Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
szerintem hivd fel a szervizt és kérdezd meg tőlük mit javasolnak.
0
0
0
0
Demmer avatar
Genesis1919: És megéri a garancia vesztést emiatt ?

5év gari van még rajta az enyémen.De nagyon idegesít ez a hangos hang.Nem akarom eladnia tápomat ez miatt
0
0
0
0
Danys avatar
A házhűtés Gyári, (1 db 3 vezetékes venti.) lehet hogy jobb kéne, bár most találtam egy jó hűtőt [LINK]

Ha a házhűtéssel nem tudok operálni, ez marad... ez árba sem rossz. 25 forint.
0
0
0
0
Bronson avatar
Danys : milyen a házad szellőzése, hogy van kialakítva? azzal kell kezdeni, ha nincs megfelelő légáramlás, hiába a drága hűtések... az a vga gyárilag nem kell hogy annyira hangos legyen elvileg, valami gond van...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Danys: Szvsz felesleges a vízhűtés, hacsak nem extrém tuningban gondolkodsz. Raijintek Morpheus-t merem ajánlani, 670 hűtését arra cseréltem, pedig az sem volt gagyi. Túlhajtva, túlfeszelve, 80-85c melegedett, most 60-65 ami nagyon jó érték, jobb ventilátorral még fokozni lehetne a hűtőteljesítményt.
0
0
0
0
Danys avatar
Elírtam, de azért értitek miről van szó 😃 meghát nekem ez ATI marad 😀

Gyári a hűtése (Sapphire) és kb 5 hónapos, tehát nem lóg, meg semmi.
És bosszantó hogy ilyen hangos...

https://media.sapphiretech.com//images/prods/2022/11221-00_R9_280X_DUALX_3GGDDR5_DP_HDMI_2DVI_PCIE_FBC_635161493933992281_600_600.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem rosszul irta a nevét,és a kártyája Sapphire R9 280 Dual-X OC,aminek a hütése nemlehet olyan rosz.
https://media.sapphiretech.com//images/prods/2022/11221-00_R9_280X_DUALX_3GGDDR5_DP_HDMI_2DVI_PCIE_C02_635161493840547083_600_600.jpg
0
0
0
0
Danys avatar
Valaki segítsen egy ötlettel.

Az ATI R9 280 Dual OCX kártyám ha meghajtom, vetekszik egy rakéta porszívóval.
74 fok és 3700 RPM (gyári túlhajtással)
Két dolog jutott eszembe idáig. van egy régi vízhűtőm (Gigabyte) Az összehozom egy pleiter elemmel, és a gépházba hideget fuvatok be.
A másik: http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/alphacool-nexxxos-gpx-ati-r9-280x-m01/13153
de ez olyan 50 körül állna meg.

minden egyéb ötlet érdekelne, mert ez így most elég hangos.
0
0
0
0
dave500 avatar
Megcsináltam a PWM-es trükköt, tökéletesen működik.
De egy kérdés. Speedfan-ban miért nem tudom sehogy beállítani, hogy pl 40 fok alatt álljon le minden venti (tök feleslegesen szívják a port, amikor netezek)? Hiába van az az Advanced Fan Control menü, csinálhatok akármilyen grafikont, csak a Smart Fan 4 nevű beállítás csinál valami hasonlót, de 45 foknál már feleslegesen nagy fordulatot állít be..
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Asus P5B lapba milyen 4 magos Xeon procit lenne érdemes tennem?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
jumbo: Majd hangos lesz, ugyanaz a venti van hexa-ban, rokonom gépében 2 évet bírt.

"Belül régi ismerősünk, egy tápos viszonylatban kis motorerejű, csúszócsapágyas Yate Loon ventilátor mosolygott ránk, amiről annyit érdemes tudni, hogy új korában kellemesen halk, de idővel a csapágya megkophat, zajosodhat. Különleges légterelőt nem tettek rá, az FSP-nél ez nem szokás."

[LINK]
0
0
0
0
jumbo avatar
Cseréld le egy FSP Raider S 650W -re.
"- 120mm extra halk PWM ventillátor"
Nekem az 550 es van...még nem hallottam a hangját...azt sem tudom,hogy mükszik-e benne a venti.. 😉
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Demmer: Hangos venti miatt szerintem nem fogják gariztatni. Ha cserélsz ventit légszállításra figyelj kevesebb semmiképp se legyen, sokkal több sem jó, marha hangos lesz.

Én ugyanígy jártam, 2 éve cseréltem ventit a tápban, Noiseblocker blacksilent pro pk 3 lett a kiszemelt, amit merek ajánlani, persze 12Cm-es kivitelben. Viszont rettentően hangos lett (csak a tápba beszerelve), kissé túlméreteztem kb 150 köbméter/óra a légszállítása. Gondoltam ha csinálok utat a levegőnek halkabb lesz, így is történt azóta könnyebb a táp. 😆 Apropó, 6 év gari van a ventire !
0
0
0
0
Bronson avatar
nem egyedüli a problémád, az valami szériahiba lehet annál a tápoknál... ha cserélnéd elveszne a garancia, ami elég baj lenne szerintem, nem egy gagyi tápról van szó...
0
0
0
0
Demmer avatar
Van Egy Seasonic evo edition 750w tápom 1 éves.Eléggé hangos a ventilátorja és már idegesít mivel asztalra kerülta gép.Mit csináljak szerintetek?Cseréljem benne ki a ventilátort? 5év garancia van még rá nagy baj lenne ha ez miatt elvesztené?
Ez a ventilátor van benne
ADDA provides the active cooling for the M12II-750 EVO Edition with their AS1212UB-A70GL 120mm fan.

[LINK]

[LINK]

Enermax Twister Pressure
Scythe Slip Stream SY1225SL12H
Be Quiet Shadow Wings SW1 high-speed

Ezeket a ventiket néztem ezekkel biztos halkabb lenne jóval.Érdemes lenne kicserélni?Egyáltalán jó a tápegységbe ezek közül valamelyik?
0
0
0
0
cseszka avatar
Létezik olyan hogy 4pin megy az alaplapra,a másik végén van egy 4pines,meg egy 3pines csatlakozó.A 4pinesbe ugye a 4ines ventit kötöd be,mig a 3pinesbe a 3pines ventit.Itt a 4pines venti vezérli majd a 3pines ventilátort.Ugymond árnyékként követi a fordulatot.Nekem procihütön van ez a megoldás.
0
0
0
0
dave500 avatar
Srácok!
Valakinek valami ötlete, hogy 3pin-es ventiből PWM-es 4pin-es ventit csináljak?
Van tervem, a PWM jellel egy FET-et kapcsolgatni, az pedig a ventit, csak érdés menyire működne.
0
0
0
0
XDmanXD avatar
köszi a tippeket srácok 😀 sajnos Alumínium a hűtő alja ezért egy MX-4-es kerül majd alá megnéztem teszten majdnem hozza a CoolLaboratory teljesítményét 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
😆man😆: Coollaboratory Liquid Ultra, évek óta ezt használom 40 W/mK hővezető képességgel bír, a hagyományos szilikon alapúak 5-10 W/mK... 😉

Ui: Alumíniumot nem szereti, tehát nem merem nyugodt szívvel ajánlani, lehet egy réz lappal megoldhatnád, de nem én ajánlottam. Nálam a Scythe Mine 2 full réz kiadás, azzal nem lép reakcióba. 😆 Elvileg az aluban sem tesz kárt csak ráragad... keményen ráragad, magyarán, ha egyszer bekened lehet többet nem szeded le róla. Annak kéne utánajárnod, hogy a talp milyen ötvözet, lehet nem alu akkor no para.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Arctic MX-4 elég jó minőségű paszta.
0
0
0
0
XDmanXD avatar
emberek megtaláltam a probléma forrását nem működő középső ventilátor okozza valószínűleg szóval megy vissza garanciába és ha aztán se lesz jobb akkor nem tudom mit csinálok 😕 Genensis1919:mondanál valami folyékony fém pasztát?😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Magyarul azoknál a kártyáknál felesleges egyelőre erősebbet vennie, mert úgyse tudná kihasználni azokat a kártyákat. Nálam érezhetően ugrott az fps, mikor Core 2 duo-ról Core 2 quad-ra váltottam GTX 460 mellett.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
OriginalGrandpa: 4Ghz lazán megy neki, de Vga fog vissza nem a proci, hiába a túlhajtás semmit nem vennél észre. Elsőnek videó kártyát cserélj, használtan Hd 5770 vagy Gtx 550ti, kb 5x erősebbek a mostaninál. 😉 Vehetsz erősebbet is max cpu limited lesz.
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Intel Core 2 Duo E7200 procit mennyire éri meg húzni?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Nem is kell tuning hűtő,mivel nem kell meg nem is lehet tuningolni!

Nem az alaplapodról beszéltem, hangsúly a procin volt.

Amúgy nekem aztán tökmind1 hogy melegszik a 4790 vagy sem!

A kérdezőnek nem mindegy, talán ezért keresi a választ. Téged nem érdekel miért beszélsz zöldségeket ? Miért akarod leszedetni a kukapot ? Miért szólsz hozzá, ha fogalmad sincs mi okozhatja a problémát ? 😶
0
0
0
0
Dani46 avatar
gabor mai napig legjobb hűtésű i7 a 2600k,ezér is mennek lazán 5 ghz en vagy felette.
0
0
0
0
Dani46 avatar
h87 es lapba megnézem hogy tuningolod😃DDVolt egy idő amikor kilehetett játszani....
Amúgy nekem aztán tökmind1 hogy melegszik a 4790 vagy sem!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ph akárki K jelzésű Cpu-t szedett szét... 1: nem tudjuk milyen hűtővel hűtöttek. 2: azt sem hogy a hűtő alá milyen pasztát kentek. Így kár vitáznunk. Bequiet Dark Rock Pro 3 nagyon jó hűtő, ha jól van felszerelve képtelenség, hogy annyira melegedjen a 4790k. Ami már mint mondtam kinőtte a gyerekbetegségeit. 😉

Attól, hogy egy proci szorzózáras, cpu frekvencia ugyanúgy állítható, szóval tuningolható !
0
0
0
0
Dani46 avatar
ph akos biztos csak úgy hülyeségből kupakolt vagy 10 db ilyen retket 3770-4770-4790!!!El is mondja utánna 20-25 fokkal jobb lesz!Nem is kell tuning hűtő,mivel nem kell meg nem is lehet tuningolni!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Másoknak miért nem melegszik ? Milyen pasztát használsz ?
Szerk: Azzal a hűtővel ne csodálkozz, hogy melegszik. Nem éppen tuning hűtő. 😊
0
0
0
0
Dani46 avatar
hidd el genesis szar a 4xxx széria is látom a sajátomon!nem mondnám ha nem így lenne!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Dani46: 3xxx széria melegedett, 4xxx más pasztával, extra kondikkal gazdagodott, pont a jobb hővezetés miatt. Mint írtam folyékony fém pasztát kell venni. 15-20c nyerhető... tapasztalat.
Hülyeség leszedni a kupakot, főleg egy laikusnak, könnyen tönkremehet a nyák. Garanciázásnál erre nehezen talál magyarázatot. 😜

Kurvára nem tök mindegy, ha nincs jól felszerelve a hűtő, olyan mintha rajta sem lenne !
0
0
0
0
Dani46 avatar
Mint írtam tökmind1 hogy szarul van e fel rakva,a probléma létezik nem én találtam ki,nem hülyeségből szedik le róluk a kupakot!!!Utolsó rendes proci kupak szempontjából a 2600-2600k az összes többi utána lévő egy szar,vicc hogy 100 rongyér normális kupakot nem tudnak rárakni.
De ez is a tuningosoknak idegesítő,pl engem nem nagyon hat meg 100% nem mostanába fog menni a proci úgy 80 fok tökéletes!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Dani46: Tévedsz, azzal a hűtővel nem melegedhet annyira. Vagy rosszul van rögzítve, esetleg túl sok vagy túl kevés a paszta.

😆man😆: Folyékony fém pasztát vegyél, 5k, lényegesen jobban vezeti a hőt mint a grafitos, szilikonos masszák... 😉
0
0
0
0
Manyik75 avatar
olvasd el a ciket
fejezd be nem olyan gagyi hűtő mint a tiéd

de utolsó hozzászólásom volt nem vitázom tovább veled.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Az a hűtő hogy az i5 öt 50 fokon tartja,i7 et sose fogja!!!!Erről beszélek,fpu val bekapcsolva 87 fok......hiába nagy hűtő,amugy nekem úgy csak 70 pár fok,prime95 jobban izzasztja úgy már 80!
Amúgy menő vagy😃DAz én szar hűtőmmel semmi baj😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
A 3xxx es széria jobban melegszik és többet is eszik

De veled mint mondtam befejeztem.

[LINK]
0
0
0
0
Dani46 avatar
Linkelsz 1 videót de minek.....hallod a hűtő az ugyan az mint ami neki van,és a proci?szted egy i5 3570k annyira melegszik mint egy i7? fúúúú édes jóó istenem.....😃
i7 ht miatt 20-25 fokkal melegebb!!!!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ott a video ott a hőfok .
Nem magyarázom tovább neked.
Azzal a hűtővel irreálisan magas az a hőfok amit elért azért írtam hogy nézze meg.
Veled befejeztem.
0
0
0
0
Dani46 avatar
És akkor mivan?azon is szar a kupak!!!

Ő már látott pár procit,inkább hiszek neki,amugy ez is olyan vmelyiknél jobb a kontakt a kupak között akkor azok nagyjából jók,de amit a vidóba csinál írja ilyen xarral még nem találkozott!!!
Devilek úgy voltak hirdetve jobb lesz a hűtése,aha persze,ugyan olyan fos ezt mindenki tudja már,nem tudom mit véded!És tökmind1 hogy szarul is rakta e fel,ez a hiba van 3770,4770 4790 eknél,i5 is ugyan ez de azoknál nem okoz akkora problémát mer nem melegíti a Ht!Én meg itt fejeztem be!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Dani46

Miről beszélsz ember????
4790K-ja van az nem olyan szar pasztás mint a 3xxx széria
0
0
0
0
Dani46 avatar
man nem az a paszta szar,hanem ami a kupak alatt van azt nem látod!!!!!Amugy akos youtubon csinált egy csomó kupaktalanítást,volt ilyen is és ő is mondta hogy még ezek szarabbak.Hűtheted te h 100 al is akkor is szar lesz mer nem tudja átadni a proci a hőt a kupaknak!!Proci hűtőt csak feltudsz rakni,de azér nézz rá nem e magadat szivatod!!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
😆man😆

Szerintem nincs rendesen a helyén az a hűtő.

azzal a hűtővel 4,4-4,5Ghz-n sem lehetne 50˙ nál több a procid 😀

0
0
0
0
XDmanXD avatar
hát nem tudom megnézem hogy hátha csak a paszta a rossz vagy valami de eléggé gáz ez 😕
0
0
0
0
Dani46 avatar
Kicsit sokallom,3770k tól az összesnek szar a kupakja a paszta miatt.Pont multkor néztem az enyém prime alatt max 80 fok volt,de én kicsit alul feszeltem ill nem gyári venti van a hűtőn.Gondolom k sat nem alul feszelni akarod hanem inkább még húzni.........De annyira nem foglalkoznék vele,mer ha nem vmi komoly dologra szántad,játék alatt sose fog menni nagyon,nekem ott max 50 fokos!!!De gondolom a max hőmérséklete 100-105 körül lehet ha már visszaveszi az órajelt,igazából ez alatti hőmérsékletek elfogadható,nyilván jobb lenne minél alacsonyabban tartani,ha sehogy se sikerül és nem tetszik akkor delid!persze garancia ugrik!
0
0
0
0
XDmanXD avatar
sziasztok nemrégiben gépet újítottam és egy kis segítséget szeretnék kérni.
i7 4790K és Bequiet Dark Rock Pro 3-ról volna szó , mitől lehet az hogy prime 95 alatt (teljes gyári beállítás) alatt 5 perc alatt 89 fokig felmerészkedik a proci? eléggé bánt a dolog hisz olyan mint ha gyári lenne rajta 😕 😠
0
0
0
0
winrar avatar
Egy kis Geforce gtx 750 Ti tuning: https://s28.postimg.org/a6rtnwbfh/gpu_OC.gif
dave 500: Majd ha hibátlanul lefut legalább 3-4 órán keresztül a Prime95, akkor mondhatod stabilnak.
0
0
0
0
no avatar
Mitől lehet ez a kék halál?

[img][LINK]
[/img]
0
0
0
0
dave500 avatar
Na, 25 percig főztem a procit, nem lett kékhalál.
TALÁN stabilnak mondhatom.
https://kepfeltoltes.hu/150306/66881524N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Puffin avatar
Na találtam olyat hogy akkor van ilyen ha nem stabil a cpu. Ha visszaveszed az órajelet akkor is jön a hiba?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció