Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
jtrlvksz avatar
i7 igaz hogy jobb, nem is vitás, de árban messze van a tudásától és az i5-től is. Az i5 kiváló játékra, tapasztalatból mondom, inkább vegyél hozzá egy erős VGA-t. Egy szó, mint száz, Syndanak igaza van 😆
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
DCMAN írta:
Az i7 2600K-t vagy a i5 2500K-t éri megveni játékra?

szerintem mindenki számára egyértelmű hogy i7 2600K-t, de amennyivel drágább, annyival nem jobb

Hogyha procin spórolni akarsz, akkor válaszd a i5 2500K-t, és több marad a vidikarira stb..

Félreértés ne essék, a 2500K most minden játékra tökéletesen elég, sőt még jó pár évig elég lesz 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
Az i7 2600K-t vagy a i5 2500K-t éri megveni játékra?
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
timon5000 írta:
Hogy milyen procit vegyetek?? Hát jót!!!! 😃

kinek mi számít jónak 😀 Pl: egy gazdag ember, egy phenom ii x4-et nem tart jónak, hanem intel i2500k-t és attól felfelé, de egy átlagos ember, már a phenom ii x4-et jónak tartja, mert neki erre van pénze, és ez is tökéletesen megfelel a játékokra 😀, igaz nem full hd-ban, de nem mindenkinek van arra szüksége, hogy olyan nagy felbontásban játszon.
0
0
0
0
timon5000 avatar
Hogy milyen procit vegyetek?? Hát jót!!!! 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
nemrossz de kb 3K a különbség közte és az X4 955 között, ha procit akarsz venni akkor inkább azt 😀 és megéri azt a keveset rákölteni 😀
0
0
0
0
djkacor avatar
Sziasztok mi a véleményetek erről a prociról: AMD Phenom II X4 850
a tesztek alapján nem tűnik olyan rossznak: [LINK]
0
0
0
0
almos avatar
Bershka írta:
Heló. Valaki megtudná nekem mondani hogy egy i5 2500K proci meddig lesz elég játékokra?

Játékokra szerintem 3-4 évig elég lesz,sőt ha nem maxon akarsz játszani,akkor biztos,hogy még tovább 😀
Nekem is az van,és hihetetlen erő rejlik benne 😀 de most akarom épp eladni 😆
0
0
0
0
Bershka avatar
Oks. De azért azt kijelenthetjük hogy tovább fogja bírni mint az amd-k?😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Ezt nem lehet megmondani..De ha azt akarsz venni,megnyugtatlak,nyugodtan vedd meg 😉
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Bershka írta:
Heló. Valaki megtudná nekem mondani hogy egy i5 2500K proci meddig lesz elég játékokra?

Jóóóóóóóó sokáig...😆😆😆😆😆
0
0
0
0
Bershka avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
zsolti1515 írta:
maniacc írta:
zsolti1515 írta:
http://www.hardv erker.hu/_ftp/arlista/USER_arlista.html

tessék nézd meg ha nekem nem hiszel ! 😀

Az a helyzet, hogy ez mind nettó ár amit linkeltél 😀 Tehát az i5 2500k nem 47k hanem 58 750 Ft. A Bruttó árat itt látod: http://hardv erker.hu/catalog.php?product_id=331567

ott annyiba kerül.

58.750.- Ft 😀 Mindig a bruttó árat nézd! Normális boltok közül most az Oázis-ban a legolcsóbb de ott is 55.700.- Ft: [LINK]
0
0
0
0
maniacc avatar
zsolti1515 írta:
maniacc írta:
zsolti1515 írta:

Az a helyzet, hogy ez mind nettó ár amit linkeltél 😀 Tehát az i5 2500k nem 47k hanem 58 750 Ft. A Bruttó árat itt látod: http://hardv erker.hu/catalog.php?product_id=331567

ott annyiba kerül.

Ugyanaz az oldal amit te linkeltél
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
maniacc írta:
zsolti1515 írta:

ott annyiba kerül.
0
0
0
0
maniacc avatar
zsolti1515 írta:

0
0
0
0
almos avatar
Tudom, hogy nem most jön az IB,de nem is pont most akarom eladni,majd februárban.
Azért nem cserélem le a 460-at,mert nincs sok pénzem,és meg akarom várni a következő generációs karikat 😀
0
0
0
0
international avatar
az Ivy bridge legkorábban csak márciusban jelennek meg.
0
0
0
0
Devis avatar
hát de azok nem most jönnek ki 😃
0
0
0
0
almos avatar
zsolti1515 írta:
almos írta:
zsolti1515 írta:

Látom én is,érdekes,pedig sehol nem látom ilyen olcsón máshol...attól én még 50-ért adom majd 😃 ha eladom😀

Természetesen annyiért árulod, amennyiért jónak látod 😀 És drukkolok hogy minél hamarabb elkeljen, egyébként tervezel a helyére valami mást 😀?

Persze,ebbe a lapba elméletileg Ivy Bridge is tehető lesz,szóval egy i5 3570K 😀
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
almos írta:
zsolti1515 írta:

Látom én is,érdekes,pedig sehol nem látom ilyen olcsón máshol...attól én még 50-ért adom majd 😃 ha eladom😀

Természetesen annyiért árulod, amennyiért jónak látod 😀 És drukkolok hogy minél hamarabb elkeljen, egyébként tervezel a helyére valami mást 😀?
0
0
0
0
almos avatar
zsolti1515 írta:

0
0
0
0
zsolti1515 avatar

0
0
0
0
almos avatar
zsolti1515 írta:
almos írta:
Szerintetek mennyibe adjam el a 2500K-t? Én olyan 50-be gondoltam. Van rá még 2,5 év gari.

45-ért szerintem jobban kellene a népnek, már újonnan van 47 K-ért

Intel Core i5 - 2500K BOX LGA1155 / 3.30GHz / 850MHz / 6Mb 47 000 Ft 3 év

Nem tudom te hol nézted,de én nagyobb webshopok oldalán 58 körül láttam,még árgépen is 53 volt a legolcsóbb,de használtan 48-50 körül mennek.Szerintem én is lassan elkezdem ilyen árban árulni,2,5év gari,Szegeden átvehető.

international írta:
Ha szabad megkérdeznem minek adsz el egy ilyen jó procit?

váltás Ivy Bridge-re,i5 3570K-ra 😀
0
0
0
0
international avatar
Ha szabad megkérdeznem minek adsz el egy ilyen jó procit?
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
almos írta:
Szerintetek mennyibe adjam el a 2500K-t? Én olyan 50-be gondoltam. Van rá még 2,5 év gari.

45-ért szerintem jobban kellene a népnek, már újonnan van 47 K-ért

Intel Core i5 - 2500K BOX LGA1155 / 3.30GHz / 850MHz / 6Mb 47 000 Ft 3 év
0
0
0
0
international avatar
niteforce írta:
almos írta:
Ha nem 'K'-s procit veszel,akkor eleg a H67-es lap,vagy H61-est,ha "K"-at veszel,akkor P67 vagy Z68 😀

én a H61-et nem ajánlanám senkinek 😀

így van ah61 semmi tuningot nem engedélyez a h67 engedi csak a vga tuningot az pedig kell hogy ha kezdi leszolgálni a vga az idejét akkor nem kell eldobni hanem csak simán felhúzod.
P67-eset sem vennék mert abban csak a cpu tuning engedélyezett vga tuning nem. és úgy jársz ahogy az előbb említettem vga kezdi leszolgálni az idejét el is dobhatod. meg a cpu órajelet hiába emeled mert, magas felbontásnál a vga számít 1280*1024-nél már a cpu órajel emelés alig észrevehető az fps-ek számán.
a Z68 meg engedi a cpu és a vga tuningot ez jó chipset.
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
almos írta:
Ha nem 'K'-s procit veszel,akkor eleg a H67-es lap,vagy H61-est,ha "K"-at veszel,akkor P67 vagy Z68 😀

én a H61-et nem ajánlanám senkinek 😀
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
wdavid avatar
akkor én sem mondtam hülyeséget 😃 én nemrég vettem egy Z68as alaplapot viszonylag olcsón, csak 34K volt 😃 igaz h ASRock de szerintem manapság ez már semmit nem jelent 😀
0
0
0
0
Devis avatar
akkor én kérek elnézést 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
randal tudja jól, a H61 meg a H67 kihasználja az IGP-t, a P csak tuning a Z68 csak mindkettő.
bár ott a P61 ami egy teljesen lebutított, se IGP-t nem használ ki, sem tuningolhatóság nincs benne😀
0
0
0
0
Devis avatar
a h61 után jött a p67. fura lenne, hogy a h61 támogatja az igp-t, az utána jövő p67 már nem. egyébként sztem lényegtelen h most mi mit támogat z68-as lapot kell venni és kész 😆
0
0
0
0
randal avatar
Én így tudom:

Z- support OC, IGP
P- support OC
H- support IGP
0
0
0
0
Devis avatar
igazából bármelyik tuningra képes lappal tudja tuningolni, kérdés h melyikkel hogy.... csak mondjuk a p-s vagy z-s lapokkal még a prociba integrált igp-t is kitudja használni 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
P-s vagy Z-s alaplapot vegyél hozzá azokkal tudod tuningolni is a procit 😃
0
0
0
0
bendeguz avatar
köszike a gyors választ
0
0
0
0
wdavid avatar
hát szerintem inkább a 2500K-t vedd, az FX procik egyenlőre elég gyengék 😃 az i5el elleszel egy darabig, nem mellesleg olcsóbb is 😃
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali melyik procit vegyem játékra(MAJD)? i5 2500K vagy FX-8120
0
0
0
0
apetit1989 avatar
SoSo írta:
notebookba ha procit kéne cserélni akkor tudtok segíteni?😀 mármint h maximum mi fér még bele😀

Milyen notebook?
0
0
0
0
djkacor avatar
Sziasztok melyik procit vegyem ezek közül?
Athlon II X4 640
Phenom II X4 850
Phenom II X4 955 de ebből csak a 95w-ost támogatja az alaplapom és ilyent nem nagyon találok
Alaplapom: Gigabyte M52l-S3P
vagy valahogy nem oldható meg hogy kezelje a nagyobb procikat is a lap?? most a legfrissebb bios van rajta
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Csak a 960T lehet 6 magositani...
0
0
0
0
NagyZ avatar
SyntaxXx írta:
6-8 magot a felsőfokú programozásnál használják. Vannak helyek, ahol 2 processzoros rendszerrel tanulják a programozást. De azokhoz a programokhoz amiket csinálnak kell is gép.

De úgy átlag felhasználók még nem tudják kihasználni a 6-8 magot.

Én átlag felhasználókra gondoltam 😃 , bőven elég még a 4 mag, játékok sem nagyon igényelnek 4 magnál többet..
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
6-8 magot a felsőfokú programozásnál használják. Vannak helyek, ahol 2 processzoros rendszerrel tanulják a programozást. De azokhoz a programokhoz amiket csinálnak kell is gép.

De úgy átlag felhasználók még nem tudják kihasználni a 6-8 magot.
0
0
0
0
NagyZ avatar
0022petike írta:
szerintem minek 6 magosítani ha ugyis minden játékhoz,mindenhez jó a 4-isss

ez ugyan olyan mint h van egy 3,6Ghz-es procid feltudod húzni 4Ghz-re

Minek?😀

Igaz, de idővel pl. én nem akarok 1-2-3 év múlva új procit venni, én csak azt fogom csinálni hogy 6 magosítom, + felhúzom XY Ghz re és kész 😃 , még semminek nem kell (szerintem) 6-8 mag..
0
0
0
0
no avatar

Minek?😀
0
0
0
0
no avatar

Minek?😀
0
0
0
0
NagyZ avatar
hardX írta:
960T az jobb mert lehet 6 magositani 😀

Phenom II 955 BE-t is lehet 6 magosítani..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció