Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
igen rosszul értelmezted 😃😃
a prociban integrált VGA-t kérdezte.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Quadgame94 írta:
Quqa írta:
Köszi mindenkinek akkor marad a Q .aztán majd beruházok egy i-be pár év múlva egy másik kérdés pl. i2100-ben a VGA használható Phisix-hez

De hogy használható 😆

Fordítsd már le kérlek a kérdést,mert én nem értem 😆 Én úgy értelmezem hogy egy I3 2100 mellé ha van egy olyan karid ami Nvidia és van benne physx akk használható-e 😃 Vagy rosszul értelmezem? 😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem nvidia krai van benne... HD3300 van benne, szóval nem használható
0
0
0
0
niteforce avatar
de azt kérdezte hogy az intel i procikban (i3 2100 konkrétan)
az integrált GPU- physx képes -e.
de nem tudja. rohadtul belassítaná
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Quqa írta:
Köszi mindenkinek akkor marad a Q .aztán majd beruházok egy i-be pár év múlva egy másik kérdés pl. i2100-ben a VGA használható Phisix-hez

De hogy használható 😆
0
0
0
0
Quqa avatar
Tudom csak példa képp irtam
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Quqa írta:

Ha Nvidia kari igen 😃 De ez értelmetlen kérdés 😃 Nem a proci számít 😃
0
0
0
0
Quqa avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Quqa írta:
almos írta:
hardX írta:
Azért használják mert jobb a graf-juk 😃

Amúgy meg igen használják, ma már minden játék használja 😀

Nagy része nem, a mai játékoknak még nem használja a négy magot, még mindig elég egy két magos 3,5GHz tájékán, és olyan beállítások melyek inkább a GPU-t terhelik.

Jó kis vita lett ebből szted az E jobb akkor tesztben jobban húzható volt mint a Q.

Most hülyeséget írtál, sok játék kihasználja már a 4 magot. És Egy Phenom II X4 2600Mhz-n jobb mint egy Phenom II X2 3800Mhz-n. És mivel jobb több FPS-t hoz.
0
0
0
0
almos avatar
Quqa írta:
almos írta:
hardX írta:

Nagy része nem, a mai játékoknak még nem használja a négy magot, még mindig elég egy két magos 3,5GHz tájékán, és olyan beállítások melyek inkább a GPU-t terhelik.

Jó kis vita lett ebből szted az E jobb akkor tesztben jobban húzható volt mint a Q.

Egy szóval sem mondtam, hogy az E jobb mint a Q, én is a Q-t venném. Én csak arra reagáltam, miszerint a mai játékok mind kihasználják a 4 magot, ami nem igaz,de idővel a 4 magossal jobban jársz talán 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Quadgame94 írta:
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
😆 Dehogy van benne. Meg a Q8400, mint a többi Qxxx, 2xExxx vagyis 2db Core 2 duo. Az AMD adta ki az első igazi négymagost a Phenom első szériájával.

Hát Remélem nem kell sokat várni és újra AMD lesz a csúcson 😀

Ez alap!

Bár azért hozzá tenném, hoyg mikor az Intel kiadta az ő 4 magosát, asszem a Nehalem volt az, azért mindenki kussba maradt.

Hát ja 😀 Ám sztem még a Bulldozerek nem fogják meg az Intelt 😕 Majd a következő generációs CPU-i 😀 Bár ne legyen igazam,és már a Bull verje el a mocsok Intel agyát 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát hja csak 2k-val drágább akkor még szép h a 4 magosat veddd!! Mai játékokhoz kell a 4 mag, ha full és akörül akarsz játszani.. a 2 mag csak a minimumhoz kell
0
0
0
0
Quqa avatar
almos írta:
hardX írta:

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
😆 Dehogy van benne. Meg a Q8400, mint a többi Qxxx, 2xExxx vagyis 2db Core 2 duo. Az AMD adta ki az első igazi négymagost a Phenom első szériájával.

Ez alap!

Bár azért hozzá tenném, hoyg mikor az Intel kiadta az ő 4 magosát, asszem a Nehalem volt az, azért mindenki kussba maradt.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Quadgame94 írta:

0
0
0
0
Quqa avatar
Köszi mindenkinek akkor a Q-t veszem 2K-val drágább (persze használtan) de akkor megéri. Nem találtam sehol összehasonlító tesztet ezért kérdeztem.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hát,pedig el kel a mai játékoknál 😀
0
0
0
0
almos avatar
hardX írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Quadgame94 írta:
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
Quqa írta:
Kornel77 írta:
Quqa írta:
Melyik procit érdemes megvenni E8400 v Q8400. Cysis 2, 2010 F1, NFS Hot Persuit. Shift 1-2 ilyesmire kell. Annyit utána olvastam az E elég jól húzható. Vagy GTX 260-460 v. HD5830 lesz mellette. Jelenleg GT 8800 van a gépben. Előre is köszi a válaszokat.

Hát a Q8400-at mert az négymagos ellenben a másikkal amelyik 2 magos 😉

Addig oké azt vágom de a fenti játékok ki is használják a 4 magot és ahogy olvastam az E-t 4GB fölé is lehet húzni míg a Q viszont nem.

Miért veszel S775-s Procit? Semmi értelme. AM3+ Lap+AMD Phenom II X4 955 40 000Ft és sokkal innovatív, a jövőre nézve is nagyon jó. Szal a kérdésedre válaszolva h melyik jobb Egyiksem!!!!

Hát de ha az embernek ilyen van 😆

😆 Attól még nem éri meg. És mit fog csinálni ha megveszi, már jövőre sokaknak Phenom-ja, i3 meg, FX-je lesz, neked meg a 5 éves Q8400. De én csak segíteni akarok, vegyen inkább új lapot.

Ebben egyet értek 😀 Hát ha jól tudom L3-at se tartalmaz,vagy tévedek?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Quqa írta:
Kornel77 írta:
Ám a Q 8400-at is húzhatod, És max grafón már el kel a 4 mag.

Akkor ezek a játékok mér használják a 4 magot?

Jaja. De L3 cache sem lenne rossz.
0
0
0
0
_AsheXp avatar

0
0
0
0
Quqa avatar
Kornel77 írta:

Akkor ezek a játékok mér használják a 4 magot?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
Quqa írta:
Kornel77 írta:
Quqa írta:
Melyik procit érdemes megvenni E8400 v Q8400. Cysis 2, 2010 F1, NFS Hot Persuit. Shift 1-2 ilyesmire kell. Annyit utána olvastam az E elég jól húzható. Vagy GTX 260-460 v. HD5830 lesz mellette. Jelenleg GT 8800 van a gépben. Előre is köszi a válaszokat.

Addig oké azt vágom de a fenti játékok ki is használják a 4 magot és ahogy olvastam az E-t 4GB fölé is lehet húzni míg a Q viszont nem.

Miért veszel S775-s Procit? Semmi értelme. AM3+ Lap+AMD Phenom II X4 955 40 000Ft és sokkal innovatív, a jövőre nézve is nagyon jó. Szal a kérdésedre válaszolva h melyik jobb Egyiksem!!!!

😆 Attól még nem éri meg. És mit fog csinálni ha megveszi, már jövőre sokaknak Phenom-ja, i3 meg, FX-je lesz, neked meg a 5 éves Q8400. De én csak segíteni akarok, vegyen inkább új lapot.
0
0
0
0
Quqa avatar
Azért mert már megvettem a lapot későn néztem utána hogy a 1155 lap ua. árban a proci meg olcsóbb is most már mindegy AMD-m meg sosem volt nem ismerem bár a teszteken elég jók bár a 4 magosuk van az Intel 2 m szintjén.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Quadgame94 írta:
Quqa írta:
Kornel77 írta:
Quqa írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Quqa írta:
Kornel77 írta:
Quqa írta:

0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az nem 4GB hanem 4Ghz, és azért mert addig lehet huzni attól még csak 2 maos marad szóval a 4 magos az jobb ...
0
0
0
0
Quqa avatar
Kornel77 írta:
Quqa írta:

Addig oké azt vágom de a fenti játékok ki is használják a 4 magot és ahogy olvastam az E-t 4GHz fölé is lehet húzni míg a Q viszont nem bár nincs szándékomba a másik az E 3GHz a Q 2.66 ez nem számit.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Quqa írta:

0
0
0
0
Quqa avatar
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Jólvan na 14 k ért is jó lesz nem számit az a +2k 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tibi a tibi írta:
Igazad van abban nincs L3, de találtam 1 szépséget 😜 AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition ez jónak tűnik, csak mondjatok alaplapot pls 😃
12 rongyér nem lehet értelmes alaplapot kapni. AM3 14 körül kezdődik ami használható, AM3+ 16nál.
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Igazad van abban nincs L3, de találtam 1 szépséget 😜 AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition ez jónak tűnik, csak mondjatok alaplapot pls 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
ez athlon 😃 de az is jó 😀 csak az L3 kellene 😀 megér +3 K-t
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Na ezt találtam 22k-ért : AMD Phenom II X4 840 3.20GHz AM3 BOX jó proci? megéri a pénzét? 😀 Ha igen akk tudnátok valami jo alaplapot mondani amibe jól muzsikálna. ugy max 12k ért 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
Quadgame94 írta:
Synda írta:
tibi a tibi írta:
Mi a véleményetek a AMD Phenom II X3 445 3,3 ghz prociról, jó választás lenne?

3,1Ghz-es nem 3,3.😆
Szerintem ezen magot sem lehet feloldani,de lehet tévedek.

Jobban járnál egy ilyennel 4 magosítható.😀
AMD Phenom II X2 555 Black Edition BOX///18k

Rosszul tudod, abban L3 Cache-t és magot is lehet oldani. 16 000Ft-ért megéri!

még 4 ezer Ft-t hozzáraksz és akkor van athlon II x4 én azért annyira nem vagyok biztos a mag feloldásban az olyan dolog hogy vagy sikerül vagy nem ehhez szerencse kell.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Synda írta:
tibi a tibi írta:

3,1Ghz-es nem 3,3.😆
Szerintem ezen magot sem lehet feloldani,de lehet tévedek.

Jobban járnál egy ilyennel 4 magosítható.😀
AMD Phenom II X2 555 Black Edition BOX///18k

Rosszul tudod, abban L3 Cache-t és magot is lehet oldani. 16 000Ft-ért megéri!
0
0
0
0
stalker41 avatar
Koni írta:
Nem Athlon II x3 445?Ha igen szerintem elég jó proci a crysis 2 1440x900 gamer beállitáson simán megy még 1920x1080 se akadt szóval szerintem megéri

azt ugye tudod h a crysis 2-ben a gamer számít a legalacsonyabbnak mikor HD4850-em volt intel E5200 (2mag) akkor ment advanced (közepes) 1280x1024 -es felbontáson mostani vga-val meg meg majdnem maxon megy AMD Phenom II X2 555 Black Edition -el jobban járnál
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nem Athlon II x3 445?Ha igen szerintem elég jó proci a crysis 2 1440x900 gamer beállitáson simán megy még 1920x1080 se akadt szóval szerintem megéri
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
0
0
0
0
spleenszuru avatar
igen, ezt én is olvastam a könyvében is, de már bekavart, gondoltam megkérdezem az okosabbakat.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez 95W tdp-jű és Prupus magos, gondolom ezért megy el benne.

Viszont ezt írja:
*If you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.

Némileg ellentmondásos információk. 😕
0
0
0
0
spleenszuru avatar
hát a legelső találat egy AM3, de az az 1 nem túl bíztató.. 😃

Socket Family Model Power Core Frequency FSB Cache L3 Cache CPU Rev.
AM3 Phenom II X4 HDX840WFK42GM 95W Propus 3200MHz 2000MHz 512KB x4 NA C3 P1.50
0
0
0
0
Osynho avatar
spleenszuru írta:
hát a phenomot megtalálom, komplett listát még nem találtam, nade azért kérdezem az egészet, mert a lapom 2008as, nem tudom, hogy a phenom 2-es újabb-e már 2008-tól, bár szerintem igen. gondolom ezért nem szerepel a listán. szóval konkrétan az én lapomról van szó, hogy ebbe beletehető-e a phenom 2 ?
a csökkentett HT sebességről tudok, emellett lenne valami probléma még ?

Nem támogatja az AM3-as cpu-kat.
Egyébként a saját honlapján nem kerested a listát? 😃
Ehune:
[LINK]
0
0
0
0
spleenszuru avatar
hát a phenomot megtalálom, komplett listát még nem találtam, nade azért kérdezem az egészet, mert a lapom 2008as, nem tudom, hogy a phenom 2-es újabb-e már 2008-tól, bár szerintem igen. gondolom ezért nem szerepel a listán. szóval konkrétan az én lapomról van szó, hogy ebbe beletehető-e a phenom 2 ?
a csökkentett HT sebességről tudok, emellett lenne valami probléma még ?
0
0
0
0
niteforce avatar
nézd meg a cpu support listet
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció