Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hali!
Azt szeretném megtudni, hogy a proci húzásánál a feszültséget is növelni kell?
Az 5200+-omra rátettem eddig 200Mhz-t, de 300-nál már kilép a játékokból a gép, stb.
A hőfok elég jó, stabilítástesztnél +300-en max 47C volt.
Igen, akkor emelj egy picit a feszen. De ne sokat!
Azt szeretném megtudni, hogy a proci húzásánál a feszültséget is növelni kell?
Az 5200+-omra rátettem eddig 200Mhz-t, de 300-nál már kilép a játékokból a gép, stb.
A hőfok elég jó, stabilítástesztnél +300-en max 47C volt.
Mérd meg terhelés alatt mennyi a GPU °-a!
Ha VGA-t húzod akkor viszint én azt mondom hogy húzd egyszere a memóriát és a GPU-t is.
De ha 90° környékén van akkor az már sok.
Bár láttam 100° VGa-t is de nem ajánlom h addig húzd!
Az Everestet meg futtasd úgy 10-15 percig.
A videókártyámat (Sapphire Radeon HD2600 XT AGP) kb hány fokig érdemes huzni? mert most (Everest szerint) 7%-os a GPU és 15%-os a memória emelése és "üresbe" 58-60 fokos a GPU. Azt szeretném tuni, hogy ez kb meddig vihető el, hány fokik, különösebb kifagyások nélkül. Aki esetleg húzott már ilyen kártyát (tudom, hogy All hail HD3000 series) az elmondhatná a tapasztalatait. Gyári hűtésem van. Valamint azt szeretném megtudni, hogy mivel érek el látványosabb javulást (FPS-ben) ha GPU-t vagy a memóriát húzom?
A másik érdés a Processzoromra vonatkozik. jelenleg az Athlon 64 X2 5000+ processzorom 300 Mhz pluszt kapott (majdnem) alap hűtővel, amit úgy értem el, hogy csökkentettem a szorzót és növeltem a FSB-t. most itt több kérdésem is lenne. Az egyik az hogy ha a szorzót 13-an hagyon és az FSB-t növelem, akkor jobb lesz-e a teljesitmény, mintha csökkenteném a szorzót és az FSB-t az előbb elért sebességhez mérve növelem.(remélem érthető volt)
a másik kérdésem pedig arra vonatkozik, hogy az Everest stabilitást tesztet KB hány percig érdemes futtatni, mert én 5-ig szoktam.
Ryd voltam, a segitséget előre is köszönöm.
HELLÓ!
VETTEM ÚJ GÉPET, ÉS VALAHOGY ENNEK A BIOS-ÁBAN NEM VOK OTHON.
AZ A LÉNYEG HOGY A BIOS-BAN NEM TALÁLOK SEMMI OLYAN RÉSZT AHOL A PROCIRÓL LENNE SZÓ.NEM ÉRTEM.NINCS FSB ÁLLÍTÓ SEMMI.A MÁSIK GÉPEMNEK A BIOS-ÁBAN OTT KÜLÖN KIS RÉSZ VOLT A PROCI TUNING-NAK.ENNÉL AZ ALAPLAPNÁL MEG MINDEN MÁSHOGY VAN.
AM AMIKOR BEKAPCSOLOM A GÉPET F12-T KELL NYOMNOM A BIOS BEHOZÁSÁHOZ DE A RÉGI GÉPEMNÉL MEG DELETE-T KELLETT NYOMNOM.
AZ ALAPLAPOM NEVE: FUJITSU SIEMENS D2030-A2
LÉGYSZI SEGÍTSETEK HOGY MI GOND.
Sajna nem is fogsz találni a biosban, mert nem lehet. Automatán ismeri fel és állítja be.Sajna ez van a CPU-ra vonatkozóan 2 dolgot lehet engedélyezni illetve tiltani benne:
- Limit CPUID Functions
- Hyperthreading
Ennyi itt a hivatalos oldalon is megtalálod a BIOS menüpontjait:
[LINK]
Ehhez annyit hozzáfüznék hogy a gyári gépek(compakt-ok) ritkán támogatnak tuningot. A biost pedig szinte minden gyártó gépénél máshogy kell behívni.
Pff. hát köszi a segítséget😞Akkor ezzel az alaplappal nem is tok procit húzni?
Sajna nem 😞
HELLÓ!
AZ A LÉNYEG HOGY A BIOS-BAN NEM TALÁLOK SEMMI OLYAN RÉSZT AHOL A PROCIRÓL LENNE SZÓ.NEM ÉRTEM.NINCS FSB ÁLLÍTÓ SEMMI.A MÁSIK GÉPEMNEK A BIOS-ÁBAN OTT KÜLÖN KIS RÉSZ VOLT A PROCI TUNING-NAK.ENNÉL AZ ALAPLAPNÁL MEG MINDEN MÁSHOGY VAN.
AM AMIKOR BEKAPCSOLOM A GÉPET F12-T KELL NYOMNOM A BIOS BEHOZÁSÁHOZ DE A RÉGI GÉPEMNÉL MEG DELETE-T KELLETT NYOMNOM.
Sajna nem is fogsz találni a biosban, mert nem lehet. Automatán ismeri fel és állítja be.Sajna ez van a CPU-ra vonatkozóan 2 dolgot lehet engedélyezni illetve tiltani benne:
- Limit CPUID Functions
- Hyperthreading
Ennyi itt a hivatalos oldalon is megtalálod a BIOS menüpontjait:
[LINK]
Nem kell kiabálni! Ha valaki tudja a választ biztosan irni fog!
Nem tudsz 1-2 képet csinálni a biosról?
😞 sajna nem.
Nem tudsz 1-2 képet csinálni a biosról?
nekem van egy AMD sempron 3000+,512MB RAM, es egy 256MB video kartyam NVIDIA
mit tok vele csinalni?😕
Csá!Lenne egy kérdésem:
hogyha van egy ddr2 vidcarim és lecserélem egy ddr3-ra akkor a RAMokat is ddr3-ra le kell csssserélnem?
Nem. Nyugodtan lecserélheted. Nincsenek összefüggésben.😀
hogyha van egy ddr2 vidcarim és lecserélem egy ddr3-ra akkor a RAMokat is ddr3-ra le kell csssserélnem?
jah néztem a fatherom gépét (2.4-es celeron) 92fokon még simán ment! de egy proci hűtő takarítás után (ami beillett volna a szutyok galériába) mindjárt csak 40valahány fokos lett!
jah jut fejembe az ő gépe 132 foknál fagyott le. azért 1 celerontól szép teljesítmány nem?
Szerintem az a szép tőle hogy kibírta akkora fokon.
jah jut fejembe az ő gépe 132 foknál fagyott le. azért 1 celerontól szép teljesítmány nem?
gépem:
asus p5b
intel core 2 duo e5200
geforce 9500gt 512mb
2gb ram
Na igen erre gondoltam 😉
Marhajól meg csinálja! Nekem tetszik!
[movie=youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UyinXkIMzuM&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UyinXkIMzuM&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/movie]
Halisztok az lenne a problémám, hogy belépek a BIOS-ba át akarom állítani a procim MHz-ét és nem engedi megyek össze vissza de nem engedi mi lehet a baj?
Igazából a socket A-s alaplapokba menő AMD procikat nem lehetett húzni, csak egy kis otthoni barkáccsal, de veszélyes volt, mivel a procin kellett átkötéseket eszközölni, ami rossz átkötés esetén azonnal elfüstötl, így sajna nem tudod húzni 😞
hgaborr: Ezt legközelebb leirhatod egy hozzászólásban is hogy jobban átláható legyen.
Elöre is köszi!