Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gaborw avatar
Úgy tudom, hogy nem kapsz hozzá! Venned kell! Ha tévedek akkor bocsi! 😀
0
0
0
0
no avatar
MSI Radeon R9 270 2GB Gaming-os verzióhoz adnak HDMI kábelt vagy azt külön vennem kell?
0
0
0
0
gaborw avatar
R9 270X-el jobban járnál! Szinte ugyan az a két kártya csak át van "nevezve"! Árban is minimális a különbség, akkor miért ne újabb szériásat vennéd? Én a helyedben biztos nem a HD7870-et választanám!
0
0
0
0
RedRabbit avatar
stickles: 650Ti picit gyorsabb mint a 7790. 6750 viszont jóval gyengébb mint a Gtx, nem tudom milyen madár cserélne arra, ha működik a kari ne gondolkozz, azonnal cserélj.😃
0
0
0
0
no avatar
Melyikkel járnék jobban hosszútávon
egy ASUS 7870 2GB-al vagy egy MSI R9 270X GAMING 2GB 256bit DDR5-essel?
0
0
0
0
stickles avatar
Sziasztok van egy vtx3d 6750es vga-m ddr5 1gb amit lecserélnék egy 7790re , de most szóltak h cserélnének velem egy az egyben egy MSI GTX650 Ti 1GB OC. Érdekelne a véleményetek h meg éri-e a csere vagy vegyek 7790et + a 7790 és az msi közt mekkora teljesítmény különbség , érdemes-e cserélni?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Kevés lesz a core 2 duo.

Az az FX proci már jó lenne, viszont pár k-val kevesebbért ott van az FX6300, az jobban megéri. Mondjuk ehhez a procihoz már lapot is kéne váltanod, meg gondolom DDR2-es memóriák ketyegnek most a core 2 mellett, így DDR3-asakat is kéne még hozzácsapni.
0
0
0
0
no avatar
Üdv
Ha veszek egy AMD Radeon HD R7 260-at akkor ahoz elég lesz az Intel Core 2 Dou 2.8HGZ proceszor vagy nagyob kel pl AMD FX 6330?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
nankacu: Gondolom ez szakadt bele a foglalatba. Sajnos elég könnyen beszakad. (tapasztalat)
https://chew.ln2cooling.com/Zalman%20580/IMG_3950.JPG

RIbeni: Lehet ilyet kapni.
https://www.moddiy.com/product_images/k/810/se5yS__92717_zoom.jpg

Lacessz16: Mindegy, amelyik szimpatikusabb. 3 év garancia van mindkettőre és sebességben is ugyanaz a két kártya.
0
0
0
0
Lacessz16 avatar
meik jobb szerintetek??? Gigabyte gtx760 OC Windforce Vagy asus GTX760??? 😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Nem igazán értem, hol szakadt el? Amúgy ha van régi valamije, amin olyan csatlakozó van arról levágja és simán ráköti, aztán gazdagon be szigetelő szalagozza és kész is.. 😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
Egy ismerősömnek VGA tisztogatás közben kiszakadt a ventilátor tápcsatlakozója. Elmondása szerint beleszakadt a 4 pines kis fehér csatlakozóba, és ugye ott nem lehet forrasztani. Lehet ilyen csatlakozót, illetve adaptert csak úgy venni?

Köszi
0
0
0
0
Lizard avatar
george19: R9 290-et vegyél, persze majd ha megjönnek az egyedi hűtős verziók.
Ár/értékben bitang jó meg a jövőre nézve is😉
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Amd mellé felesleges sli-t építeni, egy erős kártyát vegyél. R9 290 lenne a legköltséghatékonyabb. Persze, ha belefér egyértelműen 780Ti. 😃
0
0
0
0
GeorgieP avatar
A két GTX 770 510 GBP a 780 Ti pedig 550 felett
0
0
0
0
ximo avatar
Attól függ melyiket mennyiért... Én személy szerint egyikre sem költenék annyi pénzt inkább egy 760 sli, ár érték arányban jobb lenne.
0
0
0
0
GeorgieP avatar
Asus GTX 770 DirectCU II 2GB GDDR5 SLI vagy GTX 780 Ti (1 db)?
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Üdv!

Arra lennék kíváncsi,hogy ugye a laposomban található egy integrált videókártya,és egy normális,cserélhető is.
Namost,Vezérlőpult csak az integráltat mutatja,+az AIDA64 is.
Persze a GPu-z mind a kettőt.
Játékoknál most akkor a integráltat használja?!...vagy külön be kell állítani?
Köszönöm előre is!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Sziasztok!

Az volna az egyszerű kérdésem, hogy megérné e jelenlegi Gigabyte Radeon HD6850OC kártyámat lecsrélni egy Sapphire Radeon R7-260XOC -re.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok
nekem az lenne a problémám hogy már elég régóta nem nagyon tudok a gépen játszani mert késik az irányítás. Elég sokat, annyit, hogy már ne tudjam rendesen irányítani a játékot.
Minden játék ezt csinálja. Nem akadnak, meg nem is lassúak, csak késnek a gombok meg az egér is.
Próbáltam drivert cserélni, most a 12.1 van rajta, de a legfrissebbel se volt jó.
0
0
0
0
no avatar
Szia a legfrissebb van fent .
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
hekus2009: VGA driverből tegyél fel frissebbet.
0
0
0
0
Domfoz avatar
Procid kevés a VGA-hoz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, karácsonyra kaptam egy videó kártyát pontosan Shapphire radeon R7 260 2 GB OC és az a problémám ha játcók World of Tankal az FPS nem megy feljebb 20-nál, sőt néha még lejjebb megy és akór nagyon szaggat. A régi kártyámon nem volt ilyen probléma.

A gépem 4 giga DDR2 ramal és Phenom 2 X2 550 procival rendelkezik.

Mi a probléma?
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha ez se segit,és ha tudod,probáld meg valameik haverral megcserélni a vga-kat.Pl az ö gépébe a tied,mig a te gépedbe az övét,és figyelni jelentkezik e a probléma.Ha nála is kakál 7790,akkor kari hibavan,viszont ha nála jó,és az ö karija is nálad produkálja a hibát,akkor valszeg lap hiba lesz,esetleg bios frissités a laponn.
0
0
0
0
Zaktarada avatar
Új win meg volt de az nem segített de akkor megpróbálok szerezni másik drivert.
0
0
0
0
cseszka avatar
Próbálj ki másik drivert,a 2.0 lapokban menni kell a 3.0 kariknak,nekem is ez a felállás van,és hibátlanul megy.Esetleg huzd ujra a wint,és ha már minden 5letböl kifogytál,akkor próbálj másik lapot szerezni,esetleg másik lapba betenni és ott tesztelni.
0
0
0
0
Zaktarada avatar
Sziasztok!
Van nekem egy ASUS p5qc alaplapom amin van egy PCI-E 2.0 -ás csatlakozó és vettem bele egy ASUS 7790- egy 1Gigás kártyát. Két hétig simán működött de utána szétesett a kép. És az óra felett egy hiba üzenetet kaptam hogy a videókártya nem tudja kezelni a driver-t. Másfél hónap szerviz után kicserélték, de az a kártya is ugyan ezt a hibát kreálta. Ott ahol vettem azt mondták hogy kompatibilitási probléma és hogy kell vennem egy új alaplapot. Tényleg nem kompatibilis a PCI-E 2.0 foglalat a 3.0-ással?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Köszönöm mindenkinek a segítséget, akkor elpróbálom adni a mostanit, aztán majd meglátjuk hogy elsikerül e 😕 Ha eladtam, irány az R9 270X 😎
0
0
0
0
kmetovics avatar
toopa: Köszi szépen 😀
0
0
0
0
toopa avatar
kmetovics: Nyugodtan írd be az effektív órajelet. Ha komolyabban érdekel a téma, itt utána olvashatsz:
[LINK]
0
0
0
0
kmetovics avatar
Lenne egy kérdésem. Az effektív memória órajel mit jelent? Mert olvastam Sapphire HD 7770 adatait és ott az effektív memória órajel 4500 MHz, míg a memória órajel 1125 MHz volt. És most a gépem kitöltésénél nem tudom, h melyiket írjam be. Tudna vki segíteni ebben?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezt ne használd összehasonlításra. Sosem skálázódik úgy a 6870 CF, hogy beérje a 7970-et de ha igen az is ritkán történik meg. 7870 vagy picit erősebb lehet ha jól működik. De 7970 legfeljebb nagyon ritkán ráadásul ahhoz olyan alaplap is kéne ami nem fogja vissza a 2. kártyát. Na meg fx-nek nem fekvő játékokban a processzor is visszafogja. Maradj egy kártyás megoldásoknál.
0
0
0
0
toopa avatar
GAMER2: Szerintem is inkább az R9 270X-et vedd meg. A két kártya nem mindig skálázódik jól. Az 270X-el egyenletesebb teljesítményt kapnál, nem terhelnéd anyira a tápodat sem, valamint nem csak 1GB vram állna a rendelkezésedre.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
GAMER2: Szerintem jobban járnál vele, mert jóval kevesebbet fogyaszt, na meg megszabadulsz a crossfire által nyújtott szenvedéstől is. CPU limited így is lenne, főleg az autós játékokban, de gondolom majd hamarosan tervezel egy platform cserét.
0
0
0
0
mtrelax avatar
Vidkari csere előtt nézelődtem kicsit, és találtam egy ilyet:
http://www."game"-debate.com/gpu/index.php?gid=1568&gid2=670&compare=radeon-hd-6870-crossfire-vs-radeon-hd-7970
eszerint nem sokkal jobb, vagy most akkor?? 😕 Az idézőjeleket persze kikell venni! 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Lompos: Akkor szerinted inkább adjam el a mostanit, és vegyek egy darab erősebbet?
Most kinéztem az R9 270X-et, elég jó áron adják. azzal kevesebb lenne a limit mint 2 darab 5850-el?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
GAMER2: Kevés lesz 2 db 5850-hez a Q9300.
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Egyébként egy X2 6000+-os procihoz 4 giga ram társaságában milyen vga illene? 1680x1050 -nél már azért ízzad a kis 5670
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bírna ennél többet is de azt ki kell tesztelni. GPU biztos mehetne még feljebb. Az tényleg elég keveset kapott.
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Hát nem bánnám Bár a mag órajel az nem ugrott sokat de a memóri az azért már észrevehetően jobb 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
El kéne neki ezt még bírnia.
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Autómatikus tuning így lőtte be a karit Ezt még elbírja?

[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sziasztok!

Egy 5850 Xtreme Crossfire rendszerrel kb. mennyit gyorsulna a rendszerem? Most tervezek venni még 4 giga ramot, tehát 6 gigám lenne. Nem szeretném bonyolítani azzal, hogy a mostani kártyát eladjam és ennek az árából meg amim van még rá vegyek egy darab erősebbet..... Gyorsabban szeretném elintézni 😀 Azt tudom hogy lenne limit, de még így is bőven lenne játékok alatti gyorsulás, nem? 😃
Előre is köszönöm a választ, mindenkinek kellemes Karácsonyt kívánok!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mert a HD 4650 alapvetően erősebb még ha DDR2 memóriával is van lassítva.
0
0
0
0
no avatar
Mikért működik nálam jobban egy hd4650 1gb ddr2 a 9500gt 512mb ddr3 nál?
0
0
0
0
gisti avatar
nekem volt mind kettö és én a 550 ti-it erösebnek találtam szinte minden játékban igaz most egy 6870 esem van de a gtx az erössebb 7770-nél
0
0
0
0
kmetovics avatar
Hát ahol én akarom venni, ott 3000 Ft-tal drágább csak a 7770.
Hát akkor én nem tudom eldönteni, h melyiket kéne megvenni 😆
0
0
0
0
toopa avatar
Átnéztem pár tesztet, és összességében nekem is úgy tűnik hogy a HD7770 azért erősebb mint a GTX550 Ti. Igaz, némileg drágább is ahogy olvasom.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
HD 7770 az jobb vétel. A fogyasztása is jóval kedvezőbb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció