Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hitoshi avatar
Kmisi99 írta:
Én is egyetértek Osynho val úgy van ahogy mondja!

Amúgy Chicony Hipro 380W OEM táp vélemények? Jó cucc? Haverom gépébe kell!

Nincs a veszélyes tápok között
0
0
0
0
azbizony avatar
Én meg azt kérdezni hogy a Xilence SPS-XP550 megér kerek 10 ezret? és hogy jó táp e.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én is egyetértek Osynho val úgy van ahogy mondja!

Amúgy Chicony Hipro 380W OEM táp vélemények? Jó cucc? Haverom gépébe kell!
0
0
0
0
toopa avatar
Feki:Bocs, de Osynho-val értek egyet. Ha neked lenne igazad, akkor az én tápom nem lett volna képes 540W-ot felvenni, márpedig extrém terhelés mellett már sikerült annyit mérnem.
Ha a te gondolatmeneted lenne igaz, akkor az én 600W-os tápom 85% hatásfok esetén max. 510W leadására lenne képes, 80% esetén meg már csak 480W lenne a maximum.
Míg Osynho gondolatmenete szerint ha összesen 600W-ot adna le a tápom, akkor 85% hatásfok mellett 705W-ot venne fel a konnektorból. Tehát amikor 540W-ot mértem, még mindig elég messze voltam a maximumtól.
0
0
0
0
Osynho avatar
"Semelyik táp nem tudja leadni a ráírt wattot!..ezért kell a hatásfokkal átszámolni, ha van egy 500W-os tápod s ha a hatásfoka 80% akkor 400W-ot tud leadni stabilan!..a peak-je pedig valahol 420-430W körül lehet, amit csak egy rövid ideig tud tartani (peak - csúcs)"

Ez nem igaz. Minden minőségi táp le tudja adni a ráírt teljesítményt (persze áganként megvan a terhelhetőség), sőt rövidtávon még többet is. A Superb-ben egy 400W-os FSP belső van, a 460W a peak, rövidtávú terhelhetősége. A hatásfok a leadható teljesítmény mellett elpazarolt energiát mutatja meg, a veszteséget. Szóval egy 400W-os, 80% hatásfokú, fullon terhelt táp a konnektorból 500W-ot fog felvenni, amiből 100W a veszteség.
0
0
0
0
azbizony avatar
Xilence SPS-XP550 ez jó táp?? és megérne kerek 10 ezret? Mert havernak ilyen van csak 480 asba és ő azt mondja ***a kis táp.
0
0
0
0
tametix avatar
Most meg azért szurkolok hogy tudjon a uncsitesom szerezni egy tápot probának.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
semmi baj nem vettem annak....amugy jó lesz még egy év mulva az én eurocase-es tápom több mint 5 évig birta...és eladtam tavaly elött de sztem még most is birná....
0
0
0
0
tametix avatar
Quadgame94 írta:
hát igen szoval nem is irtam olyan hülyeséget...???? úgyhogy ha veszel egy jó videókártyát vagy procit akkor kell a giga 460w....
am miért kérdezted hiszen azt irtad van tápod akarsz venni uj cuccokat tametix?

Akarok uj cuccokat venni csak KB egy év mulva, mert akkor több pénzem lessz, és bocs hogy akadékoskodtam. De most hátha sikerül szereznem egy proba tápot és akkor kiprobálom hogy ez-e az igazi gondja a gépnek. De ha ez akkor megprobálom megvenni a giga 460-at. Remélem nem vészes az ára nálunk fele.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát igen szoval nem is irtam olyan hülyeséget...???? úgyhogy ha veszel egy jó videókártyát vagy procit akkor kell a giga 460w....
am miért kérdezted hiszen azt irtad van tápod akarsz venni uj cuccokat tametix?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tametix írta:
Feki1991 írta:
tametix írta:
Quadgame94 írta:
hát igen csakhogy nem csak az számit hogy hány vattos hanem hogy milyen márkája van, mind általában mindenhol itt is a drágább a jobb lehet neked mercury 600w-os tápod kitörölheted vele a ....... szoval a gigabyte superb teljesen megfelel.....

Nem akarok vitát. A mostani táp le tudja adni azt a 420-at(max azt irja rajta)? Ha nem akkor megfelel ha nem akkor meg nem tom, nem szeretnék gyengét venni. 😕😕

Semelyik táp nem tudja leadni a ráírt wattot!..ezért kell a hatásfokkal átszámolni, ha van egy 500W-os tápod s ha a hatásfoka 80% akkor 400W-ot tud leadni stabilan!..a peak-je pedig valahol 420-430W körül lehet, amit csak egy rövid ideig tud tartani (peak - csúcs)

Értem. És gyenesmartin, megfelel nekem a giga 460? Bocs hogy akadékos vok de nem akarok + ba költekezni (ha netán nagyobb táp kellene). 😕
A giga még egy gtx285-öt is elbír.A power meg ezek a 9600gt-nél már erőlkednek.
0
0
0
0
tametix avatar
Feki1991 írta:
tametix írta:
Quadgame94 írta:
hát igen csakhogy nem csak az számit hogy hány vattos hanem hogy milyen márkája van, mind általában mindenhol itt is a drágább a jobb lehet neked mercury 600w-os tápod kitörölheted vele a ....... szoval a gigabyte superb teljesen megfelel.....

Nem akarok vitát. A mostani táp le tudja adni azt a 420-at(max azt irja rajta)? Ha nem akkor megfelel ha nem akkor meg nem tom, nem szeretnék gyengét venni. 😕😕

Semelyik táp nem tudja leadni a ráírt wattot!..ezért kell a hatásfokkal átszámolni, ha van egy 500W-os tápod s ha a hatásfoka 80% akkor 400W-ot tud leadni stabilan!..a peak-je pedig valahol 420-430W körül lehet, amit csak egy rövid ideig tud tartani (peak - csúcs)

Értem. És gyenesmartin, megfelel nekem a giga 460? Bocs hogy akadékos vok de nem akarok + ba költekezni (ha netán nagyobb táp kellene). 😕
0
0
0
0
Feki1991 avatar
tametix írta:
Quadgame94 írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tametix írta:
Quadgame94 írta:

Hát az a gigabyte superb megfelel egy 1000w-os codegennek vagy még többnek.És ráadásul még védelemek is vannak gigában.
0
0
0
0
tametix avatar
Quadgame94 írta:

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
0
0
0
0
tametix avatar
gyenesmartin írta:
tametix írta:
Hello. A mostani gépemhez milyen tápot ajánlanátok?
Inkább mennyiért?10 000ft körül lehet venni gigabate superb 460w-ot.

De a mostani 420-as és egy 460-as megteszi? Nem kellene 500-550?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tametix írta:
Inkább mennyiért?10 000ft körül lehet venni gigabate superb 460w-ot.
0
0
0
0
tametix avatar
0
0
0
0
kakas avatar
Enyém stabilan 1200RPM.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
inkább csak terhelés fügvényében emelik. A corsair tápom nekem télen nyáron alapon terhelve 500RPM el megy nem erőlteti meg magát😆 Bár mehetne többel is!
0
0
0
0
kakas avatar
De sokkal egészségesebb,hogy aláraktam a könyvet,ugyanis több levegőt szív be,nameg a másik, hogy a led is elszívja előle a levegőt..
0
0
0
0
Flash avatar
kakas írta:
Kmisi99 írta:
Feki1991 azt értettem kotonból😆
kakas indícs valamit ami megterheli a gépet hogy sok áramot vegyen fel és nézd meg ilyenkor a tápból milyen levegő jön ki? Ha érzésre kb 40-50 fok úgy vélem az nem gáz még a kondik úgyis vagy 80 fokra vannak hitelesítve minimum!
Van aki így oldotta meg a magasítát ajtó ütköző ha a ház lent van szinte észrevehetetlen
[LINK]

Nekem most jelenleg,ígyvan megoldva.
https://kepfeltoltes.hu/100727/DSC00147_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gondolod, hogy a levegő nem mászik be a ház alá? 😃
Ha ez nem lenne elég, akkor valószínűleg a tervezők is 20cm magas talpakat tettek volna a házra.
Nekem az asztalon van a V3, de semmi problémám nincs.
Sztem a legjobb, ha égő ciginek a füstjével nézed meg, hogy mennyire szopja a levegőt.
Én így szoktam megnézni, hogy megfelelő-e a légáramlás. 😆
A másik meg, hogy a jobb tápokban automata ventiszabályzás van, ami a táp hőfokától függően pörög lassabban, vagy gyorsabban, szóval elvileg nem lehet gond.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
totya003 írta:
ezt hogy egy táp honnan szívja a levegőt nem nagyon vágom...Most ez annyit jelent hogy akinek fent van elhelyezve a tápja annak ajánlott az aktív akinek meg lent annak a passzív táp javasolt a videokártya érdekében?

Nem akinek lent van annak is aktív kell csak a föld felől kell szívnia a lvegőt!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
totya003 írta:
ezt hogy egy táp honnan szívja a levegőt nem nagyon vágom...Most ez annyit jelent hogy akinek fent van elhelyezve a tápja annak ajánlott az aktív akinek meg lent annak a passzív táp javasolt a videokártya érdekében?

Nem akinek lent van annak is aktív kell csak a föld felől kell szívnia a lvegőt!
0
0
0
0
totya003 avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
lol nekem a földön van a porban fetreng de még sincs egy porszem se a tápban😆
0
0
0
0
kakas avatar
Kmisi99 írta:
kakas indícs valamit ami megterheli a gépet hogy sok áramot vegyen fel és nézd meg ilyenkor a tápból milyen levegő jön ki? Ha érzésre kb 40-50 fok úgy vélem az nem gáz még a kondik úgyis vagy 80 fokra vannak hitelesítve minimum!
Van aki így oldotta meg a magasítát ajtó ütköző ha a ház lent van szinte észrevehetetlen
[LINK]

Nekem most jelenleg,ígyvan megoldva.
https://kepfeltoltes.hu/100727/DSC00147_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
[LINK]
0
0
0
0
kakas avatar
Lehet,marad a könyv megoldás...nem érdekel, ha szarul néz ki.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
kakas írta:
Feki1991 írta:
kakas írta:
Feki1991 írta:
Hitoshi írta:
oksa, de elég nehéz lenne egy húzott 4 magos processzort 60 fok alatt tartani, kivéve ha H2O hűtésed van, és erre találták ki az alsó tápos házat, szóval ha már egy tápot veszel akkor nem ésszerűbb lenne több pénzt áldozni rá, hogy jobban bírja, mint cserélgetsz állandóan ?

Igen ám, de nem mind1 hogy az alsó tápod honnan szívja a levegőt!..ha a dobozból, az oltári nagy hiba 2 okból is!
1. elszívja a VGA-tól a levegőt, így az jobban melegszik
2. nem szív hideg levegőt, a VGA-tól

így ha az alsó táp, alulról szívja a levegőt, akkor az nagyon jó 😀..de ezvan jobban elterjedve nem az az őrült megoldás hogy belülről szívja 😶

Nekemis aluról szívja a táp a levegőt,de én azt gondolom,hogy nem kap elég levegőt!
Ezér is lenne jó egy HAF932,mert ott felüre is,meg alulra is, lehet rakni a tápot

Ha van ott rács akkor vágd ki, s ha gondolod emeld meg a házat hogy mégtöbb levegőt kapjon!

Nincs rács..😶 mellete van egy 12cm LED fan,de csak azis elszívja előle a levegőt,mert azis befeléfújja.
Mivel emelje meg? Tippeket kérnék,mert ha könyvet berakok alá,akkor az úgy ronda...

Én a mellette lévő ventit lekapcsolnám!..nem, nem könnyvel, vannak olyan házak melyeknek a lábai emelhetőek ha tekered őket, s ha nem állíthatóak, akkor tegyél a alájuk valamit, pölö kartonból kivágsz 4 kört s 2őt az egyik 2őt a másik hátsó láb alá teszel, de ez csak olyan gyorsan jött megoldás 😃
0
0
0
0
kakas avatar
Feki1991 írta:
kakas írta:
Feki1991 írta:
Hitoshi írta:
oksa, de elég nehéz lenne egy húzott 4 magos processzort 60 fok alatt tartani, kivéve ha H2O hűtésed van, és erre találták ki az alsó tápos házat, szóval ha már egy tápot veszel akkor nem ésszerűbb lenne több pénzt áldozni rá, hogy jobban bírja, mint cserélgetsz állandóan ?

Igen ám, de nem mind1 hogy az alsó tápod honnan szívja a levegőt!..ha a dobozból, az oltári nagy hiba 2 okból is!

így ha az alsó táp, alulról szívja a levegőt, akkor az nagyon jó 😀..de ezvan jobban elterjedve nem az az őrült megoldás hogy belülről szívja 😶

Nekemis aluról szívja a táp a levegőt,de én azt gondolom,hogy nem kap elég levegőt!
Ezér is lenne jó egy HAF932,mert ott felüre is,meg alulra is, lehet rakni a tápot

Ha van ott rács akkor vágd ki, s ha gondolod emeld meg a házat hogy mégtöbb levegőt kapjon!

Nincs rács..😶 mellete van egy 12cm LED fan,de csak azis elszívja előle a levegőt,mert azis befeléfújja.
Mivel emelje meg? Tippeket kérnék,mert ha könyvet berakok alá,akkor az úgy ronda...
0
0
0
0
Feki1991 avatar
kakas írta:
Feki1991 írta:
Hitoshi írta:

0
0
0
0
kakas avatar
Feki1991 írta:
Hitoshi írta:

0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
elcépóver: [url]http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem/keres.php?stext=lc+power&submit=[/url]
0
0
0
0
kakas avatar
Kmisi99 írta:
totya003 írta:
erről a tápról mit érdemes tudni LC Power PSU-6560T Titan 560W ? Jó minőségű?

Hulladék szar táp! fsp corsair chieftec gigabythe seasonic scythe cooler master... ezek a tápok a minőségi tápok!

Zalman-t is besorolnám,a minőségiek közé😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Hitoshi írta:
Vannak olyanok aki folyton szeretnek cserélni a gépbe valamit.Énis ilyen vagyok.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Mitől halálozhat el leggyakrabban egy (gyengébb minőségú) táp?

Sz@rabb komponensekből van összerakva, s érzékenyebb a hőre! így ha valakinek a gépe nyomja a 60-70 fokot, akkor ne csodálkozzon hogy meghal a tápja hisz ott alacsony olvadás pontú komponensek vannak!!!..szal egy Codegen-t is vígan lehet futtatni a határain ha hűvösen van tartva, nem fog meghalni!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
az LC power-nek csak a csúcskategóriás tápjai a jók, a többi ipari hulladékok
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát én azt se tudtam hogy új táp😆 De amúgy a régik se jobbak ott van pl az enermax cyclops na az még milyen szar táp nagyon könnyen haláloznak
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nem jó úgy hozzá álni a dolgokhoz hogy jaaaj mer új a piacon meg olcsó akkor már sz@r!..az Én Maxcube tápomat se MO-n se SK-n nem lehet kapni, mégis megvagyok vele elégedve, igaz a hatásfoka "csak" 72% de legalább Ők nem hazudnak!!..hogy így 80 meg 80 aztán meg egy kicsit nagyobb terhelésnél elfüstölnek!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát továbbra se bízok benne de a tesztek szerint jó táp!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Na, lassan átérsz arra a nézőpontra hogy jó táp? 😃..a Codegennek annyi hibája lehet hogy minőségtelenek a tekercselések meg ilyenek
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
a prohardveres fórumosoknál is írták páran. Bár ahogy teszteket láttam igen jó táp. Bár lehet a codegen is jó táp pár naposan!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Máshol láttad volna hogy nem ajánlják?..mert nem nagyon jó dolog egy oldal után eldönteni hogy az a dolgo jó-e vagy sem!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát a pc world fórumán a nem ajánlott veszélyes tápok közt ott virít!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Jah, az igaz, de a Codegen-nek tényleg szemét tápjai vannak!..de Én azért az LC-t nem sorolnám a sz@rok közé csk azért mert a W-jához képest olcsó!..szerintem azért olcsó mert új a piacon s így akar betörni 😎
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
most a codegennek is tök jól néznek ki a házaik. Az LC-Power se a legjobb tápok közé sorolható
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció