Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én most szándékszom majd gépet újítani, phenom x4 955 és valami ati 6850-re gondoltam, 4 gb rammal, am3+-os alaplappal.
A kérdésem, hogy ehhez új tápot kell e/ érdemes e vennem, vagy jó az őskőkori:

Chieftec
Model: GPS-450AA-101A
450W
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hát azt a tápod ne vedd!! Nem tom ki ajánlotta, de ne vedd ink egy FSP 400W HEXA vagy 500W,
0
0
0
0
Osynho avatar
Elégnek kell lennie.

Nem olyan para a Chicony. Korrekt kis táp ennyi pénzért, nem veszélyes a gépre, persze egy Hexa azért jobb.
0
0
0
0
ujjzalan avatar
Kicsit változott a terv gépem... még mindig elég lesz a Chicony 430W OEM táp?

AMD Phenom II X4 955
2×2gb ddr3 ram
1db Samsung 1TB winyó
Sapphire HD5830
1 optikai meghajtó
2-3 venti
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
pityu20
Phenom II X2 helyett X4-et vegyél, Phenom II X4 955 24ezer, mert amúgy limited lesz.
És FPS Hexa 400W 9ezer, avgy Hexa 11ezer, és GTX460 helyett HD6850 Cyclone PE
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Phenom X2 és Gtx460 karihoz elég ez a táp
Chieftec iARENA GPA-450S8 450W ??
Válaszotok várom,és köszönöm!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Roland20
Enyhén Proci limited lesz. Ja és a húzáshoz legalább egy Corsair A50-et vegyél. bár 4.3Ghz elég lesz.
0
0
0
0
Roland20 avatar
ugyan az mint most van csak procit még húzom meg +2G ram meg ugye a 2db GTX460.
Corsair v2 szerintem is jólesz 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
JackFeryll írta:
Cooley írta:
JackFeryll írta:
Helló!

Pár másodperces áramkimaradások időnként előfordulnak nálunk és így többek közt az SSD miatt (elég érzékenyek rá ha jól tudom) szeretnék egy szünetmentes tápot az új konfigomnak.
A gáz az a keret... Olyan 10ezer körüli szünetmentes kéne egy FSP Aurum Gold 600W mellé. Mit lehet venni olcsón, olyat ami néhány percet bír és hangtalan ?

Elsődlegesen az lenne a cél, hogy ha néhány másodperce elmegy az áram akkor is stabil legyen táp áramellátása és továbbra is tudjam használni a gépet anélkül, hogy bármiben megzavarni ez az áramkimaradás, vagy feszültség ingadozás.
Van feszültség ingadozás elleni védelem az elosztómban, de nekem az kell, hogy ne szálljon el a gép meg amin dolgoztam.
(nem kell 30 percig bírnia vagy ilyesmi, ha komoly áramszünet van akkor csak elmenteném a dolgokat és kikapcsolnám a gépet)

Aktív PFC-s tápra nem tudod rákötni a szünetmentest...

Corsair TX650 v2 -re ?
Amúgy szünetmentes nélkül biztonságban van a gép ?

Mondom, hogy nem tudsz, mert ezek a tápok már mind aktív pfc-sek. És igen, szünetmentes nélkül is biztonságban van a gép. A tápnak lehet baja, de annak is csak túlfesztől pl villámcsapáskor, de az sem jellemző. Mondjuk általában nagy viharkor az ember kihúzza a dolgokat, úgyhogy egyáltalán nem kell tartanod ilyenektől. 😃

Roland20 írta:
Sziasztok!
SLI-hez kéne nekem egy táp! várom az tanácsokat.
(2db GTX460-as karihoz)

Mennyi a keret? Meg mennyire akarsz tuningolni? Egyáltalán milyen procid lesz? Így látatlanba egy Corsair TX750 v2-t ajánlanék, elég jó árban vannak. Vagy ha moduláris kell, akkor Thermaltake TPX675.
0
0
0
0
Roland20 avatar
Sziasztok!
SLI-hez kéne nekem egy táp! várom az tanácsokat.
(2db GTX460-as karihoz)
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Cooley írta:
JackFeryll írta:
Helló!

Pár másodperces áramkimaradások időnként előfordulnak nálunk és így többek közt az SSD miatt (elég érzékenyek rá ha jól tudom) szeretnék egy szünetmentes tápot az új konfigomnak.
A gáz az a keret... Olyan 10ezer körüli szünetmentes kéne egy FSP Aurum Gold 600W mellé. Mit lehet venni olcsón, olyat ami néhány percet bír és hangtalan ?

Elsődlegesen az lenne a cél, hogy ha néhány másodperce elmegy az áram akkor is stabil legyen táp áramellátása és továbbra is tudjam használni a gépet anélkül, hogy bármiben megzavarni ez az áramkimaradás, vagy feszültség ingadozás.
Van feszültség ingadozás elleni védelem az elosztómban, de nekem az kell, hogy ne szálljon el a gép meg amin dolgoztam.
(nem kell 30 percig bírnia vagy ilyesmi, ha komoly áramszünet van akkor csak elmenteném a dolgokat és kikapcsolnám a gépet)

Aktív PFC-s tápra nem tudod rákötni a szünetmentest...

Corsair TX650 v2 -re ?
Amúgy szünetmentes nélkül biztonságban van a gép ?
0
0
0
0
Cooley avatar
JackFeryll írta:
Helló!

Aktív PFC-s tápra nem tudod rákötni a szünetmentest... De azzal a táppal semmi baja nem lesz a gépednek az áramingadozás miatt.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
JackFeryll írta:
Helló!

Itt van egy szünetmentes.
[url]http://***/webshop/product/_eaton_ups_nv_400h_szunetmentes_tapegyseg/167115[/url]
iponon van.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Helló!

0
0
0
0
pitbull87 avatar
Osynho írta:
R3mZy: zsír, hogy kérdezed, milyen tápot érdemes venni, majd másmilyet nézel ki, aztán végül magadnak ajánlod a CTG-t 😆

pitbull87: tudomásom szerint a Hexának 8 pines csatlakozója van, és amúgy is ajánlott vétel, csak a kábel hosszát nézd meg, hogy jó-e neked.

Elvileg jónak kéne hogy legyen mer felsőtápos a gépházam.
És köszi a válaszod 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
R3mZy: zsír, hogy kérdezed, milyen tápot érdemes venni, majd másmilyet nézel ki, aztán végül magadnak ajánlod a CTG-t 😆

pitbull87: tudomásom szerint a Hexának 8 pines csatlakozója van, és amúgy is ajánlott vétel, csak a kábel hosszát nézd meg, hogy jó-e neked.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Osynho írta:
Mennie kell 4 pinnel is. Inkább az a kérdés, hogy milyen márka az a táp... 😊

A tápom márkája ab power 455W ilyen no name tápegység 😃
De ha 8 pines a Hexa akkor inkább megveszem azt mer sok oldalon dicsérik 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
R3mZy írta:
Meg van az igazi! ez less za jó szerintem!!!
http://www.***/termek/chieftec-ctg-400-80p-tap-48591
1500Ft-al drágább az 500w-os változata.(Én azt venném)
0
0
0
0
R3mZy avatar
Meg van az igazi! ez less za jó szerintem!!!
http://www.***/termek/chieftec-ctg-400-80p-tap-48591
0
0
0
0
R3mZy avatar
http://www.***/termek/chieftec-iarena-gpa-450s8-450w-oem-tapegyseg-74044 és talán ez?
0
0
0
0
Osynho avatar
Ne vegyél 550-es Superbet, nem éri meg!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nem annyira.Inkább chieftec vagy FSP.
0
0
0
0
R3mZy avatar
Gigabyte 550W SuperB GE-P450 Ezt vesszem meg szerintem jo választás?
0
0
0
0
JackFeryll avatar
R3mZy írta:
Szerintetek egy
" CODEGEN 400W "Elég lessz egy ilyen PC-hez?

Alaplap:Gigabyte GA-M52LT-D
CPU:AMD Phenom II X4 965 AM3 3, 4GHz BOX Black Edition
GPU:Sapphire ATi Radeon HD5830 1Gb DDR5 Xtreme
RAM:Kingston DDR-3 2Gb /1333 ValueRAM " 2x "

Ha nagyon nincs pénzed akkor Chieftec CTG/ Corsair CX széria legalább.
(felsőtápos gépnél FSP Hexa)

Ezek 10 körül vannak. A CODEGEN csak addig olcsóbb amíg rá nem megy a többszázezres géped. Nem is tudom, hogy van-e rosszab hírnevű táp.
0
0
0
0
Osynho avatar
Chieftec CTG 400, 450,500, FSP Hexa 400, 500, pl.
0
0
0
0
R3mZy avatar
szoval lescéréljem? Tudnátok ajánlani ami ennek a PC-nek elég lessz amit fent emlitetm? lehetőleg ne a legdrágábakat.:😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Igazából semmihez se jó a codegen, de egy ilyen fogyasztású géphez kész oroszrulett. 😕
0
0
0
0
R3mZy avatar
Szerintetek egy
" CODEGEN 400W "Elég lessz egy ilyen PC-hez?

Alaplap:Gigabyte GA-M52LT-D
CPU:AMD Phenom II X4 965 AM3 3, 4GHz BOX Black Edition
GPU:Sapphire ATi Radeon HD5830 1Gb DDR5 Xtreme
RAM:Kingston DDR-3 2Gb /1333 ValueRAM " 2x "
0
0
0
0
Osynho avatar
Mennie kell 4 pinnel is. Inkább az a kérdés, hogy milyen márka az a táp... 😊
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
pitbull87 írta:
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni hogy azt fsp hexa-nak 8 pines csatlakozója van e ami a proci mellé megy?
Mer sima 4 pines tápegységem nekem is van de azt nem merem rátenni a 8 pines alaplapi csatlakozóra.
köszi a válaszokat
Igen van rajta 8pines (4+4pin).
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni hogy azt fsp hexa-nak 8 pines csatlakozója van e ami a proci mellé megy?
Mer sima 4 pines tápegységem nekem is van de azt nem merem rátenni a 8 pines alaplapi csatlakozóra.
köszi a válaszokat
0
0
0
0
niteforce avatar
Chieftec CTG 400-80 P nagyon jo tap
vagy FSP Hexa 500W
0
0
0
0
pukkancs avatar
10k körül vagy az alatt
0
0
0
0
pukkancs avatar
jóoké de cmi tipp hogy milyet vegyek?
0
0
0
0
Osynho avatar
Valóban, az M-TECH 450W-et nem ártana valami tápra cserélni. 😀
0
0
0
0
pukkancs avatar
szerintetek nekem kellene tápot venni? és ha igen akkor milyet?
0
0
0
0
Osynho avatar
atikac milyen processzort vegyek topic, esetleg a milyen gépet vegyek topic lenne a megfelelő.
A kérdésedre pedig már válaszoltam:
a tuning miatt én biztosan maradnék egy jó kis BE-s Phenom mellett, vagy gyűjtögetnék még egy kicsit egy i5 2500K-ra (esetleg Bulldozer, valamikor)
0
0
0
0
niteforce avatar
i3 ---> Phenom X4 ---> i5 2500
0
0
0
0
atikac avatar
Adj egy linket ahol folytatni lehet (esetlegesen)
Viszont az ervelesedbol nemigazan derul hogy akkor melyik is a jobb..i3 vagy phenom es arban pedig igazan mind1 mert kb 2000 Ft kulonbseg van koztuk (i3 a dragabb)

Ja es kosz mindenkinek a hozzaszolast, segitseget.
0
0
0
0
Osynho avatar
Az i3 nem igazi 2 magos, mivel HT-s, tehát 4 szálon képes számolni + újabb fejlesztés, mint a Phenom, ami viszont valódi 4 magos.

Már lehet kapni AM3+-os lapokat:
[LINK]
[LINK]

Szerintem tegyük át az eszmecserét egy erre a célra létrehozott topicba. 😊
0
0
0
0
niteforce avatar
atikac írta:
Nemtudom ki mennyire boldogul a romannal de itt van az oldal ahonnan majd rendelni szandekozom.
Beallitottam szuroben hogy AM3 legyen, DDR3-at tamogassa,es ne legyen beepitett VGA : http://www.cel.ro/placi-de-baza/130,191,955_AM3,Nu,DDR3/

Lenyege annak hogy ATX, micro ATX vagy XL ATX , extended ATX mi?

Nos akkor kb melyik legyen?pl ha az elso is megfelel (a legolcsobb) akkor tudom mihez tartsam magam

ATX meg a tobbi az meretszabvany, az mutassa belefer-e e hazadba 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
az elso az gagyi szar...
ez egy jo:
[url]
http://www.cel.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-foxconn-a78ax-3.0-socket-am3-l/poze[/url]
0
0
0
0
atikac avatar
Nemtudom ki mennyire boldogul a romannal de itt van az oldal ahonnan majd rendelni szandekozom.
Beallitottam szuroben hogy AM3 legyen, DDR3-at tamogassa,es ne legyen beepitett VGA : http://www.cel.ro/placi-de-baza/130,191,955_AM3,Nu,DDR3/

Lenyege annak hogy ATX, micro ATX vagy XL ATX , extended ATX mi?

Nos akkor kb melyik legyen?pl ha az elso is megfelel (a legolcsobb) akkor tudom mihez tartsam magam
0
0
0
0
niteforce avatar
atikac: azert nem lattad meg a shopban, mert meg nincsen piacon, elorelathatolag tel elejeig nem is nagyon lesz, bar az amd nem mondott semmit.

a bulldozer meg a cpu kodneve, olyan mint az intelnek a sandy bridge.
0
0
0
0
atikac avatar
igen, olvasgattam par napja azt a cikket is...epp ezert nemigazan tudom eldonteni hogy akkor vegulis mi a helyzet
prohardveren mar tobbszor olvastam hogy az uj jatekokhoz ajanlott mar a 4 mag..aztan ittvan az uj i3 ket maggal ami kulonosen ajanlott cimket kapott..viszont az altalad masolt cikkben szepen latszik hogy az i3 elobb van a jatekokban..akkor hol van az igazsag? 😀
(mi az a bulldozer? , es milyen az AM3+-os? ahol en nezegetem, es ahonnan rendelnem ott Am2, Am2+ es Am3 van)
0
0
0
0
Osynho avatar
Az új, i3-as tesztben kicsit árnyaltabb a kép, nagyon jó kis proci ez az i3-as. [LINK] p
Viszont a tuning miatt én biztosan maradnék egy jó kis BE-s Phenom mellett, vagy gyűjtögetnék még egy kicsit egy i5 2500K-ra (esetleg Bulldozer, valamikor 😀 )
Elég of itt ez a téma, de ha már az AMD mellett döntesz, midnenképpen AM3+-os alaplapot vegyél.
0
0
0
0
atikac avatar
En most ebbol indulok ki, a tesztek alapjan (jatek) mindig gyorsabb a phenom az i3-nal..es van egy olyan konfig is amirol en beszelek,phenom proci ,gtx 460 vga-val...azthiszem ennel maradok
http://prohardver.hu/teszt/cpu_vs_vga_a_kozepkategoria/resztvevok.html
0
0
0
0
Osynho avatar
Sokmindentől függ, hogy melyikkel az erősebb. Olyan műveleteknél, amik igénylik a 4 valós magot, az X4 általában gyorsabb tud lenni, mint egy i3, egyébként sokszor gyorsabb az Intel, persze alapon. Az i3 kevesebbet fogyaszt, viszont nem igazán lehet tuningolni a fix szorzózár miatt. Az i5 már más kategória, főleg a K-s modellek az igazán jók.
AMD-s lapok vannak elég jó áron.
0
0
0
0
atikac avatar
Tehat: a gtx460 marad, a 4gb ram marad, a winyo most nem lenyeges-marad

Ami valtozik: az alaplap es a proci

Ezek alapjan elmondhato az hogy a phenom ii x4 az i3 es i5 kozott van teljesitmenyben de az i3-al egy arkategoria? tehat elmeletileg ugyanazert az arert erosebbet kapok?
a masik fontos kerdes az alaplap: egy AMD-s buildben dragabb az alaplap vagy nagyjabol ugyanannyi mint egy Iteles bulidben?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció