Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kozakcsa avatar
Később tudom csak megnézni.Szerinted egy gtx 750ti megtenné?mivel csak 40ezrem lenne rà(szigoruan )
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ház dobozán vagy úgy, hogy fejből tudod😃 De talán valahol rajta van a házon is😃 De ha nem tudod akkor inkább az asus legyen. Az rövidebb.
0
0
0
0
kozakcsa avatar
nem értek annyira hozzá, hol tudnám megnézni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Legyen +8 ezer is ez szerintem: http://www.pc x.hu/termek/asus-r9-270-2gb-ddr5-r9270-dc2oc-2gd5-videokartya-57167 vagy ez: http://www.pc x.hu/termek/msi-r9-270-2gb-ddr5-r9-270-gaming-2g-videokartya-91190
Egyébként milyen házba megy?
0
0
0
0
kozakcsa avatar
Sziasztok, max. 40.000 Ft-om lenne videókártyára (-+ 5000), szerintetek melyik érné meg legjobban egy fx 6300as mellé?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
a GTX 750 és 750 Ti 128 bites. Egyébként szerintem R9 270X. Nem árt néha arra is odafigyelni, hogy mikor van ajánlva a GTX 750 és 750 Ti. Nem 50k-s keretnél... Az r9 270x egy más kategória már.
0
0
0
0
deny987 avatar
Meg a 750 192 bites az r9 270x pedig 256 bites szoval inkabb r9 jovohet penteken tudom megrendelni uhh de varom mar 😀
0
0
0
0
matyosowski avatar
750ti fogyasztás miatt jobb, plusz az ár/teljesítmény mutatója jobb DE a netes tesztek alapján az R9 gyorsabb, viszont többet eszik és szerintem ennélfogva jobban is fűt a garfikus chip 😃 amúgy szerintem is R9 ha már 50 ezred van rá akkor inkább azt vedd 😀
0
0
0
0
sachme avatar
R9 270X a jó választás!😀 Nekem is az van, és megvagyok vele elégedve! 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az R9 erősebb. Viszont jóval többet is fogyaszt.
0
0
0
0
deny987 avatar
akkor azt teszem fel hogy GTX750Ti a jobb vagy R9 270x ? mert ahogy mondtad GTX750Ti-t többen ajánlották na most akkor melyik ? mert olcsót de jót akarok venni !😀
0
0
0
0
matyosowski avatar
nem akarok hülyeséget írni de úgy emlékszem hogy GTX750ti meg R9 270 x közül kell választani. Amúgy szerintem R9 el jobban járnál, de ha kicsit visszaolvasol, itt többen ajánlották a 750 et
0
0
0
0
deny987 avatar
50.000Ft-ot szanok videokartyara ebben az ar kategoriaban melyik a legjobb videokartya ? Mert r9 270x-et tervezem megvenni amit mar a gepemhez mar oda is irtam de felnyomtak az arat 52re *** en de am ebben az ar kategoriaban az r9 270x a legjobb vagy van jobb ? Valaszotokat elore is koszonom
0
0
0
0
bassus16 avatar
Erevis:Ha AMD párti vagy akkor hd 7870(50k) ha pedig Nvidia-t szereted akkor gtx 660 oc(44k).Ezekkel nem fogsz rosszul járni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Szeretném teljes mértékben felújítani a gépemet, legelőször videókártyát szándékozom cserélni. Sokat böngészgettem, de nem sikerült döntenem, így szeretnélek bennetek megkérdezni, hogy mit ajánlanátok nekem ~40 ezer forintig, ha játékra használnám?
Válaszaitokat előre is köszönöm! 😀
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=15886&sub=usercomp&comp=47935]Gépem adatai[/url]
0
0
0
0
RedRabbit avatar
tucanagabor: Na igen, akinek nincs rá lehetősége, az bosszankodik, én is sokat bosszankodtam, T-home...😜 Viszont a gyors net, gyors gép, abszolút fegyvertény.😀
0
0
0
0
Bronson avatar
RedRabbit : nem is szívózásból mondtam, nem vagyok egy multis srác, biztos megvan a hogyanja annak is... 😊
0
0
0
0
RedRabbit avatar
A több Fps nyújtotta előnyökről. Aki komolyan multizik szerintem nem sajnál 5k-t, ha mégis sajnálja egyéni döntése, de akkor ne csodálkozzon, hogy "csúcs" hardverrel is lelövik, lekörözik. Én inkább a netre fizetek sokat, így alacsony a ping, általában 2-5 közt mozog. Nem kell erős gép és lealázom a hiperpro no aim fenegyereket, vagy 5 kör alatt lekörözöm a Hc szimest, akik persze rögtön farkast kiáltanak, közben ők az ostobák. 😆
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Bronson: Nem vagyok Fps buzi, de Multiban valóban számít, minél többel rendelkezel annál bénább lehetsz. 😜 Ez kicsit elrugaszkodott, de igaz...azonos észlelés mellett, ez alatt az egyszerre nézünk egymás puskacsövébe effektus értem. Pl akinek csak 30 van, de neked 120, mire becéloz, te már lelőtted, és elszaladtál 15 métert. Autós címeknél speed hackernek fognak nézni, azonos autóval te sokkal gyorsabb vagy, körönként akár 10Mp is kijöhet, így joggal veti fel, hogy csalsz közben 200+Fps van.😉
0
0
0
0
Bronson avatar
balazsricsii : hát igencsak gyenge ma már... mennyi a kereted?

Damapapa : ezt én is már kérdezgettem de jó párszor le lettem oltva hogy multiban érzik egyesek a különbséget 190 meg 210fps között, szóval azóta inkább nem kérdezősködöm 😆 személy szerint a 35-40+ fps-t preferálom, mint élvezhető szintet, de 100-on felül ha nincs bekapcsolva a fraps vagy az afterburner, nem tudnám megmondani mennyi van... nyilván retardátt' vagyok... 😆
0
0
0
0
balazsricsii avatar
Sziasztok! Nvidia Geforce 8400gs 1gb nagyon gyenge videókártya? és milyet ajánlanátok? ami a pes-t vagy a fifa 14-re elég lenne?!
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Hmm mindig érdeklődve és csodálattal nézem amikor fps adatokat mondotok! Ha 30 felett folyamatosnak látja az ember miben számít hogy mennyi? Elmagyarázná valaki ha szépen kérem? Nálam ultra és high beállítással vegyesen is jól megy az előbb emlitett BF4 Full HDban. Pedig, "öreg" és szerényebb konfig-al tolom. IGAZ Fps-t én sosem mérek mert eddig nem érdekelt 😃 Ha nem akad akkor pont letojom hogy 35 vagy 235 fpsel megy a játék 😃 De most már kíváncsi vagyok 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Én is nem rég vettem eredetileg 560 ti-t szerettem volna csak nem lehetett kapni boltban akkor mondom spórolok még egy hónapot és lett 660 oc.Tökéletesen megfelel procimhoz bőven elég majd ha lesz valami jobb proci akkor talán 1-2 év múlva nézek valami nagyobbat talán egy 770,780-at de most bőven elég. 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
bassus16: Én is ezt írtam, csak nem ilyen "nyersen" fogalmazva. Ennél most nem nagyon van jobb vétel ebben a kategóriában! 44k-ért ajándék. 😀
0
0
0
0
no avatar
gaboo7 arra értettem ha van ott ismerősöd (csak sz@r fogalmazás)
0
0
0
0
bassus16 avatar
AMD FX8320
8gb ram
GTX 660 OC
BF4 High-on 50-90fps FHD-ban.44k-t nem ért meg?Akkor vegyetek ló***t és dugjátok föl ha ennyire grafikabuzik vagytok,hogy nektek a High nem is jó már Ultra kell....Én nem bántam meg.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Sawyer777: Átlagban kb egy szinten van a HD7870 és a GTX660 a 270X kb 10%-al gyorsabb (emelt órajelű 7870).
0
0
0
0
no avatar
Azért azzal vitatkoznék hogy veri a gtx660-at. Max 1-2 fps-el, ami igazán semmi különbség. A 650Ti meg egy rakás sz*r kártya amúgy, attól hogy "Ti", fele olyan erős csak mint a sima 660-as.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
30

Ez pl nagyon tetszett: "de aki onnan veszi kiskereskedő és nem emeli meg annyira az árat akkor olcsóbb" Ez alapján 12-14 évre tippelek. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Nem azon nevettem hanem az egészen amit eddig írtál. 😀 Szóval hány éves vagy?

Ez pl abszolút témába vágott:
"de az sokszor tér el, van ahol nagyon és aki keres az talál . Nem a kérdésedre válaszolva.Az eddig feltüntetett videókártyák közül a legtöbb fpst nyújtó bf4 ben az r9 270x"
0
0
0
0
no avatar
a gtx 660-at és a gtx 650 ti boost-ot biztos ver http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/13/amd-radeon-r9-270-review/4 nézd meg ha nem hiszed
0
0
0
0
no avatar
de az sokszor tér el, van ahol nagyon és aki keres az talál . Nem a kérdésedre válaszolva.Az eddig feltüntetett videókártyák közül a legtöbb fpst nyújtó bf4 ben az r9 270x
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
A 7870 kb a 660 szintje a kisker árakat pedig a boltokban látod... 😀 Megkérdezhetem hány éves vagy?
0
0
0
0
no avatar
ezek a kártyák a közép kategória mi van a hd 7870 és az r9 270 és 270x is ez az árkategória és nagyon jó kártyák mit gondolsz?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Te azzal tisztában vagy hogy a Ramirisz egy nagyker? 😆 Ez kezd egyre jobb lenni. Azért olcsóbb a Ramirisnél mert az egy nagykereskedés azaz ő szállít a kiskereknek akik ugye bizonyos mértékű (kisebb-nagyobb) haszonkulccsal dolgoznak... A Ramiris árai a boltoknak (kiskereknek) szólnak akiktől te tudsz vásárolni, mert ugye a bolt sem jótékonysági intézmény, a kereskedő is tesz rá, néha nem is kicsit.
0
0
0
0
no avatar
de ezek között a kártyák között nincs olyan hogy legjobb mert mindenki azt venné
0
0
0
0
no avatar
nem mindenhol de ez gyorsan változik
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Drágább most mint a GTX660.
0
0
0
0
no avatar
a két kártyán kívül a gtx 650 ti boost sem egy rossz választás ebben az árértékben de ennek a legolcsóbb változatát ne az árgépen keresd
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Egy átlagos felhasználónál évek kellenének mire behozná az ár/érték hátrányát a fogyasztással de valóban kevesebbet fogyaszt a 750Ti.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha nagyon fontos a fogyasztás akkor lehet a GTX 660nál is jobb választás a GTX 750 Ti. Egyébként nem.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Fel kell menni az Á rgépre nem szét offolni a topicot és minden tapasztalat nélkül rossz tanácsot adni azért mert neked tetszik a 750Ti. Ide általában azért jönnek fel tanácsot kérni hogy a pénzükért a legjobbat kapják és a 750Ti most nem ez a kategória sajnos.
0
0
0
0
no avatar
legolcsóbb 750 ti 33 680 Ft és lehet hogy ezek a táblázatok ezt írják de 660 se fog 60fps-t produkálni bf4-ben high beállítás mellett 1080p-ben ezt tapasztalatból mondom
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Van akin nem lehet segíteni úgy látom... 😀 Vedd meg ha akarod bátran de ne adj tanácsot ha még a matek sem megy.

Legolcsóbb 750Ti: MSI NVIDIA GTX 750 Ti 2GB 39 580 Ft
Legolcsóbb 660: GIGABYTE GV-N660OC-2GD 44 660 FT
A két kártya közti ár különbség: 12%

https://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_750_Ti/images/perfrel.gif

A két kártya közötti teljesítmény különbség 16 játékban mért átlag alapján: 23%

Az megy hogy referencia vagy OC teljesen mindegy mert ugye van AB és társai de amint látod 660-ból a legolcsóbb pont OC-s míg 750Ti-ből referencia. Mondjuk teljesen lényegtelen...
0
0
0
0
no avatar
mondom nekem nem kell az a kártya én nem is fogok venni de egy gtx 660 referencia amit +10%-ért kapsz hogy hogy lesz neked 25% bónusz teljesítmény mert akkor a gtx 660-nak 60 fpst kellne teljesítenie de nem teszi
nekem is az van és ultra kikapcsolt anti aliasing mellett van 35-45 fps shanghai pályán
és nem teszi
0
0
0
0
no avatar
nem minden esetben 10%-al drágább és nem 25%-kal nagyobb a kapott teljesítmény
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
10%-al drágábban kapsz egy 25%-al gyorsabb kártyát. Csak számolni kell nem egyet érteni... 😀 (egyszerű matek)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció