AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hashimoto avatar
Hunork: Most megyek anyához, megmondom, hogy egy Cyrix MII 433 GP-t akarok!4!!4!!!!4!

(Mondjuk FX-et a fa alá nem tenném, mert kigyullad a fa xDDD)

Moon_Breaker: Remélem azért a poén része átment (még, ha szar poén is volt.. :D)
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Mit kell ezen vitázni, mindenki arra esküszik amilye éppen van. 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Benne lennék, de már nincs i7-em... 😆
0
0
0
0
Hunork avatar
bszilvagyi: jajj, az i7 retek, az FX meg padlizsán, éljen a Cyrix MII 433GP CPU! 😃 😆 😜
0
0
0
0
hashimoto avatar
Valaki egy jó kis karácsonyi fx vs i7 vita?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Én maradok a légiesnél, eddig bevállt 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Üdv Urak!

Pár gondolat a lentiekhez, ha megengeditek.
Ha valakit érdekel a kompakt vízhűtés, akkor lehetőleg ezek közül válogasson:

- Arctic Cooling Liquid Freezer 240 vagy a kisebbik 120
- Cooler Master Nepton 140XL & 280L
- Corsair H80i GT
- Corsair H100i
- DeepCool Captain 120 / 240
- Enermax Liqmax II 240

A Seidon és pl a Raijintek megoldásai között voltak (vannak?) hibás darabok, és nem ajánlatosak.

Több vélemény van. Egy nagy torony, minőségi darab!, ugyanolyan, vagy jobb hatásfokkal üzemel, mint egy kompakt víz. Az épített vízhűtés más tészta, és igen drága. Kérdés, miért jó a vízhűtés?
1. Kevesebb helyet foglal (kisebb házakban főleg szempont)
2. Látványelem ablakos házaknál (a legtöbb már Led kiszerelésű)
3. Halkabb működés (ha minőségi a ventilátor, ezen a téren az AC nagyon jó)
4. Teljes terhelésen lehet, hogy csak pár fok a különbség egy nagy toronnyal szemben, de ami a lényeges, az a CPU "visszahűlési" ideje. Itt toronymagasan vezet a kompakt víz. Azaz sokkal kevesebb idő kell a processzornak, mire visszahűl Idle hőmérsékletre.

A legnagyobb gamerek úgy építenek házat, hogy passzív tápegységet alkalmaznak, és vízhűtést CPU és VGA! esetén (ez utóbbi drágább fellépés), és így megszületik egy csendes, jó szellőzésű, látványos gép.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Na akkor megint kétféle vélemény van 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
bszilvagyi: Nem nincs! 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
[LINK]
A beszerelésen kívül ezzel van még teendő?
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Én egy ilyet akartam nemrég, de aztán inkább nem kozkáztattam..

https://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2011/11/intel-liqiud-cooler-640x353.jpg

Tudom tudom, ma már nagyon biztonságosak az AIO vízhűtések főleg a drágábbak-márkásak és csak max. 1000 -ből ha 1 gyárihibás, de mi van ha pont az enyém az az 1?
Nem akarom hogy ússzon a gép még véletlenül sem. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: egyetértek! 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Haku: Szerintem meg nincs igazad. Egy hatalmas torony hűtő csak mindent eltakar és elfoglalja a helyet, egy vízhűtés sokkal letisztultabb és rendezettebb hatást ér el egy gépház belsejében.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@HakuDragon

Az biztos is ! 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
Én kb. szarok bele hogy néz ki, nem nézegetni veszem (Úgy is olyan helyen van, ahol szinte nem is látom. + Feleslegesek ezek a neoncsövek, meg mindenféle világító szarok a gépházba. ), hanem, hogy normálisan hűtsön, főleg amd-nél hogy ne melegedjen túl.. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Pedig egy toronyhűtő mutatósabb tud lenni, mint egy kompakt víz
0
0
0
0
Pixx avatar
elég lesz sztem de ha nem a design a cél inkább vennék valami léghűtést azok jobbak ilyen árban.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem egy deepcool gammaxx 300-am van, de amit linkeltem vízhűtést tervezem, akkor szerintem elég lesz az 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Ami most a 2500k procimon is van adatlapom megtalálod csak lapot meg procit váltottam. fx 8320 + asus m5a97 r2.0 lapom volt 4,7-en használtam. 4,5re egy 10-12 ezres hűtés bőven jó
0
0
0
0
Pixx avatar
bszilvagyi: elég hozzá nekem az eggyel kisebb volt 970-es ugyan ez a lap és elég volt bőven 8320 4,7ghz ment benne
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem is egy 100mb-s patchel lesz a világ megváltva
0
0
0
0
no avatar
Még így jó pár év után se tudja a rockstar optimalizálni a játékot, bár szerintem nem is akarnak rá időt pocsékolni! Úgy vannak vele ez már úgy se termel hasznot 😃 Azért ha a játék kapott volna egy 4+ szálas támogatást sokat segített volna a jövőbeli processzoroknak 😜
Igen régen én is azt használtam az volt a legjobb 1.0.4.0! 😀 Csak a magyarítás miatt volt fent nálam a hetes.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
carl18 : mert nem is nagyon van, valakinek még rosszabb 😆
én maradok 1.0.4.0 nál 😃
0
0
0
0
no avatar
Most jön a Kaby Lake 4 maggal és utána jön a szintlépés mert a Coffee Lake lesz minden igaz az első elérhető árban lévő 6 magos cpu. i7 6 mag 12 száll i5 6 mag az i3 meg majd simán 4 magos lesz, gondolom én 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
Tuningra (4.5Ghz vagy alatta) FX-8350-hez elég az M5A99FX PRO R2.0?
Olvasgattam picit, és ezt a 6+2 Power Phase-t írják, hogy a 8+2 jobb lenne.
Vízhűtésen is gondolkodtam:[LINK]
Vagy léghűtés, de ami most van szerintem nem lesz elég.
0
0
0
0
no avatar
Na kész a teszt videó! Én nem nagyon látok különbséget :S
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Sziasztok!
1 Amd Phenom 955Be szeretnék alulfeszelni ami 3.2ghz megy!
Jelenleg cpu voltage 1.142 megy 3.2ghz-en.
Kérdésem,hogy a többit mennyire állitsam be?
Cpu vdd voltage
cpu nb vdd voltage
cpu nb voltage
0
0
0
0
no avatar
Felraktam a új javítást tesztként 😀 Hát nem esett le a állam, 5 fps talán.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Szerintem i7 4790-ent még egy jó ideig nem kell leváltani.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Ha majd netán újít skylake -re, elég a GA-Z97P-D3 is, kevesebbet bukik mikor majd eladja 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Jó az a lap is bár én inkább Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 lapot tennék alá. Drágább, de jobban felszerelt. Nem utolsó sorban több a jack csatlakozó.
0
0
0
0
rise01 avatar
köszi a segítséget, szerintem akkor proci csere lesz 😀 szerintetek ez jó lap lenne hozzá? GIGABYTE GA-Z97P-D3
0
0
0
0
hashimoto avatar
Én meg vettem SSD-t, veszek még 1x8GB RAM-ot a mostani mellé, egy M5A99FX PRO R2.0-t, megtuningolom a procit, aztán kész. Lehetséges egy VGA a későbbiekben, egy 1060, vagy egy 980 használtan.
0
0
0
0
FoLey avatar
rise01 Én a helyedben szó nélkül elfogadnám és vennék alá egy lapot,de ha kacérkodsz ebben akkor én elfogadom. 😆
0
0
0
0
reszler112233 avatar
rise01:
Ha ingyen kapnám az i7 4790-et gondolkodás nélkül vennék alá lapot és cserélném le az AMD-t.Sőt mi több ha beválik eladnám az AMD procit lappal együtt és már vissza is térül az i7 alá vett alaplap ára.Spoiler!
Jelenlegi gépemet már viszont arra nem áldoznám i7 4790-re, inkább vennék ebbe i7-et.
0
0
0
0
FoLey avatar
Kíváncsi vagyok az intel vagy az amd dob ki hamarabb olyan processzort ami képes a gta 4-et FIX 60 fps-en tartani maximum beállításon! 😃 Fejet hajtók előtte ha egyszer lesz ilyen! 😆
AMD Ryzen maybe.. 😆
0
0
0
0
rise01 avatar
Hát pedig ezt most a csak úgy hozzám vágnák kategória 😃 csak pár ismerősöm szerint maga az amd jobb játékra. Ezért is kérdezem a tőlem okosabbakat (azaz titeket 😀 ) hogy megéri e a lecserélni és ezzel felvállalni még kb kb 25-30k-ért alaplapot meg ugyan ennyiért akkor már egy vízhűtési költséget (utóbbi mindenképp belekerülne a gépbe). Mint már említettem, olvastam több tesztet is de hát inkább a személyes infokat preferálom. 😀
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
carl18: 😂😂😂😂 És mennyire igaz! 😆
0
0
0
0
no avatar
Kíváncsi vagyok az intel vagy az amd dob ki hamarabb olyan processzort ami képes a gta 4-et FIX 60 fps-en tartani maximum beállításon! 😃 Fejet hajtók előtte ha egyszer lesz ilyen! 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Durván 120-130 kompletten.
0
0
0
0
sakamateee avatar
Sziasztok.Szerintetek mennyiért tudnám eladni a gépemet?
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nem tudom, csak ajánlottam..Megvárja, összehasonlítja a kettőt, és amelyik szimpatikusabb/jobb/olcsóbb.stb azt veszi. Nem szentírás amit írok, nem muszáj rámhallgatni, én csak ajánlottam egyet..
0
0
0
0
csuz-li avatar
rise01: Jó áron mindenképpen megéri. Azért az a processzor árban is és teljesítményben is egy magasabb osztály. De, ha nem vágják hozzád csak úgy, akkor kár rá költeni, nem hiszem, hogy a mostani kevés lenne játékokban. Persze a több mindig jobb, de én is inkább kivárnék, ha az i7-ért teljes árat kéne fizetnem.
0
0
0
0
Puffin avatar
bszilvagyi: honnan tudod?
0
0
0
0
hashimoto avatar
Rise01: Vard meg a RYZEN-t,erdemesebb lenne.
0
0
0
0
Puffin avatar
Egyértelműen sokkal jobb lenne az i7
0
0
0
0
Zoli73 avatar
rise01: Ha jó áron hozzá tudsz jutni, akkor mindenféleképp érdemes.
0
0
0
0
rise01 avatar
Sziasztok! Remélem jó helyre írok 😀 Jelenleg van egy AMD FX-8120-as procim, most lenne lehetőségem, hogy lecseréljem egy I7-4790-re. A kérdésem az lenne, hogy megéri? Néztem teszteket ott az intel egyértelműen jobb volt, de valahogy nem merek egyből beleugrani a cserébe mivel alaplap és hűtés csere is lenne akkor egyből így az nem 2 ft. Jelenleg nagyrészt játékra használom a gépem. Ti mit gondoltok a cseréről? Várom a hasznos tanácsokat / javaslatokat. A segítséget előre is köszönöm!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció