Milyen merevlemezt vegyek?

Szerző: Kmisi99, 2009. July 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
jtrlvksz avatar
Szerintem egyébként 1 év nem biztos hogy lesz. Lehet, hogy miután helyreállnak, még kicsit magasan fogják tartani az árakat, hogy ezáltal több nyereséghez jussanak. Tehát pl lemegy ez az ultramagas ár, de azért még +1-2K rajta lesz továbbra is. De az a legkevesebb, most tényleg nagyon drágák...
0
0
0
0
ximo avatar
Sanchez írta:
Kyp írta:
Akartam venni winchestert, hát eléggé felmentek az árak.
Ezt akartam:
Western Digital - 1000GB SATAII 7200rpm 64MB Green Power merevlemez (WD10EARS)

Ahonnan meg akartam venni, mindig jön e-mail, ha változik az ár. Visszakerestem az e-mail-ek között, augusztusba lehetett kapni 13.500Ft-ért, most egy laza 35.700 Ft az ára. Ez azt jelenti, hogy 177%-al ment fel az ára.
Aki most épít össze gépet, annak nagyon a zsebébe kell nyúlni.

Én is nézelődtem mostanába, mert kéne vennem egy 1 terás winyót, de ilyen árak mellett... a legolcsóbb 1 terás SATA2-es 36 ezer...

És ráadásul az elemzők szerint egy évbe is beletelhet mire lejjebb mennek az árak
0
0
0
0
philips20 avatar
hát igen betett a vinyo biznisznek a maláy árvíz
0
0
0
0
Sanchez avatar
Kyp írta:
Ezt akartam:

Ahonnan meg akartam venni, mindig jön e-mail, ha változik az ár. Visszakerestem az e-mail-ek között, augusztusba lehetett kapni 13.500Ft-ért, most egy laza 35.700 Ft az ára. Ez azt jelenti, hogy 177%-al ment fel az ára.

Én is nézelődtem mostanába, mert kéne vennem egy 1 terás winyót, de ilyen árak mellett... a legolcsóbb 1 terás SATA2-es 36 ezer...
0
0
0
0
no avatar
Ezt akartam:

0
0
0
0
philips20 avatar
esetleg valakinek nem kell szerver vinyo ? van 2DB Seagate ST973452SS Savvio 15K.2 73GB 6Gb/s SAS 2.5-inch Hard Drive. Dell 1 áráért odaadom a 2 tőt
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
miki98miki írta:
ATA csatlakozója van a SATA2 bele lehet rakni?

Nem! http://attachments.techguy . org/attachments/114783d1188769549/ata-sata.gif
0
0
0
0
kalaoi avatar
ATA csatlakozója van a SATA2 bele lehet rakni?
0
0
0
0
kalaoi avatar
köszi mindekinek!
ja és ha a régieket rakom bele?vagy azok nem sata2-sek?
dell gx270 alaplapom van egy dell házal?😜
0
0
0
0
Cooley avatar
miki98miki írta:
ha én egy új gépbe nem rakok belső merevlemezt de van egy külső akkor arra is fellehet telepíteni az operációs rendszer és lehet elsődleges ként használni?
előre is köszi!😀

Meglehet oldani, de nem érdemes, mert a külső vinyók általában tetű lassúak.
0
0
0
0
Atec91 avatar
ha én egy új gépbe nem rakok belső merevlemezt de van egy külső akkor arra is fellehet telepíteni az operációs rendszer és lehet elsődleges ként használni?
előre is köszi!

Lehet csak be kell állítani honnan boot-oljon a gép
0
0
0
0
randal avatar
http://prohardver.hu/hir/western_digital_seagate_nidec_under_water.html
0
0
0
0
kalaoi avatar
előre is köszi!😀
0
0
0
0
no avatar
Hali azt szeretném kérdezni h a Sata 3 as winchester visszafele kompatibilis szóval rá lehet kötni sata 2 re is?
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
jtrlvksz írta:
Seagate BARRACUDA 7200.12, 1TB SATAIII/600 7200RPM, 32MB cache vélemények?

Nekem is ez van 😀

Eddig semmi gondom nem volt vele, tökéletesen működik, gyors 😀, én 2 és fél hónappal ezelőtt 12 ezerért vettem, most egy kicsit felnyomták az árakat 😃
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
almos írta:
Nekem ez van,tökéletes,halk és gyors is 😀 De amikor megvetted futtass le egy tesztet Hard Disk Sentinellel,hogy bad sectoros-e,mert régebben jellemző volt erre a modellre,viszont nem tudom milyen árban van mostanság a WD Caviar Blue 1TB WD10EALX,amely "véletlen" majdnem olyan gyors lett mint a Black széria, ha vennék biztos ilet vennék,olcsóbban kapsz jobb sebességet 😀

Köszi 😃 Tesztet mindenképp lefuttattam volna, remélem nem lesz gond vle. Már megvan rendelve, szóval ez lesz 😃
0
0
0
0
almos avatar
Nekem ez van,tökéletes,halk és gyors is 😀 De amikor megvetted futtass le egy tesztet Hard Disk Sentinellel,hogy bad sectoros-e,mert régebben jellemző volt erre a modellre,viszont nem tudom milyen árban van mostanság a WD Caviar Blue 1TB WD10EALX,amely "véletlen" majdnem olyan gyors lett mint a Black széria, ha vennék biztos ilet vennék,olcsóbban kapsz jobb sebességet 😀
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Seagate BARRACUDA 7200.12, 1TB SATAIII/600 7200RPM, 32MB cache vélemények?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát ja de elvileg fél éven belül normálisan visszaáll a termelés
0
0
0
0
no avatar
jtrlvksz írta:
van Hitachi 1000GB 32MB SATA2 7K1000 94 Euróért, a 138-hoz képest még ez is jó, azthiszem lecsapok rá, későbbiekben veszek egy SSD-t és megoldva. Vélemények szerint gyors, csak hangos. De azt h hangos, le*****om. Nem várok már tovább....

Szerintem is csapj le rá 😀
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
van Hitachi 1000GB 32MB SATA2 7K1000 94 Euróért, a 138-hoz képest még ez is jó, azthiszem lecsapok rá, későbbiekben veszek egy SSD-t és megoldva. Vélemények szerint gyors, csak hangos. De azt h hangos, le*****om. Nem várok már tovább....
0
0
0
0
no avatar
Nagyon mennek felfele a HDD árak! Nem is figyeltem eddig Aww T_T Régen régen (09.10) ... 19.000 Volt egy 1TB-os 7200as most meg 34.000 Ft...

ui.: GeoPC-be ( http://shop156.kozep.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=Sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1stechnika-%26gt%3BWinchester-%26gt%3B3%2C5%26quot%3B-%26gt%3BSerial%20ATA%202&prods_filter_order=price&pfi=5044&bt=pdlist&pi=_40821&ck=0 ) 22.630 a WesternDigital 2TBos 7200RMps "Caviar Green" [T_T] HDD 😊
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Akkor viszont sürgősen megkéne rohamoznom a boltot 😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ez még a raktárkészlet, szerintem
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Tény. Nagyon drága, az áradások nélkül ellettem volna...mostmár csak azt jó lenne kideríteni, hogy a 2X-es ár az még a raktárkészlet, vagy már az új amit termelnek a maradék gyárak.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ja, 20ezres vinyót 40 ezer-ért...
0
0
0
0
no avatar
Szerintem vedd meg azt le van tudva 😆
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Régi gépből sajna lehetetlen átrakni, már azért is, mert már most elvan adva a gép, szal amint lesz új, a másikat viszem el. Használtakban meg nem igen bízom, még pár eurót se szeretnék érte kiadni...Nem tudom, sok helyen arra következtetnek, hogy mégroszabb árak lesznek, ha kifogynak azok a bizonyos készletek.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem sokkal lassabb, nem akarok légből kapott számokkal dobálózni de szerintem 10-20%-kel lassabb 😀
0
0
0
0
almos avatar
Ha 7200rpm-es akkor nem hiszem,hogy lassabb lenne.
0
0
0
0
no avatar
hardX írta:
Lasabb, csendesebb, halkabb

Lassabb? mennyivel? + A csendesebb halkabb az majdnem ugyan az 😆
0
0
0
0
almos avatar
Én azt mondom,hogy várj,ennél feljebb nem hiszem,hogy mennek,de egy hónap alatt lefele sem sokat fog menni,talán egy keveset,de várni sosem rossz ötlet,szerezz be egy 160GB-st az új géphez használtan,vagy a mostani gépből tedd át,várni kell jelenleg.
0
0
0
0
Cooley avatar
jtrlvksz írta:
Emberek sztetek megéri most venni HDD-t? Fentvannak nagyon az árak, de az elkövetkező időszakban le fog menni egyáltalán? 4-5 hónapokat nem tudok várni, tehát itt max 1 hónapos időszakra gondolok. Feljebb fog még menni, vagy már nem, vagy várjak, vagy minél hamarabb vegyem? //Igaz, senki nem lát előre, de azért jósoljatok, ha tudtok 😆 //

Ha helyrehozzák a károkat Thaiföldön, visszamennek majd az árak szép lassan. A régi árakra szerintem jövő nyár vége előtt nem nagyon lehet számítani.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Lasabb, csendesebb, halkabb
0
0
0
0
no avatar
Még 1 kérdés milyen az a "Green Power"-es merevlemez?
pl: Western Digital 2000GB Green Power WD20EARS SATA Winchester 7200RPM 64MB Cache
0
0
0
0
niteforce avatar
fél évig biztosan nem, még feljebb is fog menni ha kifogynak a készletek
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem lejebb fog menni, most semiképp nem éri meg, több mint 100%-os áremelkedések vannak
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Emberek sztetek megéri most venni HDD-t? Fentvannak nagyon az árak, de az elkövetkező időszakban le fog menni egyáltalán? 4-5 hónapokat nem tudok várni, tehát itt max 1 hónapos időszakra gondolok. Feljebb fog még menni, vagy már nem, vagy várjak, vagy minél hamarabb vegyem? //Igaz, senki nem lát előre, de azért jósoljatok, ha tudtok 😆 //
0
0
0
0
almos avatar
5400-as elég az adattárolásra, rendszernek lassú
0
0
0
0
no avatar
Hali mindenkinek egy kérdésem lenne:
2TB 5400RMPs HDD
vagy
1TB 7200 RMPs HDD
????????????????? 😕
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ne is várjatok egy ideig az árcsökkenésre mert folyamatosan apadnak a készletek ugyanis a fő tajföldi hdd gyáraknak annyi fél évre még az argepen van pár bolt ahol még jó áron adják a hdd-t most kell venni
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Kiro írta:
akkor érthető az áremelkedés.

Hát az durva, hogy 42 000Ft egy 1Tb-os 7200RPM-es, 64Mb-os winchester.

Hát igen. Főleg, hogy gépvásárlás előtt állok, és a merevlemez árcsökkenésére várok, ezen múlik, hogy mikor lesz meg a gép.
0
0
0
0
Kiro avatar
akkor érthető az áremelkedés.

Hát az durva, hogy 42 000Ft egy 1Tb-os 7200RPM-es, 64Mb-os winchester.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
http://www.inter store.sk/katalog/product/11982-1TBSATA232MB-HD103SJ.html

138 Euró, és máshol is nálunk, 125-138 között mozog...
0
0
0
0
niteforce avatar
árvíz van a vinyógyárnál, leállították a termelést ott, a wd-nek a kisebb, amerikai üzeme termel, ezért adják sokkal drágábban
0
0
0
0
Kiro avatar
Hát nem tudom mi okból nyomódott meg az ára a winchestereknek ennyire.
Régen, vagy is kb 1-2 hónapja a Western Digital Caviar Black 500GB 64Mb/7200RPM 8900FT volt. Most meg majdnem 20.000Ft.
0
0
0
0
niteforce avatar
de az akkor is nagyon drága.
én májusban 9000 -ért vettem az 500 -as wD blue-t
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció