Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok!
Van egy asztali PC-m és a videokártyát szeretném lecserélni, hogy azért az újabb játékok is elfussanak rajta, csak a keret szűkös úgy 20-25 körül szánok rá!
Alaplap: Gigabyte GA-EP31-DS3L v1
Proci: Dual Core Intel Pentium E5200 2500MHZ
Memória: 4 GB Ram
Videokártya: ATI Radeon HD 4650 512MB DDR2
Táp: 350W
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Bocs, rosszul fogalmaztam! A gép már 1ben van, megy, csak a videokártyán gondolkodom. Laptop van, de én nem szeretem. Túl rég van asztali gépem. Ez az 5. Az előző kb 10 éves, azt váltottam ki, mert dolgozgatva néhány office alkalmazás mellett, zenét hallgatva, letöltőt futtatva nem mindig ugrott amikor a neten keresgéltem.(nem játékot, szakirodalmakat 😀 )
Köszi a tanácsokat, már nézelódöm a "használtcikk piacon"! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
tola : ha maradsz ezeknél a gyengébb kártyáknál (bár én is azt javaslom vegyél használtan ugyanannyiért 3-4x erősebbet, ha szeretnél játszani is) akkor elég lesz egy 300-350wattos minőségi táp is!
0
0
0
0
niteforce avatar
Tola: A táp nem a legjobb fajta, de nem is az a dobdelgyorsan kategória. Egy ilyen gépnek, amit te tervezel bőven jó lesz, nem is tervezték sokkal többre.
A videókártyát sokkal olcsóbban megúszhatod használtan, mert az új kártyákat aranyáron mérik, még a legolcsóbbakat is.
0
0
0
0
no avatar
Keret? Max egy huszast gondoltam, de a ***-nél láttam szimpatikusat 10-20-ig.
Sapphire 6450 2GB DDR3 11190-09-20G
Gigabyte GT 630 2GB DDR3 GV-N630-2GI
Sapphire R7 240 2GB DDR3 Boost 11216-00-20G
Asus 6670 1GB GDDR5 /DIS/1GD5
A táp tényleg annyira gáz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Alapvetően a G3420 is már elég nagyjából játékra persze kompromisszumokkal. Tápból tényleg lehetne jobb.
0
0
0
0
matyosowski avatar
mennyi a max keret?😃 amúgy a tápot én kukáznám :_D inkább valami értelmesebb 450-est vennék (érdemes használtan venni VGA-t, ha jövőt annyira nem vesszük figyelembe akkor egy HD4850, HD4830, HD5770 szerintem simán belefér)
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Összepakoltam egy irodai gépet, elsősorban munkára. A videókártyát kihagytam, mondván, felesleges. Mégis hiányérzetem támadt. Hátha kedvem támad játszani. 😀 Szóval érdemes-e tenni bele, és milyet? (filmnézés, video és képszerkesztés befigyel néha)

Gigabyte H87M-HD3 alaplap
Intel Pentium G3420 processzor
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9AD3 memória
LC Power 500H-12 táp
Köszi előre is!
0
0
0
0
cseszka avatar
20K ért nemigazánn van,esetleg a HD6670,de ebben az árban inkább használtakat nézz.vagy ha megtudod toldani még egy tizessel akkor HD7770
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A 2-4gbos azoknak van akik munkára használják de játékos tényleg nem profitál belőle. Azoknak tényleg csak megtévesztés.
0
0
0
0
no avatar
akkor ha olcsó gépet akarok összerakni akkor milyen vga-t tegyek bele ami vinné a mostani játékokat is? VGA keret kb 20e
0
0
0
0
cseszka avatar
nem.A gpu a gyenge,ezért tesznek rá ilyen karikra is 2,3 söt némeikre 4Gb ramot,h a kevésbé hozzáértök megvegyék,mert az 4Gb-os vga.erre mondják paraszt vakitás.
0
0
0
0
no avatar
ennek a 2gb-os verzióját sem ajánlod?
0
0
0
0
Bronson avatar
újabb játékok kis felbontáson lowon (bár azokból sem mindegyik már) , igazából elég karcsú kártya ez már...
0
0
0
0
no avatar
Gigabyte gt630-as videókártya mire lesz elég,és meddig?
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Gratu!!! Használd egészséggel! 😉
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
MSI Radeon R9-270 2G. Megvettem, beszereltem... olyan "jöttem, láttam, győztem" feeling lett úrrá rajtam, amikor tapasztaltam, hogy a 270 melegedés zabálás és a legkisebb erőlködés Nélkül kirakja a 90-110 FPS-t AC4-ben BF4-ben természetesen max beállítások mellett!
Automatikusan választ a kártya 3 GPU órajel között, attól függően, hogy mit használsz (900Mhz-csak net meg filmezés, zene. 950Mhz FullHD filmek, ablakban futó játékok, grafikus programok. 975Mhz- játékok. Ha pedig nincs használva, leállítja magát!!)
Csendes, hűvös és !Nem eszik sokat!!
Nem is lehet hallani, átlag 25-30C°-on megy, játékok alatt !Max 57C°-ot ért el nálam!(AC4).
Elég neki 1x6pin-es táp csati , tehát max 150W-ot eszik meg --> bőven elég neki egy [80+]-os 500 vagy 550 wattos táp.
Abszolút meg vagyok elégedve! Többet nyújt, mint gondoltam és a maga 45-50 Ezer Forint között mozgó árával olcsóbb, mint a legtöbb (nem mindegyik) 7870-es és kevesebbet fogyaszt náluk!

Összegezve: Gyors, erős, halk, hűvös és piszkosul megéri az árát!
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
PC GAMER: Elég volt nekem félévig AMD kari. Vissza akarok térni a másik oldalhoz. Amúgy mennyiért bírom elpasszolni a karimat szerintetek? Még van rajta 2,5év garancia.
0
0
0
0
raulmazsi avatar
Köszönöm a segítséget
0
0
0
0
PC GAMER avatar
robinho89 A helyedben vennek 1 R9 270X-et,mar a Mantle miatt is!
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Igen-igen. Asus lesz.Köszi a segítséget😃
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Orrdeath: Én is igy gondolom. Csak gondoltam kikérem már tapasztalt emberek véleményét meg akik értenek hozzá. A 780 és 780 ti között kb 25-27% különbség van és 60 ezer ft-al drágább igy nekem nagyon nem érné meg. Akkor marad a 780.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Videót nem tudtam megnytini még úgy sem, hogy az 😆-t behelyettesítettem. Az jónak tűnik.
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Kössz Taylor. Én ezt néztem ki: http://www.***/webshop/product/asus_gtx780ti_dc2oc_3gd5_gtx780ti_3gb_gddr5_pcie___assassins_creed_iv/560021 Gondolomolyna a hűtése ami a képen van és nem az ami ebben a videóban -> http://www.youtube.com/watch?v=I😆9xyktBBA
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
pl itt:http://i pon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_r929oc_4gd_r9_290_4gb_gddr5_oc_pcie/564669

de vannak nem ref 780 ti-k is csak azok ugye 200k körül vannak. http://i pon.hu/webshop/group/videokartya/463/?postedBySearchForm=On&srcMinPrice=6000%2F&srcMaxPrice=1508000%2F&srcFtr_156=6192%7C6184&srcFtr_86=-1&srcFtr_159=-1&srcFtr_290=-1&srcFtr_297=-1&srcFtr_291=-1
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Lizard: Kössz a gyors választ. 780ti-t megvenném ha ahhoz is lenne egyedi hűtés. Csak ott is referenciát látok. Tudnál linkelni ahol kapok már nem ref r9 290-et?😃
0
0
0
0
Lizard avatar
1-2 helyen már lehet kapni az egyedi hűtésű Radeonokat, de az én véleményem szerint egy R9 290-el járnál a legjobban, és megmaradna egy csomó lóvéd!😆
Nem ér annyit az a X a 290 után....😂
Ha NV akkor meg egyértelmű , hogy 780Ti....
0
0
0
0
Maci_91 avatar
Üdv! A napokban sikerül eladni a 670-et meg még van1 kispénzem mellette (100k). A kérdésem az lenne,hogy melyik kártyára lenne érdelme lecserélni? 780 vagy 780 ti? Amd-től az r9 290x-et szerettem volna csak még mindig nincs hozzá jó hűtés ,csak gagyi ref. Válaszotokat előri is köszöntem.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Az f@sza. Kösz a gyors választ. 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
660Ti 20% gyorsabb, nyernél, nem veszítenél.😀 7950 szint, széthajtva 7970.

https://kepfeltoltes.hu/140122/perf_oc_www.kepfeltoltes.hu_.gif

De cpu limited lesz, igaz most is az van.😆
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Sok fps-t vesztenék ha a karimat lecserélném gtx 660ti-re? 😃
0
0
0
0
palko avatar
Ez egy ismerőstől jött... Úgy maradt nála...😃 Nem szeretnék erre költeni... Öreg már ahhoz, de netezésre és Dr. Csont nézésére tökéletesen alkalmatos! 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Miért költesz értelmetlen dolgokra, inkább spórolj. Ablakon kidobott pénz, válts platformot.
0
0
0
0
palko avatar
De a procin mondjuk nem csodálkozok... Valamiért XP alatt is 70-80%-on ment... Állandóan dolgozik valamin... :/ Most majd erősítésként kap egy Intel Pentium 925-öt. Sokat nem segít, de az alplapból úgy gondolom, hogy a maximumot kihozom...😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Leginkább a procid fog vissza, 98% rettentően sok, nálam 2-4% közt ugrál. Magyarán böngészés közben Cpu limited van.
0
0
0
0
palko avatar
Windows 8.1-nél 1 lapnál eleszi a ram felét... Jó ott nem a böngésző... De akkor is. Így hol lenne elég az 1GB ami írnak? Vagy ha 1GB-nál nem eszik meg 1 gigát a 32bites rendszer, akkor nálam miért?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Na jó, 10 oldal persze eszi. Igazság szerint játék közben nem szoktam böngészni, lehet maradi vagyok, de akkor leköt a játék.😃
0
0
0
0
palko avatar
Nem tudom... Nálam Home Premium volt, ami eredeti, és zabálta a memóriát... Ha sokat böngésztem, akkor pillanatok alatt felment akár 2,5-3GB-ra is... Internet exproler 10-esem volt akkor. Ezt kb. 10 lapnál érte el. Mellette zene, torrent, és aida64...
És jelenleg WIN8.1 alatt 32bitesnél 2gb-ból 1-et eleszik! Ha van ötleted, hogy ezen hogyan tudok segíteni, azt meghallgatom...😃
https://kepfeltoltes.hu/140122/1125822417N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Az igen érdekes Win 7 lehetett, nálam 1.17Gb üresjáratban, win 7 ultimate, ha fut a böngésző Chrome 1.56Gb. Bittorent, böngésző 1.66Gb, sőt most próba kedvéért elindítottam +4 alkalmazást, ami ha játszom nem fut, még így sem lépi át a 1.8Gb-ot. Mellékesen 74 folyamat fut a háttérben, tehát játékra marad 6 Gb. Lelövök mindent és bekapcsolom a "játékos üzemmódot" 7Gb...😆
0
0
0
0
palko avatar
Tudom, hogy a VGA számít a legtöbbet. De sajna azt atapasztalom a win8.1nél is, hogy a böngészőkkel zabálja a ramot. Namost. sokan játék mellett sok minddent futtatnak (pl torrent kliens, ami aktív állapotban eszi a ramot, több lap a böngészőben, amik gyorsan eleszik a ramot, xfire, teamspeak, és még sorolhatnám..), és ezek miatt gondolom, hogy jó ha sok a ram. Ne csak pár száz mega maradjon játék közben, mert ki tudja mikor indít egy folyamatot a rendszer, ami úgyszint eszi a ramot. Nekem a 4gb ami volt (isten nyugasztalja szegényeket) néha kevés is volt 64bites rendszerrel. A win7 alapból 1,8-2GB-ot megevett, és az még üresjáraton!! Ergo gazdálkodhattam kb. 2GB rammal. Egyre több a játék, ami 6-8GB-ot igényel. Ezért is írtam a 16-ot. De még a 12GB is elég, főleg ha az trichannelben van. És egy DDRII-es lapba nem fogok belezsúfolni rewngeteg memóriát, mert pénzben sem éri meg. Ráadásul már nem is fogok.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
palko: Nem értem mire alapozod a tudásod "Én annak vagyok a híve, hogy legyen több a ram" miközben 2x2Gb van/volt a gépedben. Játékra felesleges 16Gb, 1600Mhz+ úgyszintén.
Játékok nem a ram mennyiségétől vagy magasabb Mhz miatt lesznek gyorsabbak, nagy felbontáson GPU a legfontosabb. SSD roppant hasznos, win8 mellett nyer a legtöbbet és nem 5-10mp-et.😉
0
0
0
0
palko avatar
Nyilván leesne az állam...😃 Majd egyszer arra is sor kerül. De alőbb a memória...😜 Persze ha megvan minden én is befizetnék egy SSD-re! 😃 De az már csak részemről az abszolút tökéletesítés! 😃 Az egy gép végső kiforrása, a csúcs sebesség eléréséhez! 😃
0
0
0
0
Lizard avatar
Pedig meglepődnél ha beszereznél egyet abban biztos vagyok, ebben nagyon sokan meg is fognak erősiteni ,de valóban ez a TE döntésed és meglátásod😉
0
0
0
0
palko avatar
Nyilván a programok megnyitása is, de pl zenéket, videókat, és játékokat+telepítőiket nem fogja pl egy 128-as ssd-n tárolni. Így max a kis windows progik lesznek gyorsabbak. a többi úgyis rendes HDD-n lenne, így minden visszatérne a régibe. Ha netán arra telepítene játékot, csak a töltés lenne gyorsabb, FPS-ben nem igazán lenne különbség, hisz ott már úgyis a proci, memória és vga számít. ezért is ajánlottam a több ramot, de mint mondta ez az én meglátásom. Nyílván, ha én is szereznék egy SSD-t, akkor tuti nem dobnám ki, hisz azért mégis egy SSD...😃 Bár nekem az SSD lenne az utolsó egy géphez. De ez az én elméletem. 😃
tucanagabor: Nyilván gyors a gép, hisz 8GB ram azért 8GB ram. Semmi kétség. Ez az én nézetem. Mint írtam én a ram híve vagyok. 😃 Nyílván te az SSD-vel mást tapasztaltál. Más a véleményed, amit el is fogadok, és tiszteletben tartok! 😃 Lehet, hogy aztán nem változtat semmin, mert neki a magas órajel számít... De remélem tudtunk neki segíteni! 😃 Majd eldönti, hogy melyik érvelés tetszik neki! 😃
0
0
0
0
Lizard avatar
palko: Azért egy SSD-vel nem csak a boot idő gyorsul...😉
0
0
0
0
palko avatar
Az AsRock alaplap nagyon jó, főleg amit kinézett! Egy AMD-nek meg jól jön az 1866-os memória. Tudom, hogy sok a 16GB memória, de azért írtam, mert gondolom egy ilyen költekezés után nem nagyon szeretne gépre költeni egy ideig. A 16GB memóriával nagyon sokáil ellenne, és nem zabálná el a gép játék közben, hanem mellette futhatnának még az egyéb programjai, és azt mindannyian tudjuk, hogy pl. a böngészők szeretik elenni a ramot. Jó, ha van szabad ram, hisz ugye attól gyors a rendszer. Habár az SSD se hülyeség, viszont azzal csak a gyors boot-ot érné el. Egy ilyen rendszer mellett pl a WIN8-nál csak 5-10 másodpercet nyerne. Annyit nem ér egy SSD.
tucanagabor: Ez az én véleményem. Nyilván arra bólint rá, amire akar. Azzal, hogy én így gondolom, szerintem semmi baj nincs. Én annak vagyok a híve, hogy legyen több a ram. Pl: RedRabbit meg az SSD-nek a híve, ahogy látom.
raulmazsi:
Viszont mivel passzívos kártyát néztél ki, így ne feledkezz meg a megfelelő hűtésről se a gépházban! Ha a 8GB memória mellett maradsz, akkor érdemes lenne egy minőségi cooler házba befektetned, amibe jó légkeringést tudsz kiépíteni!
0
0
0
0
PC GAMER avatar
8120 proci melle esszerubb 1866MHz venni,de Redrabbit is jol mondja az 1600 is eleg,a 2400 folosleg plane ha jatekra veszed!
0
0
0
0
RedRabbit avatar
raulmazsi: Bőven elég 8Gb, de nehogy 2400Mhz legyen, semmi értelme. 1600Mhz megteszi, fennmaradó összeget fordíthatod értelmes dolgokra, pl SSD, vagy normális alaplap.
0
0
0
0
raulmazsi avatar
köszönöm, a memórián még én is gondolkozok
0
0
0
0
palko avatar
Helló raulmazsi! Igazából nagyon jó a klonfig. Én a helysedben a magas memória órajel helyett beletennék valami minőségi 1866MHz-s memóriát 16GB-ot. De így is nagyon erős!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció