AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tesla GoD avatar
Devis írta:
de 331 nem mai 😀
Nem mai, de nem 5 évvel ezelőtt vagyunk, hanem most, és ma már nem nevezhető kimondottan jónak, mikor megjelent se volt legendás. Persze lehet használni, csak elvárni nem szabad tőle sokat.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
matyosowski írta:
a 331 miért lenne kaki? nekem is olyan prockóm volt 2 hónappal ezelőtt (6 évig azt használtam). Hadd ne mondjam hogy a Crysis meg a COD4 ment rajta (ATI 9600XT VGA val)😀 szóval szerintem annyira nem gyenge a 331 😃
Hát, egy P6os cerkához képest persze nem rossz, de mondjuk egy mai olcsó Athlon II X2höz képest igen gyenge.
0
0
0
0
matyosowski avatar
a 331 miért lenne kaki? nekem is olyan prockóm volt 2 hónappal ezelőtt (6 évig azt használtam). Hadd ne mondjam hogy a Crysis meg a COD4 ment rajta (ATI 9600XT VGA val)😀 szóval szerintem annyira nem gyenge a 331 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
nem szeretem a sört 😆 na viccet félretéve ma este megnézem h jó-e azaz alaplap és akkor majd beszélünk 😃

veszek én, de ha jó akkor nem 😆
0
0
0
0
Devis avatar
nem szeretem a sört 😆 na viccet félretéve ma este megnézem h jó-e azaz alaplap és akkor majd beszélünk 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
jó úgy össze van, csak induláskor nem csinál semmit csak pörgeti a ventiket mint állatt, mivel ahova a proci megy ott az alaplapon 1-2 ilyen kis "lábacska" el van ferdülve. sztem ha sikerül vh vissza állítanom őket akkor jó is lehet 😃

😆DD kapsz érte 2 sört
0
0
0
0
Devis avatar
jó úgy össze van, csak induláskor nem csinál semmit csak pörgeti a ventiket mint állatt, mivel ahova a proci megy ott az alaplapon 1-2 ilyen kis "lábacska" el van ferdülve. sztem ha sikerül vh vissza állítanom őket akkor jó is lehet 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
össze van már 😃

😆 2 perce még nemvolt netezni jólesz 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
jó kb 1x kellett hogy használjam 😆 amikor biost kellett frissítenem 😃

add nekem a gépet, majd én öszerakom 😆
0
0
0
0
Devis avatar
jó kb 1x kellett hogy használjam 😆 amikor biost kellett frissítenem 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
celeron 320 asszem 😃 vagy 331...?

magyarul gyenge 😆 de falura jó
0
0
0
0
Devis avatar
celeron 320 asszem 😃 vagy 331...?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
oda adjam? 😆

jaja 😃

hanyas a proci? 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
és ezek közűl nekem mind megvan 😆 csak mondom ilyen fura az alapom

jóneked 😃
0
0
0
0
Devis avatar
és ezek közűl nekem mind megvan 😆 csak mondom ilyen fura az alapom
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
áh 😃 van itthon egy régi 775-ös alaplapom, csak annyi a baj vele h a tokban elvannak ferdulve azok a kis lábak vagy micsodák 😃😃 majd vmelyik nap előveszem aztábn megpróbálom megcsinálni 😃 és akkor már van egy fölösleges gép itthon 😆

nekem meg egy lap kéne meg egy ház meg ram meg egy vinyó és nekem is lenne egy
0
0
0
0
Devis avatar
áh 😃 van itthon egy régi 775-ös alaplapom, csak annyi a baj vele h a tokban elvannak ferdulve azok a kis lábak vagy micsodák 😃😃 majd vmelyik nap előveszem aztábn megpróbálom megcsinálni 😃 és akkor már van egy fölösleges gép itthon 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
tudom csak hülyéskedtem 😃 meg nekem 90nm-es cerkám van nem 65 😃

ha nem kell szétkell bszni 😆 adsz neki egy "kis" feszemelést és mehet az OC 😆
0
0
0
0
Devis avatar
tudom csak hülyéskedtem 😃 meg nekem 90nm-es cerkám van nem 65 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
na mindjárt kipróbálom 😆 úgyis van itthon egy fölösleges 😆

p1es gépnek egy pohár vizet adj hűtésnek. am nem léghűtéssel hanem hidrogénnel érték el.
0
0
0
0
Devis avatar
na mindjárt kipróbálom 😆 úgyis van itthon egy fölösleges 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Azért csinálják cerkával, mert sokkal egyszerűbb, és stabilabb, mint a mai procik, egy otthoni gépben is el lehet érni a 6-6,5 GHzet vele.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát nem azért. Extrém tuningolók sorozatosan ölik a több tízezres lapokat procikat is. Olvastam egy tuning verseny beszámolót az egyik csapat két kb 50k res lapot ölt meg.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
akos: Azért cerkával csirnálják mert az ha elroomlik senkit nem érdekel, de ha egy i7 romlik el azért az nem kis pénz 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Azért egy 1 magosat eddig??? főleg egy Celkát, nem egy mai proci...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
KogeruKiller írta:
Azta😲 Én arra lennék kíváncsi ha egy i7 est húznák addig, stabilan mire lenne képes 😃

azt nem tudják eddig. a celeronba kevesebb az alkatrész ami melegedne és kevesebb FSB-n (vagymin) jár benne. va benne szorzózár ezért tudták felhúzni eddig ezt a procit.
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
Azta😲 Én arra lennék kíváncsi ha egy i7 est húznák addig, stabilan mire lenne képes 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Kár hogy nem sikerült stabillá tenni kíváncsi vagyok mit tudna egy mai procival szemben. Egy magot igénylő alkalmazásokba tuti ütné
0
0
0
0
akos328 avatar
"Ezen a nyáron úgy néz ki, hogy kétszer is megdőlt az órajelrekord. Június végén Brian y. 8213,3 MHz-es eredményétől voltak hangosak a tuningfórumok, míg most egy litván származású, Tapakah néven ismert felhasználó jelentette be, hogy sikerült elérnie a 8308,9 MHz-es frekvenciát, ami természetesen új csúcsnak számít.
A felhasznált egymagos, processzor 3,2 GHz-es órajeléhez képest a tuning komoly mértékű, de a Celeron D 352-es CPU még a régi, 65 nm-es eljárással készült Cedar Mill kódnevű lapkára épült, ami a Pentium 4-es generáció utolsó képviselője volt, vagyis a teljesítménye nem túl nagy.
A tuningot 1,984 volton sikerült abszolválni, és mindehhez folyékony nitrogénra volt szükség, az alaplap szerepét pedig egy Asus P5E3 Premium töltötte be 1 GB DDR3-as rendszermemóriával.
Sajnos a rendszer nem volt elég stabil ahhoz, hogy konkrét teljesítménymérés történjen."

http://prohardver.hu/hir/uj_orajelkiraly_szuletett_celeron.html

https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-08/76288/cpuzceleronoverclock.png
0
0
0
0
no avatar
: ) 😃 hosszútávra tervezek szóval olyan 3-4 évig én nem akarok semmit cserélni , azért is veszek ilyen alaplapot. Bár szerintem minden fogja bírni 3-4 évig kivéve a vga kari 😆
0
0
0
0
foxbet avatar
josh1991 írta:
GIGABYTE GA-990FXA-UD3

ez egy igazi gamer gépp lesz jobb alaplpód van mint fateromnak. neki csak 890FX van.
0
0
0
0
no avatar
http://www.***/index.php?pg=termekinfo&item_id=22979

Hidd el ezzel elfogok tudni szórakozni😃
0
0
0
0
foxbet avatar
josh1991 írta:
AM2+ lap de most úgyis lesz új lap az már nem játék lesz 😜😃

De akkor legalább az AM3+-os legyen. 15000 Ft-nál indulnak
0
0
0
0
no avatar
AM2+ lap de most úgyis lesz új lap az már nem játék lesz 😜😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
josh1991 írta:
Mert az alaplapom ami volt már régebbről nem támogata a 955-öst mert max 95 TDP ig tud fogadni de végül ha úgy alakul a zsé a lap novemberbe cserélve lesz meg a vga csak a cpu-t hagyom meg

AM3/AM2+ lapod volt? ha igen akkor tudta volna fogadni, bár lehet h másik időpontot kellett volna kérnie...😆
0
0
0
0
no avatar
Mert az alaplapom ami volt már régebbről nem támogata a 955-öst mert max 95 TDP ig tud fogadni de végül ha úgy alakul a zsé a lap novemberbe cserélve lesz meg a vga csak a cpu-t hagyom meg
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
josh1991 írta:
akkor jó 😃 megúsztam a platform cserét 😃 hát én inkább dolgozgatom a gépen esténként játszok😃 de alapból inteles voltam de mióta megvettem ezt a procit AMD fan lettem 😃

Ha meg lesz a HD 6970 inkább magasabb felbontáson játsz, és próbálj magasabb grafikai lehetőségeket bekapcsolni, hogy elkerüld a CPU limitet.
Bár 4 mag 3200Mhz-n elégnek kell hogy legyen, az az L3 cache hiányzik.

AMD Phenom II X4 840 21 000Ft (a legolcsóbb)
AMD Phenom II X4 955 25 200Ft (a legolcsóbb)

Nem is értem hogy miért nem a 955-t vetted.
0
0
0
0
no avatar
akkor jó 😃 megúsztam a platform cserét 😃 hát én inkább dolgozgatom a gépen esténként játszok😃 de alapból inteles voltam de mióta megvettem ezt a procit AMD fan lettem 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Ezután sem, főleg 2 évig biztos nem, ha csak nem szintetikus tesztekkel akarod vezetnia tabellékat😃
és a HD6970 az még tovább jó lesz.
0
0
0
0
no avatar
Mihez mindenhez játék, általános felhasználás stb
0
0
0
0
no avatar
Az cserélve lesz decemberbe mondjuk egy 6970-re ez van tervbe csak mondom most vettem ezt a cpu-t és nem akarom már is lecserélni ezért kutakodok érdeklődők körülbelül meddig lehet elég hiszen egy négy magos cpu. és eddig bármit csináltam semmihez sem volt kevés
0
0
0
0
akos328 avatar
ha jól látom 6770 van mellette, játékhoz inkább az lesz kevés...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Játékokhoz inkább VGA számít jobban, ha van legalább egy HD 6850-ed akkor nem lesz gondod.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Most vettem egy phenom x4 840 mind már említettem , mit gondoltok ez a cpu 2 évig kihúzza úgy hogy ne legyen kevés?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
edom789 írta:
Nekem volt Amd-ém is de most Intelem van és sztem sokkal megbízhatóbb mint az Amd jobban is teljesít!!!

nekem volt 1 magos AMD-m és most van 2 magos Intelem. van amúgy különbség 2 mag és 2 mag között is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció