Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szevo avatar
kösz a választ 😀 én is arra gondoltam hogy a táp lesz a hibás
0
0
0
0
szevo avatar
Hy. az lenne a problémám ha játszok befagy a gép és zugo hang megy van amikor 15-30-40 perc mulva fagy be. elsönek azt hitem tulmelegedik a gép de CPU:40-45C GPU55-66C valami ötlet?
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
nekem az a problémám hogy akarok kiirni dvd-re valamit és kiirja hogy Illegal Disc mit csináljak ? nem megy tovább 😞 help
0
0
0
0
mojohnny avatar
zaraki írta:
mojohnny írta:
Tesla GoD írta:
nem lehet h egyszerűen a proci a szar?

Elképzelhető, de úgy vagyok vele, ha már megvettem, akkor nem akarom rögtön ki is dobni, alaposan mindent meg akarok vizsgálni, mielőtt megtenném.

a win xp ugyan az a verziójú volt mind a kettő? lehet win 7-el kéne megpróbálkozni

Ugyan az volt, igen.
Köszönöm a válaszokat és a kérdéseket, de már sikerült megoldani a problémát. Nem a procival volt a baj, hanem az egyik Ram-ommal, mivel 3 ram van a gépemben (mindegyik 512 MB-os) és valószínűleg vagy túl sok feszültséget kaptak a memóriák (vagy túl keveset) vagy nem voltak jók a memória időzítések. Azóta csak 1GB van a gépemben, de eddig egyszer nem fagyott ki a gép (kopp-kopp). Majd ha lesz időm és kedvem, akkor megpróbálom azt a 3. 512-es ramot is működésre bírni. Mindenkinek további szép napot! 😀
0
0
0
0
zaraki avatar
mojohnny írta:
Tesla GoD írta:

Elképzelhető, de úgy vagyok vele, ha már megvettem, akkor nem akarom rögtön ki is dobni, alaposan mindent meg akarok vizsgálni, mielőtt megtenném.

a win xp ugyan az a verziójú volt mind a kettő? lehet win 7-el kéne megpróbálkozni
0
0
0
0
no avatar
szevasztok! van 1 kis problém a gépemmel :S mégpedig az hogy reggelente indítás után lefagy 1x - 2x 😞 és nemtudom mitől. utána a vinyó eléri a 26-28 fokot semmi baj.. de amíg 24 alatt van lefagy :S ez mért lehet?? elvileg a vinyónak aza jó ha hűvös... amiatt nem fagyhatna sztem
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Jaaaj ez a BIOS frissítés, nagyon megjártam vele! 😠..most már muszály mindig a legfrisebbet feltennem, mert per pillanat kegyetlen sz@r állapotok uralkodnak a BIOS-ban! 😢
0
0
0
0
toopa avatar
Nem ártana esetleg egy bios frissítés.
0
0
0
0
mojohnny avatar
Tesla GoD írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
mojohnny avatar
Hellosztok!

Szeretnék valami segítséget vagy tippet kapni a problémámra, mert már nincs semmilyen ötletem, hogy mit csinálhatnék. Az egész ott kezdődött, hogy vettem egy használt AMD Athlon 64 X2 4200+-os kétmagos procit az AMD Athlon 64 3200+-os egymagos procim helyett. Tegnap be is raktam a az új procit a gépbe és gondoltam rögtön kezdem is egy jó kis winfos xp reinstallal. Igen ám, csak sajnos amikor másolta fel a a fájlokat a wincsire (kék háttérnél) a telepítő cd, akkor valamennyi százaléknál (nem tudom pontosan mennyinél) lefagyott a másolás és nem csinált semmit. No nem gond, gondoltam megpróbálom egy másik winfos telepítővel. Igen ám, de az sem segített, ugyanaz volt a helyzet. Aztán próbálkoztam az adat- és tápkábelek átkonfigurálásával meg persze a meghajtók jumperelésével, de az sem segített. Aztán végülis sikerült eljutnom odáig, hogy felmásoltam a fájlokat a wincsire, de a telepítés közben megint lefagyott a gép. Aztán ma vettem egy másik vinyót, mert a régin voltak bad sectorok is, amik persze okozhatták a fagyásokat (gondoltam én), de aztán az sem segített. Utána cseréltem IDE kábelt is, amivel a DVD-ROM-omat kötöm össze, de az sem segített. Aztán frissítettem az alaplapom BIOS verzióját a legújabbra, de némi adatgyorsuláson kívül az sem segített. Még esetleg gyanakodnék a tápra (400W-os Chieftec), hogy az kevés lenne talán, de néztem itt az oldalon mások gépeit is és durvább procikkat üzemeltetnek 400-as tápokkal. Kérlek Titeket, írjatok valami tippet, hogy mit nézhetnék meg, mert lassan már tanácstalan leszek! Előre is nagyon köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
psychosocial írta:
tipp?😆

Esetleg rossz az USB az alaplapon 😲
0
0
0
0
apetit1989 avatar
ghost131 írta:
Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy amikor bekapcsolom a gépet, nem írja ki a proci órajelét és típusát. Viszont ha csak annyit csinálok, hogy belépek a Biosba majd ki, akkor az újrainduláskor már minden rendben. Ez mi lehet?

Biosban kapcsold ki a welcome screent-t vagy a post screen-t. Egyébként, ha nyomsz egy TAB-ot, akkor ki kéne írnia a hardvert.
0
0
0
0
Osynho avatar
1c3t34 írta:
Üdv mindenki!

A következő problémám lenne:
Vettem egy új gépet, win7-et tettem rá fel. 2 nap után nem akart betölteni. Semmilyen visszaállítás, javítás nem segített. Újratelepítettem, de 1-2 újraindítás után mindig ez volt a gond. Feltettem az ubuntu 9.10 op rendszert, kiváncsi voltam rá, hogy az működik-e. Hát nem működött az sem, nem tudott betölteni... Gondoltam, baj lehet a winyoval, tettem bele 1 másikat, de 2 nap után ugyan ez a probléma lépett fel... 1 másik partícióra feltettem a korábbi windowsxp-t. Ez egyenlőre jól működik [remélem nem fog ez is elromlani 2 nap után...]

Kérdésem a következő lenne: Hol lehet a hiba? Az windwos7-ben? Alaplapban? Hol??
Gép konfig:
-Alaplap: MSI 760gm-e51
-Processzor: AMD Athlon II X3 425 [2,7Ghz]
-Ram: 2GB Kingston DDR3 1333Mhz
[-Táp: Mercury 550W Black edition]
-Videokártya az alaplap integráltja.

Mivel már ez a második winyo, amivel gond van, ezért szerintem nem azzal van a gond...😞
Bármilyen épkézláb választ szivesen fogadok.
[Esetleg egy BIOS frissítés segíthet? Ha jól nézem, van 1 újabb verzió.]

Szerintem, miután friss a rendszered, mindenféle tuning nélkül teszteld le a gépet. (IBT, Prime, stb). Új bios se árthat, de régebbivel is emnnie kellene. A Mercury táp viszont szúrja a szememet.😕
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Üdv mindenki!

A következő problémám lenne:
Vettem egy új gépet, win7-et tettem rá fel. 2 nap után nem akart betölteni. Semmilyen visszaállítás, javítás nem segített. Újratelepítettem, de 1-2 újraindítás után mindig ez volt a gond. Feltettem az ubuntu 9.10 op rendszert, kiváncsi voltam rá, hogy az működik-e. Hát nem működött az sem, nem tudott betölteni... Gondoltam, baj lehet a winyoval, tettem bele 1 másikat, de 2 nap után ugyan ez a probléma lépett fel... 1 másik partícióra feltettem a korábbi windowsxp-t. Ez egyenlőre jól működik [remélem nem fog ez is elromlani 2 nap után...]

Kérdésem a következő lenne: Hol lehet a hiba? Az windwos7-ben? Alaplapban? Hol??
Gép konfig:
-Alaplap: MSI 760gm-e51
-Processzor: AMD Athlon II X3 425 [2,7Ghz]
-Ram: 2GB Kingston DDR3 1333Mhz
[-Táp: Mercury 550W Black edition]
-Videokártya az alaplap integráltja.

Mivel már ez a második winyo, amivel gond van, ezért szerintem nem azzal van a gond...😞
Bármilyen épkézláb választ szivesen fogadok.
[Esetleg egy BIOS frissítés segíthet? Ha jól nézem, van 1 újabb verzió.]
0
0
0
0
no avatar
sziasztok olyan problémám van hogy van egy fujisu siemens l9za 19"LCD monitorom meg van egy albacomp h782b monitorom és a fujitsu monitorom ha összekötöm a géppel villog kékken néha kiírja hogy no signal és bekapcsol a másik monitorom meg bedugom és megy semmi baja nemtudnátok segíteni a fujitsu monitorral kapcsolatban? 😕
0
0
0
0
psychosocial avatar
a ház mind a 3 egerében?😃 itt müködik vett újat is...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Akkor biztos elszakadt benne egy vezeték.Forraszd majd meg.
0
0
0
0
gara66 avatar
optikai v golyós?😜
gondfolom h optikai, nekem is előfordult már az h kihagyott másodpercekre az egér érzékelése...
0
0
0
0
gara66 avatar
vezetéke v vezeték nélküli magyarul?😜
0
0
0
0
Devis avatar
psychosocial írta:
pls help! a bátyámnak az egere folyton kibe kapcsolodik magátol! néztük az enyémmelis de nemjó... kibe kapcsol ugyértem hogy teljesen cod2zik és megszakad az egér aktivitása... mért lehet ez?

kezdjük ott h usb-s vagy wirelesses?
0
0
0
0
psychosocial avatar
pls help! a bátyámnak az egere folyton kibe kapcsolodik magátol! néztük az enyémmelis de nemjó... kibe kapcsol ugyértem hogy teljesen cod2zik és megszakad az egér aktivitása... mért lehet ez?
0
0
0
0
ghost131 avatar
Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy amikor bekapcsolom a gépet, nem írja ki a proci órajelét és típusát. Viszont ha csak annyit csinálok, hogy belépek a Biosba majd ki, akkor az újrainduláskor már minden rendben. Ez mi lehet?
0
0
0
0
thug85 avatar
JoshJuve: Légyszíves kerüld a dupla hozzászólásokat! Használd a szerkesztést!
0
0
0
0
no avatar
berki_zsolt írta:
Akkor már benne van a hűtő-csapágy hibája...

kössz😀
az lenne a kérdésem h én multkor játszottam a CoD2-vel és egyszer csak kilépett magától és valami "Hibajelentés küldése" jött be ezzel a szöveggel00000000000x001 a követkjező területen nem wégezhető el a következő művelet"read" vagy"written" na ez micsoda!!!!!!!!!!! azt is mondták h nem jó az op rendszer ez vajon igaz!!!?????
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Akkor már benne van a hűtő-csapágy hibája...
0
0
0
0
no avatar
8 éves!!!!
de még vagy 3x csinálta ezt!!!!!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
NEm az a baj, hogy az egyik ventillátor csapágyas lett? Milyen régi gép??
0
0
0
0
no avatar
nekem az a bajom h bekapcsoltam a gépet és úgy búgottt mint egy traktor😆 Ez mitől lehet??? előre is kössz
0
0
0
0
psychosocial avatar
hiddel mükszik a hdd-m😆 a bátyámnál mükszik ugyanazzal a kábellel😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
psychosocial írta:
super88 frissíts minden játékhoz és video karihoz tartozo drivert.
nekem meg azzlenne a bajom hogy az utobbi napokban folyton ujraindult magátol a gép a gépház csere után... de minden kábel meg ienek a helyükön vannak
naszal ujraindutl és mostmár nem aar beindulni és ezt irja ki amikor 1 ideig betölt(a nagy fekete helynél ahol a biosba léphetsz be😆😉 ultra dma mode-2 s.m.a.r.t. capable but disabled... reseteltem a bios-t és mostmár nemtudok belépni mert nem lehet😃 eltünt a rákba szval nemis irja hogy nyomjak f2-t és... most szarban ok bár azért örülnkék 1 jokis alaplapnak ha az a baj mert ez asrock és 1 fos😀 várok 1 segítséget! ty

"ultra dma mode-2 s.m.a.r.t. capable but disabled" - ez HDD hiba!!!!!!..nézd át a kábeljaidat!!!
0
0
0
0
psychosocial avatar
super88 frissíts minden játékhoz és video karihoz tartozo drivert.
nekem meg azzlenne a bajom hogy az utobbi napokban folyton ujraindult magátol a gép a gépház csere után... de minden kábel meg ienek a helyükön vannak
naszal ujraindutl és mostmár nem aar beindulni és ezt irja ki amikor 1 ideig betölt(a nagy fekete helynél ahol a biosba léphetsz be😆😉 ultra dma mode-2 s.m.a.r.t. capable but disabled... reseteltem a bios-t és mostmár nemtudok belépni mert nem lehet😃 eltünt a rákba szval nemis irja hogy nyomjak f2-t és... most szarban ok bár azért örülnkék 1 jokis alaplapnak ha az a baj mert ez asrock és 1 fos😀 várok 1 segítséget! ty
0
0
0
0
super88 avatar
nekem állandóan le teszi játék közben az asztalra a cuccost:S
saját magtól
0
0
0
0
mokuskoma avatar
lewis
nekem az LG-m violt ilyen
van rajta (az írón) egy nagyon pici lyuk szemben ha nem adja ki a lemezt uda kell benyulni t?vel vagy ami befér és kiadja a lemezt. én ezt a modszert meguntam és csak ugy nyitogatam hogy belevágtam egy nagyot!
Utána elkezdte azt csinálni hogy nem fogadta be a lemezt... behuta de ki is adta akkor rá kellet tartanom hogy ne adja ki😀
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
hellosztok !
az lenne a próblematikám hogy a dvd íróm vmikor meghal ugy értem azt hogy meghal hogy nem adja ki a meghajtó :S és szétkell szedni a gépett megütögetni 😆 és utána jólesz meg volt olyan hogy irtam dvdre vmit és hibát irt a ki a nero utána szét szettem a gépet és utána simán kiirta a dolgokatt
mi lehet a próbléma szerintettek 😀 ?
0
0
0
0
neon avatar
Hello

Nekem a Resident Evil 5-tel lenne problémám. Elindítom DirectX10-ben, és egy id? után kifagy. Megáll a kép, hang az van, de csak a reset segít. :S Tehát nem értem. 64 bites Windows Vistám van, a gépem meg lazán futtatja max grafon...
0
0
0
0
roberto888 avatar
Vagy a táp vagy a proci megs?lt! Ki kell próbálni egy másik táppal, és ha azzal megy, akkor csak az szállt el! Ha nem akk procc!
0
0
0
0
Fatal_Error93 avatar
Hand0 írta:
üdv. tesom gépe nem kapcsol be és a szaga is lett, szerintem a táp megpörköl?dött
vagy még esetleg mi éghetett oda???
el?reis thx

gondolom a táp megf?tt vagy valahol zárlatos lett. ha van szaga akko biztos h valami megégett...
0
0
0
0
Ferrari avatar
hát ha nem kapcsol be akk sztem is a táp a hiba, vagy esetleg alaplap. Nekem régen az alaplap és a proci sült ki 1xre és akk se akart beindulni.
0
0
0
0
Hand0 avatar
üdv. tesom gépe nem kapcsol be és a szaga is lett, szerintem a táp megpörköl?dött
vagy még esetleg mi éghetett oda???
el?reis thx
0
0
0
0
nitram02 avatar
Hello!
Lenne egy kérdésem azzal kapcsolatban h reggel mikor bekapcsolom világít és a ventik mennek de ezek után semmi és pár próbálkozás után elindul ez mért lehet
pls segítsetek
előre is THX!
0
0
0
0
s3ctorr avatar
há az én problémámra nem tudja senki a megoldást :S
0
0
0
0
driftking950206 avatar
gyenesmartin írta:
venni új ventiket pár száz forintból és rárakni a táp 12voltos részére én így csinálltam.

Köszi, de hány darabot? Mekkorák legyenek? És pontosan hol van az a bizonyos 12 voltos rész? 😀

Válaszöd előre is köszi szépen. (mellesleg van egy 8centis chieftech-em, ha esetleg az jó oda akkor odarakom. )
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
venni új ventiket pár száz forintból és rárakni a táp 12voltos részére én így csinálltam.
0
0
0
0
driftking950206 avatar
Hát ha rányomom a kezemet a házra ugyanúgy zörög..
És hogyan + mivel tudnám megolajozni a csapágyakat?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
driftking950206 írta:
Sziasztok! Nekem az lenne a baj, hogy amikor elindítom a gépet elkezd zörögni valami... És egy idő után ( kb 10 perc ) lehalkul.
Plusz még egy kis hiba hogy még valami ( 😆 ) elkezd zörögni a gépemben 20 perc játék után.

Mi lehet a baj?

Előre is köszönöm!

Ha rárakod/rányomod a kezed akkor lehalkul? Lehet hogy a ház rezeg.
Vagy az egyik venti csapágya megfáradt és lötyög, ezért van ilyen hangja
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció