Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Szikével könnyen elvégezhető.
Adapterből venni kell egy tucatot és nincs probléma 😆 Sok eladó viszont alapból tesztelten adja el adapterrel együtt.

Én is kérdezek egyet. Van egy P5KPL-AM SE lap itthon. Szerintetek egy Xeon E5405 fillérekért megérné vagy inkább hagyjam a jelenlegi E2180al? (Csak filmezésre van használva 2GB 667es rammal, de megtudok talán oldani bele 4GB-nyi 800ast ingyen...ha más nem, 1db 2GB-s 800ast)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Probléma abból adódhat, ha esetleg az adapter rossz, de ez csak pár száz forintos tétel és a felhelyezéséhez sem kell zseninek lenni.
Illetve Xeon-os BIOS-t is fel kellene rakni, ám ha a legfrissebb BIOS is jó hozzá, akkor ezzel nem kell hogy gond legyen.
Abban az esetben ha a proci nincs nútolva, akkor a foglalatból ki kell vágni két kis "pöcköt" (szebben nem tudom megfogalmazni).
Ezekről van szó: https://i.imgur.com/H5IFA4K.jpg
Ekkor fenn áll a veszély, hogy a foglalatban lévő lábakat megsérted.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
zsoltdeak17:
Köszönöm az infót
Esetleges bevállalás alatt azt értetted, hogy kockázatos ilyen procit venni, ehez a géphez, mert hogy ... ?
0
0
0
0
csuz-li avatar
BIOS frissítés után bármelyik Q-s négymagos megvehető, ami épp hardveraprón eladó, ha találsz.

Szerk: zsoltdeak17, megelőztél! Amúgy nem kell módosított BIOS a legfrissebbel azok is mennek.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Schwin94: Q6600/Q8200 7-8 ezer környékén van.
[LINK]
[LINK]
[LINK]

Esetleg bevállalhatsz Q9400, Q9450, Q9550 teljesítményű Xeonokat hasonló áron.
A lapod chipsete jó hozzá, de szerintem egy módosított BIOS-t fel kell rakni. Ha érdekel a dolog, kérdezz rá az eladónál.
[LINK]
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Sziasztok.
Milyen procit tudok belerakni a jelenlegi " Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz " helyett, ami erősebb és meg is érné...
Alaplap: GIGABYTE GA-EP35-DS3

Árban hol mozognak ezek?
0
0
0
0
Puffin avatar
Eshanzel: ami az adatlapodon van gép az nem passzol! A 4820K az sima 2011-es és X79-es lap kell hozzá. Amit összeállítottál az X99-es lap 2011-v3-as, abba az 5820K-s proci jó. De itőtálló lenne az a konfig.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igaza van danee-nek, ha húzol egy cpu-t drasztikusan megnő a fogyasztása is nálam ha 3.3-ról ahol max 140 w tdp-t eszik meghúzom 4.5-re mindjárt lesz közel 190w tdp. Ezt bizony számításba kell venni, mert ha annak a lapnak 95w a max akkor egy kicsit sem fogod tudni húzni a cpu-t mert egyből instabil lesz a rendszer.
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Igen értem. De most tényleg nem akarok semmi komolyat újítani, csak a maxot kihozni az alapból.
0
0
0
0
danee23 avatar
És nem is kicsit nő a fogyasztás, nem csak a teljesítménynövekedésnek megfelelő mértékben(azt sem felejts el hogy ahhoz hogy növeld a frekvenciát általában a feszültséget is növelni kell) és mivel a chip nem a számára legmegfelelőbb tartományban működik, ez több féleképp is visszaköszön.

Na de elég az ijesztgetésből: a 95W-os 945 és a 960t ugyanazt tudja ugyanannyi fogyasztással, ha valamelyikre ráakadsz és neked megéri vedd meg. Ha jelenleg nem 95W-os procit használnál azt mondanám ne nyaggasd azt a régi deszkát ilyesmivel, de jelen esetben azthiszem mind1.
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Igen, úgy logikus ha a teljesítménnyel nő az energia felhasználás is. Ez esetben a 4 magos 960t?
0
0
0
0
galaxi avatar
Na hát végül nálam is eljött az ideje az upgradenek és azóta egy i5 4590essel lettem gazdagabb! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
de ahhoz, hogy hasznát is vedd, 3,2re ghz-re húzva kéne legalább tornázni, amikor már nem 95w lesz. nem hiába veri meg sok játékban az x4, magonként 2,7ghz-en nem épp valami combos...
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
De ez is 95w-ot fogyaszt.
0
0
0
0
Bronson avatar
abba lapba nem ajánlom az x6-ot. ahogy danee23 is mondja, max 95w modellekig mennék el azzal
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Értem és köszönöm a választ.

Ha minden jól megy tudok is szerezni egy Phenom II X6 1045t-t amit ha jól olvastam fel lehet húzni 3,2 ghz-ig. De gondolom ehhez kell egy jobb táp és egy jobb processzor hűtő.
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem.

Abba a max. amit ajánlanék az X4 945 de abból is csak a 95W-os verzió menne bele. De ahogy elnézem a mostanid sem jelentősen gyengébb.

Azt ajánlom inkább tedd félre a pénzt, eléggé zsákutca az a lap.

[LINK] - amúgy itt a teljes lista, van 1-2 6 magos proci is amit támogat, de azokra szinte kizárt hogy rábukkansz, mert az "energiatakarékos" modellek közé tartoznak.

Ja, és mielőtt cserélnél, frissíts biost még a régi procival, ha nem a legújabb van.
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Üdv Mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi alaplapomhoz: ASUS M4A78L-M LE kompatibilisek-e a következő processzorok: AMD Phenom II x4 850 3.3GHz AM3 vagy AMD Phenom II x6 1065T AM3, esetleg van-e erősebb ami még jó hozzá?

Nem mai darabok, de most nem akarok nagy újításba fogni csak ki akarom használni az alaplapot maximálisan.
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem véletlenül nincs benne, azoknak már komolyabb lapok kellenek... de nem érdemes a 8xxx széria felé menni!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem feltétlen. Ha a chipset megfelelő és adtak ki hozzá BIOS frissítést, amivel már támogatott az említett proci, akkor viszont igen.
Viszont FX 9XXX procinak mindenképp már 990es chipel szerelt lap kell. Azoknak a VRM-je van csak igazán felkészítve ezekre a procikra.
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Sziasztok. Nekem most egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy alaplap támogatott CPU-i között nem szerepel az amit én kinéztem, de ugyan az a foglalata attól még használható a kettő együtt? Egészen pontosan a mostani alaplapom és egy 9 ezres szériás AMD prociról lenne szó.
0
0
0
0
csuz-li avatar
sarkozi11: Számít a magok száma, de leginkább a szálaké. És a legtöbb laptopban lévő i5 2 mag 4 szál. Szóval az sem rosszabb. Az AMD proci azért jobb egy fokkal, mert a dedikált VGA-ra váltás, ha az is AMD, zökkenőmentesebb, mint az Intel processzorok esetében. De őszintén szólva játékra jobb egy asztali pc, mint egy laptop, főleg ilyen kis költségvetés mellett.
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
csuz-li: köszönöm szépen! még egy kérdésem lenne mégpedig, hogy megéri e 2 magos i5-öt vagy akár 2 magos i3-at venni játékra? vagy az amd a jobb választás? illetve mennyit számít a magok száma? annyira nem értek hozzá, ezért kérdezősködöm, és a tegnapi után abba boltba sem mennék szívesen. 😞 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
levi1998: EGyszerűbb, ha megnézed, hogy melyik processzorok mennek abba a lapba. Itt a lista:
[LINK]

sarkozi11:
Abban az árban mondjuk van fx-8800P-vel szerelt. Ha össze akarod hasonlítani, akkor itt egy videó:
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
sziasztok! kérdezni szeretném, hogy szerintetek egy i5-ös kétmagos proci (ezen belül is melyik típus) vagy egy amd-s 4 magos (ezenbelül is típus) lenne a jobb választás? tegnap voltam egy számtech boltban és a csávó mikor kiejtettem hogy amd-s processzor majdnem elküldött a ..csába, hogy ha én olyat szeretnék keressek mást ő nem segít, megszólalni sem tudtam 😃 :S
Laptop vásárlás előtt állok és egy 150-170 lenne a keretem rá.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
@levi1998: Nem, az AM3(+)-os foglalatba megy. 😀
0
0
0
0
levi1998 avatar
es az amd phenom x2 azt hsizem a gigabyte GA-F2A75M-D3H be? bocsánat ha huyleséget klérdezek
0
0
0
0
Manyik75 avatar
levi1998

Nem.
Az aszt hiszem FM2 vagy mi a socket 941 pedig AM3 vagy AM3+ aszem
0
0
0
0
levi1998 avatar
amd a8-5600k processzor belemegy socket 941-be?
0
0
0
0
Bronson avatar
Meg igazából lapot is ha találsz, nagyon ritka, amelyik mai igényeket megfelelően van felszerelve, valamint nem néz ki úgy mint egy óvodás tolltartója (nem tudom régen miért volt mánia 4-5 színt is összekeverni).
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Anno nem is volt minden második embernek i7
0
0
0
0
Pixx avatar
én is néztem a i7 980x-et (elég csábító cucc 6 mag-12 szál 12mb cache 😃😉 mikor a 2600k-t vettem de olyan áron árulták őket hogy inkább offoltam még proci volt is fent 50-60k-ba asszem lap meg 40-55 ezer volt hát köszi de nem 😃 akkor abból kijött volna egy i7 4790 + normális lap is használtan de a 980x csak egy presztizs volt/az is.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Bronson

igen a procikat "bagóért" a hasonló xenonokat még annyiért se,de a lapokat nagyon drágán adják.
0
0
0
0
Bronson avatar
...és aprópénzekért lehet kapni, csak a lapért nem tudják mit kérjenek el... 😠
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Egyébként az i7 980/990x is elég brutál proci még ma is pedig 8 évesek 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
manyikati: Ez nekem új, mármint, hogy jön bele processzor. Kösz az infót!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
A 2011 V3-ba a Core i7-6950X jön 10 maggal

Tehát a 2011-V3 sokkal időtálobb
De a i7-5960X et sem hiszem hogy 10 évig cserélni kellene 😀 8mag 16 szál
A1151 melékága az intelnek ugy mint az AMD -nek az FMx

[LINK]

Tehát a helyedben én a 5820K-t venném és ha majd "kevés" lesz akkor cserélném.
Én is 4930/60K-n gondolkodom ha a mostani kevés lelsz .)
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Ugyan tényleg jobb az 5820K, de a 6700K-s platform, mivel újabb, így időtállóbbak tűnik figyelembe véve azt is, hogy a 2011-v3-as foglalat erősen átmenetinek néz ki, nem úgy tűnik, hogy abba jelennek meg újabb processzorok.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Piero
Azt tudom hogy drágább hozzá, de ha az a rendszer az időtállóbb akkor megéri.
0
0
0
0
Puffin avatar
A 6 magos 5820K, csak ahhoz jóval drágább az alaplap is.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy a 2 proci közül, melyik lenne jobb játékra, és videóvágáshoz, konvertáláshoz?
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
galaxi: jól olvasod. Tényleg többet ki lehet hozni belőle.
0
0
0
0
galaxi avatar
Szerintetek egy i3 4160ról megéri bővíteni egy i5 4590-re? Jelenleg egy GTX 960as van mellette és bárhol olvasom azt írja, hogy jóval nagyobb teljesítmènyt tud leadni a kártya ha egy i5 van mellette! Mi a véleményetek?
0
0
0
0
norbli01 avatar
Akkor maradok az ötletemnél 😃 köszi
0
0
0
0
bassus16 avatar
Elég lesz szerintem a 4790 de még a 4770 is bőven. Azokkal nem jársz rosszul.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Hali, szeretnék egy olyan procit venni, ami kihajtja a VGA-mat, és amivel valószínűleg a lehető legjobb teljesítményt érem majd el Battlefield 1-ben. Utána néztem, és tudom hogy még nincs kint a gépigény, csak egy saccolást láttam, ott azt írták, hogy egy i5-6600k kell majd hozzá, szóval valami olyasmit képzeltem el. Nézegettem még az I7 4790k-t is, az egészen tetszik, de ha tudtok valami mást, esetleg amd is lehet 😜
Gépem:
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=72653&sub=usercomp&comp=73546]Eszközöm adatai[/url]
0
0
0
0
no avatar
Ja értem és ezt a procit 4.6-ra is fel lehet tolni ezek szerint?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció