Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
9500GT/HD4670 teljesen jó. (Lehet talán még sok is, de ezek tényleg filléres dolgok)
Na most kérdeznék: RX 480 esetén az Asus Dual OC (!) (a fehér) milyen minőség? Hűtés, plusz vrm, hangja a ventinek, teljesítmény? Oké, hogy MSI vagy XFX, de 10k -val olcsóbb.
Olyan kérdésem lenne, hogy egy intel i3 6100 proci-hoz a 3 videó kártya közül melyik lenne jó és azon belül milyen kiadás ?
Gondolok itt az idei játékokra is!
Előre is köszönöm a segítséget
Sapphire Radeon R7 370 2GB NITRO
GeForce GTX 1050
Sapphire Radeon RX 460 2GB D5
Most vagy tesztekre hagyatkozol, vagy ha van rá valahol lehetőség, akkor mindet ki kell próbálni, vagy legalább minél többet.
(De így külsőre talán a Logitech illene legjobban a géphez)
Szerintetek melyik fejhallgatót lenne érdemes megvenni (zenére, filmre, játékra, stb)?
1: Creative Sound Blaster X H7
2: Logitech G933 Artemis Spectrum Wireless
3: Asus Strix 7.1
4. Razer Man'O'War
Válaszokat előre is köszönöm! 😀
Viszont az RS kiadás förtelmesen rossz értékelést kapott, a gyári órajelet nem tudja tartani a rossz hűtés miatt, szóval csak és kizárólag a GTR vagy GTR Black edition a járható út!
Új versenyző is felbukkant közben, szintén a méretei miatt, meg az eddig olvasott pozitív tesztek miatt: XFX RX480 8GB GTR (with Hard Swap) Róla valakinek kártyáról vélemény? Melegedés (gpu/vrm), venti zaj?
Csak ajánlani tudom a Sapphire verziót, egy épkézláb hűtési házirendel (Amihez én az ő általuk készített Trixx-et használtam mivel kiváncsi voltam mennyivel másabb az MSI AB-nál) teljesen stabilan tartja a max 65°C-ot még a legnagyobb terhelés alatt is, még egy kis OC is belefért. 😃
Hangja az előző kártyámhoz mérten (MSI R9 270 GAMING) szinte így is alig van, kb 60-65%-on mennek a coolerek nálam.
Gigabyte-ot semmi képp se vegyél, nagyon sok rá a panasz az RX szériában.
Olyan kérdésem lenne, hogy RX 480 terepen hogy állunk? Azzal tisztában vagyok, hogy az MSI Gaming a legjobb hűtés, hang, teljesítmény téren. Viszont a többi alternatíva is érdekelne, nevezetesen Sapphire Nitro+, XFX GTR, esetleg Gigabyte. A három közül nekem a Sapphire szimpatikus, de nagyon jó lenne, ha megírná olyan valaki, akinek van is ilyen kártyája, hogy hűtés / hang terén hogyan is állunk. (tudom, szubjektív témakör, de érdekel)
Ami fő szempont a zafír esetében, az a mérete, a házamban minden aggódás nélkül eléfér. Már az R9 esetében is volt para, de annak "teteje" nem végig egyenes, így elfért. Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
Mondhatnám azt is,hogy van még GTX 1050,de azok 40K(40K olyan silány is lehet a hűtése,inkább 45K a normál) fölött vannak újonnan egy picivel erősebb,de DX12 alatt fordulhat a kocka RX 460 javára.
40K alatt RX 460 2Gb verziós ahogy a videón mutatja ennyivel,gyengébb,de dx12 alatt megveri gtx 1050-et. Ha van rá kereted akkor RX 460 4GB-os verzió ha nincs akkor jó a RX 460 2gb-os is.
Tervezés tekintetében nem kell nagy dolgokra gondolni, csak 1-2 kisebb dolog lenne.
Egyébként egyre jobban hajlok az RX 460-ra, lehet jobb lenne most 10 000Ft-al tőbbet rászánni mint 1 év múlva ugyan ezzel a problémával szembesülni 😃
Programokkal is elboldogulnak,de ha grafika tervező programok kellenek alá akkor már tervező kártya kéne alá pl. Geforce Quadro(ez meg nem játékra van tervezve és drága is lenne).
Mint írtam szívem szerint RX 460-at ajánlanám neked ebben az árban 30-40k között a 2GB verziós,a 4GB verziós 40-45K kapható meg.
Későbbiekben +4GB ram is legyen benne meg majd később cpu csere.
De ez az én véleményem,megvárhatod a többiek véleményét is meg nézhetsz youtube videókon is,hogy milyen beállításon futnak az adott játékok.
Mert nem volna baj ha például AutoCad-el illetve különböző tervezőprogramokkal is jól boldogulna.
Használtat macerás dolog,de leginkább garisat fogjál ki. GTX 760(bár lehet,hogy cpu limited lenne) r9 370. Használt dologban lehet,hogy nálam jobbat is mondanak,de én szívem szerint még egy kicsit gyűjtenék és RX 460-at vennék a helyedben 4GB vram és DX12 miatt,igaz,hogy 40K fölött,de jobban is járnál,ha meg nem óhajtasz akkor rx 460 2gb verzió 40k alatt is vannak.
Használt nem játszik?
Videókártyát szeretnék venni csak sajnos nem igazán értek hozzá így csak a véleményekből tudtam tájékozódni.
Kinéztem egyet de nem tudom, hogy úgymond beleillik-e a gépembe.
Amit szeretnék venni: GIGABYTE GeForce GT 740 OC 2GB GDDR5 128bit
És ettől az árkategóriától nem is nagyon szeretnék elrugaszkodni.
Alább leírtam a gépem adatait, ha valami hiányzik vagy rosszul írtam le akkor korrigálom vagy pótolom.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Adatok:
Alaplap: GIGABYTE GA-B75M-HD3
Processzor: Intel Pentium Dual-Core G2120 3.1GHz
Ram: 4 Gb
Táp: Corsair CX500 500W
Spoiler!
Esetleg nézz teszteket. 😀
köszönöm a válaszokat eddig és ezután is 😉
szerintetek melyik videó kártya lenne előnyösebb páros egy intel core i5 6500 -as procival???
- ASUS Radeon RX 480 4GB / DUAL
-ASUS DUAL-GTX1060 3GB
Fcking: ahogy írták, vagy EVGA Gaming 1050Ti, vagy Powercolor OC Red Evil RX 470 (de ez már inkább 65k)
Egy I5 6500 proci mellé milyen videókártyát javasoltok? Használtan illetve újonnan? Keret rá 60 ezer forint
Szerintetek melyik a jobb: a gtx 1060 3gb vagy az rx 480 4gb?