Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Devis avatar
foxbet ez így nem pontos mivel pl: Intel Pentium D 331, ott van a D de csak egy magos 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
R3mZy írta:
Csáóó, Melyik processzor tipus a jobb?
Intel Pentium 4 vagy az Intel Pentium D ???

Intel pentum D .A "D"jelzés= Dual-Core vagyis 2 magos proci 775-ős foglalatba illeszkedik.A Pentium 4 az csak 1 magos.
0
0
0
0
R3mZy avatar
Csáóó, Melyik processzor tipus a jobb?
Intel Pentium 4 vagy az Intel Pentium D ???
0
0
0
0
foxbet avatar
Hát nem is kell tuningolni egy i5-t minek tuningolni ki se használod nem hogy még tuningolni.
0
0
0
0
stalker41 avatar
ha nem akarsz tuningolni akkor igen...
de P67-es asus lap még akkor is jobb lenne alig drágább és ha netán majd K jelűt veszel valamikor tuning miatt akkor nem kell lapot cserélni
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok szerintetek ez jó párosítás:
Intel core i5 2400 + asus p8h67?
0
0
0
0
foxbet avatar
tras19 írta:
Sziasztok ha jól olvastam majd szeptemberbe megjelenik az AMD Zambezi FX-8150 arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek 80 ezer forintból majd meg lehet venni vagy többre kell számítani?

cooley egyszer már kiszámította hogy kb. mennyibe fog kerülni a 8110-es típusa ami kb 75 ezer Ft de úgy is várni kell míg elég darab elfogy belőle hogy az ára lejjebb menjen hisz megjelenéskor minden árú drágább.
Megjegyzés:
volt egy USA-ban egy nyeremény játék ahol ilyen cpu-t lehet nyerni és véltlenül napvilágot látott hogy 300$ körül fog kerülni de ez csak a gyári ajánlott ár erre még az adó meg a bolt haszna is rá megy.
0
0
0
0
tras19 avatar
Sziasztok ha jól olvastam majd szeptemberbe megjelenik az AMD Zambezi FX-8150 arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek 80 ezer forintból majd meg lehet venni vagy többre kell számítani?
0
0
0
0
foxbet avatar
WackoSheep írta:
Az iylen drága dolgok nem nekem valók én nem vagyok képes kifizetni 100-100 ezreket egy CPU ért!!!

Nem is kell fizetni annyit elég csak 45 ezret hogy jó cpu-t kapjál ami egy core i5 2500K.
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Szerintem meg a Phenom II x6-osakkal is jól váratták a népet, pont úgy, mint most a "nagy" Bulldozerekkel. Nem tudom, sokan úgy vannak vele, hogy Bulldozer (vagy FX) érkezése maga lesz a megváltás eljövetele...
És mi lesz, akkor, ha nem lesz így? Mert lehet, hogy olcsóbbak lesznek, mint az új Sandy-E processzorok, csak lehet, hogy annyival kevesebbet is érnek majd. Kívánom, hogy ne így legyen, de én valahogyan az új Sandy processzorok felől jobb híreket olvasok, és nem azt, hogy óóóó már megint késnek az új processzorok. Ebben egyetértek ximo-val, túl sok a porhintés. 😃
Vagy például az x6 1100T esetében is hiába az a 6 mag, ha az i5 2500K is leveri (hát akkor még az i7 2600K).
De ennek ellenére remélem, hogy jó processzorok érkeznek az AMD-től a Bulldozerekkel.
0
0
0
0
ximo avatar
Lehet hogy én vagyok a hülye, de azt hittem erre van egy külön fórum AMD vs Intel...
Amúgy a kérdés értelmetlen, mindkét gyárnak megvannak a jó, és a hulladék, vagy túlárazott processzorai, amíg a phenomok versenyképesek voltak addig ugyan olyan drágán is adták, ez üzlet, amikor a sandy az osszes AMD-t tönre verte, levitték az árát, hogy még elfogyjon, reméljük ugyan ez lesz a sandyvel, ha megjön a Bulldoser, ez a vásárlók, vagyis a mi érdekünk...
Személye véleményem, hogy nem biztos, hogy ez meg fog történni, kicsit túl sok már a porhintés az új AMD termékek körül 😞
0
0
0
0
razor123 avatar
egy FUJITSU SIEMENS D1382-be tok két magos procit venni vagy ha nem akkor van jobb a pentium 4 3,2ghz esen kívül jobb?
0
0
0
0
foxbet avatar
ezt csak remélni lehet Majd a tesztek eldöntik
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Az AMD meg pont h jól csinálja, legalább is az elmúlt 2 évben biztosan. A Phenom II sokáig versenyképes volt a közép felső kategóriában, kb ott kezdett el romlani, hogy kiadta az Intel a sandy-ket. Még a 750/760-al sem volt rossz a helyzet, hiszen akkor is 45-50 000Ft volt a Phenom II X4, csak a Sandy után kezdett el lejjebb menni az ára drasztikusan.
Be kellett látni, hogy, ha a felső kategóriába is beleakarnak szólni, akor kell a váltás, és nem sokára meg is fog történni. Én szívből remélem, hogy a földbe fogja döngölni az Intelt, és az új FX méltó lesz régi hírnevéhez!
0
0
0
0
Devis avatar
igen és biztos viccből 76:24 a részedés az intel javára 😃 szal azért nem véletlen ennyi az intel ára, mert valóban vmit megfizetsz
0
0
0
0
foxbet avatar
35 ezer Ft alatt az Intel nem versenyképes az AMD-vel
Veszel 35 ezer ért egy Phenom II x6-ot az összes 35 ezer Ft alatt vásárolható Intel procit lealázza.
AMD és az Intel is tudta hogy ha a prociban van a memoria vezérlő akkor gyorsabba a memóriaelérése az AMD az Athlon 64-óta alkalmazza ezt az intenek az első core i7 procijábba volt ilyen legkorábban.
0
0
0
0
Devis avatar
hát azért sztem a nem akarod minden 2. hónapban a garanciádat előhozni mert tropa már megint a cpu-d... szal sztem ezzel a garanciával kár érvelni
tdp=hő? mióta? o.O
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
gyenge hibás? hát elég fura gondolkodás módod van😊
Hogy gyenge? Mert ár érték arányban bizonyos kategóriában alázza az intelt. Hibás? Mire való a garancia? Különben is a procikra nem annyira jellemző a hibásodás. Intelnél is rengeteg kazán proci van 130w os tdp vel
0
0
0
0
matyosowski avatar
azért olcsóbb mert szarabb a proci és ne mondjátok hogy jó procot csinál az AMD mert szerintem nem igaz. Csinálnak jó procit is (ott van pl a 955BE) de a többségük gyengus vagy "hibás" (AMD proci többet eszik,gyatra a hűtése, fűt mint a kazán ha jól tudom). Az intel jó procit csinál ergo a "minőséget" meg kell fizetni.

(most egy kicsit hülye hasonlat a nike cipő több pénz mint a kínai de jobb anyagból van, mi tagadás vannak nagyon jó kínai 'noname' cipők is de az ritka)

Gondolom a lényeget érted! Ha van pénzed intel proci ha nincs akkor AMD 😃
0
0
0
0
Devis avatar
ezt hiba volt megkérdezni 😃 most jönnek majd újabb "eszmecserék", tesztek hogy h melyik a jobb. én azt mondom h addig örüljetek amíg az amd ilyen stratégiát nyomat 😃
0
0
0
0
sily avatar
Vajon miért olcsóbbak az AMD processzorok ugyanolyan frekvenciával és ugyanannyi maggal ? A teljesítményük annyival rosszabb vagy nem olyan tartósak ?
0
0
0
0
foxbet avatar
szerintetek az intel xenon 3060 2 magos 2,4 Ghz-s erősebb mint egy ugyan ilyen core 2 duo?
És ha igen akkor mennyivel?
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Quadgame94 írta:
Szerintem a FX-4xxx gyorsabb lesz, de viszont azon az áron fogják adni, és így az i5-nek is kell majd lejjebb mennie árilag.

Remélem is, hogy lejjebb megy az ára. 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Szerintem a FX-4xxx gyorsabb lesz, de viszont azon az áron fogják adni, és így az i5-nek is kell majd lejjebb mennie árilag.
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
matyosowski írta:
nekem már a 30 ezer is sok nem hogy 40 meg 45 😀 de ha el lennék kicsit eresztve anyagilag akkor 40 45 ér én is simán vennék prockót de afelett tuti nem 😉

Nekem procira ennyi a max, no meg hosszabb távra tervezek, nem fogok évente újítani...szóval eddig az i5 2500K lenne a legjobb. De ha lesz egy új AMD-s 4 magos, ami jobb ennél és olcsóbb lesz, akkor azt veszem egyértelműen. 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
Én a bulldozer procira 50 ezer Ft-t raktam férre. Remélem ebből legalább a 6 magos kijön.
0
0
0
0
matyosowski avatar
nekem már a 30 ezer is sok nem hogy 40 meg 45 😀 de ha el lennék kicsit eresztve anyagilag akkor 40 45 ér én is simán vennék prockót de afelett tuti nem 😉
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
matyosowski írta:
hát a 8 magosokat szerintem nem az i5ök ellen szánják. Annak a 4 magosak mennek nem ?

Azt értem, de én 45 000-nél többet nem fogok adni egy processzorért, az is biztos...
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
A 90-100eFt nem épp elég drága? 😆 Minden esetre kíváncsi leszek a Bull csúcs és a Sandy-E csúcs küzdelemre. 😃

A sandy-E processzorai 22nm-esek lesznek tehát jóval erősebbek mert a kissebb nm-es gyártás technológia egyébként is teljesítménynövekedést eredményez. Inkább arra lenék kíváncsi hogy az LGA 1155-ős foglalatba illeszkedőkkel szemben menyire lesz jó.
0
0
0
0
Cooley avatar
A 90-100eFt nem épp elég drága? 😆 Minden esetre kíváncsi leszek a Bull csúcs és a Sandy-E csúcs küzdelemre. 😃
0
0
0
0
Devis avatar
és amúgy nem azt a procit pont nem támogatja hiába am3 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Most nézem én is...hát ez szomorú.
0
0
0
0
Devis avatar
az alaplap nem támogatja a 125 tdp-s procikat, már pedig az a proci 125-ös. az alaplap 95-ig bírja
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
zsolti1515 írta:
ennek az alaplapnak támogatnia kéne egy Phenom x4 955 B.E.

ASUS M5A78L-M LX

sürgős !!!

És támogatja is.
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
ennek az alaplapnak támogatnia kéne egy Phenom x4 955 B.E.

ASUS M5A78L-M LX

sürgős !!!
0
0
0
0
matyosowski avatar
hát a 8 magosokat szerintem nem az i5ök ellen szánják. Annak a 4 magosak mennek nem ?
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
No, akkor én inkább maradok az i5 2500K-nál, hátha még az ára is lemegy. 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Jézusom miket hordtok itt össze. 😃 Nem lesz semmiféle 4 mag 8 szál. 4 modul 8 integer magos(+4lebegőpontos) lesz az összes 8 magosnak nevezett, tehát 8 mag 8 szál. A kisebbik 300$ körül lesz, azaz itthon áfa+kiskeri árréssel ~75eFt körül lesz, a nagyobbik pedig 90-100eFt között.
Synda: Rengeteg dologban az i7-2600K szarrá veri a 990X-et, mégse több százezer forint. 😆
Pl. 20%al kényelmesebb ráállni, miközben a tányérokat pakolod a szekrénybe, ez bizonyított tény.😂 Na de viccen félretéve, valóban jóval erősebb sok részről.
0
0
0
0
Cooley avatar
Jézusom miket hordtok itt össze. 😃 Nem lesz semmiféle 4 mag 8 szál. 4 modul 8 integer magos(+4lebegőpontos) lesz az összes 8 magosnak nevezett, tehát 8 mag 8 szál. A kisebbik 300$ körül lesz, azaz itthon áfa+kiskeri árréssel ~75eFt körül lesz, a nagyobbik pedig 90-100eFt között.
Synda: Rengeteg dologban az i7-2600K szarrá veri a 990X-et, mégse több százezer forint. 😆
0
0
0
0
Devis avatar
20 ezer? 😜 olcsóóó 😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Synda: 2 féle 8 magos lesz, lesz egy 4mag 8 szál, ez olyan 70ezer lesz, meg egy 8mag 8 szál, na ez lesz 20ezer 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
foxbet írta:
Matthew_217 írta:
Csabi0906 írta:
Csak azért kérdezem, mert kíváncsi leszek rá, hogy mennyi lesz és mit tud, mert ha jobb lesz, mint az i5 2500K árban és teljesítményben, akkor azt kell venni. 😃

Teljesítményben biztos h jobb lesz a 8 magos, árban eleinte biztos h nem, de majd lejjebb megy bár nemtom mennyi idő lesz mire emberi ára lesz, sztem 70-80e lesz az ára simán😀

A 8 magosnak az ajánlott ára 300$-lesz erre még rámegy az adott ország nak az adója és a bolt haszna.

Ajánlott ára...😆 Ha én ajánlanám ingyen adnák...😆
0
0
0
0
foxbet avatar
Matthew_217 írta:
Csabi0906 írta:
Csak azért kérdezem, mert kíváncsi leszek rá, hogy mennyi lesz és mit tud, mert ha jobb lesz, mint az i5 2500K árban és teljesítményben, akkor azt kell venni. 😃

Teljesítményben biztos h jobb lesz a 8 magos, árban eleinte biztos h nem, de majd lejjebb megy bár nemtom mennyi idő lesz mire emberi ára lesz, sztem 70-80e lesz az ára simán😀

A 8 magosnak az ajánlott ára 300$-lesz erre még rámegy az adott ország nak az adója és a bolt haszna.
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Csabi0906 írta:

0
0
0
0
Csabi0906 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
pontosabban 19. re igérik 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció