Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Lrry1 avatar
MaximumGame írta:
Lrry1 írta:
Kösz a felvilágosítást😀
Van egy kuzinom aki most rendelt gépet ilyen procival.És dicsekedett hogy neki 4.6Ghz-s procija lesz.😀
Ezért kérdeztem😀 Mert ugye ti többet értetek hozzá mint én😀

kuzinod nem ért hozzá 😃 mond neki hogy 4éve nagy szám volt a 2 magos ! 😃
de már akkor se volt jó az a 2.3Ghz es proci 😃 szint

Én is mondtam neki😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Lrry1 írta:
Kösz a felvilágosítást😀
Van egy kuzinom aki most rendelt gépet ilyen procival.És dicsekedett hogy neki 4.6Ghz-s procija lesz.😀

kuzinod nem ért hozzá 😃 mond neki hogy 4éve nagy szám volt a 2 magos ! 😃
de már akkor se volt jó az a 2.3Ghz es proci 😃 szint
0
0
0
0
Lrry1 avatar
Kösz a felvilágosítást😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
Mert az hogy 2 magos nem azt jelenti hogy 2-vel kell megszorozni az órajelet. Mindkét mag ezen az órajelen fut, de nem adódik össze.
Leegyszerűsítve:
2x2.3 az nem 4.6, hanem 2x2.3
Tehát hazudott a matek tanár. Meg a számológép is.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Másrészt gyárilag egy processzor sem megy 4,6 GHz-en.
0
0
0
0
niteforce avatar
Mert az hogy 2 magos nem azt jelenti hogy 2-vel kell megszorozni az órajelet. Mindkét mag ezen az órajelen fut, de nem adódik össze.
0
0
0
0
Lrry1 avatar
Kmisi99 írta:
Miért is lenne 1150?😊 beírod googléba hogy amd x2 4450 a legelső linkre rámész és máris mindent megtudsz róla. 2 magos 2,3ghz es. És attól függ mennyiért? mert 5000 ért megéri efölött meg nem.

De akkor az most 4.6Ghz vagy 2.3Ghz??
Gyártó azt írja 2.3Ghz
0
0
0
0
bendeguz avatar
meggyőző akkor h60 van lesz köszi a segítséget mert nagy segítség volt de sztem a h60-on lecserélem majd a gyári hűtőt valami enermax vegas-ra jól is hűt jól is néz ki szal kicserélem 😆 de tényleg kösz a segítséget
am a h60-hoz kell hűtő zsír vagy adnak hozzá vamit és csak simán felcsavarozom aztán megy is ?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
bendeguz írta:
20.000Ft körül I.P.O.N-on mindent ott veszek

Nézd meg a PROLIMATECH Megahalems hűtőjét jobban hűt mint a H60 és 16k az ára az I P O N -nál, 4k-ért veszel hozzá ágy normális ventit és már jobban jártál mert nincs meghibásodási lehetőség (pumpa) és jobban is hűt még ha 1-2 fokkal is.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Gaboo7 írta:
bendeguz írta:
ok köszi és ha a i5 2500k és az msi z77a g43-as alaplap lenne az se rossz nem? mert így még a keretből kijönne a bf3 premium am a vízhűtés h megy mert én is kinéztem egy a h60-at de valaki azt mondta h évente kell cserélni de h újat kell venni én ezt nem hiszem gondolom érdemes újra töltetni a rendszert vagy nem tom h meg ez? ha elviszem bármilyen infos boltba ott kicserélik vagy h megy ez ?
H60-at milyen árban nézted? H60-ban a pumpa szokta feladni a harcot, csörög-zörög PH fórumon sokan panaszkodtak a hangjára ami néhány hónap után megjelent és így hangosabb mint egy léghűtés ráadásul gyengébb a hatásfoka is mint egy normális léghűtőnek.

azt mondják hogy nem is víz van benne hanem valami zselé
0
0
0
0
bendeguz avatar
20.000Ft körül I.P.O.N-on mindent ott veszek
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
bendeguz írta:
ok köszi és ha a i5 2500k és az msi z77a g43-as alaplap lenne az se rossz nem? mert így még a keretből kijönne a bf3 premium am a vízhűtés h megy mert én is kinéztem egy a h60-at de valaki azt mondta h évente kell cserélni de h újat kell venni én ezt nem hiszem gondolom érdemes újra töltetni a rendszert vagy nem tom h meg ez? ha elviszem bármilyen infos boltba ott kicserélik vagy h megy ez ?
H60-at milyen árban nézted? H60-ban a pumpa szokta feladni a harcot, csörög-zörög PH fórumon sokan panaszkodtak a hangjára ami néhány hónap után megjelent és így hangosabb mint egy léghűtés ráadásul gyengébb a hatásfoka is mint egy normális léghűtőnek.
0
0
0
0
toopa avatar
bendeguz írta:
okés köszi a gyorsválaszokat csak azért néztem ki mert új generáció és h erősebb de ha csak egy 1-2%-al az szinte semmi de az ivy elvileg kevesebbet fogyaszt am ha 4.2ghz-re húznám a 3570K és mellé mondjuk egy Noctua NH D-14 lehűtené mondjuk terhelés alatt 70 C-ra? am akkor sztem az i5 2500K lesz egy MSI Z77A G45 jó az i5 2500K mellé? am csak azért néztem ki az ivy mert pci 3.0 is támogat és ha mondjuk olyan vidikártyát veszek akkor az 2500K visszafogja de nem szal az alaplapról irjatok h jó-e hozzá? előre is köszi

Átlagban elég minimális eltérés van a PCIe 2.0 és 3.0 között:
[LINK]
Nincs értelme aggódni emiatt. Nálam is PCIe 2.0 x8-ban mennek a kártyák, és hiába tudják PCIe 3.0-át, csak emiatt tuti hogy nem fogom lecserélni a procit, főleg hogy az ivy tényleg jobban melegszik tuning során.
0
0
0
0
bendeguz avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
bendeguz írta:
okés köszi a gyorsválaszokat csak azért néztem ki mert új generáció és h erősebb de ha csak egy 1-2%-al az szinte semmi de az ivy elvileg kevesebbet fogyaszt am ha 4.2ghz-re húznám a 3570K és mellé mondjuk egy Noctua NH D-14 lehűtené mondjuk terhelés alatt 70 C-ra? am akkor sztem az i5 2500K lesz egy MSI Z77A G45 jó az i5 2500K mellé? am csak azért néztem ki az ivy mert pci 3.0 is támogat és ha mondjuk olyan vidikártyát veszek akkor az 2500K visszafogja de nem szal az alaplapról irjatok h jó-e hozzá? előre is köszi

Ha csak nem 2db GTX690-et tervezel venni akkor ne aggódj a processzor limit miatt egy 2500k-val... A Pci-e 3.0 meg egyenesen parasztvaku. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
nem fogja vissza semmivel hogy csak PCI-e 2.1-ben megy, semmi különbség nincsen.
Lehűtené, de szerintem minimum várd meg a következő steppinget, szerintem akkor kijavítják ezt a problémát.
Az alaplap jó hozzá
0
0
0
0
bendeguz avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
csak az IGPU erősebb jelentősen, a CPU maga 1-2%-al gyorsabb csak.
0
0
0
0
niteforce avatar
bendeguz írta:
hali i5 2500K vagy i5 3570K?

2500K, a 3570 jobban melegszik
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali i5 2500K vagy i5 3570K?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Miért is lenne 1150?😊 beírod googléba hogy amd x2 4450 a legelső linkre rámész és máris mindent megtudsz róla. 2 magos 2,3ghz es. És attól függ mennyiért? mert 5000 ért megéri efölött meg nem.
0
0
0
0
Lrry1 avatar
Megérné venni egy amd x2 4450 et?
Tényleg 2x2300Mhz?
Vagy 2x1150?
0
0
0
0
Cooley avatar
Persze, hogy olcsóbb, de legalább a komolyabb hűtésekre tegyék rá a hidrodinamikusat, szerintem mindenki szívesebben fizetne 2-3eFt-tal többet egy fele akkora hangerejű, hosszabb élettartamú hűtésért.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Egyetértek. És ha már ragaszkodnak a csapágyas megoldáshoz, használhatnák a felülről rügzített változatot, mert így, ha ki is lazul egy idő után, a lapátok nem fognak beléütközni a felfogatásokba, hanem a szabadon lévő rész felé lengenek ki, így nem csörömpölnek. Arra a megoldásra gondolok, mint az Intel gyári processzor hűtői.
0
0
0
0
Cooley avatar
A referencia pláne nem MSI gyártmány. 😀 Egyébként nem is értem, miért golyóscsapágyakat használnak, a hidrodinamikus minden szempontból sokkal jobb, és az ilyen jellegű gondok is elkerülhetőek lennének.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nekem is volt ref hűtős MSI 5850-esem. Csak pár hónapig, mert eladtam, de addig nem tapasztaltam vele ilyet.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
Nálam még nem volt ilyen gond, és eddig mástól nem hallottam, szóval nyilván egy rossz darabot fogott ki. 😀 Gondolom csapágy hiba, azokat meg nem az MSI gyártja, szóval ilyen jellegű hiba akármelyik ventivel előfordulhat. 😀
Asus 9500gt-mnél is volt ilyen. Szétszedtem beolajoztam és megoldódott. (Nem panaszkodott még rá a vevő.)
0
0
0
0
Cooley avatar
Nálam még nem volt ilyen gond, és eddig mástól nem hallottam, szóval nyilván egy rossz darabot fogott ki. 😀 Gondolom csapágy hiba, azokat meg nem az MSI gyártja, szóval ilyen jellegű hiba akármelyik ventivel előfordulhat. 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Zörög a venti? Ez általános hiba, vagy épp ki fogott valaki egy gyári hibásat? Komolyan kérdem, mert nekem nem zörög, de nem is akarom, hogy valaha zörögjön. Nekem TF III edícióm van.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Én is az MSI-ket veszem már jó ideje. Az előző gépem és a mostani is MSI alaplapot és vga-t kapott.
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
Cooley írta:
GokuTM írta:
Cooley írta:
GokuTM írta:
niteforce írta:
én simán eladtam 14500-ért gari nélkül, igaz az januárban volt 😃

Hát ha most szétnézel 13-14ért hirdetik egy ideje.
Most van fent egy 11-ért 2013-as garival 11-ért, arra írogatnak.

Cooley: Vannak most fent jó cuccok. HD5870 Vapor-X is 41-ért van fent. 39-40ért adná is.

Jelenleg egy MSI N480GTX TF2-vel szemezgetek 49-ért 2év i Pon garival. 😀 Volt már olcsóbban is, de ha helyben át tudnám venni, nem kell postát fizetni, vagy utazgatni érte, akkor meg is veszem.

Na akkor kérdeznék tőled valamit, mert komolyan nem értem.
Rakat GTX480 van fent 50-55K között, majdhogynem veszegetik is őket.
A HD5870-ek pedig 38-40ért mennek, holott teljesítményben nincs köztük sok, sőt van ahol semmi és van ahol HD5870 jobb; a GTX meleg mint a fene; annyit eszik mint a fene.

Ezt hogy?? 😃😃

A bő 20% teljesítménykülönbséget én már soknak nevezem. 😀 DX11 alatt gyakorlatilag alázza a 480 az 5870-est. A fogyasztással meg nem sokan törődnek. Illetve nekem nagyon hiányozna az FXAA és az adaptív vsync. Ráadásul ez MSI, ami nálam megint csak sokat számít. 😃

Értem. A bő 20%-ot azt nem, átnéztem a főbb oldalakat, csak a Metro 2033-nál láttam komoly eltérést.
FXAA jogos, de csak FULLHD-nál. De azért aki ilyesmit vesz feltételezhető, hogy FULLHD-ra veszi.😆
A márka az meg kinek mi áll közel a szivéhez. Én az MSi-vel most ráfáztam, de ettől függetlenül a fekete-kék Power Edition sorozat nagy szerelmem kinézetre.

Én rendíthetetlen MSI fanatikus vagyok. 😆 Kb 6 éve vettem tőlük az első lapomat, azóta is kiválóan működik az új tulajánál, ASRockokkal rengeteg bajom volt, Gigával egyik havernak meg bátyámnak is gondja van, ASUS lapom meg volt igazából az is elég jó, az is máig működik pedig van vagy 8 éves, de azon kívül semmi pozitívumot nem tudok mondani. 6-éve csak MSI-t veszek, és eddig egyetlen lapot kellett gariztatnom, de azt is azért, mert megkínáltam egy littyó vízzel, és még így is kicserélték nekem. 😂 Meg nagyon tetszik, hogy rengeteg segédprogramjuk van, amiknek igazából a fele teljesen hasztalan számomra, de jó, hogy ilyen szorgosak. 😂 Frissítések is jönnek rendszeresen, épp ma nyomtam fel az új bios-t, melyet követően meglepetésemre már UEFI bios fogadott. Meg ez a Linux alapú Winki OS is rengeteget segített, amikor sorra szartak be a Samsung vinyóim (1 éven belül 6). 😀 A TwinFrozr hűtésük meg az egyik legjobb a gyári vga léghűtések közül, és messze a legjobban néznek ki. 😃 Szóval engem totál elcsábított az MSI.

https://tpucdn.com/reviews/MSI/N480GTX_GTX_480_Lightning/images/perfrel_1920.gif
81% kontra 95% ~17% különbség a 480 javára. A DX11-es játékokban meg általában ennél nagyobb a különbség, főleg amikor a tesszelláció is bekerül a képbe. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
Cooley írta:
GokuTM írta:
niteforce írta:

Cooley: Vannak most fent jó cuccok. HD5870 Vapor-X is 41-ért van fent. 39-40ért adná is.

Jelenleg egy MSI N480GTX TF2-vel szemezgetek 49-ért 2év i Pon garival. 😀 Volt már olcsóbban is, de ha helyben át tudnám venni, nem kell postát fizetni, vagy utazgatni érte, akkor meg is veszem.

Na akkor kérdeznék tőled valamit, mert komolyan nem értem.
Rakat GTX480 van fent 50-55K között, majdhogynem veszegetik is őket.
A HD5870-ek pedig 38-40ért mennek, holott teljesítményben nincs köztük sok, sőt van ahol semmi és van ahol HD5870 jobb; a GTX meleg mint a fene; annyit eszik mint a fene.

Ezt hogy?? 😃😃

A bő 20% teljesítménykülönbséget én már soknak nevezem. 😀 DX11 alatt gyakorlatilag alázza a 480 az 5870-est. A fogyasztással meg nem sokan törődnek. Illetve nekem nagyon hiányozna az FXAA és az adaptív vsync. Ráadásul ez MSI, ami nálam megint csak sokat számít. 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
az jó vétel, nem sokáig lesz eladó 😃 Annyiért szuper kártya én is szerettem.
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
Cooley írta:
GokuTM írta:
Antheus írta:
Szerintetek milyen procit vegyek az alaplapomra ? 55.000 Ft-om lenne egy új procit venni. 😕

Nos, ha CSAK procit szeretnél bele venni, akkor a lehető legjobb CPU ami belemegy az az AMD FX-8120. 41.000Ft. Spoiler!
Igen ott van még az FX-8150 is, de az pénzkidobás. Nagyobb az órajele, mint az FX-8120-nak és kb. ennyi. Ezt 2 kattintással meg lehet oldani. Pénzkidobás.

Marad 14.000Ft-od.

Ha viszont NEM CSAK procit szeretnél, akkor egy AMD Phenom II X4 965. 26.000Ft.

Marad 29.000Ft-od.
10.000Ft-ért eladod a HD5670-et! Így lesz 39.000Ft-od, amiből kijön egy GTX550Ti, vagy egy HD7770. Használtan pedig egy HD5870/GTX560Ti.

Az utóbbi mindenképpen okosabb megoldás.

39eFt-ból 560Ti?? Azt erősen kétlem.

Bocsi, azóta vagy megemelte, vagy rosszul emlékeztem. 41.990Ft
Majdnem😆
http://***/apro/asus_gtx560_ti_oc_1gb_gddr5_asus_direct_cu_ii_dobo/hsz_1-200.html

niteforce: A 10 az biztos, a 14 nagyon nem, mivel 11-ért is van fent. Azért írtam a 10-et, hogy annyiért eladja, nem árulja 😉
11-ért ha van rá garancia elmegy.

Már készültem megvenni, amint linkeled. 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
14-et is kap a HD5670-ért, én is kaptam annyit érte, pedig DDR3-mas volt!
És akkor újonan egy HD6870 kijön.
1-2 ezret kell csak kiegészíteni
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
Antheus írta:
Szerintetek milyen procit vegyek az alaplapomra ? 55.000 Ft-om lenne egy új procit venni. 😕

Nos, ha CSAK procit szeretnél bele venni, akkor a lehető legjobb CPU ami belemegy az az AMD FX-8120. 41.000Ft. Spoiler!
Igen ott van még az FX-8150 is, de az pénzkidobás. Nagyobb az órajele, mint az FX-8120-nak és kb. ennyi. Ezt 2 kattintással meg lehet oldani. Pénzkidobás.

Marad 14.000Ft-od.

Ha viszont NEM CSAK procit szeretnél, akkor egy AMD Phenom II X4 965. 26.000Ft.

Marad 29.000Ft-od.
10.000Ft-ért eladod a HD5670-et! Így lesz 39.000Ft-od, amiből kijön egy GTX550Ti, vagy egy HD7770. Használtan pedig egy HD5870/GTX560Ti.

Az utóbbi mindenképpen okosabb megoldás.

39eFt-ból 560Ti?? Azt erősen kétlem.
0
0
0
0
Antheus avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
zsoltaba írta:
AMD Phenom II X6 1100T AM3 3,3 Ghz BOX Black Edition vagy Intel Core i5 2500K 3,3GHz processzor ??? Játékra szeretnék Procit Választ előre is köszönöm

Tökéletes játékra a 965-ösöd. 😀 Inkább erősebb videokártyán gondolkozz!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsoltaba írta:
AMD Phenom II X6 1100T AM3 3,3 Ghz BOX Black Edition vagy Intel Core i5 2500K 3,3GHz processzor ??? Játékra szeretnék Procit Választ előre is köszönöm
965. Fölösleges I5, hacsak nem nagyon erős kártya mellé veszed kis felbontásra (mint én).
0
0
0
0
zsoltaba avatar
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Nekem egy Phenom II X4 965 processzorom van 3,8GHz-re felhúzva és bőven elég mindenre, ráadásul most nagyon jó árban is van, az árukereső oldalon TOP1
0
0
0
0
GAMER2 avatar
ogre077 írta:
AMD Phenom II X6 1045T Boxed Ez egy jó proci? Játekokra szeretnék.

Igen, jó játékra.
0
0
0
0
ogre077 avatar
AMD Phenom II X6 1045T Boxed Ez egy jó proci? Játekokra szeretnék.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
Szoszo írta:
niteforce írta:
Nem lehet az FX-ben feloldani, mert amúgy nincs benne 4 modul ("8 mag"😉
Az AMD egy kicsit csal azzal hogy 4,6 és 8 magosnak hirdeti ezeket a CPU-kat.

Hmm? Ezt most nem teljesen értem 😃

az FX-ek bulldozer modulokból épülnek fel, mindegyikben 2 mag van, tehát a 4 magos FX4100 abban 2 van, és így tovább.
Ezek a magok viszont nem teljes értékűek, így az FX4100 nem valódi 4 magos, ahogy a többi sem annyi amennyit ráírnak.

Áhhá, amolyan "két kétmagos egybe hegesztve" ha jól értem 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:

Miért lenne csalás? Meg egyébként nem teljesen lényegtelen, hogy hány magos? A teljesítmény számít. A magonkénti és az összteljesítmény. Az előbbi harmatgyenge, de az utóbbi ilyen áron verhetetlen. El kell dönteni, melyikre van inkább szüksége az embernek.
0
0
0
0
niteforce avatar
Szoszo írta:
niteforce írta:

az FX-ek bulldozer modulokból épülnek fel, mindegyikben 2 mag van, tehát a 4 magos FX4100 abban 2 van, és így tovább.
Ezek a magok viszont nem teljes értékűek, így az FX4100 nem valódi 4 magos, ahogy a többi sem annyi amennyit ráírnak.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció