Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Leone966 avatar
sziasztok van egy kis problémám hosszú idő után arra jutottam hogy a Noctua NH-U12P SE2 cpu hütést kiveszema gépböl és aa helyére a gyári hütést teszem az i5 2500k hoz mert én nem fogok tuningolni ,ki is cseréltem és egyböl az tünt fel hogy a gép bekapcsolása után nem kezd el forognia ventilátor csak kb 8-10 másodperc után és akkor nagyon hangos és kb ujjab 10 másodperc kel lhogy lehalkuljona normális mértékre lehet hogy ez azért van mert amikor vettema procit 3 éve már akkor se használtama hütését csak most? amúga hömérsékletek jók utána csak eléggé zavaró bekapcsolásnál ez a nagy zaj ami csak negyed perc után szünik meg kb és ez nagyon nem oké igy

https://prohardver.hu/dl/upc/2015-04/547606_20150418_223719.jpg
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Gyári hűtővel csak semmi bohóckodás!!
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok most próbálkozok először az overclockinggal, a videókártyámat sikeresen fentebb toltam, viszont most a processzort akarom az Amd overdriverrel, szerintetek az én procim gyári hűtéssel bírná a 3,4ghz helyett a 4ghz-et, és megéri egyáltalán? mennyi az optimális hőmérséklet, illetve milyen programmal mérhetem a hőjét? Illetve az élettartamára, garanciájára okoz valami kárt?
0
0
0
0
barnav avatar
Sziasztok! A minap vettem egy Samsung M3 portable 2tb-os külső merevlemezt géprecsatlakoztatás után láttam hogy vannak rajta dolgok, ezeket le lehet törölni vagy érdemes telepíteni?
https://kep.psharing.com/833505.jpg
0
0
0
0
PoPet avatar
Srácok, olyan gondom lenne, hogy sehogy sem akarnak működni az előlapi hang cuccok. Megnéztem be vannak kötve, tehát az nem lehet gond.
Alaplapom: P8H61-M LX3 PLUS R2.0
Op rendszer: Win 8.1
Ha valaki esetleg tudja a megoldást, legyen szíves írjon, előre is köszönöm!
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Bronson
Amennyiben dvga is van a gépben felesleges CL9 1600mhz-nél nagyobb ram KIT-et venned, játékok alá csak KIT a dual chanel miatt, a single chanel-t felejtsd el.
Ha csak APU-t használsz szinte kötelező egy 2133mhz-es KIT, de legalábbis minimum egy 1866.
0
0
0
0
csuz-li avatar
APU-nál a dual channel egymaga képes kb 30-50% pluszt hozni, tehát a két darab memóriát lecseréled egy darabra, akkor csökken a teljesítmény még akkor is, ha gyorsabb a memória. Előrelépés egy gyorsabb és/vagy több memória párban dual channelben.
0
0
0
0
Bronson avatar
most nézem hogy apu-s cuccod van... akkor érdemes lenne a magasabb órajelű ram mégis, bár olyan sokat nem fog kamatoztatni az sem... far cry 4 és a többi újabb címhez dedikált vga nélkül nem annyira érdemes nekifutni...
0
0
0
0
mamusz11 avatar
és játékánál?mert pl Far Cry 4 10-15 perc játék után elkezd szaggatni leesik az fps 20 alá ez akkor mitől lehet?a csere ezt megoldhatná?
0
0
0
0
Bronson avatar
nem veszed észre a különbséget átlagos felhasználás mellett..
0
0
0
0
mamusz11 avatar
én is amd-t néztem.használtan semmit se szeretek venni meg nem nekem lesz csak megkértek hogy segítsek,de akkor szólok nekik h gyűjtsenek még az a biztosabb 😃

ui:Az AMD nevű gépemben a 2db 2gb 1333mhz ramokat lecserélném 1db 4gb 1866mhz ramra akkor mekkora változás lenne?
0
0
0
0
Bronson avatar
ennyiből inkább amd... használtra nem gondoltál?
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Hali!
63-65k ból milyen gépet lehetne venni?Tudom ennyi pénzből nem lehet olyan jót de inkább játékra kellene vagyis amennyit ebből a pénzből ki lehet hozni....
Ház,dwd író nem kell.Intel vagy AMD?
Több konfigot is írhattok nyugodtan
0
0
0
0
Bronson avatar
galex : szerintem csak a szolgáltató lesz a hibás... esetleg kérj kölcsön egy laptopot egy napra hogy ott is fennáll e a hiba...
0
0
0
0
GregUSA avatar
Hali. Most raktam ossze a gepem frissen. Es igazabol nem tudnam megmondani miert de lomhanak erzem. Mi lehet az oka?
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hát igen én írtam múltkor is. Na most ugye telón valamiért nem akar felmenni 17 megabit fölé még akkor se ha gépen megvan a 25. Biztos a Wifi miatt vagy nem tudom, másik gépen is megjelenik ugyan a jelenség, de ott mintha ritkább lenne, de az a gép elég régi lehet ott az miatt is lassul. Szóval már nem tudom, szolgáltató szerint minden rendben van. De azért már tényleg kezd idegesítő lenni mikor visszaesik ilyen 2-3 megabitre
0
0
0
0
Bronson avatar
hát ezt nehéz megmondani... te irtál múltkor hogy szar a neted nem? mobilon vagy más eszközön is olyan? ha igen, akkor nem a lap a hibás... ha minden más oké, akkor lehetséges...
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hali. Ha tönkre megy az alaplapi hálókártya annak milyen jelei lehetnek? Pl. akkor megszakad a net teljesen néha, meg visszajön, vagy simán nem lesz net. Vagy pedig lehet olyan hogy változó net sebességet idéz elő?
0
0
0
0
Evil21 avatar
köszike volt hozzá paszta de ez a beszerelés hát nem volt valami egyszerü
0
0
0
0
Puffin avatar
Paszta nélkül nem!!! De adnak ahhoz a hűtőhöz.
0
0
0
0
Evil21 avatar
Sziasztok van egy i5 4570s proci m ma hoz nekem a futár egy Fan Cooler Master - Hyper TX3 EVO - Univerzális - RR-TX3E-22PK-R1 (RR-TX3E-22PK-R1) (E_RRTX3E22PKR) proci hütést ha nem kapok mellé pasztát fel tehetem azért?
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Sziasztok
Lehet én vagyok a béna de milyen optikai audio kábel kell ehhez a tv-hez ? 40" H5000 Full HD LED TV
UE40H5000AW Talán van valakinek ilyen készüléke, az ki kell törni hátul ahol világit pirosan ?
A házimozival szeretném összekötni de annak meg teljesen más a csatlakozója , valaki tudna tanácsot adni illetve milyen kábel lenne jó ?
Köszönöm előre is !
0
0
0
0
Bronson avatar
nem szükséges, inkább valami puha/szivacsos cuccba rakd! 😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Elem ki 5 percre, majd vissza. Meg van a jumperes reset, de az elemes egyszerűbb.
0
0
0
0
no avatar
Bios resetet hogyan?be se jön semmi a képernyõn,vga az integrált,mindennek a helyén kell lennie,átnéztem már párszor.
UI: sikerült elindítabi,egy ram modult ki kellet venni o.O,azért köszönöm a segitséget😀
0
0
0
0
Bronson avatar
bios reset? monitor kábel/vga BIZTOS MINDEN a helyén?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,ismerõs elhozta a gépét,hogy rakjam újra,de olyan gondom van,hogy be se kapcsol.Mármint bekapcsol de nem ad képet,csak megy.windows vista van elvileg rajta ha ez számít,,valakinek valami ötlet?
0
0
0
0
danee23 avatar
SSDnél csak az írás számít! Az ami használja a cellákat. Olvasás 1000x is megtörténhet nincs rá kihatással. Ha szedsz le valamit a netről és az pl. torrent, akkor a torrent kliens cache-elési beállításaitól függöen akár több írást is végezhetsz mint ami maga az adatmennyiség amit leszedtél!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ha jól látom, akkor ez Szerbia, ugye? Na most az ottani jogszabályokat nem ismerem, bár nem hiszem, hogy túl nagy különbségek lennének. Viszont javaslom, hogy kérdezz meg valakit, aki a helyi fogyasztóvédelemben meg az ottani internetszolgáltatásra vonatkozó törvényekben képben van. De a lényeg: ez nem a te technikai problémád, hanem a szolgáltató és a közötted lévő jogviszony kérdése.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
http://www.sabotronic.rs/ Itt a szolgáltató, ők is a Speedtest.net-et használják, most elkezdtem menteni a képeket a tesztekről amiket minden félórában elvégzek mától, mikor gépezek. Keddig nem dolgoznak egyáltalán. Tudni kell róluk hogy ők úgy szolgáltatják a netet hogy nincs dinamikus IP, sőt fél városnak, ha nem az egésznek ugyanaz az IP címe. Csak azért vagyok náluk mert sokkal olcsóbban jön ki így kábeltévével együtt mintha azt fizetném külön, és háromszorosát a netért pl a Telekomnál az ADSL-ért :/ A héten párszor beszéltem velük telón, ma volt az egyetlen mikor kijöttek, de hát ilyenkor jön elő az ami sok mindennél hogy akkor pont jó mikor kijön valaki megnézni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Veled vettettek modemet? Milyen szolgáltatónál vagy?
Amúgy a szolgáltató által biztosított sebességteszt oldalának eredményét kell nekik rendszeresen elküldözgetni. HA nem reagálnak, akkor a fogyasztóvédelemhez lehet fordulni, bár azt tudni kell, hogy, ha a szerződés szerinti minimumot rendre teljesítik, akkor nincs nagyon fogáspont rajtuk, főleg úgy, hogy időnként még a vállalt 25 is megy nekik.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello. Nos nekem fenn áll egy probléma nettel kapcsolatban. Kábeltévés netem van tehát nem vezetékes telefonos. És egy ideje fenn áll a probléma hogy 25 megás csomagot fizetek, de mostanában 2-5 megára lemegy és a PING-em is olyankor 400-at veri rendesen. Javasolták hogy vegyem meg az új modemet, meg is vettem így is rossz volt. Ma ugyan voltak kint, de mint mondtam időszakos a hiba, és mikor kint voltak pont jó volt, egyedül a kábelt cserélték ki. Egy darabig jó is maradt hanem most kezdett megint. A modemből először egy routerba megy a jel majd onnan az én gépembe és a másikba a másik szobában. Mindkét gépen fenn áll ez a jelenség, sőt akkor is ha csak egy van rákötve közvetlen a modemre. Tehát szerintem a hiba náluk van, de hátha nektek van valami ötletetek 😀
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Lehet én vagyok a hülye de nem értem ezt a napi 60-70 GB adatmennyiség ami az élettartalmát jelenti. Tehát ha leszedek egy 30 GB-os filmet akkor ráírom az ssd-re , megnézem a filmet leolvassa az megint 30 GB ? Most egy ilyen film és meg is van a 60 GB , vagy én nagyon rosszul értelmezem ezt az egészet ?
( Interstellar.2014.1080p.Bluray.Remux.IMAX.AVC.DTS-HD ) pl 33,7 GB
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Hát igazából a streamelés miatt kéne meg mert gyakran szerkesztgetek és nagyon nem férek el ezen az egy monitoron és a később be szeretnék majd fektetni egy komolyabb kártyába is 😀
0
0
0
0
no avatar
Kösz, ez a lényeg, nem hosszútávra tervezem, bár eddig mondjuk nem volt vele gondom, de...azért minden cuccom "márkás+a gépben és én sem bízok az anonim márkákban. Ha 1-2 hónapig kinírja, akkor oké, kösz a választ.
0
0
0
0
Bronson avatar
hát az lc power sem egy tápkirály... ideiglenesen kibírja talán...
0
0
0
0
no avatar
Genesis1919: megnéztem LC Power, de szerintem a márka annyira nem lényeg, azért mégsem Codegeny
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Helló az miért van hogy egy barátomnak az össze videó a neten a youtubeon kívül mindenhol bugggol vagy nemtudom azt hogy nevezzem hogy:Random vissza ugrik az elejére vagy hirtelen random elzöldül és kifagy.
Én sosem láttam ilyet. Flash player fentvan újra is lett rakva szint úgy a böngésző.
0
0
0
0
no avatar
nem biztos,hogy játszani akarna rajta,nekem is jól jönne modellezés közben +1,2 monitor,nem kéne váltogatni a chrome,maya között,persze ez már csak kényelmi kérdés.
0
0
0
0
no avatar
PatrikVagyok:nekem olyan kártyám van,a full HD-t nehezen bírja játékban.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Valaki megmondaná hogy mennyire adna rosszabb teljesítményt egy GTX 650 2GB OC videokártya ha 2 esetleg 3 monitorral használnám? 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Vga driver, kiválasztottam mindent csak töltsd le, remélem jó Op rendszert adtál meg, Omega (14.12) szedd, bétát hanyagold : [LINK]

Visual C++: [LINK]

DirectX: Leszedsz egy új játékot telepíted és kész. 😉
0
0
0
0
BRYAN007 avatar
Drivereket hogyan frissitsem?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
BRYAN007: Drivereket frissítsd, ha a legújabbak vannak fenn nem szóltam.
Hun adták 30k-ért, legtöbb helyen 24k, 260x megy 30k-ért. 😊
0
0
0
0
BRYAN007 avatar
Single playerek szoktak laggolni low beállításon is.
Eddig egy 2gb dd3 as 550/880-as kátyám volt , ez most vettem 30kba
a netem 50mbit/sec-es és 6mb/sec el tölt
0
0
0
0
Adamhun97 avatar
BRYAN007: a CPU-d nem éppen valami komoly dolog, meg VGA se egy izombajnok, no de jó lenne ha tudatnád velünk, hogy milyen beállítások mellett laggol, meg persze az is jó lenne tudni, hogy netes a játék vagy csak single playerben nyomod-e.
0
0
0
0
BRYAN007 avatar
Sziasztok segitséget szeretnék kérni abban hogy szinte minden játék laggol. Miért van ez?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
mkrisztian13: Tápod milyen márka ?
0
0
0
0
Bronson avatar
kitalálni nem tudjuk mi a márkája, ird le a pontos típusát!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, eljött az ideje VGA váltásnak, a választásom egy MSI Radeon R9 280X Gaming 3GB-re esett, tudja valaki elég hozzá az 550W-os táp (legalább ideiglenesen) ? A proci FX6350 3,9 Ghz, egyéb dolog nem igazán van a gépemben ami fogyasztaná a kakaót. A tápra a szerelő aki 1x csinálta gépet, azt mondta jó megbízható, minőségi középkategóriás.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció