A Seidon és pl a Raijintek megoldásai között voltak (vannak?) hibás darabok, és nem ajánlatosak.
Több vélemény van. Egy nagy torony, minőségi darab!, ugyanolyan, vagy jobb hatásfokkal üzemel, mint egy kompakt víz. Az épített vízhűtés más tészta, és igen drága. Kérdés, miért jó a vízhűtés?
1. Kevesebb helyet foglal (kisebb házakban főleg szempont)
2. Látványelem ablakos házaknál (a legtöbb már Led kiszerelésű)
3. Halkabb működés (ha minőségi a ventilátor, ezen a téren az AC nagyon jó)
4. Teljes terhelésen lehet, hogy csak pár fok a különbség egy nagy toronnyal szemben, de ami a lényeges, az a CPU "visszahűlési" ideje. Itt toronymagasan vezet a kompakt víz. Azaz sokkal kevesebb idő kell a processzornak, mire visszahűl Idle hőmérsékletre.
A legnagyobb gamerek úgy építenek házat, hogy passzív tápegységet alkalmaznak, és vízhűtést CPU és VGA! esetén (ez utóbbi drágább fellépés), és így megszületik egy csendes, jó szellőzésű, látványos gép.
Én egy ilyet akartam nemrég, de aztán inkább nem kozkáztattam..
Tudom tudom, ma már nagyon biztonságosak az AIO vízhűtések főleg a drágábbak-márkásak és csak max. 1000 -ből ha 1 gyárihibás, de mi van ha pont az enyém az az 1?
Nem akarom hogy ússzon a gép még véletlenül sem. 😀
Haku: Szerintem meg nincs igazad. Egy hatalmas torony hűtő csak mindent eltakar és elfoglalja a helyet, egy vízhűtés sokkal letisztultabb és rendezettebb hatást ér el egy gépház belsejében.
Én kb. szarok bele hogy néz ki, nem nézegetni veszem (Úgy is olyan helyen van, ahol szinte nem is látom. + Feleslegesek ezek a neoncsövek, meg mindenféle világító szarok a gépházba. ), hanem, hogy normálisan hűtsön, főleg amd-nél hogy ne melegedjen túl.. 😃
Ami most a 2500k procimon is van adatlapom megtalálod csak lapot meg procit váltottam. fx 8320 + asus m5a97 r2.0 lapom volt 4,7-en használtam. 4,5re egy 10-12 ezres hűtés bőven jó
Még így jó pár év után se tudja a rockstar optimalizálni a játékot, bár szerintem nem is akarnak rá időt pocsékolni! Úgy vannak vele ez már úgy se termel hasznot 😃 Azért ha a játék kapott volna egy 4+ szálas támogatást sokat segített volna a jövőbeli processzoroknak 😜
Igen régen én is azt használtam az volt a legjobb 1.0.4.0! 😀 Csak a magyarítás miatt volt fent nálam a hetes.
Most jön a Kaby Lake 4 maggal és utána jön a szintlépés mert a Coffee Lake lesz minden igaz az első elérhető árban lévő 6 magos cpu. i7 6 mag 12 száll i5 6 mag az i3 meg majd simán 4 magos lesz, gondolom én 😀
Tuningra (4.5Ghz vagy alatta) FX-8350-hez elég az M5A99FX PRO R2.0?
Olvasgattam picit, és ezt a 6+2 Power Phase-t írják, hogy a 8+2 jobb lenne.
Vízhűtésen is gondolkodtam:[LINK]
Vagy léghűtés, de ami most van szerintem nem lesz elég.
Sziasztok!
1 Amd Phenom 955Be szeretnék alulfeszelni ami 3.2ghz megy!
Jelenleg cpu voltage 1.142 megy 3.2ghz-en.
Kérdésem,hogy a többit mennyire állitsam be?
Cpu vdd voltage
cpu nb vdd voltage
cpu nb voltage
Én meg vettem SSD-t, veszek még 1x8GB RAM-ot a mostani mellé, egy M5A99FX PRO R2.0-t, megtuningolom a procit, aztán kész. Lehetséges egy VGA a későbbiekben, egy 1060, vagy egy 980 használtan.
rise01:
Ha ingyen kapnám az i7 4790-et gondolkodás nélkül vennék alá lapot és cserélném le az AMD-t.Sőt mi több ha beválik eladnám az AMD procit lappal együtt és már vissza is térül az i7 alá vett alaplap ára.Spoiler!
Jelenlegi gépemet már viszont arra nem áldoznám i7 4790-re, inkább vennék ebbe i7-et.
Kíváncsi vagyok az intel vagy az amd dob ki hamarabb olyan processzort ami képes a gta 4-et FIX 60 fps-en tartani maximum beállításon! 😃 Fejet hajtók előtte ha egyszer lesz ilyen! 😆
AMD Ryzen maybe.. 😆
Hát pedig ezt most a csak úgy hozzám vágnák kategória 😃 csak pár ismerősöm szerint maga az amd jobb játékra. Ezért is kérdezem a tőlem okosabbakat (azaz titeket 😀 ) hogy megéri e a lecserélni és ezzel felvállalni még kb kb 25-30k-ért alaplapot meg ugyan ennyiért akkor már egy vízhűtési költséget (utóbbi mindenképp belekerülne a gépbe). Mint már említettem, olvastam több tesztet is de hát inkább a személyes infokat preferálom. 😀
Kíváncsi vagyok az intel vagy az amd dob ki hamarabb olyan processzort ami képes a gta 4-et FIX 60 fps-en tartani maximum beállításon! 😃 Fejet hajtók előtte ha egyszer lesz ilyen! 😆
Nem tudom, csak ajánlottam..Megvárja, összehasonlítja a kettőt, és amelyik szimpatikusabb/jobb/olcsóbb.stb azt veszi. Nem szentírás amit írok, nem muszáj rámhallgatni, én csak ajánlottam egyet..
rise01: Jó áron mindenképpen megéri. Azért az a processzor árban is és teljesítményben is egy magasabb osztály. De, ha nem vágják hozzád csak úgy, akkor kár rá költeni, nem hiszem, hogy a mostani kevés lenne játékokban. Persze a több mindig jobb, de én is inkább kivárnék, ha az i7-ért teljes árat kéne fizetnem.
Sziasztok! Remélem jó helyre írok 😀 Jelenleg van egy AMD FX-8120-as procim, most lenne lehetőségem, hogy lecseréljem egy I7-4790-re. A kérdésem az lenne, hogy megéri? Néztem teszteket ott az intel egyértelműen jobb volt, de valahogy nem merek egyből beleugrani a cserébe mivel alaplap és hűtés csere is lenne akkor egyből így az nem 2 ft. Jelenleg nagyrészt játékra használom a gépem. Ti mit gondoltok a cseréről? Várom a hasznos tanácsokat / javaslatokat. A segítséget előre is köszönöm!
(Mondjuk FX-et a fa alá nem tenném, mert kigyullad a fa xDDD)
Moon_Breaker: Remélem azért a poén része átment (még, ha szar poén is volt.. :D)
Pár gondolat a lentiekhez, ha megengeditek.
Ha valakit érdekel a kompakt vízhűtés, akkor lehetőleg ezek közül válogasson:
- Arctic Cooling Liquid Freezer 240 vagy a kisebbik 120
- Cooler Master Nepton 140XL & 280L
- Corsair H80i GT
- Corsair H100i
- DeepCool Captain 120 / 240
- Enermax Liqmax II 240
A Seidon és pl a Raijintek megoldásai között voltak (vannak?) hibás darabok, és nem ajánlatosak.
Több vélemény van. Egy nagy torony, minőségi darab!, ugyanolyan, vagy jobb hatásfokkal üzemel, mint egy kompakt víz. Az épített vízhűtés más tészta, és igen drága. Kérdés, miért jó a vízhűtés?
1. Kevesebb helyet foglal (kisebb házakban főleg szempont)
2. Látványelem ablakos házaknál (a legtöbb már Led kiszerelésű)
3. Halkabb működés (ha minőségi a ventilátor, ezen a téren az AC nagyon jó)
4. Teljes terhelésen lehet, hogy csak pár fok a különbség egy nagy toronnyal szemben, de ami a lényeges, az a CPU "visszahűlési" ideje. Itt toronymagasan vezet a kompakt víz. Azaz sokkal kevesebb idő kell a processzornak, mire visszahűl Idle hőmérsékletre.
A legnagyobb gamerek úgy építenek házat, hogy passzív tápegységet alkalmaznak, és vízhűtést CPU és VGA! esetén (ez utóbbi drágább fellépés), és így megszületik egy csendes, jó szellőzésű, látványos gép.
A beszerelésen kívül ezzel van még teendő?
Tudom tudom, ma már nagyon biztonságosak az AIO vízhűtések főleg a drágábbak-márkásak és csak max. 1000 -ből ha 1 gyárihibás, de mi van ha pont az enyém az az 1?
Nem akarom hogy ússzon a gép még véletlenül sem. 😀
Az biztos is ! 😀
Igen régen én is azt használtam az volt a legjobb 1.0.4.0! 😀 Csak a magyarítás miatt volt fent nálam a hetes.
én maradok 1.0.4.0 nál 😃
Olvasgattam picit, és ezt a 6+2 Power Phase-t írják, hogy a 8+2 jobb lenne.
Vízhűtésen is gondolkodtam:[LINK]
Vagy léghűtés, de ami most van szerintem nem lesz elég.
1 Amd Phenom 955Be szeretnék alulfeszelni ami 3.2ghz megy!
Jelenleg cpu voltage 1.142 megy 3.2ghz-en.
Kérdésem,hogy a többit mennyire állitsam be?
Cpu vdd voltage
cpu nb vdd voltage
cpu nb voltage
Ha ingyen kapnám az i7 4790-et gondolkodás nélkül vennék alá lapot és cserélném le az AMD-t.Sőt mi több ha beválik eladnám az AMD procit lappal együtt és már vissza is térül az i7 alá vett alaplap ára.Spoiler!
AMD Ryzen maybe.. 😆