 4gb?
0
0
0
0
Puffin avatar
Az RX 470-es mind a kettőnél erősebb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció