Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Konfig:
Processzor: Intel Pentium Dual-Core E5300
Memória: 2x2GB Kingmax DDR3 1600 Mhz
Videókártya: ATI Radeon 5670 (Saphire 512MB)
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 8
Alaplap: Asrock G41M-VS3
Merevlemez: TOSHIBA DT01ACA100 ATA Device
Tápegység: 450 Watt
A kerdesem az lenn hogy ha jo a tap az alaplaphoz es menne rendesen illetve jol?
http://www.emag.ro/placa-de-baza-asrock-socket-1155-b75-pro3/pd/E4G6TBBBM/ (roman oldal!!!!)
http://www.emag.ro/sursa-inter-tech-750w-atx-2-2-pfc-activ-negru-cp-750/pd/D0X6JBBBM/ (roman oldal)
GTX760 170W
Még egy 400W-os táp is elég lenne.
egyáltalán mennyire számít a sávszélesség ? azért fura ennyire nekem, mert amd-ből már 45-ért is van 256 bites, illetve van egy érdekes kivétel a gtx szériában,az 570es 50-ért, a maga 320 bitjével, nem is látok más olyan kártyát..
jól tudom, hogy a sávszélesség többet számít, mint a memória mérete ? !
egy példakérdés: pl. egy gtx660 2 gb 192 bit, jobb egy ugyanolyan árú msi r9 270 x 256 bitnél vagy nem ?
már teljesen tanácstalan lettem, a helyi boltunkban mindenképpen nvidia kártyát akar vetetni velem az eladó ( nem kicseszésből, mert nem a drágábbat tuszkolja), merthogy az intellel az nvidia szerinte a tökéletes páros...
Megjött ma a HD 6670 1GB VGA-m , feltelepítettem a drivert, de nem tudom húzni catalyst overdrive-ba, van ott 1 licensze, elfogadom és nem ad be semmit, ez mitől lehetséges ?
Pontosan azt írtad amit "hallani" akartam 😃
Elvileg a Battlefieldeknél 3-4...
ezt pontosan hol olvastad vagy milyen játéknál áll fönt?, elképzelhető de lévén hogy a pitcarni gpu van benne(hd7850/70) így ez már egy bejáratott architectura így nemhiszem hogy hardwares problémáról lenne szó.
M3ChanicX: ez kiskereskedés függő is hogy megkapod-e vagy nem, de elvileg kéne lennei egy kódnak amivel lelehet tölteni a játékot digitális formában.
Van itt valaki akinek ilyen kártyája van?
Azt olvastam hogy pár játéknál fps drop van, de lehet hogy ez csak driver probléma...
Érdekelne hogy másnál előfordult-e és hogy sikerült-e megoldani.
Leírod hány bites az oprendszered kiválasztok mindent, küldök új linket és csak le kell töltened.😀
Közben még egy kérdés. Úgy vettem a vidikarit hogy elvileg jár hozzá egy Never Settle Forever kupon.
Na most az a kupon kézzel fogható? Vagy csak van a dobozon egy kód? Vagy ez hogy van?
[LINK]
7950 szint ahogy nézem.
tudtommal a 7870es gpuja, magasabb órajeleken és magasabb órajelű memoriákkal szerelve.
M3ChanicX: milyen felbontásban játszol? 13.9es drivert rakd föl, ha még nem tetted.
Tudtok mondani pár dolgok erről a kártyáról? Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X 11217-01-20G
Mennyivel jobb egy MSI 7850 2GB-nál? (mert csak pár ezerrel drágább...)
Mennyire megbízható?
Van egy kis gondom. Szerintem nem úgy teljesít a vidikarim ahogy kellene.
Far Cry 3-ban most a grafika mediumon van és így is érezni hogy nem az igazi, szóval egy picit akad..
Az én meglátásom szerint Mediumon nem kellene akadnia ezzel a kártyával (Asus HD7750 1GB GDDR5)
De lehet hogy tévedek. Esetleg lehet amiatt hogy csak 2gb ramom van? Igazéból javulást hozott Bf3-nál és az AC4-nél is, de nem sokkal lett jobb a 8800GT után :/
Ha jó akkor veszek inkább egy D-Sub-HDMI átalakítót?.