Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
santakigyo avatar
Nem találtam mást,így ide írok.Ha gond törlöm,jelezzétek.
A kérdésem:Van egy USB 2.0 külső vinyóm. PS3 hoz használom. Minap a gépbe raktam és random időközönként újraindul.Szépen leáll és újra,hallani ahogy kattan is.Gépbe dugva kicsit melegszik is,kb 40 fokig elmegy.
Kérdésem,hogy halott végleg vagy lehet még kezdeni vele valamit?
Egy régi 60 gigás vinyóról van szó,állítólag a kondíció 64% körül van.Köszi.
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@santakigyo: A windows leállítja időközönként ha nincs használatban, az normális. ha viszont a kondíció romlik, akkor ideje lecserélni, manapság már apró pénzekért dobják utánad az 1 terás vinyókat...
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Bronson: Biztos nem a rendszer csinálja mert ha másolok rá vagy le akkor is.
Nem is a pénzért kérdeztem,csak kíváncsiságból.Köszi azért 😀
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: HD Sentinel szerint ha a kondíció 64% az bőven megérett a cserére.

Hasonló leállítás és indulás nálam hdd dokkoló okozott ami kezdett megzakkanni. Emellett a HDD-ket is elkezdte kinyírni, így a dokkoló kuka lett.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Nem tudom mi lett vele,mert ugye PS3-hoz használom,annál nem tapasztaltam ezt a leállást.
Most végül is már mindegy,mert megyek vissza melózni szóval szerintem őszig vagy decemberig jegelem a dolgot 😃
0
0
0
0
no avatar
Hali. Gyors kérdésem lenne mivel nem vágom a dolgot 😞
Szóval nemrégiben vettem egy egeret és nem volt hozzá telepítő CD de nem is ez a lényeg...
Hanem a DPI-al kapcsolatban lenne, mégpedig az hogyan tudnám azt megnézni hogy jelenleg mennyin van??
Mert alapvetősen sokan írják x játékhoz az a DPI a jó, x2 játékhoz meg amolyan DPI... Ez szép és jó de teszem azt van egy játék amiben én tegyük fel 1200DPI-t szeretnék akkor azt hol tudom nézni hogy jelenleg mennyin van? Mert az megvan hogy cs-ben (kezdő vagyok) van a sensitivity ugye a konzolban ami meg is van. De sok profi oldalán is láttam hogy van külön windows sensitivity meg Edpi meg síma dpi stb bla bla nah és ezeket hol tudnám megnézni? (Sorry a bénaságomért)
0
0
0
0
💬 1
NTSC Jani avatar
@Blade890: Szia!

Tudod az egered pontos típusát? Mert pl. Nekem az Asus GX1000-nél, ha letöltök a netről hozzá "programot", akkor lehet állítani. Persze enélkül is gond nélkül megy, csak akkor enm tudod finoman hangolni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Ma hallottam,az egyik ismerősömtől:

8 mag 32 szál egy processzorban.
Megkérdeztem,hogy ez hogyan lehetséges,hiszen én úgy tudom,hogy 1 mag-ra max 2 szál juthat.
Erre az volt a válasza,hogy szálsokszorozó van benne,ez külföldön már elterjedt,de itthon még nem.
Megkérdeztem,hogy milyen processzorba van ez?
Azt mondta,hogy AMD Opteron.
Na már most.
Erre utalóan semmilyen információt nem találtam,hogy létezne ilyen technológia.
Illetve megnéztem az opteronokat,egyiknél sem láttam ilyet,illetve azt se láttam,hogy lenne bennük SMT-t(az amd HT-jét)
Szóval a kérdésem,hogy kinek is van igaza?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Mio Anna: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen a választ! 😀
0
0
0
0
Core2 avatar
Üdv mindenkinek.
Nvidia G-Sync kérdésem lenne. Ha be van a g-sync kapcsolva, a játékokban a v-sync-et kapcsoljam ki vagy be? Valakinek tapasztalata, hogy lenne jobb?
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@Core2: Hagyhatod bekapcsolva, akkor nem megy feljebb a monitor maximális frissítési frekvenciájánál.
0
0
0
0
Core2 avatar
@Puffin: Köszönöm 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok! Gyors segítség kellene.

A gépemen a windows valamiért tönkre ment így el se indult a gép. ( csak hogy automatikus javítás próbálkozás de sikertelenül )
Felraktam rá egy új windowst ugyanarra az SSD-re anélkül, hogy újraformázzam, mivel fontos fájlok vannak rajta, de most nem tudom elérni őket. ( pedig alig van hely az ssd-n szóval rajta vannak ) csak se az Asztalon nem mutassa, se sehol, pedig eddig ott voltak.
0
0
0
0
💬 7
Puffin avatar
@ors11: Nincs egy Windows.old mappa valahol?
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@ors11: Windows.old mappa, azon belül pedig mindent a helyén találsz.. Nyilván az asztalon található cuccaidat az Asztal mappájában. (users/felhasználóneved/asztal)
0
0
0
0
ors11 avatar
@NeTuddMeg: Megvan az a mappa, viszont mindkettő 11 és 13 gigás csak ( mivel az új windowst 2szer is fel kellett rakjam...) Az előbb se akart elindulni a gép normálisan, most is csoda mód lépett csak be. Viszont sehol nincs a felhasználók mappája, csak a nyilvános fájlok, amiben viszont semmi nincs.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@ors11: Windows.old1? mert ha az sincs akkor cumi van.
0
0
0
0
ors11 avatar
@NeTuddMeg: Windows.old és windows.old.000 van de egyik be sincs a felhasználóknál a nevem...viszont a 250 gigás ssd-n mégis alig van 8giga szabad hely.

MEGVAN GYEREKEK! Csak ha netalán ilyen problémával küzdene valaki a közeljövőben 😀😉 a dokumentumoknál fent a fülnél a nézetnél a rejtett elemeket elő kell varázsolni és meg is van 😃 Hogy minek van egyáltalán elrejtve...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@ors11: Nekem mindig meg van engedve a rejtett mappák megjelenítése. Amint telepítek egy rendszert szinte az elsők közt beállítom, hogy lássam őket. Azért is mert van olyan játék, ami alapból rejtett mappába ment.
0
0
0
0
ors11 avatar
@reszler112233: Mondjuk így is fele fájl..főleg a játékok kuka, mert összevissza van most minden, szal tölthetek le újra mindent 😆 de a fontosabb sima fájlok munka, egyetem stb megvannak és ez a lényeg 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Amd athlon X4 880K Proci es amd xfx radeon rx 460 4 gb. Jo parositas. Jo ez a kartya hozza ki tudja hajtani?? Vagy mehetne bele nagyobb kartya is?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Tudom, tudom... hogy már nem érdemes költeni az AM3-ra, de mivel évek óta szolgál mégis kérdezem .

Ha rakok bele a jelenléegi GIGABYTE GA-970A-DS3P lapba egy 8350-es procit, hozzá pluszban 8GB ramot plusz egy Rx 4xx/5xx vagy 1050/1060-as kártyát, akkor tudnám még használ 1-2 évig? 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Valahogy meg van az határozva hogy egy USB 3.0-ás külső merevlemez ház maximálisan mekkora HDD-t ismer fel? Most szeretnék venni egy 4-6 TB-s vinyót, de a külső ház már több mint 3 éves. Jelenleg egy 3 TB-s Sata III-as vinyó van benne. Szerintetek fel fogja ismerni a nagyobbat?
0
0
0
0
zsolo avatar
Sziasztok, van egy olyan gondom, hogy a monitoromon nem tudom állítani a frekvenciát, se windowsban sem játékben, csak 60Hz van, 144 eltűnt..multkor még jó volt, nem tudok mást választani csak 60Hz-t, mi lehet a gond???
0
0
0
0
💬 2
Megaisten avatar
@zsolo: Töröldle a vidi kártya drivert minden hol,és ujbol rakd fel rá,ugy lehet hogy vissza áll,de ugy is csinálhatod hogy utánna kihuzod a gépböl a HDMI csatit és vissza dugod.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Megaisten: megpróbálom, de amúgy Displayportról megy a monitor!

szerk: kihúztam, utána vissza, így most jó! köszi!!!
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!
Ismerősömnek nézünk laptopokat.
És nagyon sokszor látom(150-200k körül)hogy 4gb DDR4 ramja van.
Ez szép és jó,de azért 4gb ram az általános felhasználásra(értem ezalatt,hogy nem játék,hanem,hogy netezés,közben megnyitva office,1-2 másik program esetleg)gyorsan elfogyasztják,nem?
Vagy esetleg annyira jó a drr4,hogy a 4gb az "mintha többnek tűnne?"

Ebben a kérdésben keresek választ,a válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, nem tudjátok esetleg mi okozhatja azt hogy minden játék menet közben belassul pár pillanatra ? https://prnt.sc/m1csxq ezt a képet tudom csatolni amin épp látszik a jelenség. nem melegszik semmi közben és nincs is 100%on. Bármilyen grafikai beállitáson és szinte minden játék produkálja. A HDD-m miatt lehet ez ? https://prnt.sc/m1d8pk
0
0
0
0
💬 3
Bronson avatar
@OpreHUN: Hát azt a hdd-t sürgősen cseréld le 😃 a másik meg lehet cpu limit is, mivel a felbontásod is elég alacsony, ezért droppol... a felbontást tudod növelni játékokban VSR-el (virtual super resolution)
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@OpreHUN: Mint láthatod ott van,hogy kondíció 9% tehát bármelyik pillanatban off és vége a vinyónak.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@OpreHUN: +1 a HDD cserére
0
0
0
0
no avatar
Egy Asus p4p800 se alaplaphoz kellene valami hang driver Win7re... 1,25 gb ddr1 meg 3 ghz proc van benne.. vagy legyen rajta XP ilyen gépre?? nvidia fx 5200 vga
0
0
0
0
💬 1
Megaisten avatar
@Black-Goku: Inkább XP. Asus oldalán ott van hozzá hang driver.
0
0
0
0
cseszka avatar
Vga gyártók között meik a jobb?Sapphire vagy XFX?E kettö közül gondoltam.Konkrét kártyák:
1.Sapphire Nitro RX 580 8 GB (esetleg Nitro+,nem néztem még utána kettö között mi a külömbség.)
2.XFX RX 580 8Gb Black edition
0
0
0
0
💬 5
FaLchioN avatar
@cseszka: Én a Sapphire kártyára szavaznék.
0
0
0
0
cseszka avatar
@FaLchioN: Köszi,nekem is szimpibb a Sapphire,az Xfx valamivel olcsóbb....
0
0
0
0
Bronson avatar
@cseszka: Egyértelműen a Sapphire,a Nitronak nem csak a hűtése jobb,de gyárilag jobban is húzva van!
0
0
0
0
cseszka avatar
@Bronson: Köszönöm mindenkinek a segitséget,280x elkelt,igy a Sapphire RX580 8gb Nitro+ special edition levan rendelve,ha minden jólmegy,Vasárnap du meglesz.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@cseszka: a sapphire nitro hűtése bitangjó, én is arra szavaznék
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Nem tudom van-e értelme meghirdetnem a vésztartalék gépem alaplapját, memóriáit és processzorát vagy sem. VGA nem működik, pontosabban ad képet míg be nem melegszik aztán elmegy, szóval az döglött, de IGP-vel megy.
Ő róla volna szó:https://gepigeny.hu/user/reszler112233/eszkozok…zok/163363

Pontosan ez a processzor van a lapban:[LINK]
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@reszler112233: Attól függ,vannak akik vesznek retró konfigba alkatrészeket,nem tudom itt hányan lehetnek ilyenek,én csak egy retró cuccokkal foglalkozó srácot ismerek YT-ról. Spoiler!
Bár mostanság kapott annyi cuccot,hogy már alig van helye és igazából azt sem tudom,hogy igényelne-e ilyet,valószínű neki már van 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andor1997: És szerinted mennyiért lehetne meghirdetni?
Ebben a retró cuccokban nem vagyok otthon mi mennyit ér manapság.
0
0
0
0
Kelori avatar
@reszler112233: Zsebpénz, pár ezer forint. Én mondjuk szivesen megvenném azt a VGA-t ha nem a világ végén laknál 😃

A teljes konfigért szerintem 10-15-öt lehet max elkérni, de nézz körül hardveraprón hogy hasonló gépek mennyiért mennek.
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Egyik ismerösömnek van egy lenovo laposa,kb 1 éves,A gond ami jelentkezik,hogy feltöltik az aksit,megy kb 4órát is,de másnapra lemerül.Ha feltöltés utánn nem használják,másnapra szintúgy "álltában" lemerül.Én akksi gondra tippelek,csak hamarlom az 1 év utánni meghibásodást.Bár azt mondta,sokat is megy a lapos,játszanak rajta,zene hallgatás,suli dolgok....tehát nyüstölve is van.Szerintetek is az akku adta meg magát?
0
0
0
0
💬 3
Bronson avatar
@cseszka: Több, mint valószínű...esetleg próbálj babrálni az energiagazdálkodási lehetőségekkel...
0
0
0
0
cseszka avatar
@Bronson: Nem láttam még a lapost,csak beszéltünk rola,meghát mondta h rendeljek bele másikat ha az a gondja.Viszont nem vagyok/voltam benne 100% biztos,ezért is kérdeztem meg itt.A laposban nemlett álligatva semmi,egyszerüen nem tartja meg huzamosabban a töltést...Na majd azért megmondom hozza el,és bele lesek,meg kipróbálom mi is a gondja.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@cseszka: Nem feltétlen akku gond, lehet ott más hiba is amit nem biztos észlelni fogsz a működés közben. Én lepróbálnám azt hogy laptopban feltöltöm az akkut majd kiveszem belőle, és 1 napig kivéve hagyom. Azután visszatenném, hogy tartja-e az áramot vagy sem. Ha megtartja akkor felesleges pénzkidobás új akkut venni bele, ugyanis más lesz a probléma forrása. Amíg nincs akku a laptopban addig is használható csak némileg helyhez lesz kötve lesz a töltőkábel hosszától függően.(Már ha lehetséges az akku kivétel, de ha nem akkor ez az opció nem játszik.)

Azért írom ezt mert anno öcsémnek ugyan nem laptop hanem Nokia C5-00 telefonja 1 nap után lenyelte az akkut. Vettünk bele másikat ami nagyobb kapacitású is volt, de azt is lekapta 1 nap alatt. Ha kivettem belőle az akkut akkor az még 2 hét után is tartott 40%-ot magában, tehát az akku jó volt, csak a telefon volt a bűnös nem az akku.
0
0
0
0
FoLey avatar
Üdv!

Van egy hatalmas problémám. A router újra lett indítva és némelyik eszközzel lehet nagyjából netezni,de az asztali gépem és laptopon nem. Valami DNS-el van probléma.. valaki ötlet? Telekom szolgáltató.

Szerk..: Jelenleg most van netem asztalinál,de nem minden oldalt nyitja meg pl.youtube,google stb. de ezt igen.
0
0
0
0
xsebix avatar
Udv!

Jelenleg 16gb ddr3 1600mhz cl9-es ramjaim vannak, szerintetek erdemes lehet lecserelni 16gb ddr3 2400mhz cl11-es ramokra? kb ilyen 40 eurot kene radobjak a ramjaimra... Jatek szempontjabol szamit a kulombseg?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

A proci (73) és a vga (70) fokos. Ez terhelés alatt elfogahatő, vagy uj hütés utan kellene nézzek? A mai napon lett kifujatva, ujrpasztázva. Bár viszonyitás alapom nincs, mert korábban nem figyeltem a höfokot sosem.
0
0
0
0
💬 4
KRZT963 avatar
@Athis18: A proci hőmérséklete nagyon magas, arra ráférne egy komolyabb hűtés. A videokártya hőmérséklete normál, nincs vele gond.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@KRZT963: ÉS valamilyne hütést tudnál ajánlani ugy kb 10e alatt? 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Athis18: előtte kapd le a ház oldalát, és nézd meg, úgy mennyi, mert egyáltalán nem biztos hogy a cpu hútő hibája a magas temp
0
0
0
0
Core2 avatar
Üdv.
Ugy alakult, hogy mégse Gigabyte AORUS alaplapom lesz, mert nincs raktáron. A kérdésem hogy mit ajánlanátok i7-8700-as proci mellé, és hogy feltétlenül z370es kell legyen a lap? pl z390 nem jó?
0
0
0
0
💬 6
Bronson avatar
@Core2: mivel nem k-s proci, ha nem tervezel a jövőben k-s procit, akkor nem is kell z-s lap... egy jobban felszerelt b360 vagy h370 is elég lesz alá...
0
0
0
0
Core2 avatar
@Bronson: Már késö 😆 megrendeltem egy ROG Strix Z370-I lapot
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@Core2: z390 ujabb mint a z370, de 370 is bőven elég
0
0
0
0
Core2 avatar
@_AsheXp: De gondolom a 390el se lenne gyorsabb mint amúgy lenne...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@Core2: nem hát, ilyenben nincs különbség a chipsetek között
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.

Segitséget szeretnék kérni abban, hogy volna egy Zalman Z3 Plus gépházam, és az oldalát szeretném átalakitani teljes egészében plexire.
Hogyan érdemes hozzákezdeni? Plexi-t hol tudnék venni esetleg ?
0
0
0
0
💬 3
reszler112233 avatar
@Athis18: Plexi helyett inkább a ha lehet edzett üveget tegyél, ugyanis a plexi nagyon könnyen karcolódik. Viszont nem biztos, de általában üvegesnél az is előfordul a plexi is.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@reszler112233: ÉS szerinted, például egy üveges ki is tudná vágni nekem az oldalát? Netán be is szerelné? 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Athis18: Azt adott üvegestől kéne megkérdezni, mert lehet igen lehet nem. Ember és cégfüggő a dolog szerintem.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Miért van az, hogy bekapcsolás után ahogy telik az idő egyre gyengébben futnak a játékok? ( LoL, Destiny 2 például ) és egy egyszerű újraindítás megoldja a problémát, majd ahogy bekapcsolva marad a gép kezdi előről. Hallottam valami memory leakről, de nem értek hozzá.
0
0
0
0
gytomi avatar
Sziasztok!

Ryzen 3 1200-ról váltottam ryzen 5 1600-ra (használt). Az új cpu 1550 mhz fölé nem akar menni. Tudnátok segíteni?
Mobo: Asrock AB350M-Pro4
0
0
0
0
💬 1
Core2 avatar
@gytomi: BIOS-ban nincs korlátozva?
0
0
0
0
Core2 avatar
Üdv mindenkinek.
Mit gondoltok erröl az alapról?
Gigabyte H370 AORUS GAMING 3 WIFI + i7 8700?
0
0
0
0
💬 2
Hunork avatar
@Core2: Teljesen rendben van, korrekt lap. Mondjuk én nem vagyok oda a csilivili led villogásért, de ha neked bejön, akkor használd egészséggel.
0
0
0
0
Core2 avatar
@Hunork: Jó árban volt, és fontos a wifi 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy egy Z390-E lapra i7 8700k processor konfighoz valóban csak win 10-es op rendszerrel használható?
0
0
0
0
💬 2
reszler112233 avatar
@Hessler: Mivel a laphoz csak 10-es driverek vannak igen.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Ok.köszi
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Az lenne a problémám, hogy mikor leállítom a gépet akkor néha nem leáll, hanem újraindul.
Tuti a leállítására nyomok
Valakinek van valami ötlete?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
A hőmérsékletes problémám megoldódott,azonban most felütötte a fejét egy másik probléma,ezelőtt viszont már végképp teljesen tanácstalan vagyok.

A gépből sípoló hang jön ki,nagyon magas frekvencián,de nem a speaker-ből.
Valahonnan a gépből,de nem hallom ki sehogy.
Amikor bekapcsolom jól lehet hallani,iszonyat irritáló.
Ha viszont nagy terhelés alá teszem a gépem(pl aida stress),akkor azonnal abbahagyja.
Van amikor nagyon sokáig csinálja,percekig,utána egy időre elhallgat,de van,hogy csak néha-néha lehet hallani,mintha a terhelés lenne rá valahogy hatással.
Esetleg valakinek bármilyen ötlete?
0
0
0
0
Sziasztok!
Adott:
Proci hűtő:Be quiet! Shadow Rock Slim BK010
Alaplap:Gigagybte GA-Z97-HD3

A kérdésem az lenne,hogy elfér rajta?
Magába a házba belefér,az rendben van.
De az alaplapon lesz helye?
Nézegettem és olyan kétségesnek tűnik.
Gondolom előfordulhat,hogy nem fér el az alaplapon,igaz?
0
0
0
0
💬 2
reszler112233 avatar
@DJ Anonymus NH4SCN: Ha a házba befér akkor nincs gond az alaplappal. Inkább a hűtő alatt a memória ami nem fér el ha túl magas a hűtőborda rajta.
0
0
0
0
@reszler112233: Úgy néztem,hogy a memóriát nem fogja nagyon zavarni,aztán majd meglátjuk,maximum visszaküldöm.
Köszönöm szépen a választ,most már biztosabban rendelem meg! 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Adott az alaplap: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
Gépház: Bitfenix Enso

Vásároltam 4 db RGB-s ventit. Abból az egyiket rákötöttem az alaplapra, egy másikat pedig a gépház RGS-s vezérlőjére. Ezzel letudva a tápellátást, elosztű kábellel pedig mind a 4-et összekötöttem.

A kérdésem az volna, hogy fognak e rendesen üzemelni attól független, hogy a vezérlőre csak 1 db van csatlakoztatva, s egy masik pegig az alaplapra?

Gépház vezérlö [LINK]

Köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az a helyzet,hogy szeretnék alaplapot venni.
Paraméterek:
lga1150
Illetve z97-es chipsettel.
Azonban csak 1db ilyet találok,ami viszont 60rugóba fáj,kicsit sokallom.
Az lenne a kérdésem,hogy,ha nem z97-eset,hanem h81,z87 vagy bármelyik másikat veszem,akkor mit tapasztalhatok a z97-hez képet?
Értem ezalatt teljesítményt,esetleg csatlakozókat.
A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 6
reszler112233 avatar
@Mio Anna: Azt nem írtad csak hogy milyen processzor menne bele.Ha nem K-s akkor nem is feltétlen kell neki Z-s lap.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Vagy egy i5 4690 vagy valamilyen i7 4xxx,de nem K jelzésű,az biztos.
Tehát,akkor fölösleges,hogy z97-eset vegyek?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Mio Anna: Akkor kezdjük elölről. Mi az ami már meg van? Ha semmi akkor én inkább azt javaslom újabb platform felé menj, és inkább Ryzen legyen az.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: GTX 1050ti
Barátom vagy egy i5 4690-et vagy egy valamilyen i7 4xxx-et tud adni,de valszeg inkább egy i5 lesz belőle,szóval most nézzük azzal.
A táp is rendelkezésre áll.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Mio Anna: Azért a táp sem mindegy milyen ugyanis szinte az a lelke egy gépnek, és az nem jó ha elvisz magával valamit ha nem jó minőségű.
Alaplapot meg itt nézhetsz, már ha használt is szóba jöhet, bár mivel proci is az lesz lehet jobb is mint újat venni horror áron.Igaz itt is lehet túlárazott darab.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: A táp az az lesz,amit eddig ő is használt,azzal meg nem volt gond éveken keresztül,szóval bízok benne.
Köszönöm szépen a segítséget! 😀
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

lenne egy elég nagy problémám
vettem egy sk hynix PC300 NVME M.2 ssd 512GB + egy gembird M.2 ssd adaptert és a képen látjátok hogy m ia bajom 2000 / 800 at kellene kiirnija de ehelyet 137 / 52 ez miért van az összes pci e foglalatban kiprobáltam ugy ez
nekem Pci e 2.0 x16 van 2db és egy x4 es

van valami megoldás hogy menjen ahogy kell?

[LINK]
0
0
0
0
💬 2
Bronson avatar
@Van Helsing 25: CrystalDiskMark is ugyanazeket a sebességeket méri...? szerintem amúgy a chipset/pcie limitálja a sebességet, ezt az öreg platformot nem igazán érdemes ilyen modern cuccokkal zaklatni 😂 biosban ahcira van állítva? bios legfrissebb...?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Bronson: igen a legfrissebb és igen a CrystalDiskMark ugy ez.

de kiderült hogy az m.2 es kártya nem tudja azt a sebességet leadni úgy hogy idelye nekem is platformot váltani.
0
0
0
0
Core2 avatar
Üdv mindenkinek.
i7-7700 vagy i7-8700?
0
0
0
0
💬 7
reszler112233 avatar
@Core2: Ha van rá keret egyértelműen 8700. Azért mert az 6/12-es míg a 7700 csak 4/8-as. És hosszú távon a 8700 jobb választás.
0
0
0
0
Core2 avatar
@reszler112233: Szerintem i7-9700K lesz belöle, nem sokkal drágább mint a 8700.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@Core2: De vigyázz! Az 8/8-as, nincs benne HT.
0
0
0
0
Core2 avatar
@FaLchioN: Csak el lehet néha játszani vele. Vagy nem?
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@Core2: Jaaaa, dehogynem. Csak azthittem ha már ilyen komoly procit vásárolsz, akkor az igényeid is magasabbak,mint egy átlag gamernek 😀
0
0
0
0
Core2 avatar
@FaLchioN: Nem, a melómnak nincs köze a pc-khez, illetve van a melóba gépem.
Csak simán nem szeretnék jovöbe cserélni...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Core2: Lehet vele játszani. De mint előttem is írták ilyen komoly processzort már munkára használják inkább. Játékra ha maradunk a platformnál egy i5 8600K is tökéletes, és amennyivel kevesebbe kerül annál több marad a RAM-ra vagy erősebb VGA-ra. Ugyanis az kis 8600K megfog egy i7 7700-at de közel azonos a teljesítménye a 7700K-val. Ez a 6 magnak köszönhető szerintem.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Úgy alakult,hogy tudtam venni egy i7 4770-et.
Azonban a gyári hűtő nem elég hozzá,ha be van nyomva(akár automatára van állítva a bioszba,vagy mindig be van kapcsolva)a hőmérséklet simán 80-90°C.
Ha nincs bekapcsolva,akkor egész jó,50-60°C-on üzemel,ezzel még elvagyok.
A kérdésem az lenne,hogy milyen hűtő lenne hozzá a legalkalmasabb?
Nem vízhűtésre gondolok,hanem "rendes"hűtőre.

Nézelődtem és találtam 2 hűtőt,esetleg aki használ ilyeneket van róla véleménye?
[LINK]
[LINK]
Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
💬 11
Hunork avatar
@villam viking: Szia!

1. nem értem. Ha nincs bekapcsolva, akkor kisebb a hőmérséklet? Biztos jól van beállítva a BIOS venti profil?

2. Ha csendet is akarsz, akkor Be quiet Pure Rock (11k körül) , vagy BE QUIET! Shadow Rock Slim (12k körül). Ha több a keret, akkor pedig BE QUIET! Dark Rock 4, utóbbi 21k körül van. A fontos, hogy milyen a házad, mert kell a 160mm magaság. És a BIOS-ban JÓL beállítani a venti profilt!
0
0
0
0
no avatar
@Hunork: Rosszul írtam,bocsánat,kihagytam a fontos részletet.
Na még egyszer:
Ha,a HT be van nyomva,akkor a hőmérséklet 85°C illetve körüli hőmérsékletet mutat.
Ha nincs benyomva,akkor szokásos 50-60°C-ot ad.
A proci ventije mindig maxon pörög.
0
0
0
0
Hunork avatar
@villam viking: Az akkor is sok. És biztos kell egy másik profil a ventinek. Auto nem jó. Kézzel álltísd be a görbét.
Mondjuk én soha nem használtam gyári hűtőt, mivel rohadt hangos. Nálam a csend alapvetés. Én biztos lecserélném!
Ami fontos: paszta, azt is vegyél mindenképpen. Paszta: Arctic MX-4.

Plusz: van tuning a BIOS-ban? Mert a 4770 kényes rá, ami a hőmérsékletben mutatkozik meg. Sima vagy a K verzió?
0
0
0
0
no avatar
@Hunork: Nem auto a venti,hanem maxon megy,én állítottam be,hogy állandóan,tehát minden használat mellett maxon prögjön,ami azt jelenti,hogy 2000rpm.
Én is le akarom cserélni,nekem sem tetszik ez a hőmérséklet.
Paszta van rajta,frissen ma lett rárakva,elegendő van rajta,szépen beteríti,nem sok,pont annyi,hogy szépen el van kenve rajta,az általad említett típusú.

Szerk:
Sima 4770,ugye olyat tud,hogy felmegy 3,4gh-zről 3,9-re.
Próbáltam azt,hogy kilövöm ezt és marad a HT ugyanúgy az az eredmény.
Fordítva vsizont okés,ha offos a HT és be van nyomva az,hogy feltud menni 3,4-ről 3,9-re.
0
0
0
0
Hunork avatar
@villam viking: Alaplap pontos típusa?
Mert valami ott el van azért állítva.
Megnézted amúgy, hogy nem szívja a CPU-t valami? Feladatkezelő is elég ehhez.
Amúgy vagy HT vagy Turbo.
0
0
0
0
no avatar
@Hunork: Gigabyte Z97-HD3.
Aida-val futtam stressz vizsgálatot,a háttérben azon kívül semmilyen program nem ment,csak az alapok pl vírusírtó,de persze csak simán futott,nem végzett vizsgálatot.

Hm,akkor választanám inkábba HT-t,de sajna azt nem engedi a gépem mint,ahogy leírtam :/
A kettő egyszerre felesleges,vagy van más indoka?

Szerk.:
Legfrissebb biosz van rajta,ami stabil.
Van Béta verizójú biosz,de én maradok a stabilaknál.
0
0
0
0
Hunork avatar
@villam viking: Ezek vannak beállítva?

Hyper-Threading Technology Auto
CPU Enhanced Halt (C1E) Enabled
C3 State Support Auto
C6/C7 State Support Auto
CPU Thermal Monitor Auto
CPU EIST Function Enabled

CPU Fan Speed Control (CPU_FAN Connector) Manual - itt TE állítod be a skálát, amihez kell a Fan Speed Percentage menü is.
0
0
0
0
no avatar
@Hunork: A legfelsőt kinyomtam,mert ha játszok,akkor nagyon melegszik.
A legalsó pedig auto-n van.
Minden más úgy van,ahogy írtad.

a CPU-nak a fan speed-je pedig maxon van.
Tehát mihelyst bekapcsol a gép,a maga 2000rpm-jén fordulgat,amíg ki nem kapcsolom a gépet,hőfoktól függetlenül.
0
0
0
0
Hunork avatar
@villam viking: Hát most tanácstalan vagyok. Nem szabadna 90 fokra mennie...
És nálam soha nem volt Auto a fan control, vagy hogy állandóan 100%-on menjen.
Az biztos, hogy egy hűtő csere javasolt, de még így sem értem ezt. Még gondolkodok.
0
0
0
0
no avatar
@Hunork: Köszönöm,a rengeteget segítséget és tippet!
Ha bármi eszedbe jut még,kérlek írj!
Szerintem addig pedig eldöntöm,hogy melyik hűtő fogja díszíteni a házam.
Esetleg még annyi,hogy lehet-e az a probléma(nem tudom miért,de most már ki tudja),hogy maxra van állítva a hűtő?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Hunork: Nekem is manuálisan belőve a ventivezérlés a procihűtőn, de attól még hagytam auto-n. Így is engedte babrálni és azt a görbét amit én lőttem be követi ahogy melegszik, lehet a Z-s lap révén nem tudom. Nekem ha 60 fokot ér a proci akkor 85%-on teker már rajta a ventilátor. CM212EVO van egy kis csavarral ugyanis Noctua ventilátor van rajta ami akár 100%-on is alig hallható.
0
0
0
0
nanci23 avatar
Sziasztok!

A gépembe van 128G ssd (C) 1500G sima winyó (D)
Ma raktam bele egy M2 ssd-t (C-nek)
A régi 128-ast leformáztam stb... felraktam a windowst az M2-re...
Viszont nincs a saját gépben a régi ssd,pedig a BIOS is látja,
és én is meg tudom nézni a tulajdonságokba.....
Valaki tudja mi lehet......köszi!
0
0
0
0
💬 3
FaLchioN avatar
@nanci23: Futtatás: dskmgmt.msc, ott ha látod akk csak engedélyezni kell, feloldani.
0
0
0
0
nanci23 avatar
@FaLchioN: Köszönöm a segítséged megoldódott (diskmgmt.msc) ezer hála!
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@nanci23: Haveromnál ugyanez volt a hiba oka: új gamer laptopján az 1 terából eltüntetett 800 gigát 😆
Nincsmit 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.

Szerintetek mennyiért lehetne eladni a következő félkonfigot? Akár alkatrészenként is ?

CPU: AMD X6 FX-6350 3.9GHz AM3+ Cooler: EKL COLD TOWER MERLIN EDITION
RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue Series
MB: GIGABYTE GA-970A-DS3P
0
0
0
0
zelcsi avatar
Sziasztok!
Sajnos az egyik barátom így járt ahogy a képen van, nem tudtok rá valami megoldást? Már mindenféle azonosításon túl vagyunk de akkor sem akar beengedni a fiókba! Előre is köszönök minden ötletet!

https://kepkezelo.com/images/spd8i9zri64xwp92t483.jpg
0
0
0
0
💬 2
CsocseX avatar
@zelcsi: Mindenképpen kapcsolatba kell lépni a supportal. (e-mail)
0
0
0
0
zelcsi avatar
@CsocseX: próbáltuk de még válaszra sem méltattak eddig!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sziasztok! 1x HDMi apa + 2x HDMi anya + Jack adapter létezik? Nem sima HDMi wlosztó, hanem olyan amin van még jack bemenet, amibe dugharrok hangfalat. Létezik ilyen?
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Van nálam egy acer aspire as3810tzg-414g32n lapos.MSata ssd tettem bele,mert a hdd foglalat valami über bugyuta,ugymond a tüskék kiálnak az alaplapból,meg a hdd-böl is,tehát össze érnek,majd a csavarokkal rögzíted.A gond az h nincs hdd keret,igy az pairral volt kiékelve.Viszont néha elmozdult,és kifagyott a gép,meg ilyenek.Ami nem is csoda...ezért tettem bele msata ssd meghajtót,viszont a bios nem látja...értelem szerüen még a telepitö se.Tudnátok e ebben segiteni,mit hogyan,az ssd uj...
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@cseszka: Biztos hogy tudja kezelni az msata-t?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@cseszka: Vateráról, vagy valahonnan egy keretet veszel bele egy ezresért és meg van oldva.
0
0
0
0
cseszka avatar
@SuperPuma: Hát én vakdaságban lakok,itt körbe néztem már egy rakat helyen,de ilyen keretet sehol se találtam.
Palanova:Bizom benne h támogatja,a slot megvan neki,be is cuppant a hejére,valamint a rögzitö csavarok lyuka is stimmel....
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Csak azért kérdeztem mert az alábbi oldalon a listában nem találtam a notebookodat:
[url]https://www.mydigitaldiscount.com/msata-ssd-compatability-list-p7.html [/url]

Persze lehet hogy nem mérvadó az az oldal, de más értelmes találatot nem adott a google az "acer aspire as3810tzg-414g32n msata" keresésre. Csak a V3 és V5 sorozatokra adott ki msata találatokat.

Hogy a slot ott van és bele is megy az egy dolog, mást is lehet oda beépíteni szerintem (wifi modul, 3g modem).

Nálam HP notebooknál volt probléma, hogy a 3g modemet nem fogadta, mert nem támogatta azt a gyártót az alaplap. Fizikailag minden stimmelt, csak éppen nem ment.
0
0
0
0
Bronson avatar
@cseszka: Bios legfrissebb a gépen...? próbáld ki hogy csak az az egyetlen háttértár, tehát vedd ki a hdd-t! sata mód ahci-ra van állítva?
0
0
0
0
cseszka avatar
@Bronson: Ugy próbáltam mindjárt hogy mikor összeraktam,csak az msata volt benne,odd nincs is neki hely,nem is lehet belerakni,hdd meg be se tettem,de a bios nem látja,és ahci-re van állitva...Sajnos valszeg tényleg nem támogatja...ez az én "tanuló"hibám,h nem néztem utána,most elkell adnom...😀
0
0
0
0
Bronson avatar
@cseszka: Bios legfrissebb?
0
0
0
0
cseszka avatar
@Bronson: Ezt nem néztem,de alapos oldalán ahogy néztem a bios frissités nem hoz semmi meghajtó támogatást csak az akkura dob valamit...
0
0
0
0
Bronson avatar
@cseszka: egy próbát megér 😉
0
0
0
0
gytomi avatar
Hello!

A Ryzen 5 1600X miért olcsóbb 5 papírral mint a sima 1600?
0
0
0
0
💬 3
Bronson avatar
@gytomi: Néha a jobb olcsóbb... 😊 ez ilyen piaci hülyeség, van, amikor a kereslet meg a kínálat elmegy egymás mellett és a gyengébb cuccokért többet kérnek. ez nem csak prociknál van igy, hanem kb minden pc-s komponensnél lehet ezzel találkozni...
0
0
0
0
gytomi avatar
@Bronson: Nem befolyásolhatja az mondjuk, hogy az X magasabb órajelen fut így talán kevesebb az élettartam?
0
0
0
0
Bronson avatar
@gytomi: az nem játszik közre...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Vezeték néléküli billentyűzetet+egeret szeretnék venni. Még soha nem volt ilyenem. A leírásban azt írják, hogy hosszú élettartamú aksija van. A bill. használaton kívül 12 hónapig, az egér 9 hónapig bírja. Ez mit jelent? Ha mindennap használom akkor nem csak 1 évig lesz működőképes, ugye? 😃
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@DPISTI00: Attól függ hány órát használod,de ha teheted vezetékest vegyél.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.

Bios frisitás utan a rendszer nem akar belépni. Ezt irja ki.
[LINK]

Reinstal volt, de miutan leszedte a frissitáskeket ugyanez jött elö.

Probléma mi lehet?
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Találtam pár fejhallgatót ami megtetszett. Véleményeket szeretnék kérni, hogy melyik a legjobb.
Logitech G433
HP OMEN 800
ASUS STRIX PRO
RAZER OVERWATCH MANO'WAR TOURNAMENT EDITION
ASUS STRIX 2.0
RAZER KRAKEN PRO V2 BLACK OVAL

Meghallgatok egyéb lehetőségeket is 45k -ig.
0
0
0
0
💬 2
Hunork avatar
@Gyrger72: A pénztől függ. A két Razer közül választanék.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Gyrger72: Azt választanám amelyiknek a fejhallgatója alacsonyabb hz rőll indul. Illetve amelyik kényelmes.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy Corsair Vengeance 3000 Mhz memóriából használtam egy 2X4 GB kitet eddig dual channel módban 3066 Mhz 16-17-17-35 időzítések mellett. Bővíteni szerettem volna 16 gigára, így vettem még egy ugyanilyen kitet. Miután beraktam, nem tudott elindulni a gép, kékhalál , bittyegés, kernelhiba stb szenvedéssor után nagy nehezen rávettem, hogy safe módban 2133 Mhz en bejöjjön a windows. Először azt írta hogy 4/4 modul felismerve, 16 giga ram, de csak 8 használható, majd újraindítás után már mind a 16 gigát használhatónak írta. 2133 Mhz en stabil a rendszer, de már 2400 on is instabillá válik a memória. Aida 64 memória stabilitás teszttel ellenőrzöm. Biosom pár hónapja lett frissítve (ha nem is a legújabb). Lehet ezzel kezdeni valamit, hogy normális sebességen fusson a 4 modul, vagy küldjem vissza? Lehet, hogy az 1. gen ryzennek vagy az alaplapnak gagyi hozzá a memóriakontrollere, hogy a 4 modult rendesen kezelje? A két modullal nagyon szép sebességet el tudtam érni, ahogy fent írtam, ezért furcsa. Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
Mesterlovesz avatar
@Athis18: Szia én is egy nagyon hasonló probléma miatt jöttem ide.
29 ezer forintért vettél 2400 Mhz es modulokat? És hogy lett a 2db os kitből 3 modul?
Ezzel az RGB rammal az a baj, hogy kívül szép, belül gagyi. A ryzen procikhoz magas órajelű memória dukál (és azt be is kell állítani biosban, a te képeden 2133Mhz safe mód van), mivel érezhetően befolyásolja a teljesítményüket. Szóval először költs arra is hogy 3000 Mhz körüli legyen a memória, ha már az RGB re kiadsz ennyi pénzt. (persze ez csak egy tanács, szíved joga világító gyenge rendszert össze rakni vs erősebb rendszert ami nem világít)

Ez pl sokkal jobb és olcsóbb is, mint az RGBs.
[LINK]

A 3 modullal az a baj, hogy bukod a dual channelt, úgyhogy az nem valami jó, memóriát párossával kell használni, vagy 2 modul vagy 4. Én a 2 modult javaslom mert a 4 et nehezebben kezeli a vezérlő, nekem is azzal vannak problémáim.
Szóval a 8 giga duál sokkal jobb mint a 12 giga single, nem éri meg így használni. (ráadásul magasabb órajel is jobb eséllyel érhető el 2 modullal, mint többel)

BIOSod is ősrégi, MSI oldaláról szedd le a legfrissebb drivert, írd ki pendrive ra, frissítsd, ez fontos, mivel a kezdetben sok memória probléma volt a biosokkal, és azóta rengeteg frissítés jött rá.
a BIOS letölthető innen:
[LINK]

Bedugod a pendriveot, amire másoltad, biosba belépsz, bal alul van olyan hogy M-flash arra rámész, ott kiválasztod a pendrive ról az új bios filet, leokézod és befrissíti. Amíg frissül addig nagyon figyelj rá, hogy ne kapcsold ki a gépet és ne menjen el az áram, különben kuka az alaplap. (pár percig tart a frissítés)
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Mesterlovesz: Köszönöm a gyors választ. Igazság szerint nem enyém a cucc, egyik kollégámé. Csak felmerült bennem, hogy megvásárlom tle, de elötte tudnom kellett mi lehet a probléma okozoja 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Helló! Nekem nem hiperaktív predátor (LOOOOOL) hanem egy sima 2.1 hangfalszett kellene. Tudtok segíteni? Max 10 ezret költenék rá. És az tényleg igaz, hogy a subwoofert a földre kell rakni?
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@Quadgame94: Ajánlani nem tudok, de igen igaz... a mélynyomót a földre szokás rakni... sokkal jobban átadja úgy a hangot, rezgést mindent.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Quadgame94: Igaz hogy a földön jobb a mélynyomó. Jobb a térhangzás miatta. Tanácsként mondom, hogy a műanyag burkolatút kerüld, és inkább fa burkolatost vegyél, mert általában azok szebben/tisztábban szólnak.
Például egy picivel több mint 10 ezer, de teljesítménye révén megéri:

[LINK]

Vagy 11-ért ez:[LINK]

Én az elsőt venném a jobb teljesítmény miatt ha le kéne váltanom a jó öreg 5.1-es Orion HT550-esemet.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@reszler112233: Köszi szépen!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Quadgame94: Én nem ajánlom a 2.1es szetteket. Túl mély a hangszín és hardveresen nem is lehet szabályozni (noha ezelött kb 17 évvel ezért volt rajtuk külön több potméter is)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@SuperPuma: Azért amiket én linkeltem mindkettőn lehet külön állítani a mély hangot is nemcsak a fő hangerőt.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Szeretnék egy jó játék gépet össze tenni I7 8700 vagy I7 8700 K lenne a proci és Galnward 1070 ti a videó kártya kellene egy jó alaplap ami Wifis milyen proci hűtő lenne jó milyen gép ház ami jó hozzá?
Memória Kingston 2x80w GB ddr4 3000 Hz hiperaktív predator.
SSD Samsung 250gb
Táp Corsair 650w tx 650 mcp-9020132-eu
És Toshiba 2tb menne még bele.
0
0
0
0
💬 3
Bronson avatar
@it1022:
2x80w GB ddr4 3000 Hz hiperaktív predator

https://www.kepfeltoltes.eu/images/2018/11/5301601515_13992585203239.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
@Bronson: Szólj hozzá...😆😆😆😂😂😂😂😃
0
0
0
0
Kehbya avatar
@Bronson: Ez aztán FullHD gamer pécé lesz a hiperaktív predátorokkal, vad jószágok.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Velemenyeteket szeretnem kerni! A mostani 2018-as jatekokhoz melyik kartya jobb?! (Erősebb) Gigabyte GTX 760 Windforce 2 OC DDR5 2GB 256Bit VS XFX RADEON RX460 DOUBLE DISSIPATION 4GB DDR5 128BIT. Olvastam teszteket de nem tudom el donteni. 1/2 jatekkal teszteltem. Pl euro truck 2simulator max beallitason.gtx 760 laggolt rendesen ellennben az rx 460 siman vitte. Persze full hd felbomtason.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy van e olyan hogy egy videókártya nem ad képet hdmi - ről. A probléma az hogy vettem egy rx460 2gb os videókártyát, de semmi képet nem ad hdmi vel, dvi /vga átalakítóm jelenleg nincs, lehetséges hogy ezzel az ezközzel orvisolható a helyzet? Vagy lehet h nemjó a kártya? Alaplap: 890 fx deluxe 5
0
0
0
0
Sniper99 avatar
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg egy Ryzen 5 2600 van a gépben stock hűtővel, és váltanék. Egy AMD Wraith Max nem lenne hülyeség? be quiet! Dark Rock TF lenne a másik amire gondoltam, csak ahhoz elvileg máshonnan kellene rendelni AM4 es foglalatot, felesleges herce-hurcának gondolom. B450 Tomahawk van jelenleg a gépben mint alaplap, főképp azért nézelődök low profile hűtők terén mert nemszeretném ha a RAM-om kiblockolná. Hamár RGB meg miegymás a RAM akkor látni is akarom néha napján 😃 (Vízhűtéssel annyi a probléma hogy Chieftec Scorpion házam van és túl hülye vagyok ahhoz hogy a tetejét most is le vegyem ahová a radiátor menne, szóval az kilőve :/ )
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az előző kérdésemhez kapcsolódik a mostani kérdésem:
Ugye én most i5 4690-ről i7 4770-re fogok váltani.
Viszont sehol nem találok olyan processzort ami "normális" lenne(olyan 4770-et,ami ne lenne Tray-es verziójú).
Ha jól tudom a tray verziósok azok gyengébbek,de kevesebbet fogyasztanak.

A kérdésem az lenne:
Hogy jelentős-e ez a "erőcsökkentés"a processzorban?
0
0
0
0
tibi211 avatar
Sziasztok! Az miért van hogy a nyilak helyett wasd betűket ír? Szóval Ha be nyomom az (a) betűt akkor olyan mint ha nyilat nyomnák...és így tovább. Ez a 4 betű fel van cserélve a nyilakra és nem tudom hogy Állítóott el..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció