Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Jelenleg mid van? egy 400/450w tökéletesen elég, persze minőségibb tápokból.

egy Pcie 6os csati legyen a tápodon https://www.playtool.com/pages/psuconnectors/pcie6index.jpg
0
0
0
0
mazsola50 avatar
Reincarnation: köszi szépen.és ezekhez a videokártyához, milyen táp a megfelelő?
0
0
0
0
no avatar
Csak annyit tennék hozzá ha 6770et talász azt vedd mert a chip az ugyan az rajta mint az 5770
kb átnevezés a két kártya, de az újabb azért még is jobb ha használtan veszel vga-t
0
0
0
0
mazsola50 avatar
Gaboo7: köszi szépen a választ. én úgy tudom az Nvidia a leg meg bízhatóbb. de ha azt mondod h legjobb választás lenne a hd5770 akkor rá szálok.😀.Még egyszer köszi
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
mazsola50: HD5770 lenne a legjobb választás de ha mindenféleképp Nvidiát akararsz akkor 17k-tól már kapsz 768MB-os GTX460-at. Van még GTX260, 275 vagy 285 ebben az árban de ugye az "csak" DX10-es kártya.
0
0
0
0
mazsola50 avatar
TaylorXIII köszönöm szépen a válaszod. észre vettem, mert még a dead space 3 se az igazi az ati kártyával. de az nfs hp-t szebben viszi mint a geforce.mind1 meg probálom minél előbb le cserélni.milyen vga lenne meg felelő???durván ilyen 15.000ft körüli árban. ezt is előre is köszi
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
8600 Gt jobb de 5450-en DX11 miatt több játék elindul. De 8600 GT erősebb.
0
0
0
0
mazsola50 avatar
hello mindenkinek! Az lenne a kérdésem, hogy a geforce 8600gt 256mb ddr3, és az ati radeon 5450 1gb ddr2 kártya között melyik a jobb??? tudom nem a legjobb kártyák de be kell érnem valamelyikkel. 8600gt- t használtam mai napig játszottam rajta ac3, prototype2, gta4, dead island, tomb raider 2013 stb.. és hogy jobb e az ati kártya.??Előre is köszi mindenkinek.
0
0
0
0
csoki1998 avatar
Gaboo7: nagyon szépen köszönöm, akkor GTX 760-asom lesz mert olcsóbb és jobb! Már csak azt kell eldöntenem hogy 2GB-os vagy 4 GB-os legyen a VRAM.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
csoki1998: Kb egy szinten van a két kártya, a 760 talán egy picivel erősebb.

https://tpucdn.com/reviews/Palit/GTX_780_Ti_Jet_Stream/images/perfrel.gif
0
0
0
0
Dani46 avatar
háát először sztem procit kéne cserélni,lapot stb de attól függ milyen beállításon akarsz játszani!
0
0
0
0
wampaseven avatar
Sziasztok!
Az én gépemhez milyen videókártya illene ami elfuttatja a mai játékokat?
0
0
0
0
csoki1998 avatar
Helótok!
egyértelmű választ még sose kaptam most hátha:
Melyik jobb a GTX 760 2GB vagy ATI Radeon HD 7950 3GB?
Melyik tud többet nyújtani játékok terén?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt írták december végére jön😃 Van még idő😃 Jó munkához idő kell😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
A mantle körüli hírverés után most ott tartunk hogy sehol semmi pedig már egy hónapja itt kellene lennie... Először óriási sebességnövekedésről volt szó, majd később csak a hardware igényesebb effekteknél igértek némi + FPS-t... Kiderül mi lesz belőle mire kijön. (lásd FX patch)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mantle támogatott játékokban majd elválik mit bír de mostani játékokban már olykor-olykor kevés. Persze nem úgy, hogy nagyon de azért maradhat tartalék a kártyában. De Mantle alatt le lesz véve 1 kis teher a prociról szóval ott majd kiderül mire elég 1 kb FX 4100 szintű proci.
0
0
0
0
szabyy avatar
köszi, igazából én is a hd7870/r9 270x-et néztem, és annyi még h kb ez a phenom mennyi ideig elég a játékokhoz (akár egy kis tuninggal, amit a tx3 bír)?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HD 7870, R9 270, GTX 660 de egy 7950,GTX 760 is mehetne mellé vagy erősebb de akkor már lenne kisebb limit, bár igazából tök játékfüggő.
0
0
0
0
szabyy avatar
Sziasztok!
A procim maximum milyen vga-t tudna kihajtani?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
asus1650: 2db 7970-hez nem ártana egy komolyabb proci is mert egy i5 2400 valószínűleg kevés lesz. 1080p-ben egy darabig biztos elég lesz 1db 7970 vagy 280X is. Én is most állok VGA vásárlás előtt és nézegettem egy GTX780-at de a párom tuti kinyúvaszt ha autó vásárlás előtt 140k-ért veszek VGA-t... 😀 Így nálam marad a GTX660Ti vagy egy GTX760. (GTX760 lett)
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Boldog péntek 13-at mindenkinek , egy vagy két kártyás rendszer lenne jobb játékra ? ezek lennének a versenyzők az egy kártyások : Videokártya : ZOTAC GeForce GTX 780 AMP! Edition , GIGABYTE GV-N780GHZ-3GD GTX780 3GB GDDR5 GHz Edition
EVGA GeForce GTX 780 Dual Classified w/ EVGA ACX Cooler , ASUS ROG MATRIX 7970. Sli-ben meg a kistestvérei , csak annyi hogy egy nagy vagy két kisebb ?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
köszönöm mindenkinek aki hozzászólt ! 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
spleenszuru: Én az ASUS 7870-et ajánlom, félretéve azokat, amikről szó volt. Sokat számít a 3 év garancia! Olyan sokat nem számít, csak 1-2 fps-et nyernél vele.. De majdnem annyit húzhatsz a 7870-en is. Én az ASUS-t venném. Érdemes figyelembe venni a garanciát, mert nem valami olcsó gagyi kártyáról van szó. 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
szóval akkor r9 vagy 7870 ?!
r9ből az ASUS már drága nekem, de 7870ből az ASUSNAK nagyon jó ára van.
győzzetek meg ne vitázzatok egymással 😃 😆

az r9 3ezerrel drágább, de majdnem egy ezrest ver a 7870 memória órajelére. mennyit számít az ?
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Mekkora és ,milyen Típusú/márkájú tápot ajánlanátok egy R9270X mellé? Jövőre vennék olyan karit idén meg ha kell tápot hogy ne akkor érjen meglepetés! Illetve a VGAboól milyen márkát érdemes venni?

Előre is köszi a válaszokat! üdv mindenkinek!
0
0
0
0
Cooley avatar
orodreath: A 7870-en és a 270X-en pontosan ugyan az a GPU van, csak egy átnevezés. Tehát a maximum átlag OC megegyezik mindkét kártya esetében. Úgyhogy nyugodtan lehet jönni azzal, hogy a 7870-et fel lehet húzni a szintjére. Még csak új szériának sem nevezhető, mert csak átnevezés. Annyi történt, hogy a 270X kapott boost-ot és jobb memóriachipeket raknak mellé. A 7870 annyira kifutó széria, mint a 270X... Halál pontosan ugyan addig lesz rá support. 😉 Tehát ha jelentős az árkülönbség, akkor nem érdemes a 270X-et venni. Az 1 év garanciadifferencia miatt pedig egyáltalán nem mindegy, hogy ASUS vagy Sapphire!
Én speciel 2 évente cserélek videokártyát, és sokkal könnyebb magasabb áron eladni ha van még rá 1 év garancia. Arról nem is beszélve, hogy ha 2 év után szarik be, nem nagyon fog érdekelni, ha még garanciás. Még meg is éri a pár nap várokozási időt, hogy utána új kártyát kapsz, újabb teljes garanciával. Már nem egyszer előfordult. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
orodreath:
270X vagy 7870OC egy és ugyanaz mivel ugyanaz a GPU található mindkét kártyán. Van akinél működik a parasztvaku és van akinél nem... 7970GHz és 280X esetében ugyanez a helyzet. Kapott egy szép új nevet és néhány Mhz OC-t és máris itt az új "csoda generáció" ami könnyen előállítható az előző generációból házilag is, mivel csak órajelet kell emelni. Annyira nincs köztük eltérés hogy minden hiba nélkül megy a 7870 és a 270X crossfire-be és ez igaz a 280X-re és a 7970-re is. De úgy látom volt értelme az átnevezések... 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
van ugyanaz az r9 270 x Gigabyte-tól is. ára is ugyanaz.
az milyen ?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Gaboo7: Teljesen egyetértek veled! És sajnos ez az igazság..:/

orodreath: Az, hogy az ember elmondja a véleményét még nem számít lebeszélésnek az adott kártyáról! Csak nem árt figyelembe venni esetleg 1-2 dolgot, ami sajnos igaz. Igen tény és való, hogy ha megveszi az R9-270X kártyát akkor teljesítményben valamivel mindenképpen jobban járna, mivel alapból tuningolt + tuningot is lehet rá tolni. Ez már a vásárló/vevő döntése, hogy mit hogyan akar. Csupán 1-2 információ lett közölve. De, ha mindenképpen csak e két fajta kártya közül lehet választani, akkor is inkább az ASUS lenne a nyerő. Azért + 1 év garancia nem kevés!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Ferrari056: Mivel a hiba kiszámíthatatlan hogy mikor jelentkezik a legtöbb szerviz visszaküldi ezeket a kártyákat mondván hogy nincs a kártyának semmi baja. És valóban nem vagy csak kis eséllyel fog jelentkezni a hiba fél óra Furmark után, mert ugye a tesztelés kb ennyiből áll a legtöbb helyen...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
TaylorXIII: Az lehet, hogy 2 éves hibáról van szó, de még a mai napig is előfordul sajnos, többek között nálam is..! És igencsak idegesítő dolog, mikor az játszok pl BF3 vagy FarCry3 3-on és egyszer elszáll a kártya. És igaza van Gaboo7 kollégának, hogy csak az újraindítással lehet ezt orvosolni. Nem rendszeres, hogy ez történik, de elő szokott fordulni. Szóval ez még a mai napig is létező probléma!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
spleenszuru: 7870-es kártyáknál fordult elő leginkább az első szériában, 5670-et nem érintette. 3D-s alkalmazásoknál változó időközönként fekete képernyőt adott a kártya amin csak az újraindítás segített.

TaylorXIII: Azok a kártyák úgy lettek "kijavítva" hogy cserélte őket a gyártó mivel a kondik voltak a hibáért felelősek.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
spleenszeru: Egy lassan 2 éves hibáról beszélnek éppen😃 Már rég ki lettek javítva azok a kártyák.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
jelenlegi kártyám is Sapphire.
mit akar jelenteni pontosan ez a black screen dolog ? nem rémlik ilyen nálam. (oc is van a kártyán)
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Nem véletlenül ajánlottam inkább az ASUS 7870-et! 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Bizony a BS leginkább a Sapphire kártyákon jelentkezett és valóban a 270X egy emelt órajelű 7870. Ráadásul a Sapphire csak 2 év garanciát ad míg az Asus 3 évet.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Nekem azóta változott meg a véleményem kicsit a Sapphire kártyákról, mióta párszor megjelentek azok a gondok, amik leginkább ennél a márkánál jelentkezett, mégpedig a Black Screen. És több oldalon is lehetett olvasni, hogy sajnos ennél a kártyánál jelentkeztek ezek a hibák és leginkább a 7870-es kártyáknál. Ha jobban megnézzük az R9-270X-et, akkor ez is egy 7870-es kártya kicsit tuningolva.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Én inkább az ASUS 7870-es kártyát ajánlanám! Jobb márka, mint a Sapphire, de a Sapphire sem rossz.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
help me !
ebből a kettőből kéne dönteni !

Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2 vagy
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X 11217-01-20G

egyébként ***-ből rendelt már valaki ? ! tapasztalatok, vélemények ?!
0
0
0
0
Bronson avatar
8800GT vagy 9600GT?Vagy HD4850 4870.Ezekre használtan lecsaphatsz a kereteden belül...
0
0
0
0
no avatar
Milyen VGA-t vegyek?
Gépem adatai: Proci amd athlon 64x2 6000+
Ram: 2 GB ddr2
Játékra kellene! Nem akarok full grafikán játszani egyik játékkal se! Maximum 8-10k-t szeretnék rá költeni!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ASUS talán 10%-kal jobb ennyit jelent. R9 270 az a 7870-nel kb majdnem egyszintű és az asus egy húzott 7870.
0
0
0
0
tomcsojn avatar
Hát nem tudom szeretem az asus-t 😃 de nemtom érdekelne miben számit az hogy a gigabyte r9 270 nek csak 950 a gpu speed az asusnak pedig 1100MHz és miben az hogy gigabyte 5600MHz memória órajel asusban pedig 5000MHz memória órajele van?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Annyit akkor ér meg ha nagyon ASUS fan vagy meg minden. De gigabyte helyett inkább vennék sapphire r9 270-t. Igaz csak 2 év gari van. De veheted a giga r9 270-t is. 254 mm hosszú a gyártó szerint. Ez befér?😃 ASUS az 264mm kb.
0
0
0
0
tomcsojn avatar
már megvan és hát igen elég kicsi de ha nem fér bele akkor szerintem felcserélem és a volt gépem paterálom át abba és az újat meg a régi nagy házba 😀 de szval akk meg éri az az 5-7ezer ft+
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az M-tech háznál akár még a kártyák hossza is döntő lehet. Aza ház már megvan ami a leendő gépednél van vagy azt fogod venni? Egyébként az ASUS erősebb.
0
0
0
0
tomcsojn avatar
Sziasztok megtudnátok modnani hogy melyik a jobb videókártya illetve melyik éri meg jobban
1 gamer gépbe:
GIGABYTE R9 270 2GB DDR5 GV-R927OC-2GD-GA
Ami egész olcso 50k
Vagy egy 5kval drágább
ASUS HD7870 DC2T-2GD5 ?
Nagyon érdekelne hogy jobb e az ujgenerációs És nem a 270X hanem a sima
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
és ennek van valami oldala vagy valami? Jó lenne látni a kínálatot.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció