Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nekem a 7970 CF-el 85-120 fps között szokott mozogni 1920x1080-ban teljes beállításon.
Futtassál már egy Metro 2033 tesztet légyszi, kíváncsi lennék arra a 85-120fps-re FullHD max beállításokkal. Meg akár a gépedről is tehetnél 1-2 képet, arra is kíváncsi lennék.
wolfiu: Metro 2033 külön műfaj, Bf 3 gépigényben közelébe sem ér.
Vehetsz bármilyen kártyát, Metro megfingatja.😆
Jaja,még egy GTX480 Sli-t is képes elpicsázni.😂
Képes igen. Más játékoknál míg SLI/CF-ben lenne 150-200+ fps teljes beállításon addig a Metroban jó ha van 80-120 fps. Nekem a 7970 CF-el 85-120 fps között szokott mozogni 1920x1080-ban teljes beállításon.
Mesterlovesz
ja és am ha átlag felhasználónak nem látszik különbség 2 ram között, akkor milyen feladatokban van különbség?
a ram kezelése az alaplaptól függ és nem a procitól.
Axelior
fogjuk rá
ja és am ha átlag felhasználónak nem látszik különbség 2 ram között, akkor milyen feladatokban van különbség?
wolfiu: Metro 2033 külön műfaj, Bf 3 gépigényben közelébe sem ér.
Jaja,még egy GTX480 Sli-t is képes elpicsázni.😂
Metro 2033, meg battlefield 3, dirt 3, ezek lennének a legerősebb játékok, amikkel játszanék. Meg böngészőn mindig sok oldalt nyitok meg, több programot futtatok egyszerre. De gondolom nem éreznék különbséget.
Tuningkor elmegy a garancia? Köszi a gyors választ itt is 😀
Ha ezekkel a játékokkal akarsz játszani, ne a memó órajele, sokkal inkább a GT430 miatt aggódj.
Tuningkor elmegy a garancia? Köszi a gyors választ itt is 😀
ASRock N68-S3 UCC alaplaphoz hány Mhzes ramot ajánlanátok? Árúkeresőn azt olvastam, hogy 1333ig támogat, de nem tudom, hogy az mennyire biztos. Asrock oldalán 1600oc-t írnak, de arról fogalmam sincs, hogy mi. Valami extrás ram, vagy mi?
ha 1600-asat raksz bele, akkor 1333MHz-re leveszi, és tuninggal tudod visszarakni 1600MHz-re.
De jó lesz az 1333MHz-es is, semmi különbséget nem lehet látni normál használatban
Egy Corsair Vengeance 8Gb semmivel nem több mint a Kingstone Hyper X 8Gb-os kit-je.
Fogalmazz úgy, hogy egy átlag felhasználó számára.
SZerintetek megérné a gépembe 2gb ram helyet 3GB-re cserélnni? vennék észre játékok terén valamit?
Proci: e8400
VGA: 8800gts
Geil jó ramokat csinál de kb dupla árú a kingstonnal szemben és a kingston is jó ramokat csinál.
Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit (KHX1600C9D3B1K2/8GX) én ilyet akartam venni szerintem ze egy jó pack 1600 osak. sasold meg. ha nicns ennyi lóvéd akkor szerintem 4 giga ilyen
Kingston DDR3-RAM 2*2GB PC3-10667 (KVR1333D3N9/2G) (azért 2*2 mert dual channel + fps 😃 😆 )
jelzem szerintem az elsővel jobban járnál!
Hát, de csak a 4 Gb fog bele férni😞
Cooley:Azok valóban jó RAM-ok, de ehhez mérten az áruk is magas 😀
hát ahogy mondják, a minőséget meg kell fizetni. De azért nem olyan vészes az áruk. Nekem is G.skill ram-om van, 16Gb-os 2133Mhz-es kit (mondjuk a munkámhoz kell főképp) de teljesen meg vagyok vele elégedve.
Egy Corsair Vengeance 8Gb semmivel nem több mint a Kingstone Hyper X 8Gb-os kit-je.
A Samsung ddr2-es ramokról mi a véleményetek? 😀
Pont ezt akartam kérdezni, csak a DDR3-as kategóriát 😀
Pl. Ez milyen lenne?
[url]http://www.***/termek/samsung-4gb-ddr3-1333mhz-memoria-95423[/url]
Geil jó ramokat csinál de kb dupla árú a kingstonnal szemben és a kingston is jó ramokat csinál.
Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit (KHX1600C9D3B1K2/8GX) én ilyet akartam venni szerintem ze egy jó pack 1600 osak. sasold meg. ha nicns ennyi lóvéd akkor szerintem 4 giga ilyen
Kingston DDR3-RAM 2*2GB PC3-10667 (KVR1333D3N9/2G) (azért 2*2 mert dual channel + fps 😃 😆 )
Hát, de csak a 4 Gb fog bele férni😞
Cooley:Azok valóban jó RAM-ok, de ehhez mérten az áruk is magas 😀
Geil 8GB 1600Mhz (15.000)
Dupla áron max a 12-16Gb-os kit-ek vannak. A 4Gb-os Kit-ek még olcsóbbak is mint a Kingstone HiperX 4gb-osai.
Én a Corsair és a G.Skill memókat ajánlom.
a geil is is jó
is-is, vagy véletlen 2x írtad az is-t? 😃
ja nem, csak hülye vagyok 😃
Jó ramokat gyárt, de szerintem feleslegesek az ilyen hiper szuper gémer ramok. Egy átlagos kingston hyperx tökéletes mindenhova szerintem.
a geil is is jó
a geil is is jó
Hali!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen DDR3-as 1333Mhz-s vagy 1600 Mhz-s RAM-ot vegyek?
Hallottam, hogy a Kingmax ratyi, de a többi milyen? Pl ezek:
-Apacer
-Kingston
-Nanya
-A-data
A kingmax nem ratyi 😀 Viszont az Apacerrel én megszívtam, tehát azt nem ajánlom.
Kingston és ADATA viszont nagyon jó.
Nanya-ról meg a 478-as konfigokkal kapcsolatban hallottam utoljára, nem tudom most milyen 😃
Jelenleg Nanya-m van és nincs bajom vele 😀
Ja amúgy a GeIL RAM milyen?
gyenesmartin: Igen, azok elég jó áron vannak
Hali!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen DDR3-as 1333Mhz-s vagy 1600 Mhz-s RAM-ot vegyek?
-Apacer
-Kingston
-Nanya
-A-data
Vagy valamilyen Hyperx. Ez a LoVo alacsony feszültségről működik. Nem tudom ,hogy annál az ASUS lapnál le lehet-e venni a feszültséget, de biztos le.
Hali!
-Apacer
-Kingston
-Nanya
-A-data
A kingmax nem ratyi 😀 Viszont az Apacerrel én megszívtam, tehát azt nem ajánlom.
Kingston és ADATA viszont nagyon jó.
Nanya-ról meg a 478-as konfigokkal kapcsolatban hallottam utoljára, nem tudom most milyen 😃
-Apacer
-Kingston
-Nanya
-A-data
1600-as Geil Value Plus és Geil Enhance Corsa között teljesítményben van különbség?
Nincs semmi különbség. Viszont a(z) Enhance Corsa-t lehet húzni is akár, a hűtőborda miatt. De az csak akkor éri meg, ha programokkal dolgozol.
Szerintem fogalmazd át, mert ez így hatalmas hülyeség. A Value Plus-t is lehet húzni, az OC nem egy hűtőbordán múlik... És mi az, hogy akkor éri meg, ha programokkal dolgozol? Kismillió fajta program létezik, és a játékok is programok, mindegyik másképp reagál a különböző memóriasávszélre.
1600-as Geil Value Plus és Geil Enhance Corsa között teljesítményben van különbség?
Nincs semmi különbség. Viszont a(z) Enhance Corsa-t lehet húzni is akár, a hűtőborda miatt. De az csak akkor éri meg, ha programokkal dolgozol.
Azonos órajelen DDR2 jóval gyorsabb DDR3-nál.
és létezik 1066-nál gyorsabb ddr2?
Nem tudom, de azt még lehet emelni, feltéve ha alaplap bírja az Fsb-t.
végül is tök mindegy mert csak 800-at tud az alaplapom😆 de kösz
sykes: Tudomásom szerint az 1200MHz-es a leggyorsabb, amit csináltak.
Nem tudom, de azt még lehet emelni, feltéve ha alaplap bírja az Fsb-t.
DDR2 elérési út rövidebb, DDR3 magasabb órajel miatt gyorsabb.
CL7, CL9, CL10 ezek mit számítanak? gondolom minél nagyobb annál jobb
időzítés, minél kisebb annál jobb 😀
memóriakártyáknál viszont a nagyobb a jobb.
azért gondoltam mert a ddr2 ramom cl5, a ddr3 ramok meg cl7, cl9 stb
Az úgy durva 😃 Majd hozok melóhelyről egy 10Kg-os aluminium tömböt, marok bele bordákat és bedobom a gépházba 😃 Aztán már lehet is rajoskodni 😃
Radiátorra kell rákötni, azt meg betenni a fagyasztóba.😂
fele akkora bordával is lehet közel olyan jó hűtési teljesítményt elérni.
Azt a rohadt.... 😃 Ezek már tényleg szörnyetegek 😃
Ezek a kis szörnyek, vannak nagyobbak 2kg+ súly felett.😆
KINGSTON!