Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Adapterből venni kell egy tucatot és nincs probléma 😆 Sok eladó viszont alapból tesztelten adja el adapterrel együtt.
Én is kérdezek egyet. Van egy P5KPL-AM SE lap itthon. Szerintetek egy Xeon E5405 fillérekért megérné vagy inkább hagyjam a jelenlegi E2180al? (Csak filmezésre van használva 2GB 667es rammal, de megtudok talán oldani bele 4GB-nyi 800ast ingyen...ha más nem, 1db 2GB-s 800ast)
Illetve Xeon-os BIOS-t is fel kellene rakni, ám ha a legfrissebb BIOS is jó hozzá, akkor ezzel nem kell hogy gond legyen.
Abban az esetben ha a proci nincs nútolva, akkor a foglalatból ki kell vágni két kis "pöcköt" (szebben nem tudom megfogalmazni).
Ezekről van szó:
Ekkor fenn áll a veszély, hogy a foglalatban lévő lábakat megsérted.
Köszönöm az infót
Esetleges bevállalás alatt azt értetted, hogy kockázatos ilyen procit venni, ehez a géphez, mert hogy ... ?
Szerk: zsoltdeak17, megelőztél! Amúgy nem kell módosított BIOS a legfrissebbel azok is mennek.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Esetleg bevállalhatsz Q9400, Q9450, Q9550 teljesítményű Xeonokat hasonló áron.
A lapod chipsete jó hozzá, de szerintem egy módosított BIOS-t fel kell rakni. Ha érdekel a dolog, kérdezz rá az eladónál.
[LINK]
Milyen procit tudok belerakni a jelenlegi " Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz " helyett, ami erősebb és meg is érné...
Alaplap: GIGABYTE GA-EP35-DS3
Árban hol mozognak ezek?
Na de elég az ijesztgetésből: a 95W-os 945 és a 960t ugyanazt tudja ugyanannyi fogyasztással, ha valamelyikre ráakadsz és neked megéri vedd meg. Ha jelenleg nem 95W-os procit használnál azt mondanám ne nyaggasd azt a régi deszkát ilyesmivel, de jelen esetben azthiszem mind1.
Ha minden jól megy tudok is szerezni egy Phenom II X6 1045t-t amit ha jól olvastam fel lehet húzni 3,2 ghz-ig. De gondolom ehhez kell egy jobb táp és egy jobb processzor hűtő.
Abba a max. amit ajánlanék az X4 945 de abból is csak a 95W-os verzió menne bele. De ahogy elnézem a mostanid sem jelentősen gyengébb.
Azt ajánlom inkább tedd félre a pénzt, eléggé zsákutca az a lap.
[LINK] - amúgy itt a teljes lista, van 1-2 6 magos proci is amit támogat, de azokra szinte kizárt hogy rábukkansz, mert az "energiatakarékos" modellek közé tartoznak.
Ja, és mielőtt cserélnél, frissíts biost még a régi procival, ha nem a legújabb van.
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi alaplapomhoz: ASUS M4A78L-M LE kompatibilisek-e a következő processzorok: AMD Phenom II x4 850 3.3GHz AM3 vagy AMD Phenom II x6 1065T AM3, esetleg van-e erősebb ami még jó hozzá?
Nem mai darabok, de most nem akarok nagy újításba fogni csak ki akarom használni az alaplapot maximálisan.
Viszont FX 9XXX procinak mindenképp már 990es chipel szerelt lap kell. Azoknak a VRM-je van csak igazán felkészítve ezekre a procikra.
[LINK]
sarkozi11:
Abban az árban mondjuk van fx-8800P-vel szerelt. Ha össze akarod hasonlítani, akkor itt egy videó:
Laptop vásárlás előtt állok és egy 150-170 lenne a keretem rá.
Nem.
Az aszt hiszem FM2 vagy mi a socket 941 pedig AM3 vagy AM3+ aszem
igen a procikat "bagóért" a hasonló xenonokat még annyiért se,de a lapokat nagyon drágán adják.
Tehát a 2011-V3 sokkal időtálobb
De a i7-5960X et sem hiszem hogy 10 évig cserélni kellene 😀 8mag 16 szál
A1151 melékága az intelnek ugy mint az AMD -nek az FMx
[LINK]
Tehát a helyedben én a 5820K-t venném és ha majd "kevés" lesz akkor cserélném.
Én is 4930/60K-n gondolkodom ha a mostani kevés lelsz .)
Azt tudom hogy drágább hozzá, de ha az a rendszer az időtállóbb akkor megéri.
Egy olyan kérdésem lenne hogy a 2 proci közül, melyik lenne jobb játékra, és videóvágáshoz, konvertáláshoz?
[LINK]
[LINK]
Gépem:
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=72653&sub=usercomp&comp=73546]Eszközöm adatai[/url]