Milyen merevlemezt vegyek?
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Akartam venni winchestert, hát eléggé felmentek az árak.
Ezt akartam:
Western Digital - 1000GB SATAII 7200rpm 64MB Green Power merevlemez (WD10EARS)
Ahonnan meg akartam venni, mindig jön e-mail, ha változik az ár. Visszakerestem az e-mail-ek között, augusztusba lehetett kapni 13.500Ft-ért, most egy laza 35.700 Ft az ára. Ez azt jelenti, hogy 177%-al ment fel az ára.
Aki most épít össze gépet, annak nagyon a zsebébe kell nyúlni.
Én is nézelődtem mostanába, mert kéne vennem egy 1 terás winyót, de ilyen árak mellett... a legolcsóbb 1 terás SATA2-es 36 ezer...
És ráadásul az elemzők szerint egy évbe is beletelhet mire lejjebb mennek az árak
Akartam venni winchestert, hát eléggé felmentek az árak.
Ezt akartam:
Ahonnan meg akartam venni, mindig jön e-mail, ha változik az ár. Visszakerestem az e-mail-ek között, augusztusba lehetett kapni 13.500Ft-ért, most egy laza 35.700 Ft az ára. Ez azt jelenti, hogy 177%-al ment fel az ára.
Én is nézelődtem mostanába, mert kéne vennem egy 1 terás winyót, de ilyen árak mellett... a legolcsóbb 1 terás SATA2-es 36 ezer...
Ezt akartam:
ATA csatlakozója van a SATA2 bele lehet rakni?
Nem! http://attachments.techguy . org/attachments/114783d1188769549/ata-sata.gif
ja és ha a régieket rakom bele?vagy azok nem sata2-sek?
dell gx270 alaplapom van egy dell házal?😜
ha én egy új gépbe nem rakok belső merevlemezt de van egy külső akkor arra is fellehet telepíteni az operációs rendszer és lehet elsődleges ként használni?
előre is köszi!😀
Meglehet oldani, de nem érdemes, mert a külső vinyók általában tetű lassúak.
előre is köszi!
Lehet csak be kell állítani honnan boot-oljon a gép
előre is köszi!😀
Seagate BARRACUDA 7200.12, 1TB SATAIII/600 7200RPM, 32MB cache vélemények?
Nekem is ez van 😀
Eddig semmi gondom nem volt vele, tökéletesen működik, gyors 😀, én 2 és fél hónappal ezelőtt 12 ezerért vettem, most egy kicsit felnyomták az árakat 😃
Nekem ez van,tökéletes,halk és gyors is 😀 De amikor megvetted futtass le egy tesztet Hard Disk Sentinellel,hogy bad sectoros-e,mert régebben jellemző volt erre a modellre,viszont nem tudom milyen árban van mostanság a WD Caviar Blue 1TB WD10EALX,amely "véletlen" majdnem olyan gyors lett mint a Black széria, ha vennék biztos ilet vennék,olcsóbban kapsz jobb sebességet 😀
Köszi 😃 Tesztet mindenképp lefuttattam volna, remélem nem lesz gond vle. Már megvan rendelve, szóval ez lesz 😃
van Hitachi 1000GB 32MB SATA2 7K1000 94 Euróért, a 138-hoz képest még ez is jó, azthiszem lecsapok rá, későbbiekben veszek egy SSD-t és megoldva. Vélemények szerint gyors, csak hangos. De azt h hangos, le*****om. Nem várok már tovább....
Szerintem is csapj le rá 😀
ui.: GeoPC-be ( http://shop156.kozep.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=Sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1stechnika-%26gt%3BWinchester-%26gt%3B3%2C5%26quot%3B-%26gt%3BSerial%20ATA%202&prods_filter_order=price&pfi=5044&bt=pdlist&pi=_40821&ck=0 ) 22.630 a WesternDigital 2TBos 7200RMps "Caviar Green" [T_T] HDD 😊
Lasabb, csendesebb, halkabb
Lassabb? mennyivel? + A csendesebb halkabb az majdnem ugyan az 😆
Emberek sztetek megéri most venni HDD-t? Fentvannak nagyon az árak, de az elkövetkező időszakban le fog menni egyáltalán? 4-5 hónapokat nem tudok várni, tehát itt max 1 hónapos időszakra gondolok. Feljebb fog még menni, vagy már nem, vagy várjak, vagy minél hamarabb vegyem? //Igaz, senki nem lát előre, de azért jósoljatok, ha tudtok 😆 //
Ha helyrehozzák a károkat Thaiföldön, visszamennek majd az árak szép lassan. A régi árakra szerintem jövő nyár vége előtt nem nagyon lehet számítani.
pl: Western Digital 2000GB Green Power WD20EARS SATA Winchester 7200RPM 64MB Cache
2TB 5400RMPs HDD
vagy
1TB 7200 RMPs HDD
????????????????? 😕
akkor érthető az áremelkedés.
Hát az durva, hogy 42 000Ft egy 1Tb-os 7200RPM-es, 64Mb-os winchester.
Hát igen. Főleg, hogy gépvásárlás előtt állok, és a merevlemez árcsökkenésére várok, ezen múlik, hogy mikor lesz meg a gép.
Hát az durva, hogy 42 000Ft egy 1Tb-os 7200RPM-es, 64Mb-os winchester.
138 Euró, és máshol is nálunk, 125-138 között mozog...
Régen, vagy is kb 1-2 hónapja a Western Digital Caviar Black 500GB 64Mb/7200RPM 8900FT volt. Most meg majdnem 20.000Ft.
én májusban 9000 -ért vettem az 500 -as wD blue-t