Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
várd meg a bulldit, semmit nem veszthetsz ha megvárod.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
üdv! Az a helyzet, hogy nagyon elbizonytalanodtam. Elnéztem ezt a tesztet: http://i p o n/?news=17780 , és hát végképp nem tudom eldönteni, várjam meg a bullt és vegyem meg a FX 8150 -et vagy pedig az i5 2500K-t. Véleményeket kérek, mit tennétek. (Számomra az ár is nagyon fontos, szóval ezért is kérdéses a dolog)
0
0
0
0
DeXHerO avatar
hallotok milyen proci hűtőt ajánlatok az AMD phenom X4 955 procihoz mert az halottam hogy a gyári nem valami meg bízható tuningolni nem fogom a procit .kb 5000ezert szánék rá
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
nem szoktak annyit elszarni... több esélye van hogy sikerül mint hogy nem

mennyi az a több légyszi határozd meg olyan %-os arányban.

Osynho írta:
Hát ezt mindenki eldönti magának. Egyébként miért szívná meg? Mehet 3 mag is + ott az L3 cache + szorzózár mentes, tehát nagyon jól húzható. Meg kapni 20 körül előre tesztelt X2-eseket 3év garral. Mindenesetre 2 maggal is jobb vétel, mint egy Intel E6000-es. 😀

Ebben igazad van az intel Dual-core hez képest jobb vétel.
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát ezt mindenki eldönti magának. Egyébként miért szívná meg? Mehet 3 mag is + ott az L3 cache + szorzózár mentes, tehát nagyon jól húzható. Meg kapni 20 körül előre tesztelt X2-eseket 3év garral. Mindenesetre 2 maggal is jobb vétel, mint egy Intel E6000-es. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
az athlon X4 mennyire jó? mint egy X2 phenom? mert akkor inkább G840
0
0
0
0
niteforce avatar
nem szoktak annyit elszarni... több esélye van hogy sikerül mint hogy nem
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
Ez így van, és? 😀

Csak mondtam mert én ugy gondolom ha nem sikerül a phenom II x2 -vel a magfeloldás akkor nagyon megszívta de itt legalább van neki 4 mag-ja. én szeretek biztosra menni.
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
Az E6500 olcsóbb pár ezerrel. Csak akkor is ott a Phenom II 555BE, ami 18e és van rá esély, hogy 4 magosítsad. 😀

18 ezer -ért már Athlon II x4-et is vehetsz: http://www.lendimultimedia.hu/termek.php?product=procam2300005_amdathloniix4635am329ghzbox
0
0
0
0
Osynho avatar
Az E6500 olcsóbb pár ezerrel. Csak akkor is ott a Phenom II 555BE, ami 18e és van rá esély, hogy 4 magosítsad. 😀
0
0
0
0
Xavi001 avatar
akkor Intel Dual Core E6700 3.20GHz
- Órajel : 3.20GHz
- L2 cache méret: 2mb
- FSB: 1066MHz
- 64 bit támogatás
- 45nm gyártási technológia
- 65W max fogyasztás
0
0
0
0
Osynho avatar
Ettől függetlenül értelmetlen drágán 775-ös procit venni. Minimálisan többért kapsz modernebb, 4 magos Phenomos konfigot.
Ha mindenképpen ragaszkodsz a mostani platformhoz (aminek nincs sok értelme), akkor max egy olcsó, de tuningos E5000, E6000 érné meg, ami elballag 3,8-4ghz környékén.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
hülye tesómnak 😃 vagy pedig eladom a gépet...
0
0
0
0
Xavi001 avatar
gyűjtök.. adatlapomon megtaláljátok a "tervben" című gépet elvan rakva rá már 1 bizonyos összeg,de ezt a gépet is tuningolom (wolfdale) és ebbe szeretnék egy 755-s erős procit 30 körül
0
0
0
0
Osynho avatar
Xavi001 írta:
Intel Core 2 Duo E8500
- órajel: 2 x 3,16 GHz
- L2-cache (gyorsitótár) : 6 MB
- FSB: 1333MHz
- TDP: max. 65W
- gyártástechnológia: 45nm
- Socket 775

Erről mit tudok nekem mondani ? megéri megvenni ? I-5 re nincs pénzem..

Válts AM3-ra. DDR2-ből marad pénzed, ha DDR3-ra váltasz, proci pl 955BE, olcsóbb, mint 27e, alaplapot meg szintén kapsz jó áron, nem kellene sokat dobnod a mostanira.
0
0
0
0
niteforce avatar
de ne 775-öset vegyél.

inkább gyűjts még, és egy Am3 + lapot vegyél majd egy FX procival
0
0
0
0
Xavi001 avatar
30 körül vennék erőset core2duo vagy qvadcore-t 3GHZ körül
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Annyiért nem.. ilyet már leet kapni használtan 15-19 ért is
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
9800GThez valami processzor ajánlat? E5700?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
attól függ mennyiért?
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Intel Core 2 Duo E8500
- órajel: 2 x 3,16 GHz
- L2-cache (gyorsitótár) : 6 MB
- FSB: 1333MHz
- TDP: max. 65W
- gyártástechnológia: 45nm
- Socket 775

Erről mit tudok nekem mondani ? megéri megvenni ? I-5 re nincs pénzem..
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha gyengébb, de jóval olcsóbb, akkor simán versenyben lesz. Meg pl, ha egy 6 magos Bulldozert kapsz a 2500K áráért...
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Én a teszteket várom, meg azt is, hogy milyen lesz pl. egy 4 magos AMD proci az i5 2500K-hoz képest.
Ha gyengébb, akkor nem kérdéses, hogy melyiket veszem. 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Több helyen elő lehet rendelni, szal szerintem megjön októberben.
0
0
0
0
Devis avatar
ha nem csúszik megint...
0
0
0
0
almos avatar
Légy türelemes, 1 hónap múlva már vehetsz AM3+-os procit 😀
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Na mi van már az AMD újdonságaival??
Kezd elegem lenni a várakozásból, és egyben az AMD-ből is lassan...
0
0
0
0
foxbet avatar
thomas0707 írta:
Sziasztok. Nekem is segítség kéne. Van egy AMD Athlon 64 II x2 3.9 GHz Meg egy AMD Phenom x3 3.0 GHz-es processor és szinte ugyanannyiba kerülnek. Ezért kéne egy kis segítség. A válszt előre is kösz.

Ha ez a 2 közül kéne választani akkor Phenom x3. De egyébként a Phenom II x4-et ajánlanám.
0
0
0
0
thomas0707 avatar
Sziasztok. Nekem is segítség kéne. Van egy AMD Athlon 64 II x2 3.9 GHz Meg egy AMD Phenom x3 3.0 GHz-es processor és szinte ugyanannyiba kerülnek. Ezért kéne egy kis segítség. A válszt előre is kösz.
0
0
0
0
thomas0707 avatar
peti96 írta:
Szisztok!
Gyors vélemény kéne erről a két prociról JÁTÉKRA HASZNÁLNÁM
Intel Core 2 Duo E8500
Amd Phenom X4 9950

Hát inkább az AMD Phenom x4-t venném meg. De ez függ attól hogy mennyibe kerülnek és hogy kompatibilis e a gépeddel. Mivel 2 és 4 mag között elég nagy a különbség.
0
0
0
0
bazsi213 avatar
bocsi hogy beleszolok az én procim elégé régi ntel pentium 4 570j 3.8-as ht-s de minden mai játék elfut rajta .ugyhogy én is intel párti vagyok

TomiMan írta:
Quqa írta:
Osynho írta:
Quqa írta:
niteforce írta:
mire az tönkremegy, új játékokat nem tudsz majd vele elindítani 😃😃

Igen azt nagyjából vágom az Intel nem nagyon megy tönkre (ezért ilyen rohadt drága) de ha elfüstölte valami áááááállat akkor az látszik kívülről?Valószínű tesztre nem lesz lehetőségem.

Nem hiszem, hogy több amd proci halna meg, mint intel, rendeltetésszerű használat mellett.

Az Intel azért nem nagyon hibásodik meg (ezt szerviben is mondták)

És ott azt is állították, hogy az amd-k igen? 😀

Azt nem mondtam csak Intelem volt az összes gépem én megragadtam ott mikor az AMD állandóan túlmelegedtek azóta fogalmam sincs mi a helyzet. Nem akarok fikázni senkit sztem nem is tettem!

A másik gépemben 7 éve van AMD, gyári hűtővel, 1x sem volt újra pasztázva, és a mai napig gyönyörűen működik!
Amit egyszer jól megcsináltak nem valószínű h elb.........-nak
0
0
0
0
TomiMan avatar
Quqa írta:
Osynho írta:
Quqa írta:
niteforce írta:

Igen azt nagyjából vágom az Intel nem nagyon megy tönkre (ezért ilyen rohadt drága) de ha elfüstölte valami áááááállat akkor az látszik kívülről?Valószínű tesztre nem lesz lehetőségem.

Nem hiszem, hogy több amd proci halna meg, mint intel, rendeltetésszerű használat mellett.

Azt nem mondtam csak Intelem volt az összes gépem én megragadtam ott mikor az AMD állandóan túlmelegedtek azóta fogalmam sincs mi a helyzet. Nem akarok fikázni senkit sztem nem is tettem!

A másik gépemben 7 éve van AMD, gyári hűtővel, 1x sem volt újra pasztázva, és a mai napig gyönyörűen működik!
Amit egyszer jól megcsináltak nem valószínű h elb.........-nak
0
0
0
0
Quqa avatar
Osynho írta:
Quqa írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
Quqa írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
Quqa avatar
niteforce írta:
amúgy tegyük hozzá hogy az AMD sem megy tönkre 😃😃

AMD-m sosem volt minden hűtőm stb. Intel meg a lap megvan úgyhogy egyelőre ez van aztán annyi majd ha lesz keret vagy i vagy X6 vagy micsoda (nem vagyok képbe) Azért kösz.
ui. A Word -ön voltál azért nem kerestelek mert 40 szinten vagyok nem akartalak annyira alázni de már van 9 szintem lehet megkereslek vmikor.
0
0
0
0
niteforce avatar
amúgy tegyük hozzá hogy az AMD sem megy tönkre 😃😃
0
0
0
0
Quqa avatar
hardX írta:
Kérj 3 napos próbagarnciát, az eladótól 😀

Ok majd elkérem a címüket (ha megadja) mert az expressz-en volt fent ott még név sincs és persze nem pesti.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Kérj 3 napos próbagarnciát, az eladótól 😀
0
0
0
0
Quqa avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Quqa avatar
Lenne még egy kérdésem ha fáraszthatlak benneteket az (mint megtudtam) E8400 re még van 2év papiros gar. a Q8400 igaz csak fél éves de nincs meg a gar. papírja.

Az Intel azért nem nagyon hibásodik meg (ezt szerviben is mondták)ha csak nem főzik meg de hogy elfüstölt az miből látszik (külsérelmi nyom?) vagy csak gépben utána meg mehet a kukába (astala vista ba... izé proci) előre is köszi
0
0
0
0
Quqa avatar
Kösz mindenkinek lépnem kell
0
0
0
0
_AsheXp avatar
I3-2120 az 3.3Ghz es és ez a legerősebb i3... i3-2100 az 3.1ghz szval ugyanaz csak 5 ezerrel olcsóbb 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Quqa írta:
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
Quqa írta:
Köszi mindenkinek akkor marad a Q .aztán majd beruházok egy i-be pár év múlva egy másik kérdés pl. i2100-ben a VGA használható Phisix-hez

De hogy használható 😆

Fordítsd már le kérlek a kérdést,mert én nem értem 😆 Én úgy értelmezem hogy egy I3 2100 mellé ha van egy olyan karid ami Nvidia és van benne physx akk használható-e 😃 Vagy rosszul értelmezem? 😆

Jól érted majd lessz i-m valamikor és mivel i3-ba a 2100 az egyik legerősebb (ha jól tévedek) ezért írtam vagy ha 460 mellé teszek 8800-at az is jó.

"(ha jól tévedek)" Ezen behaltam 😆
0
0
0
0
Quqa avatar
Kornel77 írta:
Quadgame94 írta:
Quqa írta:
Köszi mindenkinek akkor marad a Q .aztán majd beruházok egy i-be pár év múlva egy másik kérdés pl. i2100-ben a VGA használható Phisix-hez

De hogy használható 😆

Fordítsd már le kérlek a kérdést,mert én nem értem 😆 Én úgy értelmezem hogy egy I3 2100 mellé ha van egy olyan karid ami Nvidia és van benne physx akk használható-e 😃 Vagy rosszul értelmezem? 😆

Jól érted majd lessz i-m valamikor és mivel i3-ba a 2100 az egyik legerősebb (ha jól tévedek) ezért írtam vagy ha 460 mellé teszek 8800-at az is jó.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció