Testépítés, bodybuilding, gyúrás

Szerző: patrikk911, 2012. June 11., téma
Fórum » Sport
Hozzászólások: 1 018
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Adam996 avatar
amúgy én is nehezen eszek reggel de az első falat után már jobb most majd megpróbálok sokszor enni csirkét, halat, rizst, gabonapelyhet 😃
0
0
0
0
Adam996 avatar
Nekem az lenne a kérdésem hogy ha nem szállkásítani de nem is tömegelni akarok szóval súlyt akarok növelni de már csak izomba akkor hogy egyek mennyi szénhidrátot? 75kg vagyok és ha esetleg még egy étrendet is összetudnál tenni azt megköszönném😃
0
0
0
0
molfer98 avatar
Na majd 2hetente rakok fel képet aztán meglátjuk 😀
0
0
0
0
molfer98 avatar
És az utolsot hogy érted el?? 😀
0
0
0
0
molfer98 avatar
Az első képig hány évet gyúrtál? 😃
0
0
0
0
molfer98 avatar
Na holnaptol nekiállok.
Reggel 2 alma plusz tej
Ebédre valami hús plusz 2 alma
Tizóraira szalámis sandwitch plusz alma
Vacsorára semmit.

Így jó lenne? 😀
0
0
0
0
molfer98 avatar
És hánz honap alatt kezdenek majd el látszani a kockák? 😃
És mellizomra mit csináljak?
0
0
0
0
molfer98 avatar
Plusz most jön a suli ott is elkezdek jobban hajtani. Alapból is egy kicsit durva a tanár.
0
0
0
0
molfer98 avatar
És egy héten hányszor edzek?
0
0
0
0
molfer98 avatar
Ok. És akkor a felüléssel plusz aerobbal 3-4hét alatt meglátszósik?
0
0
0
0
molfer98 avatar
És ha azokat amiket akos leírt gyakorlatokat azokat megcsinálom 5x20-ba akkor hány perc szüntetet hadjak? Az aerob edzés mit jelent?
0
0
0
0
molfer98 avatar
És ha veszek még fehérjeport akkor nem fogok gyorsabban fejlődni??
0
0
0
0
akos328 avatar
testalkatoddal nincs baj, mármint fogynod nem kell.
ha nem csak hasra akarsz gyúrni hanem másra is akkor étrend vhogy a következőképen alakuljon: amennyi fehérjét csak tudsz vigyél be: hal, csirkemell, marha tarja, túró, tej, egyéb tejtermékek. Vacsorára ajánlott banán, vagy más gyümölcs turmix a szénhidrát miatt.
Reggelire vmi szénhidrátban dús étel, mondjuk megint mehet a banánturmix tejjel.
ebédre, ha teheted húst, mellé a legjobb köret a rizs, vagy a krumpli, tarhonya nem ajánlott. igazából sok mindent nem tudok mondani,testalkatodat elnézve normális táplálkozás elég.
Zsírokat sose feledd, ne hagyd ki az étrendedből, persze ne állj neki a kacsazsíros bödönnek, de ne ijedj meg a zsírosabb ételektől sem, mivel zsírba oldódó vitaminok is kellenek.
0
0
0
0
molfer98 avatar
És ez mellé kell valami étrend vagy valami??
0
0
0
0
akos328 avatar
http://body.builder.hu/edzesek_csoport.htm4?id=15
sima felülés: http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=42 4*20-at ajánlanék
törzsfordításos: http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=43 4*20
hasprés: http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=14 4*20
lebegő ülésként ismert: http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=90 4*15-10
Törzsfordítás állva: http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=131 4*20
lábemelés nyújtott lábbal: 4*10-15
egy kis törzsemelést is belevihetsz, oldalsó testartásban: ehhez nem találtam leírást: lefekszel oldaladra, nyújtott lábbal, és emeled a törzsed amennyire tudod 4*10-15


bár 20-at írtam, ha csak 10-et 15-öt tudsz megcsinálni az is elég fontos, h minden hasizom csoportot megmozgass. ez a legtöbbet megmozgatja.
ha ezeket végig csinálod 3-5 hét múlva már látszódni fog.
ne minden nap, hanem 2-3 naponta csináld végig, hogy pihenni is tudjon a hasizom, ugyanis alvás és pihenés közben épül be a fehérje, ami ugye a fejlődést eredményezi.
0
0
0
0
molfer98 avatar
https://kepfeltoltes.hu/120829/DSC00043_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

[LINK]

Ez lennék én. Ebből kéne egy kis kockás cuccot össze rakni. (Bocs a rossz képekért 😞 )
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
11k power protein 4kg fehérje más nem is kell először hozzá kell szoknia a szervezetnek az edzéshez fél év után kezd el az ember igazán nőni

én is csak power proteint használok mégis tudok hízni/nőni tőle kezdőknek nem kell több
0
0
0
0
akos328 avatar
a futás nem igazi szálkásítás. Erőnlétet fejlesztet vele, állóképességet, mely persze zsírt is éget, ahogy minden fajta testet érő igénybevétel.
a Szálkásítás hogy az izomrostok közötti zsírréteget minimalizáld, az egyes izomcsoportok, gyors, sokszori mozgatásával tudsz elérni, persze kis súllyal h minél többet tudj megcsinálni belőle.
Példa: mellizom szálkásítása: kitudsz nyomni 4*6, 4*8-as szériában 70kg-ot, akkor ez izomnövelés. Szálkásítás: 4*12, 4*15-ös szériák 40-50Kg-mal. remélem érthető.

Az hogy mit kezdj edzeni, testalaktól függ. Ha gizda, vagy normál testalkatú vagy akkor izomnövelés 4*6, 4*8-as szériákkal attól függ mennyit bírsz. Ha van egy kis felesleg, akkor előbb szálkásítsd a kívánt testrészeket. és utána kezdj izomnövelésbe.
de ne feledd a szálkásítás mindig időigényesebb, ahhoz több kitartás kell, hogy az látszódjon.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Vagy ha tesi orán oda teszem magam meg hajtok és,este plusz futok meg 100 fekvőt megcsinálok az ugy nem elég?
0
0
0
0
molfer98 avatar
Szerintetek előszőr legyen az izomnövelés vagy a szálkásítás? És 4-5000-ből lehetne venni fehérjét meg stb-t?
0
0
0
0
akos328 avatar
örülök hogy ilyen topic is van, vhogy elkerülte a figyelmem eddig 😃
2 éve gyúrok én is, bár most nyárra szüneteltettem, mivel sok a program és pénznek is híján vagyok, de ilyen témában én is szívesen segítek.
látom elsősorban edzési segítségeket, kiegészítőket ajánlotok.
Bár a táplálék kieg.-kben nem vagyok otthon, én mindig büszke voltam arra, hogy napi 1 adag fehérje volt csak az amit elfogyasztottam azon kívül nem is érdekelt semmi.

gyakori hiba, amin pár társam is átesett, hogy gyorsan akarnak látványosan változni és mindennel elkezdik tömni az agyukat, creatinnal, aminókkal, teljesítménynövelőkkel és a vége az lett, hogy többet ült a terembe mint amennyit dolgozott, majd a végén abbahagyta, mert már nem tudott fizetni, havi 50K-kat hagyott a terembe és alig fél éve járt még csak.
kezdőknek elsősorban tömegnövelőt és/vagy fehérjét ajánlok csak, semmi mást, kezdőknek felesleges mást szedni. Rendes napi 1,5-2 órás edzést ha betartja 2-3 hónap múlva már nagyon jól látszani fog az eredmény.

1 titka van az egésznek, h eredményes legyen: megfelelő bemelegítés/ek, szabályos gyakorlatok, kitartás. ezeket betartva minden kieg. nélkül is látványosan lehet fejlődni.
0
0
0
0
jumpen97 avatar
AnonimMC arra értette, hogy régen(amikor nem voltak ilyen fehérjeporok stb.) akkor is lehetett erős egy ember ha edzett vagy dolgozott. Sokat látunk filmekbe kigyúrt gladiátookat lovagokat. AnonimMC: EZ BAROMSÁG. Habár erősek voltak, a hasizmuk nem látszott csak a satnyábbaknak. Sőt a lovagoknak olyan sörhasuk volt hogy csak nézni lehetett. ÉN TUDOM. A Familia Gladiatoria tagja vagyok és eredeti leletek alapján harcolunk tanulunk dolgozunk.
0
0
0
0
lumosnina avatar
GokuTM: ezt valahogy én is így fogalmaztam volna meg. 😃
0
0
0
0
bobekrisz avatar
AnonimMC: Te is olyan lehetsz aki ennek az egésznek nem olvasot utána és itt leszolja az embereket, na az ilyeneket nem szeretem. Ameddig nem tudsz egy kis minimális tudatállapotot felmutatni a gyúrás témánál addig kérlek ne látogasd ezt a topicot.Kösszi😉
0
0
0
0
lumosnina avatar
AnonimMC: a fehérje és az aminosav meg sok minden más olyan dolog, ami a szervezetben normál esetben megtalálható és bevihető. Aki tömegnövelőt szed az olyan, mint ha egy csirkét meg 500g rizst enne meg mondjuk egy evésre és ez felér egy shake-el. (Túlzott hasonlat, csak, hogy megértsék.) Vagyis az koncentrált kaja. És lehet, hogy neked is jobban esne inni egy shake-t és tudod, hogy ennyi meg annyi fehérje+ch volt benne, mint annyit zabálni, hogy leszakadjon a gyomrod.
A fehérje dettó. Talán a csirkemell ára mellett még költséghatékony is, hogy valaki szedi/issza azokat. Néha jobban esik egy csokis shake, mint 200g csirkemell, meg 200g brokkoli. 😜

Egy ideig lehet ilyen kiegészítők nélül csinálni, de meg fog állni a fejlődés elég hamar...

És ezeket a táp.kiegeket ne keverd össze a mindenféle szteroidokkal. Ég és föld a kettő.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem kell szedni. Azokat csak az idióták szedik. Sokan vannak akik tisztán csinálják értelmesen rendes étrendel. Úgy is lehet úgy fejlődni. Csak eljőn majd az az idő amikor már kín szenvedés lesz minden kiló izom felszedése és akkor már nyúlnak későbbiekben a szteroidokhoz de az másabb mint a tabi.
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Én nem gyúrok csak érdekel ,hogy mi a f...ért kell tablettákat szedni ? mért nem csak úgy gyúrnak az emberek vagy ez a "tabletták nélkül nem nő a kukimon a szőr" effektus van ? 😆
0
0
0
0
lumosnina avatar
Ajánlanám figyelmébe minden kezdőnek és akár egy ildeje aktívan gyúrónak is az alábbi könyvet: Sárga Kapszula

Ez minden kérdésedre válaszol és mindent elmagyaráz. Mit, miért, hogyan, mettől, meddig, mikor...? ... stb

A könyv letölthető innen: [LINK] vagy regisztrációért cserébe ingyen is a tied lehet.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Mi az hogy elfáradsz? Épp az a lényeg hogy edzés végére szinte már már égjenek az izmaid úgy lefáraszd mert ez kell kell a megerőltetés az izmoknak hogy stimuláld hogy épüljenek. Ami fontos a jó étrend. Ha még szülőkkel élsz ez problémásabb de megolhadtó. A lényeg a fehérjedús étrend. Esetleg vehetsz fehérje prookat is kb 10 000ft ból olcsó 4kg os kijön ami elég 2-3 hónapra ha takarékos vagy de anélkül is lehet fejlődni csak kell a fehérjedús étrend. Meg fontos hogy mindent jól csinálj. Az biztos hogy min fél évet járni kell hogy elérj valami jobb izomzatot de a határ a csillagos ég.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Hali. Most szeretnék elkezdeni edzeni de nem tudom, hogy hogy kezdjek neki! Úgy hallottam nem jó egyből kondiba menni mert akkor csak elfáradnék és nem lenne semmi eredménye. De viszont nem is akarok ilyen izomember lenni csak egy tisztességes izomzatot...😀 Megköszönném, hogyha adnátok 1pár tanácsot!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
GokuTM kösz az inftó


Amúgy nekem most ízetlen szója protein van. Na bsza meg az olyan mintha nyálat kellene inni! De tényleg olyan mintha egy napig köpködnéd a shakerbe a nyálad majd edzés után meginnád. Tejjel viszont tűrhető.
0
0
0
0
lumosnina avatar
GokuTM írta:
Aminosavat azért nem ajánlom, mert alaposan felpumpálják a kasszánál a végösszeget és egy kezdőnek nem is fontos a szedése.
Majd ha benne lesz 1-2 éve és rendszeresen lejár a terembe, akkor el lehet rajta gondolkozni. Még Én sem élek vele jó 2 évvel a hátam mögött.

De akinek telik rá bátran, jó amit írtál 😉


Szerintem nem felesleges! Idéznék egy olyan oldalról, ahol ennek a témának a specialistái írnak:

"Az elágazó szénláncú, angolul Branched Chain Amino Acids (BCAA), aminosavak az L-leucin, L-valin és L-izoleucin jelentik testépítők számára az izomépítéshez és az izomlebomlás megakadályozásához a legfontosabb kiegészítőket.

Az izomzat 35%-a a BCAAk-ból épül fel, ezért érthető hogy az aminosavak elengedhetetlenek az izomzat felépítéséhez. Már néhány perces testi terheIés (edzés) után meg lehet állapítani a szervezet funkcionális aminosavkészletében ("pool"😉 ezeknek a BCAA-anyagoknak, különösen az L-leucinnak a hiányát. Ha ez a hiány nem, illetve túl későn egyenlítődik ki, az akadályozza, illetve késlelteti a kívánt izomzatgyarapodást."

Mikor szedjem az aminosavat?

Használatuk leginkább akkor indokolt, mikor valamilyen katabolikus tevékenységet végzünk (ilyen az edzés is): az ilyen tevékenységek előtt, közben és után hasznos lehet némi aminosavat bevinni, bár edzés után már a fehérjeturmix előnyösebb, pontosabban, költséghatékonyabb. Példa: edzés előtt és esetleg közben aminosav, utána fehérjeturmix. Akadnak más időpontok is: éjjel ha felébredsz, akkor valószínűleg kényelmesebb bekapni pár aminokapszulát, mint shake-eléssel vacakolni, tehát ilyenkor is előnyösebb lehet az aminosavak használata.

ÉS



Szálkásít az aminosav?

NEM, az aminosav önmagában NEM szálkásít! Sokan kérdezitek ezt. Az alapvető fogalmi zavar ott van, hogy a szálkásítás során valóban szükség van a megnövelt aminosav bevitelre, hogy a már meglévő izomtömeget lehetőség szerint megőrizzük, de önmagában attól hogy fehérjét vagy aminosavat eszel, nem fognak szálkásabb izmok fejlődni, és a meglévő zsír sem fog eltávozni. Ez sajnos nem így működik. Diétázni kell, aerobozni kell, és ha mindent ól csinálsz, akkor egy pár hét, vagy inkább hónap múlva szálkás lehetsz. De csak az aminosavak vagy a fehérje fogyasztása nem okoz semmilyen szálkásodást!


Illetve:


[LINK]
(Ez nagyon hosszú, nem idézem be.)

Tehát az aminosav a meglévő izomtömeget segít megőrizni, amire úgy gondolom mindenkinek szüksége van aki erre a sportra adja a fejét.
0
0
0
0
lumosnina avatar
GokuTM írta:
Kmisi99 írta:
És valami kis aerob edzéstervet tudnál mondani? Mert azt tudom róla hogy ott nem szabad teljes erőből csinálni mert akkor átmegy kardióba.


Az Én kedvencem a tempós gyaloglás, lehetőleg erőltetett menetben (felfelé) de ha nincs ilyesmi hely a közelben akkor simán előre gyors, de monoton fokozatos tempóba. Nem halsz meg tőle, az izmaid annyira vannak használva, amennyire kell és fokozatosan de szépen égeti a zsírt.

-Kényelmes cipő.
-Jól felöltözve, mert ha fázol később indul be a zsírégetés.
-Utána kis fehérje bevitel. Kis alatt annyit értek, hogy egy Óriás túró rudi, vagy 2 kicsi 😀
-és hogy legyen benne egy kis hasznos(bár nem teljesen ide kapcsolható), lehet otthon a szobában nyújtani is.


Nekem ez a legbeváltabb, ezt is ajánlom mindenkinek.

Más:
Ha meg az izom növelés is a cél, akkor nálam ezek a fehérjék vannak bejáratva.

SoyPro-Büdös,Rossz ízű de nagyon olcsó.
ProMix-Nem annyira büdös, kicsit finomabb.
100% Whey-Jó illatú, finom.
Hatásra ugyan azok, egy olyan embernél aki nem készül testépítőnek.

Aki nagyon pénzes: 100% Whey, edzés után, este lefekvés előtt (de mehet reggel, kaja mellé.)
Aki pénzes és okos: 100% Whey edzés után, többi bevitelnél SoyPro vagy ProMix.
Aki csóróbb: Annak SoyPro vagy ProMix. Érdemes mind2-őt kipróbálni, minden ember más, minden embernek más ízlik.



Én a Power Protein-t is ajánlanám fehérjének. [LINK]ű

Ezek mellé pedig Aminosavat, egészen pontosan BCAA-t. PL.: [LINK]

Az aminosavak megakadályozzák a katabolikus állapotot, fenntartják a megfelelő nitrogén egyensúlyt, tehát reggel ébredés után, de kaja előtt és az esti fehérje után lefekvés előtt mindenképp ajánlott.

Mindezeket pedig hiába szedi valaki, ha az étrendje nincs rendben!!!

Ne feledd: nincs zsírégetés és izomtömeg növekedés egyszerre.
0
0
0
0
bobekrisz avatar
MaximumGame:
a feluléssel nem fogsz zsírt égetni ezért nem is fog látszani ahhoz, hogy látszódjon is valami ahhoz jó étrend a legfontosabb és csak ez után jön az edzés ami pedig direkt a zsír leadásban segít😉
0
0
0
0
madchief avatar
Shaun T Insanity 60 days-t valaki próbálta?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
És valami kis aerob edzéstervet tudnál mondani? Mert azt tudom róla hogy ott nem szabad teljes erőből csinálni mert akkor átmegy kardióba.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
GokuTM írta:
lumosnina írta:
A futás / kardio fontos része az edzésnek, mert egy idő után a szív nem fogja tudni elviselni a terhelést ami a tömegnövekedéssel jár...


Ez így van Én is futok, viszont az első félévben nem nagyon kellene futnia, mert visszarántja a kezdeti erős fejlődést.
Ha mindenképpen szeretne, akkor tempós séta.

molfer98:

Én mindenképpen ajánlok fehérjét, főleg ha kezdő vagy, sokkal jobban meg fok lökni, mint egy haladót.

És fogyásra gyúrás mellett te mit ajánlanál? Aerob edzést?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
a képet én csináltam a fegyencedzés 2. kötetéből.

https://kepfeltoltes.hu/120820/606247507asdasd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
molfer98 avatar
GokuTM írta:
Miért korai?
Abszolút nem lehet korhoz kötni, hogy valaki vitamint vagy fehérjét visz be.
Egészséges lesz és jobban is fog fejlődni.

E nélkül fejlődni nem fog. Rendbe tenni az étrendet nem igazán lehet, mert az lesz a kaja amit anyuka megfőz. Nem lesz egy külön menü a gyereknek.
Ha fel akar szedni egy kis izmot, muszáj lesz megnövelni a fehérjebevitelt.


Akkor ez így jó lesz?
0
0
0
0
lumosnina avatar
A futás / kardio fontos része az edzésnek, mert egy idő után a szív nem fogja tudni elviselni a terhelést ami a tömegnövekedéssel jár...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
14 évesen szerintem még korai.
0
0
0
0
molfer98 avatar
És mennyi idő múlva látszik meg? 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
molfer98 írta:
Sziasztok végleg eldöntöttem hogy szálkásítani fogok. Tudnátok mondani valami tápkieg-et?
Normális étrend mellett jó lenne egy ilyen edzés?
Reggel futás
Napi 3-4szer 100 felülés 20 fekvőtámasz
Este futás?
Sajna csak egy 2,5 kg-os sulyzóm van.


aminosavat vegyél tápkieg nem kelll .... és jó amit írtál... 😎
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Nevedből kiindulva 14 éves vagy így nem is baj,hogy csak akkora súlyzód van😆 Tetudod mikor kezded...
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok végleg eldöntöttem hogy szálkásítani fogok. Tudnátok mondani valami tápkieg-et?
Normális étrend mellett jó lenne egy ilyen edzés?
Reggel futás
Napi 3-4szer 100 felülés 20 fekvőtámasz
Este futás?
Sajna csak egy 2,5 kg-os sulyzóm van.
0
0
0
0
kaizinger avatar
én szálkásitok biotech Fat burnt szedek napi 4 szer sokat fogytam egyre erősebben látszanak az izmaim!
Mellete Kick boxra járok!
plusz otthon sulyzos edzés huzodszkodás
0
0
0
0
bobekrisz avatar
én először proteint és carboX-et szedtem most átt tértem a nitro gain-ra igen már meglátszik az eredménye igaz csak 2 hónapja kezdtem el.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Egy kezdőnek egyből tömegnövelőt? Inkább sok csirkemell meg rizs, és mehet a fegyencedzés plusz súlyt is használhassa. Én így csinálom.


Az a baj, hogy kurva nehéz ezt finanszírozni, így valahonnan pótolni kell a hiányát, tisztán.
Mit? Nehéz finanszírozni azt, hogy egyen?
Na 4 hónap után most ismét elkezdtem edzeni.15 felhúzás után nem hogy elfáradtam volna hanem megéheztem 😜. Ez most normális? (Most jöttem be enni)


Pontosan. Elég horror ára van már 1 kg csirkének, és ezt minden nap nyomatni nem olcsó mulatság.
Minden nap csak csirke elég fárasztó lenne. Jó ha van azért 1-2 nap valami leves is. Szerintem. De nem csak csirkét kell enni egyfolytában.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Egy kezdőnek egyből tömegnövelőt? Inkább sok csirkemell meg rizs, és mehet a fegyencedzés plusz súlyt is használhassa. Én így csinálom.


Az a baj, hogy kurva nehéz ezt finanszírozni, így valahonnan pótolni kell a hiányát, tisztán.
Mit? Nehéz finanszírozni azt, hogy egyen?
Na 4 hónap után most ismét elkezdtem edzeni.15 felhúzás után nem hogy elfáradtam volna hanem megéheztem 😜. Ez most normális? (Most jöttem be enni)


én most ettem halat, csirkemellet és rizset 😃
Én csirkemell sonkás kenyeret.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció