Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Van egy asztali PC-m és a videokártyát szeretném lecserélni, hogy azért az újabb játékok is elfussanak rajta, csak a keret szűkös úgy 20-25 körül szánok rá!
Alaplap: Gigabyte GA-EP31-DS3L v1
Proci: Dual Core Intel Pentium E5200 2500MHZ
Memória: 4 GB Ram
Videokártya: ATI Radeon HD 4650 512MB DDR2
Táp: 350W
Előre is köszönöm!
Köszi a tanácsokat, már nézelódöm a "használtcikk piacon"! 😀
A videókártyát sokkal olcsóbban megúszhatod használtan, mert az új kártyákat aranyáron mérik, még a legolcsóbbakat is.
Sapphire 6450 2GB DDR3 11190-09-20G
Gigabyte GT 630 2GB DDR3 GV-N630-2GI
Sapphire R7 240 2GB DDR3 Boost 11216-00-20G
Asus 6670 1GB GDDR5 /DIS/1GD5
A táp tényleg annyira gáz?
Gigabyte H87M-HD3 alaplap
Intel Pentium G3420 processzor
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9AD3 memória
LC Power 500H-12 táp
Köszi előre is!
Automatikusan választ a kártya 3 GPU órajel között, attól függően, hogy mit használsz (900Mhz-csak net meg filmezés, zene. 950Mhz FullHD filmek, ablakban futó játékok, grafikus programok. 975Mhz- játékok. Ha pedig nincs használva, leállítja magát!!)
Csendes, hűvös és !Nem eszik sokat!!
Nem is lehet hallani, átlag 25-30C°-on megy, játékok alatt !Max 57C°-ot ért el nálam!(AC4).
Elég neki 1x6pin-es táp csati , tehát max 150W-ot eszik meg --> bőven elég neki egy [80+]-os 500 vagy 550 wattos táp.
Abszolút meg vagyok elégedve! Többet nyújt, mint gondoltam és a maga 45-50 Ezer Forint között mozgó árával olcsóbb, mint a legtöbb (nem mindegyik) 7870-es és kevesebbet fogyaszt náluk!
Összegezve: Gyors, erős, halk, hűvös és piszkosul megéri az árát!
de vannak nem ref 780 ti-k is csak azok ugye 200k körül vannak. http://i pon.hu/webshop/group/videokartya/463/?postedBySearchForm=On&srcMinPrice=6000%2F&srcMaxPrice=1508000%2F&srcFtr_156=6192%7C6184&srcFtr_86=-1&srcFtr_159=-1&srcFtr_290=-1&srcFtr_297=-1&srcFtr_291=-1
Nem ér annyit az a X a 290 után....😂
Ha NV akkor meg egyértelmű , hogy 780Ti....
De cpu limited lesz, igaz most is az van.😆
És jelenleg WIN8.1 alatt 32bitesnél 2gb-ból 1-et eleszik! Ha van ötleted, hogy ezen hogyan tudok segíteni, azt meghallgatom...😃
Játékok nem a ram mennyiségétől vagy magasabb Mhz miatt lesznek gyorsabbak, nagy felbontáson GPU a legfontosabb. SSD roppant hasznos, win8 mellett nyer a legtöbbet és nem 5-10mp-et.😉
tucanagabor: Nyilván gyors a gép, hisz 8GB ram azért 8GB ram. Semmi kétség. Ez az én nézetem. Mint írtam én a ram híve vagyok. 😃 Nyílván te az SSD-vel mást tapasztaltál. Más a véleményed, amit el is fogadok, és tiszteletben tartok! 😃 Lehet, hogy aztán nem változtat semmin, mert neki a magas órajel számít... De remélem tudtunk neki segíteni! 😃 Majd eldönti, hogy melyik érvelés tetszik neki! 😃
tucanagabor: Ez az én véleményem. Nyilván arra bólint rá, amire akar. Azzal, hogy én így gondolom, szerintem semmi baj nincs. Én annak vagyok a híve, hogy legyen több a ram. Pl: RedRabbit meg az SSD-nek a híve, ahogy látom.
raulmazsi: Viszont mivel passzívos kártyát néztél ki, így ne feledkezz meg a megfelelő hűtésről se a gépházban! Ha a 8GB memória mellett maradsz, akkor érdemes lenne egy minőségi cooler házba befektetned, amibe jó légkeringést tudsz kiépíteni!