Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Szokj már le erről sok kérdőjel írásról kérlek! Nevetséges! Nem baj ha kettő van de a gigabytenak csak egy kell. Nem írtam, hogy kettő kell neki. De tök mindegy mert a tápodon úgyis kettő van szóval ha adnak hanem lesz mit beledugni. Egyébként elvileg lesz 1 tápkábel a dobozban. Mellesleg elfelejtettem milyen 7770-ed is van. Azt leírnád? Vagy mi lenne ha kitöltenéd a géped rendesebben? pl táp, vga, alaplap?
0
0
0
0
no avatar
Nagy hiba, de leszrom, adják vissza lovét azt viszontlátás, elment a kedvem ott vásárolni, peddig nem 1 dolgot vettem már ott, 3 éve pl gépet stb... semmi gondom nem volt velük ezidáig...
annyira nem vágom, az baj ha 2 tápcsati?? táp kábel is jár hozzá???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen van mindegyiken. De nem derült ki, hogy ez volt-e probléma. Nagy hiba volt nem kipróbálni másik gépben a kártyát. Egyébként van olyan GTX 660 aminek kettő tápcsati is kell. pl az MSI GTX 660 HAWK. De ezt csak úgy írtam. Szóval nem mindnek csak 1 kell.
0
0
0
0
no avatar
Gtx660 esetében akármilyen gyártónál veszem, mindegyiken van tápcsatlakozó??? gigabyte legolcsobb 42 valamennyi😀
csak kib. lóvét kapjam már vissza...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ReSeth: Am a 8600 GTS az i ponos grafikonon kb 20nál lenne. A techpoweruposon meg kb 15nél. És remélem tudod, hogy kell %-ot számolni. Szóval a 15%nál a 84% az nem 69%-kal jobb hanem 560%-kal.
szerk: 110 watt körül fogyaszt mint a GTX 650 ti de Trueaudio blokk működése nélkül olyan 95 watt a reálisabb.
[LINK]
Ezeket még bírnia kell a tápnak. Amilyen specifikációja van bírnia kéne egy r9 280x-et is csak hát azt már nem hiszem el, hogy tényleg bírná😃 De ezt még bírnia kell😀

BenjaminHun: Kb 7%-kal ha olyan a teszt. Am kb egyenlő erősek. Azt vedd amelyik jobb árban van.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Csak nem találom sehol, hogy mennyit fogyaszt az R7 260X.. Nem szeretném, hogy meglepetés érjen, tápra nincs pénz 😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hali mennyivel jobb az R9 280 (a sima nem az X-es) mint a gtx760?
0
0
0
0
ReSeth avatar
http://pc.bazos.sk/inzerat/39918763/Sapphire-Radeon-R7-260x-2GB-GDDR5-PCI-E-HDMI-OC.php
Ez nem tűnik rossznak, az eladóról is pozitív visszajelzés van. Meglátom hogy mi lesz, egyelőre még nincs pénzem, de hamarosan lesz 😃 köszi a segítséget.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én az r7 250x vagy HD 7770-et ajánlanám de az oldalon mait küldtél nem nagyon van ilyen. Ezeket láttam: [LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Itt egy kis grafikon ami egy kicsit talán nv párti de ilyen sok kártyával nem sok más oldalon van grafikon.
[LINK]
itt egy más teszt is:http://i pon.hu/elemzesek/radeon_r7_sorozat_penztarcabarat_harcosok/1902/6
0
0
0
0
ReSeth avatar
Bronson: Köszi a választ, egyékbént Felvidéki vagyok.

TaylorXIII: Neked is köszönöm a választ, de a te válaszodat mégegyszer el kell olvasnom, annyi információ 😃 (http://pc.bazos.sk/inzerat/39920914/Zotac-GTX650-1GB-GDDR5-ZT-61001-10M-Zaruka-5.php) - Előző hozzászólásomba azt írtam, hogy TI, hát most nézem hogy nem az. 😃 Szóval erről az oldalról nézem a hírdetéseket.
Lényeg a lényeg: Melyik videókártyát ajánlanátok, amit a táp is elbírna?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
codmod: Újra és alaposabban megnézve mégis low profile kell. Csak valamiért a dellnél a width az height. Ami nem tudom miért van....

ReSeth: 15-18k ban a HD 7750 1gb gddr5 és HD 7770 és r7 250 1gb gddr5 és r7 250x-et mondanám amdből. NVből meg inkább GTX 650. Am jah proci picit kevés lehet ezekhez de nem lesz olyan nagy cpu limit a játékokban. Xilence nem egy nagy márka a tápoknál de egy 7770(r7 250x)-et elbírhat. AM hol nézed a karikat? Csak mert GTX 650 ti az itt nincs 15-18kba. 20 alatt nem nagyon van. Am a felsorolot kártáyk teljesítményben úgy vannak kb, hogy az r7 250nél pár%-kal erősebb a hd 7750 és megint pár%-kal erősebb ezeknél a GTX 650. A GTX 550 ti kb olyan mint hd 7750. Az r7 250x és HD 7770 kb 25%-kal erősebb a GTX 650nél és a GTX 650 ti kb 20%-kal erősebb a 7770 és r7 250xnél. r7 250 65 watt, hd 7750 55 watt, gtx 650 65 watt, gtx 550 ti 100 watt, HD 7770 és r7 250x 80 watt, gtx 650 ti 110 watt. Ha esetleg van ilyen árban HD 7790 vagy r7 260x vagy r7 260 akkor azok meg kb 10-20%-kal erősebbek. Kártyafüggő eléggé.
0
0
0
0
Bronson avatar
ReSeth : nekem nagyon hasonló konfigom volt még nemrég (GTX550Ti, Athlon x2 3,5Ghz-en,4GB Ram...) és az a tapasztalatom hogy elég sok újabb játék is gond nélkül ment rajta előnyös beállításokkal 1440x900-as felbontás mellett! a legnagyobb gépzabáló játékoktól eltekintve meg elég sok max grafikán. ha teheted válaszd a GTX650TI-t! a 3GB ram is elég lájtos gémeléshez, nem olyan nagy hátrány a DDR2... egyébként hol laksz hogy euróban mondod az árakat?
0
0
0
0
ReSeth avatar
Sziasztok! Már elég régóta nem foglalkozom PC-s cuccokkal, most látom csak mennyire fejlett minden. Videókártyát szeretnék vásárolni, használtan. Maximum 50-60 eurót szánnék rá az kb 15-18k ft. Ugye a 8600GTS (mostanim) már nagyon elavult és régi cucc, új játékokról nem is álmodhatok. Nézegettem GTX 550 Ti videókártyát 50euró körül találtam is. Viszont láttam GTX 650 Ti-t is.. 😃 Mi a különbség? Egyáltalán megérné beszerezni egy jobb kártyát a mostanimnál? AMD Athlon II X2 250 3GHz-es procimmal még vinné a mai játékokat? Ram az csak 3Gb van, de nem lenne gond beszerezni egyet még. Csak az a gond hogy DDR2-es (vagy nem gond?). Táp az 480watt szerintem bírná a videókártyacserét-nem fogyasztana sokkal többet szerintem.
Huh hát ez elég sok kérdés így egyszerrre 😃 Viszont nem vagyok már jártas a dolgokban és a legjobbat szeretném kihozni "aprópénzből" mert nem vagyok már az a nagy gémer gyerek aki régen, viszont itt-ott eljátszogatnék 😀 😃 szóval nem az a cél hogy minden Ultra highon menjen, hanem hogy egy játszható medium azért ne legyen gond.
Jah és hasonló árban ha tudtok ATI(vagy AMD?) kártytás is ajánlhattok.
Köszönöm szépen!
0
0
0
0
no avatar
végülis igazad van, én is megnéztem jobban a tech guide-ot
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én pont azt néztem, hogy magassága a kártyának 6 cm lehet és a hossza meg 16 centi. Am ha low profile kell akkor meg az r7 250 1 gb gddr5 vagy hd7750 1gb gddr5 low profile karit vegyél szerintem. Bár ismétlem, hogy dell tech guide szerint szerintem nem csak low profile jó.
0
0
0
0
Joker avatar
Á jó lessz a flex 😃
0
0
0
0
no avatar
hát akkor vagy flex, vagy másik gépház is 😃D
0
0
0
0
Joker avatar
Az a gond hogy ott is kissebb ahol szabványméret van a csatlakozóknál😃https://kepfeltoltes.hu/140727/DSC_0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpgHa nincs más mód akk jön a flex és kijukasztom a gépházat😃
0
0
0
0
no avatar
amit kinéztem, annak a low profile verzióját venném nem a rendeset
(ugyanazt tudja mind2, csak az egyik belefér a gépembe)
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1088&pid=1352&psn=&lid=1&leg=0
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
miért nem? Ez miért férne el jobban amit kinéztél? [url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1088&pid=1278&psn=&lid=1&leg=0[/url] Az ASUS csak egy picit szélesebb de picit rövidebb is. De igazából kb ugyanakkorák.
0
0
0
0
no avatar
ezzel az a gond hogy nem férne el a gépházban
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
szerintem ilyet vegyél inkább codmod: http://i pon.hu/webshop/product/asus_r7250_1gd5_r7_250_1gb_gddr5_pcie/519886
0
0
0
0
no avatar
Low Profile VGA-t kell keresni, amiből elég kevés van
Sapphire HD6670 1GB DDR5 Low Profile , ez például az
0
0
0
0
Joker avatar
Sziasztok.Van egy irodai gép és vga kéne bele.Az a gond hogy 10cm van a hátoldalon hely a kártyának.Ilyen lapos házba hol lehet kapni vga-t?
0
0
0
0
no avatar
jó egyszer biztos le fogom cserélni, de az nem most lesz 😃 nem mini tower, hanem DT (desktop)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
H érted, hogy nem szeretnéd lecserélni? Egyszer biztos lefogod cserélni. Vagy bedöglik vagy elavul. Azért kérdem mert ez a kari már nem fogja támogatni a DX12-t. Ez mini tower?
0
0
0
0
no avatar
nem szeretném lecserélni 😃 miért kérded?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
egy dell gépben lévő táp valszeg elég a karihoz viszont mennyi időre veszed ezt a karit?
0
0
0
0
no avatar
igaz nem ide kellene írnom, de valamennyire kapcsolódik a témához.
egy Sapphire HD6670 1GB DDR5 videókártyát szeretnék venni a gépembe + 4GB ramot, de szerintem kevés lenne az alap tápegység nekik és a kérdés az lenne, hogy milyen tápegységet kellene vennem ahhoz, hogy ne kelljen ki cserélni a gépházat, de minden rendesen működjön

gépem adatai: [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=73292&sub=usercomp&comp=82085]Gépem adatai[/url]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyszerűen leírva azt, hogy az adott játékban nem hajtja ki a videokártyát a processzor. Bővebben fogalmazva meg azt, hogy adott játékban kis felbontáson vga nem fog 90-100% között dolgozni hanem csak mondjuk 60-70%-ban. De ez játékfüggő. De egy BF4 multi pl cpu igényes szóval ott biztos lesz cpu limit egy r9 270-nel vagy egy 270x-el. Cpu limit főleg akkor probléma ha sok fps-t akarsz kisajtolni. Hiába rakod be mediumba a játékot mégsem fogsz sokkal több fpst-t kapni annál mint mikor ultrán van mert mikor mediumon lesz valszeg ilyen 50-60%-on fog járni a vga. Egy erős procival meg akkor is tudna 100-on járni.
0
0
0
0
Brayan6 avatar
TaylorXIII Árukereső ahonnan a kártyákat linkelgetem (nem tudom, hogy miért csillagozza ki a nevét). Mit kell értenem CPU limiten? Nem nagyon értem még az ilyen dolgokat elnézést, korábban nem érdeklődtem a számítógépek világa után. :/

UI: A tápot nagy valószínűséggel csak holnap tudom megmondani, mert akkor szétkapjuk a gépet egy barátommal.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De ő most r9 280 CFről kérdezett nem? 2x r9 280 jobb.

Brayan6: Olyan nincs, hogy új proci kell csak ajánlott. Berakhatod mellé az r9 270x-et is meg ezt is amit most írtál. Bár ez nem sokkal gyengébb mint a 270x. Csak nagyon valószínű, hogy cpu limit lesz a legtöbb játékban. Tápot meg nem írtad milyen szóval egyáltalán nem biztos, hogy cserélni kellene. Melyik bolt ez ahonnan linkelsz?
0
0
0
0
Brayan6 avatar
TaylorXIII Értem, de egy i5 már nem férne bele a keretbe, mert csak a videokártyát tudnám megvenni esetleg egy új tápot még, amúgy találtam egy új kártyát ami olcsóbb csak nem tudom,hogy ennek is új proci kéne avagy jó az i3 szóval ha erre is vetnél egy pillantást és elmondanád a véleményed az nagyon jó lenne. 😀

kártya: http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/radeon-r9-270-oc-2gb-256bit-ddr5-pci-e-gv-r927oc-2gd-p206999512/velemenyek.html

UI: Nekem egy olyan kártyára lenne szükségem ami viszi a BF4-et mediumon vagy lowon akadás nélkül, ha ez a kártya nem lenne jó hozzá akkor meg köszönném, ha írna valaki egyet, lehetőleg olyat ami 50.000 FT de ez a max.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok. van egy msi 5830 twin frozr karim. Ha most elakarnam adni, kb mennyit kerhetnek erte ? Koszonom elore is.
0
0
0
0
no avatar
Felesleges vitatkozni. Nem jutunk sehova..
0
0
0
0
niteforce avatar
Csak azt felejted el, hogy amikor a HD4670 akkor az egy felsőbb kategóriás kártyának számított...
FX5500-am nekem is volt, ha kicsit ismered a szériát, akkor pontosan tudod, hogy az finoman szólva sem volt sikeres, egyrészt mert nem voltak megbízható kártyák, meg a geforce 2-es kártyák is lenyomták. Ez alapján szerintem nem érdemes leírni a gyártót.
Nekem volt sok ATI-m, és több nvidiám is, elégedett voltam mindegyikkel.
0
0
0
0
no avatar
Nekem se voltak pro kártyáim, most vettem vsak gépet. 6 évig HD4670... 1920*1080 ba játszottam WOT, NFS, stb. Szóval a GT630 azt tudja mint egy 6 éves HD4670? Nem semmi. Emelem kalapom Nvidia... (volt Nvidiám FX5500 leégett...)
0
0
0
0
niteforce avatar
Na azért ne mondd már, hogy a GT630/GT640 egy semmirevaló kártya. Azoknak, akiknek nem az az életcéljuk, hogy FullHD 100FPS a legújabb battlefield-ben, tökéletesen jó.
Nem értem az ilyen embereket, amikor én a HD3650-em vettem, kiröhögtek, hogy mit veszek, aztán kiderült, hogy mégiscsak egy jó videókártyáról beszélünk.
0
0
0
0
no avatar
Nem egó. Annyi, hogy olvasok (teszteket) + olx.
0
0
0
0
no avatar
Mindig megfoglak ennyi 😉 most is keresgélhetnék de kezdem unni mindig igazam van kategoriákban.
0
0
0
0
no avatar
Alsókategoria... Azt nézegetjük nem a felsőt... Akkor ott a GTX650Ti 20 ezer körül és ott a HD6870 ami alázza. Alsó középkatgoriában. HD6870 22-ért van. Nem hajtok semmit, csak ha nem értesz hozzá akkor kár okoskodnod. 😉
0
0
0
0
no avatar
Nem vagyok Ati párti mert volt Nvidiám is... Nem hülyeséget írok, hanem az igazat. Ha nem tudod elfogadni, nem tehetek róla. Írjál olcsobbat és jobbat. Ha nem tudsz akkor ennyi.
0
0
0
0
no avatar
AMD jobb el kell fogadni. Ebben a kategoriában mit találsz? GT630-GT640? Kocsi kereke alá jó, hogy el ne guruljon. Akkor ott van HD6670-6750-7750-7770
0
0
0
0
no avatar
tucanagabor: de ugyanilyen árkategóriában jobb Nvidia kártyát nem találok...vagy?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Brayan6: Akkor egy i5-750/760-et vehetnél pl. Bár még ezzel is könnyen cpu limites leszel szerintem. De drágábbat meg már nem éri meg megvenni használtan szerintem. Bár egy i7-870 már elég jó lenne.
0
0
0
0
no avatar
Maradj AMD-nél. Ár/Teljesítmènybe jobbak.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok...nem tok donteni, h milyen VGA-t vegyek. De úgy néz ki, h vagy HD 7970 vagy R9 280X. Ti melyiket ajánljátok? Nvidia kártyák kozul melyikek azok, amik árban és teljesítményben ezeknek a szintjén vannak vagy esetleg jobbak de nem annyira drágábbak? THX 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
legalább 1 4 magos proci. AKár lga 1156ból is vehetnél bele egyet. Alaplapod nézd meg milyen pontosan. Az egy dolog. De sokféle 500-as táp van.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció