Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ezek alapján el lehet indulni?
(bocsi telorol írtam)
Kipróbálom, letörlöm ezt az omega sz*rt, aztán felrakom az egyel előttit.
Érdekes, hogy pl cinebecnh tegnap lefutott, ma nem.. ilyen nincs. Ugyanazokkal a beállításokkal mi az hogy 1x lefut, 1x nem?! És mindig ez a kód, ha kékhalál van..
Csak proci tuningnál jön ez elő, illetve most direkt alulfeszeltem a procit, azonnal ezt dobta be..
Legfrisebb Ati driver van fent, igaz a kártya 1,1 Ghz-en jár de sosem hibázik.
Ez memóriacímre utal. pedig alig 12 Mhz-el megy gyorsabban mint a gyári 1066 Mhz.. Most visszaosztottam 906 Mhz-e, és terhelem a ramot rendesen, majd kiderül.. ha a CPU hibázna akkor más szöveget írna ki, nem?
Feszt hagyd 1.352 volton,majd lassan emeld az orajelet,és futass stabilitás tesztet.Ha elérted a cél órajelet,és még stabil,birod csökkenteni a feszt,amig még stabil.Ha meg emelni kell a feszen,nézd a höfokokat is,nehogy tulmelegedjen.Egy jobb hütés elkél egy egy ilyen folyamathoz.
Valami nem okés..
Adott ugye a P5Q lapom.. Q6600-al.
3600 Mhz-en kellene mennie, de stabilan valamiért az istenért sem megy.
Láttam más 1,44Vcore-val hajtotta.. nálam 1,52 alatt be SEM kapcsol.
C1E vagy micsoda ki van kapcsolva. RAM időzitések gyári értéken vannak.
CPU PPL 1,5V-on (minimum) NB, SB feszültségek auto-n. Vcore most 1.6015-re van beállítva (de a CPU Z 1,56-ot mér) És pont ezt nem értem, hogy miért ennyivel kevesebb? (+ szerintem se megy 1,6 V-on, kizárt, hogy léghűtéssel tudnám hűteni, pedig tudom, mert 70 fok a max)
Szóval így összességében nem értem, hogy nekem miért nem megy rendesen.
Valaki tud segíteni? Előre is köszönöm.
De én azt érzem, hogy a játéknál kicsit fagy :S
A kérdésem hogyan deríthetném ki hogy tényleg nem stabil?
Tudnátok ajánlani egy jó programot ami tunning után teszteli a gépemet?
Kicsit félek ennél a tritonál hogy megfogom törni a csövet stb de azt fogom venni.
- kinézet, hűtési teljesítmény, ram kompatibilitás, nem szereted a zsúfoltságot: Triton
-ha állandó alacsony zajszint kell és több éves megbízhatóság (mert ugye a vízbe több a hibalehetőség): Phanteks
Phanteks- PH-TC14PE léghűtés
RAIJINTEK Triton - 240mm vízhűtés
Itt a kép alapján jobb a raijintek.
http://kepfeltoltes.hu/150214/11004912_773905119345496_1473419308_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Köszi a válaszokat.
Kicsit húzni szeretném a processzoromat úgy 0.3-4 ghz-vel és az imént megpróbáltam, átállítottam az fsb-t 200-ról 220-ra és a pci synchronization mode-ot 33mhz-re
+ a ramot DDR800-ra és utána a windows nem akart elindulni meg a bios betöltésekor nem jött be más csak egy fekete kép rajta sok fehér négyzettel. Egy áramtalanítás után bejött a bios visszaraktam mindent autora és a ramokat átraktam másik slotba, így elindult a gép. Most amíg nem kapok jó tanácsot mit érdemes tenni addig nem piszkálok hozzá.
Athlon x2 6000+ proci Asus m2n4-sli lappal 2x2 gb Kingston 800 mhz-es rammal (csak a gép 400-ra állítja be)
Szóval kérlek aki tudna segíteni írjon! 😀
Köszönöm!!
Szóval csak kész megoldás érdekelne.
Ezen a fórumon nem találtam olyan témára specializálódott topic-ot mint elektronika, világítás stb... Szóval kb random megpróbálkoztam valahol! 😀
Ha valaki tudna ajánlani ilyen termékeket hálás lennék!
Én ezt a GTL-es dolgot nem értem, ott csak szorzó van.
Alapból húzva van a procim, 2,4 Ghz-ről 3,6 Ghz-re, de a kérdés.. vajon van tovább is? Core 2 Quad Q6600-ról lenne szó egy CNPS 9500 CU hűtővel, Asus P5Q alaplappal..
Támpontokat tudnátok adni, hogy mi az ideális PPL feszültség, stb?
Előre is köszönöm!
1.5-nél feljebb ne húzd, mert megdöglik....
A fesz sok tudom,de az miatt miert fagyna be? Mondom 50C fölé nem megy! Akkor?
A Ram hány MHz-en megy?
A gond az lenne,hogy Amd Phenom procimat felraktam 4.2GHz-re 1.475 fesz melett,de kb 20 perc terhelés után befagy és csak a restart segit!Hömérséklettel nincs gond nem megy fel 50C-re se.
A feszültségen kell még állitani valamit vagy kell a lapnak is 1 kis feszt adni?
3 dolog kell ahhoz hogy ne romoljon el: ész, jó tápegység és jó hűtés. Aki meg nem bízik magában vegyek K-s procit 😃
nem jelentettem én ki semmit.