Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kivenné meg ha a régi is gyorsulna....
Sztem R9 270X-el jobban jártál volna.
A 7870-es kártya előtt egy HD 6950 2GB-os kártyám volt, és mivel úgye megjelentek az új 7000-as szériás Radeonok valamint a 6-700-as Geforce kártyák a driverek miatt nagyon sok tartalék volt és van ezekben a kártyákban, míg a 6950-es kártyában már nem volt valami plusz, és meg is látszott, akkor, hogy hiába frissítettem a drivert, növekedés nem volt valamint jöttek ki az újabbnál újabb játékok. Már ott úgy voltam vele, hogy Nvidiára térek át, csak akkor nem igazán találtam elfogadható ajánlatot és ez a 7870-es pedig jó árban volt, ezért választottam azt.
Nem bántam meg egyáltalán a cserét, azonos vagy még kicsit jobb teljesítmény, közel +2 év garanciával, és kevesebb fogyasztással is.
PC GAMER: Hát kinek mi a hülyeség, nézőpont kérdése. Részemről semmi negatívum nem volt ebben a dologban, cserében. Főleg ilyen kínálat mellett. 😀
Azt kell mondanom hülyeseget csináltál FERRARI,7870 lecserélni 660-ra....
Gaboo7: Írtad, hogy ne tegyem, hogy leváltom a HD 7870-es kártyámat, bár akkor említett GTX 650 Ti Boost kártyára. Sokat gondolkoztam rajta, de jött egy gyors GTX 660-as ajánlat nagyon barát áron, közel 2 év garanciával. Igaz, hogy ref. hűtős, de majdnem hogy még jobb, mint ami volt! 😀 Szóval részemről teljes mértékben megérte, mert az eddigi tesztekben, amiket lefuttattam valamint játékokban jobb mindenhol a Geforce! Nem a legújabb driverrel hozzáteszem. 😀
Én azért cseréltem le anno a GTX570 kártyáimat mert akkor nagyon beesett a GTX480 ára. Vettem 2db új GTX480-at 110k-ért a 2db 1 éves GTX570-et pedig eladtam 140k-ért. 2 év helyett 3 év garanciám maradt a kártyákra, +256MB video memória (SLI miatt nem utolsó szempont volt) és a zsebemben maradt 30k... 😀
Bocsi csak azért kérdezek ennyit, mert ha igazából nem lenne szemmel látható különbség a teljesítményben akkor lehet inkább nem váltok...
Az én gtx 570-em dobozos, papíros a gtx 480 meg OEM változat lenne( eladó megbízhatónak tűnik amúgy, 40+ pozítív 0 negtív értékelése van, úgyh attól nem nagyon félek, hogy rossz lesz a kártya) + kb. 1K lenne a posta...
Amúgy egy az egyben menne a dolog...
Te mit tennél a helyembe? 😀
Elcserélnéd vagy inkább hagynád?
Azért kérdezem te mit tennél mert "ismerlek" innen az oldalról rég óta és eddig úgy tűnt, hogy képben vagy azért valamilyen szinten...
Köszi az eddigi válaszokat is... 😀
Amúgy az igazi cél gtx 580-ra váltás csak ahhoz kéne +10K forint ami most nem megoldható pár hónapig biztos, de ha nem lenne értelmetlen ez a csere akkor addig is közelebb lennék ahhoz a szinthez.. 😀
Sapphire Radeon R9 270 Dual-X / 42k
egy Asus m5 a97 evo r2.0 és egy Amd fx 6300 hoz milyen videokártyát vegyek 40 ezerem lenne rá és jobban játékra kellene
Talán még annyi, hogy a gtx 570 320bit a gtx 480 meg 384bit - amúgy ez számomra annyira nem világos, hogy a kártyáknál ez a bit milyen fontos?
Valahol 1x azt olvastam, hogy minnél nagyobb a BIT annál jobban bírja a magasabb felbontást?
Szóval full hd-ban jobban teljesít azzal a +60 bit-el? - vagy ez hülyeség?
(Gtx 570) [LINK]
egy ilyenre?
(gtx480) [LINK]
Ja és a tápom elég lesz még ha elcserélem arra a gtx 480ra?
Előre is köszönöm a választ!
Az a baj hogy ha olyan árban veszel kártyát, annyiért r9 280 és gtx 760 van, cpu limited lesz.
Balkan nevű konfigomhoz (tudom kicsit a kitöltés hiányos) szeretnék a közeljövőben kártyát venni.
Èrdekelne a véleményetek, hogy mit vegyek bele. Igazából a legújabb játékokat is szeretném futtatni, e célból venném.
A max. keret rá kb. 60-70.000 ft lenne.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
far cry 3 max a 4 is max csak észszerű beállításokkal (valószínű)
-AMD A6 5400K
-KINGSTON HyperX Blu 8GB
-Gigabyte GA-F2A88XM-DS2
-SL-500A 500W
Szerintetek ehez a géphez megfelelő lenne egy Sapphire r7 260x 2gb gddr5? És kb milyen teljesítményre lenne elég? (pl. Far Cry 3-4, stb.)
-AMD FX-6300
-Asrock 980DE3/U3S3
-Cooler Master 600W Elite Power Black RS600-ACABM4-WB
-Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz
Ehhez a konfighoz egy jó videókártyát max 30k-ig tudnátok ajánlani?
ASRock A75M-HVS
Inkább vegyél használtan hd 7870.
Ne vegyél 128bites kártyát, manapság nem éri meg játékra.
Vagy még gyűjtsél hozzá ha használtat nem akarsz, és vegyél egy r7 265 vagy r9 270.
Bár igen csak cpu limited lenne.
Amit kinéztem: http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gtx650-oc-2gb-128bit-ddr5-pci-e-gv-n650oc-2gi-p116341944/?utm_medium=organic&utm_source=google
A gép neve: Riki PC
Processzor: AMD A6 3670 APU
Memória: 4gb samsung 1066Mhz DDR3
Videókártya: AMD Radeon HD 6530D
Op. rendszer: Windows 7 Professional N
Alaplap: ASRock A75M-HVS
Ezenkívül még valami! Szerintetek ez a processzor jelenleg még alkalmas az új játékokhoz? Vagy kereshetek már újat?
7850 főleg hogy még garis is.
Sapphire R7 260X OC 1 GB (még 16hó gari, 75eu)
Sapphire Radeon HD 6950 1GB (próbagari, 76eu)
MSI Radeon HD 7850 OC 1GB (még 15hó gari, 76eu)
Gainward GTX 460 GS 2GB (próbagari, 70eu)
Sapphire HD 5850 1GB (próbagari, 55eu)
Az 5850 a kedvező ára, a gtx a 2gb vram, a hd 6950 pedig az (állítólagos) nagy teljesítmény miatt került a végső kalapba. G3220as proci és 4gb ram mellé kerül egyenlőre a kártya. Én a saját eszemtől a 7850et választanám, de szeretném a ti véleményeteket is (még1x) kikérni 😀 Előre is köszönöm a seítséget 😀
De amúgy nem rossz kártya a mostanidhoz képest sokkal jobb. Mellesleg nekem is a 660-as 192 bites.