AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
A WD az jo, csak a caviar green nagyon lassu. Direkt arra van, hogy a zoldeknek ne zavarja a hulye agyukat. Ha gyors vinyot akarsz, akkor vegyel WD caviar Blacket.

Amugy jo alaplap, nekem is olyan van 😃
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a választ! 😃 És akkor venném hozzá ezt a lapot :

ASUS M4N68T-M LE V2

Meg 2x2gb DDR3 1333MHz ram , meg a Gigabyte HD4850 1gb

Remélem 1280x1024-ben fognak menni a játékok majd! 😃😃

Amúgy ez nem ide tartozik de már ha írok ide akkor felteszem itt. Ezt a vinyót érdemes megvenni ?? :

Western Digital 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA2 WD10EARS

Jó márka a Western Digital? Választ köszi! 😃
0
0
0
0
Thor6 avatar
ha játékra kell (bár gondolom biztos arra)akkor az AMD_ Phenom II X2 560-at vedd. 5K-val olcsóbb az i3-2100-nál de viszont játékra tökéletes az AMD! És ha 4 magosítod akkor sokkal jobban jársz vele mint hogy az intel-t vennéd!
0
0
0
0
niteforce avatar
AMD-t vegyed jatekra, intelt ha programozol
es igen, tudod 4 magositani
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek vegyek egy ilyet és négy magosítsam :

AMD Phenom II X2 560 Black Edition

Vagy vegyek egy ilyet ?? :

Intel Core i3-2100

És ezt az AMD Phenom X2 560-at lehet négy magosítani igaz?
0
0
0
0
no avatar
Nagyjából egy szinten van.
http://prohardver.hu/teszt/mit_tud_a_ketmagos_core_i5_mint_processzor/a_core_i5_mint_processzor.html
0
0
0
0
szabyy avatar
CoRe írta:
Devis írta:
hát én örökké intel párti maradok sokkal jobban bízok bennük, mellesleg amd x4-et veszek 40k-ért és i7-et 70-ért, sztem ott más is van mint hulladék...

Az i7 és a Phenom II X4 nem egy kategória!
Majd ha jönnek a Bulldozer-ek akkor már lesz ellenfele az i7-nek! 😉

meg már nem 40k a phenom x4, hanem már 30 alatt kapni=D
0
0
0
0
Devis avatar
jó akkor: phenom II X4 és i5 😜 de akkor is i5 mint phenom 😃
0
0
0
0
no avatar
Devis írta:
hát én örökké intel párti maradok sokkal jobban bízok bennük, mellesleg amd x4-et veszek 40k-ért és i7-et 70-ért, sztem ott más is van mint hulladék...

Az i7 és a Phenom II X4 nem egy kategória!
Majd ha jönnek a Bulldozer-ek akkor már lesz ellenfele az i7-nek! 😉
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
CoRe írta:
hardX: Ekkora marhaságot barátom " Azért drágább mert jobb" semmivel se jobb sőt...
Az Intel processzorok ár/érték aránya és tuningpotenciálja sehol sincs az AMD-által gyártottakhoz képsest.
Ne féljél meg lesz fingatva az i7 rendesen...
Ennyi hülyeséget egy hozzászólásba még nem láttam. -.-
a sandy azért nem mondható rossz ár/érték arányúnak, és tuningpotenciálja is van neki rendesen
0
0
0
0
no avatar
hardX: Ekkora marhaságot barátom " Azért drágább mert jobb" semmivel se jobb sőt...
Az Intel processzorok ár/érték aránya és tuningpotenciálja sehol sincs az AMD-által gyártottakhoz képsest.
Ne féljél meg lesz fingatva az i7 rendesen...
Ennyi hülyeséget egy hozzászólásba még nem láttam. -.-
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Azért drága mert jobb 😃 De egyébként játékra elég az amd is, csak a proci igényes progik-hoz kel inkább intel
0
0
0
0
Szanto Roland avatar
én amd páti vok 😃 semmi problémám nincs vele
az intel is nagyon jó csak drága nagyon 😕
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
r3dBuLL-PC írta:
És Asus P7P55D s1156 DDR3 alaplap-hoz mit szolnátok?

Tag
i5 2500k-hoz mindenféleképp P67 chipszetes alaplapot vegyetek ugyanis ezekkel az alaplapokkal lehet tuningolni ha nem p67-es lapot veszel akkor k-s procit se érdemes akkor elég a sima!
Egy szóval olyan lapot keress ami p67-tel kezdődik!...de vigyázni mert megtévesztő pl.: ha PH67-tel kezdődik ez sem jó!!
Néhány jó példa: Asrock P67 Pro3, Gigabyte P67A-D3-B3, vagy ezek feletti de figyeljetek a "B3" jelésre ezek a javított lapok! ezeka jók

r3dBuLL-PC írta:

s1156-os foglalatba nem megy bele az i5 2500k!!!!

Egy kis segítség:

s1156....core i3/i5/i7/-500/600/700/800-as sorozatok mennek bele

s1155...core i3/i5/i7/-2100/2300/2400/2500/2600 és ezek "K" sorozati mennek bele
0
0
0
0
r3dBuLL-PC avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
niteforce írta:
MaximumGame írta:
Olyan procihoz egy olyan selejt alaplapot ? 😃 Ahoz még K Proci is felesleges...
Asrock Egyenlö a 0 val 😃 inkább dobj rá 5 ezeret azt 10x olyan jót kapsz 😃

ez baromsag
ahhoz a procihoz márkától független nem vennék ilyen olcsó vackot
0
0
0
0
niteforce avatar
MaximumGame írta:

ez baromsag
0
0
0
0
MaximumGame avatar
jasko írta:
ASRock H61DE-S3 s1155

én ilyet veszek ez jó

17.000 ft

0
0
0
0
jasko avatar
ASRock H61DE-S3 s1155

én ilyet veszek ez jó

17.000 ft
0
0
0
0
r3dBuLL-PC avatar
Szerintetek melyik a jobb az Intel Core i5-2500K 3.3GHz Socket 1155 vagy az AMD phenom II x6 1100t???

Jahh és milyen alaplapot vegyek mondjuk az Intel Core i5-2500K 3.3GHz Socket 1155 procihoz?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Synda írta:
"Az alaplapgyártók életét meglehetősen felkavarta az AMD új generációs, Bulldozer architektúrára épülő processzorainak érkezése. A processzorgyártó már hivatalosan is állást foglalt a foglalat kérdésében, így kiderült, hogy csak a Socket AM3+ foglalatba illesztett termékek fognak úgy működni, ahogy azt a vállalat elképzelte, így a hivatalos támogatás nem biztosított a korábbi Socket AM3-as foglalatokhoz."

Cumi😆😂

jaja, rajolt is az asrock hogy a 400mhz adatbus olyan mint egy mini, a 430mhz bus pedig mint egy ferrari-.-

Az 400kHz és 3,4MHz, ami nem kis különbség, de nem lesz valami húde nagy, érezhető különbség. 😉 Talán valamivel jobb lesz a tuningpotenciál, meg esetleg valamivel kisebb lesz a fogyasztás, de ennyi... Az iponon van róla egy cikk, hát nem egy eget rengetőek a különbségek. 😃

ezt mondtam hogy azzal feszítenek 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Synda írta:
"Az alaplapgyártók életét meglehetősen felkavarta az AMD új generációs, Bulldozer architektúrára épülő processzorainak érkezése. A processzorgyártó már hivatalosan is állást foglalt a foglalat kérdésében, így kiderült, hogy csak a Socket AM3+ foglalatba illesztett termékek fognak úgy működni, ahogy azt a vállalat elképzelte, így a hivatalos támogatás nem biztosított a korábbi Socket AM3-as foglalatokhoz."

Cumi😆😂

jaja, rajolt is az asrock hogy a 400mhz adatbus olyan mint egy mini, a 430mhz bus pedig mint egy ferrari-.-

Az 400kHz és 3,4MHz, ami nem kis különbség, de nem lesz valami húde nagy, érezhető különbség. 😉 Talán valamivel jobb lesz a tuningpotenciál, meg esetleg valamivel kisebb lesz a fogyasztás, de ennyi... Az iponon van róla egy cikk, hát nem egy eget rengetőek a különbségek. 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:

Cumi😆😂

0
0
0
0
Lacko89 avatar
Azt tom hogy nem kezeli a DDR 3 at, de van nagyon sok olyan AM3 as alaplap amin DDR 2 es ramot kezel. Azért köszi szépen.
0
0
0
0
niteforce avatar
visszafele kompatibilisak, így am3-ba tudsz am2+-t is rakni. Elvileg AM2-est is, de az AM2 proci ugytudom nem kezeli a DDR3 memoriakat (es altalaban az van az AM3 lapokon. )
0
0
0
0
Lacko89 avatar
Csáó a kérdésem az lenne hogy az AM3 as foglalatba jó az AM2+ is ??? Vagy avval nem kompatibilis ???
0
0
0
0
Killer17 avatar
Eddig intelem volt és megvok elégedve vele 😀
Most viszont AMD-t tervezek de arról is csak jót hallottam 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
psziho írta:
AMD és Intel beszélget.
Kérdi az Intel l:
- Mennyi 2+2?
-3.
-Nem.
-De legalább gyors volt.😀

az intel vágja rá a 3mat 😆 ismerem
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nah én AMD párti vagyok de ne legyen má AMD vs INTEL ez hülyeség kinek mi tetszik vannak mind a 2 tipusbol jó procik az a lényeg,hogy huzzák a játékokat meg a video szerkeztés meg ilyesmi szóval szerintem nemjó ez a 2 válalat procijait böcsmölni mind a 2 jó proci tipus😃
0
0
0
0
no avatar
AMD és Intel beszélget.
Kérdi az Intel l:
- Mennyi 2+2?
-3.
-Nem.
-De legalább gyors volt.😀
0
0
0
0
fiokregisztracio avatar
csak az AMD 😃 (jó játékhoz és munkára is csak ajánlani tudom)
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Én AMD és ATI párti vagyok de még nem láttam 12 magos INTEL-t csak AMD Operton-ban 😆 meghát a világ legjobb VGA-ja az ATI 6990 4GB 😆 de belátom azt is,hogy az Intel core i7 az egy erős és jó proci és talán az egyik legjobb procifajta a világon de én most cserélni fogok inkább egy Phenom 2 x4-et vagy egy Athlon 2 X3-mat négymagositok 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
na az is csak prémium cucc lesz, gamernek a jó 1155ös lap és az i7 2600K is perfekt
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Synda . nagy buziság X990 mostjött ki de már cserélik 😃
kb kiselehet használni 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Natus Vincere írta:
lapartman997 írta:
Melyiket éri meg jobban venni? Egy AMD Phenom II X6 1100T-t vagy valami Intel Core i7-870-t?

egyértelmű hogy I7-870. De viszont egy i5-2500-al jobban járnál. És még olcsóbb is.

és több szálon dolgozik
0
0
0
0
Natus Vincere avatar
lapartman997 írta:
Melyiket éri meg jobban venni? Egy AMD Phenom II X6 1100T-t vagy valami Intel Core i7-870-t?

egyértelmű hogy I7-870. De viszont egy i5-2500-al jobban járnál. És még olcsóbb is.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
zolifa2 írta:
Nem találtam jobban ideillő témát a kérdésemnek 😃
Haveromnak van a gépébe egy Intel Celeron Dual-Core E3300-as proci, és kíváncsi vagyok, hogy az ő procija vagy az én procim(amit majd veszek az új gépbe) AMD Athlon II X2 240.
Melyik az erőőőőőőőőősebb?? 😃 😆

persze ha lesz mit kihasználni.... lehet hogy beüt a limit nálad majd
0
0
0
0
niteforce avatar
zolifa2 írta:
^^ 😀 köszi, hogy segítettél 😆

nincsmit😀
0
0
0
0
zolifa2 avatar
^^ 😀 köszi, hogy segítettél 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
zolifa2 írta:
Haveromnak van a gépébe egy Intel Celeron Dual-Core E3300-as proci, és kíváncsi vagyok, hogy az ő procija vagy az én procim(amit majd veszek az új gépbe) AMD Athlon II X2 240.

a tied😀
0
0
0
0
zolifa2 avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Kmisi99 írta:
Hát az amerikai légierő asszem vett vagy 3000 darabot mert rohadt olcsón rohadt erős a linux is megy a fat verziókon szóval lehet ezt másra is használni

De azok csak besegítettek a számításokba. 😀 Nyers adatokat persze, hogy feltud dolgozni(de erre a célra meg már sokkal jobb egy egyszerű cuda/opencl/direct compute-os videokártya). A Linux dologról meg már én is hallottam, de ha minden igaz, az azóta kiadott gépeken már nem lehet használni, de gondolom némi buherával megoldható. 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát az amerikai légierő asszem vett vagy 3000 darabot mert rohadt olcsón rohadt erős a linux is megy a fat verziókon szóval lehet ezt másra is használni
0
0
0
0
Cooley avatar
MrGamer írta:
a konzolokat én azért nem keverném ide ... ott játékra vannak kiélezve a dolgok, és a konzolos procikhoz nem annyira értek, sőt azt se tudtam hogy a ps3 8 magos procival fut, de azért egy videomixer vagy komolyabb zenei stúdió program alatt megnézném annak a procinak a tesztjét, lehet hogy egy 2 magos másik szétszedi ... az ilyen spéci fejlesztésű dolgokat én nagyon nem hasonlítanám ide ...

A Sony állítása szerint 256GFlops teljesítményű, ami elég komoly, de nyilván nem tartalmaz olyan utasításkészleteket, amikkel alkalmazható lenne úgy, mint egy asztali gépbe szánt processzort. Ezért olcsóbb, és emiatt is nem hasonlítható össze, illetve ahogy mondod, azok kimondottan játékokra lettek kiélezve. 😀
0
0
0
0
MrGamer avatar
a konzolokat én azért nem keverném ide ... ott játékra vannak kiélezve a dolgok, és a konzolos procikhoz nem annyira értek, sőt azt se tudtam hogy a ps3 8 magos procival fut, de azért egy videomixer vagy komolyabb zenei stúdió program alatt megnézném annak a procinak a tesztjét, lehet hogy egy 2 magos másik szétszedi ... az ilyen spéci fejlesztésű dolgokat én nagyon nem hasonlítanám ide ...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Már rég a 8 magnak kellene hódítani ott a ps3 2006 os és 8 magos és ehhez képest fillérekbe kerül egy ps3
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
MrGamer írta:
Cooley írta:
MrGamer írta:
MrGamer írta:
a 2600 erősebb, de nézd hogy az 1156-os tokozás, a 960 pedig 1366 -os ... ha én lennék ilyen választási helyzetbe, nem kérdés hogy a 960 -at venném ... mert a következő fejlesztésnél elég egy procit cserélnem, nem kell még alaplapot is...

Ha azok közé tartozol, akik akkor fejlesztenek, amikor már mindent cserélni kell, akkor igazad van 😀
De ha azok közé, aki 1-1 alkatrészt cserél, annak még bőven belefér a következő fejlesztésbe ugyan ez a tokozás. Koránt sem biztos hogy olyan hamar vált megint tokozást az intel ... lásd 775 ... az AMD -hez képest meglehetősen sokáig tartotta a tokozást...

Te most saját magadnak válaszoltál? 😂 Lényeg, hogy ha minden igaz már nem lesz erősebb proci 1366-os foglalathoz, és szerintem az 1155-höz sem lesz, mivel nem lenne semmi értelme(a szorzózármentesség miatt), esetleg egy 6 magosnak. Úgyhogy én személy szerint egyáltalán nem értem, hogy miről beszélsz. 1366-nál is legfeljebb a 6magosokra lehetne fejleszteni, de az mocskos drága(i7 970 ~130-150eFt), akkor már érdemesebb megvárni a 2011-es tokozást...

jah vmit félre nyomtam, mind1 😃
igazad van am. hogy max 6 magosak fejlesztésének lenne értelme, de miért, te mit vársz még? 2 és 4 magos procikat? Én inkább már 12 magot ... hisz sztem az már inkább a következő lépés ... de ha a 6 magosokat fejlesztenék, nagyobb órajellel, fél év és a most 150 ezres proci 40-50 lenne ... jah és maradhatna a tokozás hogy ne kelljen mindig alaplapot cserélni ...

Ez mind szép és jó. Nekünk, de nem az Intelnek... 😀 Én is örülnék ennek, de így az Intel nem tudna annyi lóvét lehúzni rólunk.
az a gond, hogy mivel magasabb árkategóriában nincs ellenfelük, megtehetik h jól lehúznak, ha az AMD hasonló teljesítményt kínálna jobb áron, és a tokozást se változtatná sorozatonként, akkor az Intel is rákényszerülne, hogy visszavegyen a a júzerfejő hadjárat intenzitásából
0
0
0
0
Cooley avatar
MrGamer írta:
Cooley írta:
MrGamer írta:
MrGamer írta:
a 2600 erősebb, de nézd hogy az 1156-os tokozás, a 960 pedig 1366 -os ... ha én lennék ilyen választási helyzetbe, nem kérdés hogy a 960 -at venném ... mert a következő fejlesztésnél elég egy procit cserélnem, nem kell még alaplapot is...

Ha azok közé tartozol, akik akkor fejlesztenek, amikor már mindent cserélni kell, akkor igazad van 😀
De ha azok közé, aki 1-1 alkatrészt cserél, annak még bőven belefér a következő fejlesztésbe ugyan ez a tokozás. Koránt sem biztos hogy olyan hamar vált megint tokozást az intel ... lásd 775 ... az AMD -hez képest meglehetősen sokáig tartotta a tokozást...

Te most saját magadnak válaszoltál? 😂 Lényeg, hogy ha minden igaz már nem lesz erősebb proci 1366-os foglalathoz, és szerintem az 1155-höz sem lesz, mivel nem lenne semmi értelme(a szorzózármentesség miatt), esetleg egy 6 magosnak. Úgyhogy én személy szerint egyáltalán nem értem, hogy miről beszélsz. 1366-nál is legfeljebb a 6magosokra lehetne fejleszteni, de az mocskos drága(i7 970 ~130-150eFt), akkor már érdemesebb megvárni a 2011-es tokozást...

igazad van am. hogy max 6 magosak fejlesztésének lenne értelme, de miért, te mit vársz még? 2 és 4 magos procikat? Én inkább már 12 magot ... hisz sztem az már inkább a következő lépés ... de ha a 6 magosokat fejlesztenék, nagyobb órajellel, fél év és a most 150 ezres proci 40-50 lenne ... jah és maradhatna a tokozás hogy ne kelljen mindig alaplapot cserélni ...

Ez mind szép és jó. Nekünk, de nem az Intelnek... 😀 Én is örülnék ennek, de így az Intel nem tudna annyi lóvét lehúzni rólunk.
0
0
0
0
MrGamer avatar
Cooley írta:
MrGamer írta:
MrGamer írta:

persze én is ezért ruházok most be egy olyan gépre, rövidtávon ... ami olcsó amd-s 4 magos procival lesz és egy elég olcsó, ígényeknek megfelelő alaplappal, de sok rammal(tervek szerint 16Gb végeredményben) és egy erős VGA -val minél elöbb ... hogy aztán ha jön egy új tokozás, akkor szintén viszonylag olcsó alaplappal(hátha utánna megint cseréléni kell) és ha a gépigények megkövetelik akkor egy 6 vagy magasabb magszámú procival kelljen csak bővítenem a konfigot ... mert így a jelenlegi tervek is egy darabig még kihúzzák azt hogy minden fullon menjen 😀 és ha netán jön egy újabb, 2011-ben változás a tokozásokban, akkor viszonylag olcsón be tudok majd ruházni megint ... mert bár most olcsó amd-sben gondolkodom, de intel párti vagyok és hosszútávon, ha lesz változás tokozásban, ha nem, ősz környékén lecserélem a lapot és a procit intelre...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció