Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
TheAdakinHUN írta:
TaylorXIII írta:
kb 850/4000-ig szerintem.

jah de nagyon sokat eszik ám 1 CTG-500 elbírja? húzva?😃

Én 850/4200-on csapattam. 😆
0
0
0
0
GodSie avatar
http://***/webshop/product/
evga_02g_p4_3658_kr_gtx650ti_boost_2gb
_gddr5_superclocked_pcie___/409454 Ezt szeretném megvenni 😀 Szerintetek milyen?😀
0
0
0
0
ximo avatar
tucanagabor írta:
Néha mikor hirtelen melegszik fel a vgam pl 30ról-45fokra akkor ilyen kicsit sercegő hangot ad. az a venti hibája lehet? és mi a megoldás erre ??? mondjuk nem zavaró csak tegnap felfigyeltem rá mikor ki volt szedve és ugy ment.....

Gigabyte típus hibája, semmi köze a melegedéshez, ne foglalkozz vele ha nem zavaró, se rövid se hosszú távon nem lesz baja, nekem kb az összes Giga kártyám adott "ciripelő" hangot. Le kell szarni...
0
0
0
0
no avatar
Attól függ melyik gépe, 955 megeszi reggelire a hd 5850 videjókártyát ! 😆
0
0
0
0
mathejocy avatar
A proci ezen a felbontáson jobban melózik,mint a vga.
0
0
0
0
zsivko avatar
mathejocy írta:
A proci mennyin megy és milyen felbontáson gémelsz?

A proci kb. 60-90%-on megy 2,66ghz-en.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
felbontása 1280x1024 a screenshotból kiindulva.
0
0
0
0
mathejocy avatar
A proci mennyin megy és milyen felbontáson gémelsz?
0
0
0
0
zsivko avatar
Valaki meg tudja mondani, hogy miért nem terhelődnek jobban a vga-k? Mivel az UT3-hoz ajánlott a intel meg nvidia termékek. Nekem mind a kettő megvan a gépben.

Erröl a gépről van szól. [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=23036&sub=usercomp&comp=69070[/url]

https://kepfeltoltes.hu/130608/UT3_2013_06_08_16_39_38_315_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
orodreath írta:
https://www.techpowerup.com/gpudb/images/b2082.jpg

Asus GTX780 DirectCU II OC, na ez már néz ki valahogy 😃

Jól néz ki, főleg a két különböző ventilátor! 😀
Az első ventilátor, az nagyon hatékony!!!
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok 😀 eladó a VGAm ha valakit érdkeel írjon üzenetet! Gigabyte hd 7870 oc dobozában stb garanciával
0
0
0
0
Axelior avatar
Hali!
http://***.hu/apro/hibas_sapphire_hd_6950_2gb_oc_ddr5_kartya_elado/hsz_1-50.html ezt a kártyát vajon mi lelhette? Javítható?

***: hardverapro
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
TaylorXIII írta:
Minden bizonnyal😃

ok köszi!
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
TaylorXIII írta:
kb 850/4000-ig szerintem.

jah de nagyon sokat eszik ám 1 CTG-500 elbírja? húzva?😃
0
0
0
0
TheAdakinHUN avatar
sziasztok arról érdeklődnék hogy 1 GTX460-at meddig lehet húzni?
mert a referencia 675/3600... de nekem Gigabyte GTX460 OC-m van ami 715/3600?
kb meddig érdemes?
0
0
0
0
bgdzsaba avatar
sziasztok! erdekelne hogy a gtx titan milyen alaplap minimumot igenyel es milyen alaplap modellek ajanlottak erre a videokarira. szoval egy minimumot es egy ajanlott konfiguraciot ha valaki le tudna irni, megkoszonnem. 😀 amugy nem szeretnek vasarolni titant csak kivancsisag alap. 😆
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Van egy olyan érdekes jelenségem, hogy a vidikártyám (hd 4830 1gb) alaphelyzetben 55fokos míg játékok alatt 45-49 fokos érdekesség, hogy az aktivítás alaphelyzetben is 97% míg játék alatt is...ha kinyomom a netet akkor ha nem játszom az aktivítás pár % a kártya 30 fokos.

Elég furcsa dolog ez szerintem azért, valaki találkozott még ilyennel? Gyanakodtam egy vírusra a net miatt, de semmi gengszterséget nem találtam a gépen, így fogalmam sincs mi lehet ez. Bár a hőfokok nem vészesek nem azért írom, hogy parázok csak maga a jelenség fura nekem, most vettem észre 2 hete kb. ezt.

Szerk.: Mióta leírtam a panaszom azóta meg minden normális, mint régen ..szivat ez engem? Ám azért ha valaki találkozott ilyennel leírhatja az észrevételeit.
0
0
0
0
tomithc avatar
Tehát mindegy melyikre dugom?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Ha a tápodon van 2 6 pines csatlakozó, akkor egyértelmű, hogy azokat dugod rá. Ha csak egy 6 pines van, akkor azt rádugod, és gondolom PCI-E / Molex (fehér széles) átalakítót kaptál, azzal meg a táp egyik molex képbelére dugod...
0
0
0
0
tomithc avatar
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 670 gtx-et ,aminek 2 csatlakozó kell a tápból, az eddigi egy után :/ kaptam hozzá mindeféle vezetéket. Hova kell dugni a csatikat hogy müködjön, vagy mit ügyködjek? 😀 köszi előre!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mindenre?😃 Kb olyan kártya mint az enyém és egyáltalán nem elég mindenre😃
0
0
0
0
niteforce avatar
phoenixfire írta:
Szerintetek egy hd 5570-es jó vidikari? Most vettem egyet és eddig elég jól bírja 😆

jó persze, elég mindenre.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Szerintetek egy hd 5570-es jó vidikari? Most vettem egyet és eddig elég jól bírja 😆
0
0
0
0
sudosu avatar
https://dl.dropboxusercontent.com/u/67230333/TempTest.png
Érdekességként. Gépem Renderelés közben. Hűtőpad már be van nyomva 10 perce tehát ahhoz nézzétek a hőmérsékleteket. 78-79 volt a CPU hűtő nélkül.
0
0
0
0
alex13 avatar
Reincarnation írta:
elvileg 110w eszik a kártya 12volton, +proci és vinyok,
minőségi 400w-os meghajtaná, erre nem kötném rá ezek irodai gépekbe való tápok.

oké, köszi szépen 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Neymar7 írta:
Hello mindenkinek.Melyik lenne jobb választás kis tuning is belemegy majd. vagy egy ASUSEAH6970 DCII/2DI4S/2GD5 vagyASUS Radeon HD7870 DirectCU II TOP 2GB 256bit DDR5 PCI-E HD7870-DC2TG-2GD5-V2 vagy GIGABYTE Radeon HD7870 OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E R787OC-2GD árban kb ugyan olyan. Köszönöm a segítségeteket előre is.

Mindenképpen HD 7870-es kártyát néz, gyártó terén ASUS-t javasolnám!
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Hello mindenkinek.Melyik lenne jobb választás kis tuning is belemegy majd. vagy egy ASUSEAH6970 DCII/2DI4S/2GD5 vagyASUS Radeon HD7870 DirectCU II TOP 2GB 256bit DDR5 PCI-E HD7870-DC2TG-2GD5-V2 vagy GIGABYTE Radeon HD7870 OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E R787OC-2GD árban kb ugyan olyan. Köszönöm a segítségeteket előre is.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az is hibrid megoldás volt.Én vízzel használtam azt is.(Én elpusztítottam 😂 )Itt van a polcon dobozos döglött kivitelben.
0
0
0
0
bybeni avatar
Arkangyal írta:
bőven elég lesz neki 350 watt 😃

a watt oké hogy meglesz de a pozitív 12 voltos ág terhelhetősége jobb ha 20 Amper vagy afölött van
0
0
0
0
no avatar
bőven elég lesz neki 350 watt 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Tuti 300 Watt? Mintha 195 Watt lenne ott... vagy csak rosszul látom?
0
0
0
0
no avatar
elvileg 110w eszik a kártya 12volton, +proci és vinyok,
minőségi 400w-os meghajtaná, erre nem kötném rá ezek irodai gépekbe való tápok.
0
0
0
0
alex13 avatar
alex13 írta:
Hali 😀 Olyan kérdésem lenne, hogy most elvileg jön a gépembe vagyis veszek egy Ati Radeon HD 4850 512 MB-os videókártyát, és, hogy a tápommal minden okés-e lesz ha VGA bennt lesz. Vagy lehet belőle valami gond?
Mert ha nem muszály akkor nem cserélnék tápot egyenlőre.

Mercury 350W-os tápom van.

Csináltam róla egy képet is:https://kepfeltoltes.hu/130526/IMAGE00215_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Erről a gépről van szó:
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=20305&sub=usercomp&comp=20541[/url]

Ezzel kapcsolatban, a másik gépemben van egy 300W-os táp, az nem lenne jó megoldás ha átraknám ebbe?

Itt a kép róla:

https://kepkezelo.com/images/nwkorr7njdy8p0h2tiq.jpg

Mivel kicsit homályos lett, nem akartam másik képet csinálni, rákerestem neten és itt van ugyan az a táp egy tisztább képen 😀 :
https://n2.teszvesz.hu/photos/c9/34/aa56_3_big.jpg
0
0
0
0
mathejocy avatar
Gainward GTX 460 GLH-m ugyan ilyen hibrid megoldással használtam.GPU-n vizes blokk és maradt rajta a gyári hűtő.Nagyon hatékony.Ezt csak egy full cover blokk überli.
0
0
0
0
no avatar
nem rossz de szerintem nem olyan hatékony mint egy normális ventilátoros hűtés és egy rendes vízhűtést sem vált ki.
0
0
0
0
Athis18 avatar
tucanagabor írta:
Athis18 írta:
tucanagabor írta:
Athis18 írta:
Sziasztok! Az mitöl lehet, hogy rendesen rávan kötve a monitor a VGA-ra, meg minden, viszont a gép bekapcoslásokar a mai nap folyamán azt irta, ki hogy nincs jel. tegnap még semmi baja sem volt :S Monitort rákötöttem másik gépre, azon emg mukodott rendesen. Valami ötlet esetleg?

Ma fordult velem ez elő nekem csak annyi volt a probléma kicsit megmozgattam a vinyó kábeleit 😃

és miköze a vinyo kábeleninek a vga hoz, illetve a monitorhoz vezetö jelhez? 😀

Csak annyi hogy nem a kártyával volt a gond és lehet neki sem csak egy ötlet volt pusztán segítség hátha megoldódik a baja és már sajnos nem tudom megelőzni hogy az értelmetlen kérdésedet elkerüljem ! 😂 😜

Np. 😃 Mivel külön a vga hoz nem csatlakozik tápkábel, igy haverom szerint besült a cucc. szédszedtem és a magon nem sürün volt hütöpaszta. Gondolom nem sok esély van rá, hogy mukodjon ujra?!
0
0
0
0
Athis18 avatar
tucanagabor írta:
Athis18 írta:
Sziasztok! Az mitöl lehet, hogy rendesen rávan kötve a monitor a VGA-ra, meg minden, viszont a gép bekapcoslásokar a mai nap folyamán azt irta, ki hogy nincs jel. tegnap még semmi baja sem volt :S Monitort rákötöttem másik gépre, azon emg mukodott rendesen. Valami ötlet esetleg?

Ma fordult velem ez elő nekem csak annyi volt a probléma kicsit megmozgattam a vinyó kábeleit 😃

és miköze a vinyo kábeleninek a vga hoz, illetve a monitorhoz vezetö jelhez? 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
0
0
0
0
gabee97 avatar
Kis huncut..😃 amúgy annak a típusát tudom legalább.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gabee97 írta:
TaylorXIII írta:
gabee97 írta:
az aida64 azt írja alaplap nevére hogy dell optiplex 745 😃 ez a gépem típusa is 😃

elvileg nincs ilyen opció sajnos😞 Csak azt lehet állítani, hogy integrált kari vagy diszkrét kari legyen de ha beraksz egy diszkrétet úgyis felülírja az integráltat szóval az lesz az elsődleges.

Értem közben kiderítettem hogy a VGA memóriája 256 MB és nem 128 szóval így nincs is probléma,de azért köszi a segítséget 😀

Jó mert infó arról sem volt a manualban😃 titkolózik a Dell😃
0
0
0
0
gabee97 avatar
TaylorXIII írta:
gabee97 írta:
az aida64 azt írja alaplap nevére hogy dell optiplex 745 😃 ez a gépem típusa is 😃

elvileg nincs ilyen opció sajnos😞 Csak azt lehet állítani, hogy integrált kari vagy diszkrét kari legyen de ha beraksz egy diszkrétet úgyis felülírja az integráltat szóval az lesz az elsődleges.

Értem közben kiderítettem hogy a VGA memóriája 256 MB és nem 128 szóval így nincs is probléma,de azért köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
FULL HD felbontáson ki tudnád használni a 2GB-ot egy GTX 650 TIB/7850 kártyáktól kezdődően. Ezek már elegek ott is GPU erőben is ahol több kell mint 2GB de alapvetően nem FULL HD-ra van a HD 7770 sem meg GTX 650 sem. 1440x900 meg 1280x1024 meg 1600x900 1366x768 ilyen felbontásokra inkább már 1600x900 lehet már sok is picit bár mint minden ez is játékfüggő😃
0
0
0
0
Thomech avatar
Nagyon köszönöm mindenkinek a sok és a kérdést kimerítő válaszokat! 😉 Na majd el dől de az tuti, hogy csak 1Gb os lesz elég az a mostani 256Mb sem olyan kevés csak a 8600GT mek már az órajelei meg mindene egy őskövület. 1Gb az pont annyi, hogy az teljesen ki lesz használva ezzel a géppel ami most van nekem! 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gabee97 írta:

0
0
0
0
gabee97 avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Annyira nem😃 alaplapod típusát leírod manualből BIOSban eligazítanálak😃
0
0
0
0
gabee97 avatar
inkább hagyom túl bonyolult 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
BIOSban framebuffer-t lehet valahol változtatni😃 De lehet maxon van😀 Ez is típusfüggő.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció