Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csáóó, Melyik processzor tipus a jobb?
Intel Pentium 4 vagy az Intel Pentium D ???
Intel pentum D .A "D"jelzés= Dual-Core vagyis 2 magos proci 775-ős foglalatba illeszkedik.A Pentium 4 az csak 1 magos.
Intel Pentium 4 vagy az Intel Pentium D ???
de P67-es asus lap még akkor is jobb lenne alig drágább és ha netán majd K jelűt veszel valamikor tuning miatt akkor nem kell lapot cserélni
Intel core i5 2400 + asus p8h67?
Sziasztok ha jól olvastam majd szeptemberbe megjelenik az AMD Zambezi FX-8150 arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek 80 ezer forintból majd meg lehet venni vagy többre kell számítani?
cooley egyszer már kiszámította hogy kb. mennyibe fog kerülni a 8110-es típusa ami kb 75 ezer Ft de úgy is várni kell míg elég darab elfogy belőle hogy az ára lejjebb menjen hisz megjelenéskor minden árú drágább.
Megjegyzés:
volt egy USA-ban egy nyeremény játék ahol ilyen cpu-t lehet nyerni és véltlenül napvilágot látott hogy 300$ körül fog kerülni de ez csak a gyári ajánlott ár erre még az adó meg a bolt haszna is rá megy.
Az iylen drága dolgok nem nekem valók én nem vagyok képes kifizetni 100-100 ezreket egy CPU ért!!!
Nem is kell fizetni annyit elég csak 45 ezret hogy jó cpu-t kapjál ami egy core i5 2500K.
És mi lesz, akkor, ha nem lesz így? Mert lehet, hogy olcsóbbak lesznek, mint az új Sandy-E processzorok, csak lehet, hogy annyival kevesebbet is érnek majd. Kívánom, hogy ne így legyen, de én valahogyan az új Sandy processzorok felől jobb híreket olvasok, és nem azt, hogy óóóó már megint késnek az új processzorok. Ebben egyetértek ximo-val, túl sok a porhintés. 😃
Vagy például az x6 1100T esetében is hiába az a 6 mag, ha az i5 2500K is leveri (hát akkor még az i7 2600K).
De ennek ellenére remélem, hogy jó processzorok érkeznek az AMD-től a Bulldozerekkel.
Amúgy a kérdés értelmetlen, mindkét gyárnak megvannak a jó, és a hulladék, vagy túlárazott processzorai, amíg a phenomok versenyképesek voltak addig ugyan olyan drágán is adták, ez üzlet, amikor a sandy az osszes AMD-t tönre verte, levitték az árát, hogy még elfogyjon, reméljük ugyan ez lesz a sandyvel, ha megjön a Bulldoser, ez a vásárlók, vagyis a mi érdekünk...
Személye véleményem, hogy nem biztos, hogy ez meg fog történni, kicsit túl sok már a porhintés az új AMD termékek körül 😞
Be kellett látni, hogy, ha a felső kategóriába is beleakarnak szólni, akor kell a váltás, és nem sokára meg is fog történni. Én szívből remélem, hogy a földbe fogja döngölni az Intelt, és az új FX méltó lesz régi hírnevéhez!
Veszel 35 ezer ért egy Phenom II x6-ot az összes 35 ezer Ft alatt vásárolható Intel procit lealázza.
AMD és az Intel is tudta hogy ha a prociban van a memoria vezérlő akkor gyorsabba a memóriaelérése az AMD az Athlon 64-óta alkalmazza ezt az intenek az első core i7 procijábba volt ilyen legkorábban.
tdp=hő? mióta? o.O
Hogy gyenge? Mert ár érték arányban bizonyos kategóriában alázza az intelt. Hibás? Mire való a garancia? Különben is a procikra nem annyira jellemző a hibásodás. Intelnél is rengeteg kazán proci van 130w os tdp vel
(most egy kicsit hülye hasonlat a nike cipő több pénz mint a kínai de jobb anyagból van, mi tagadás vannak nagyon jó kínai 'noname' cipők is de az ritka)
Gondolom a lényeget érted! Ha van pénzed intel proci ha nincs akkor AMD 😃
És ha igen akkor mennyivel?
Szerintem a FX-4xxx gyorsabb lesz, de viszont azon az áron fogják adni, és így az i5-nek is kell majd lejjebb mennie árilag.
Remélem is, hogy lejjebb megy az ára. 😃
nekem már a 30 ezer is sok nem hogy 40 meg 45 😀 de ha el lennék kicsit eresztve anyagilag akkor 40 45 ér én is simán vennék prockót de afelett tuti nem 😉
Nekem procira ennyi a max, no meg hosszabb távra tervezek, nem fogok évente újítani...szóval eddig az i5 2500K lenne a legjobb. De ha lesz egy új AMD-s 4 magos, ami jobb ennél és olcsóbb lesz, akkor azt veszem egyértelműen. 😃
hát a 8 magosokat szerintem nem az i5ök ellen szánják. Annak a 4 magosak mennek nem ?
Azt értem, de én 45 000-nél többet nem fogok adni egy processzorért, az is biztos...
A 90-100eFt nem épp elég drága? 😆 Minden esetre kíváncsi leszek a Bull csúcs és a Sandy-E csúcs küzdelemre. 😃
A sandy-E processzorai 22nm-esek lesznek tehát jóval erősebbek mert a kissebb nm-es gyártás technológia egyébként is teljesítménynövekedést eredményez. Inkább arra lenék kíváncsi hogy az LGA 1155-ős foglalatba illeszkedőkkel szemben menyire lesz jó.
ennek az alaplapnak támogatnia kéne egy Phenom x4 955 B.E.
ASUS M5A78L-M LX
sürgős !!!
És támogatja is.
ASUS M5A78L-M LX
sürgős !!!
Jézusom miket hordtok itt össze. 😃 Nem lesz semmiféle 4 mag 8 szál. 4 modul 8 integer magos(+4lebegőpontos) lesz az összes 8 magosnak nevezett, tehát 8 mag 8 szál. A kisebbik 300$ körül lesz, azaz itthon áfa+kiskeri árréssel ~75eFt körül lesz, a nagyobbik pedig 90-100eFt között.
Synda: Rengeteg dologban az i7-2600K szarrá veri a 990X-et, mégse több százezer forint. 😆
Synda: Rengeteg dologban az i7-2600K szarrá veri a 990X-et, mégse több százezer forint. 😆
Csak azért kérdezem, mert kíváncsi leszek rá, hogy mennyi lesz és mit tud, mert ha jobb lesz, mint az i5 2500K árban és teljesítményben, akkor azt kell venni. 😃
Teljesítményben biztos h jobb lesz a 8 magos, árban eleinte biztos h nem, de majd lejjebb megy bár nemtom mennyi idő lesz mire emberi ára lesz, sztem 70-80e lesz az ára simán😀
A 8 magosnak az ajánlott ára 300$-lesz erre még rámegy az adott ország nak az adója és a bolt haszna.
Ajánlott ára...😆 Ha én ajánlanám ingyen adnák...😆
Csak azért kérdezem, mert kíváncsi leszek rá, hogy mennyi lesz és mit tud, mert ha jobb lesz, mint az i5 2500K árban és teljesítményben, akkor azt kell venni. 😃
Teljesítményben biztos h jobb lesz a 8 magos, árban eleinte biztos h nem, de majd lejjebb megy bár nemtom mennyi idő lesz mire emberi ára lesz, sztem 70-80e lesz az ára simán😀
A 8 magosnak az ajánlott ára 300$-lesz erre még rámegy az adott ország nak az adója és a bolt haszna.