hardX:
Először is, a 450-es XFX röhögve elviszi a gépedet. Az enéymet 360-as Zalman vitte hónapokig 😆
A Corsair CX jóval gyengébb kategóra, mint ez az XFX, ami Seasonic belsőre épül, golyóscsapágyas ventivel. A másik meg, hogy papíron grammra ugyan annyit tud 12V-on a CX500, meg az XFX450:
[LINK]
[LINK]
Viszont, a CX gyengébb belsőt és kondikat tartalmaz, így nem alternatívája az XFX-nek. Szerintem.
A GPS 500AB nem jó választás, öreg fejlesztés, amúgy megbízható Delta belsővel, de rossz hatásfokkal és gyenge 12-es ágakkal (ráadásul 3felé osztva).
[LINK]
Összesen 360W-ot tud leadni a fontos, 12V-os ágon, tehát jóval gyengébb a CX-nél és az XFX-nél, hiába 500W van ráírva 😀 A csak "A" betűt tartalmazó változata az újabb, az korrekt táp, kb, mint a CTG.
Chieftec GPS-500AB lesz szerintem 😀 Elég jó táp azt hallottam, és nem is drága 14-15 ért 😀 Meg ha a procihoznál nem kell feszt emelnem akkor nem is fog annyival többet fogyasztani 😀
Hát ha van több zséd,akkor vedd a 600W-ost,az elég lesz jódarabig. És igy biztonságosabb a rendszer,mert tuningtól igen megtud nőni a komponensek fogyasztása 😀
hardX írta:
Szisztok, a terv gépemhez elég lenne egy XFX Core Edition Pro 450W, úgy hogy később szeretnék majd bele egy Bulldozer procit? Ja és amig ez a proci lenne adnék neki 3,8-4Ghz-et, meg egy kis OC-t a kártyára. Szóval ezek mellet elég lenne 450W? Valaki olyan irjon akir ért is hozzá, mert Jan888-nak is ekkora táp viszi a gépét, csak másmilyen, és nem tudom h ennyi occ mellet is elég lenne-e. Előre is thx
Szerintem épphogy elég lenne,de ha teszel be 2-3 HDD-t,ventillátorokat,esetleg más kiegészitőt,akkor kevésnek bizonyulna,szerintem biztos ami biztos vegyél egy Corsair CX500-et,azzal mehet az OC is meg a többi 😃
Szisztok, a terv gépemhez elég lenne egy XFX Core Edition Pro 450W, úgy hogy később szeretnék majd bele egy Bulldozer procit? Ja és amig ez a proci lenne adnék neki 3,8-4Ghz-et, meg egy kis OC-t a kártyára. Szóval ezek mellet elég lenne 450W? Valaki olyan irjon akir ért is hozzá, mert Jan888-nak is ekkora táp viszi a gépét, csak másmilyen, és nem tudom h ennyi occ mellet is elég lenne-e. Előre is thx
Viktory0 írta:
de elbírná a mostani tápegységem? és miért ennyire nem megbízható tápegység?
Nem bírná el!Ha el is akkor nem sokáig és utána sokba fog kerülni.
Azért nem megbízható ennyire mert nincsennek benne védelmek meg a legrosszabb márkájú alkatrészekből rakták öszze.Ha leég(sűrű az ilyen míg a márkásabbaknál egyáltelán nem) akkor túlfeszültség lesz a kimeneteken mivel nincs benne ilyen védelem így leéget mindent amire rá volt kötve. (A ventilátorokat kicsit nehezebben.)
Viktory0 írta:
Nem esett le ára alapján sem?
A lényeg hogy rossz táp rossz minőségű, sokan panaszkodtak rá, és a kül. a többi táp között (Chieftec/FSP/Corsair stb) hogy ha meghal akkor viszi az egész gépet, ezért vegyél másik tápot. Ha meg nem akkor ne csodálkozz ha elromlik a tápod akkor megy vele a géped is. Olvassgass vissza prá oldalt, senki nem ajánl olyan tápot...
Viktory0 írta:
Azt szeretném kérdezni hogy ez a táp m-tech 450w ehhez a konfigurációhoz alaplap:Gigabyte GA-H55M-S2V proci:Intel Core i3 540 ram: 4gb ddr 3 1333Mhz videokártya:GeForce GTS 450 elegendő lenne?
Azt szeretném kérdezni hogy ez a táp m-tech 450w ehhez a konfigurációhoz alaplap:Gigabyte GA-H55M-S2V proci:Intel Core i3 540 ram: 4gb ddr 3 1333Mhz videokártya:GeForce GTS 450 elegendő lenne?
-gravehaunter- írta:
Szerintetek milyen táp az FSP Epsilon 500W?
Én csak jót olvastam róla.
Úgy néz ki veszek egyet, mert tudok rohadt olcsón szerezni.
GTX480 (MSI TwinFrozrII) későbbiekben talán OC és i5 2500K 4.5GHz -hez mekkora táp illene ?
Én kb Corsair Enthusiast Series TX650W v2 -re vagy FSP Aurum Gold 600W -ra gondoltam bár lehet 700W kéne ?
A gép sebességét nem befolyásolja a tápegység. Az öreg tápok alkatrészei (pl kondik) idővel gyengülnek, erre azért nem árt figyelni, különben nem jelenthet gondot ez a konfig.
Nagyon jó lenne, ha jó lenne. Nincs nagyon rá keret igazából. Sajnos nem mai már, kb. 3-5 éves.
Ha csak hangos, az nem gond. Max. ha nagyon zavar majd hangszigetelem valahogy 😀
Inkább kérdés, hogy fog e vmit a karin vagy a procin.
FSP HEXA 500W jó táp? vélemény?
Először is, a 450-es XFX röhögve elviszi a gépedet. Az enéymet 360-as Zalman vitte hónapokig 😆
A Corsair CX jóval gyengébb kategóra, mint ez az XFX, ami Seasonic belsőre épül, golyóscsapágyas ventivel. A másik meg, hogy papíron grammra ugyan annyit tud 12V-on a CX500, meg az XFX450:
[LINK]
[LINK]
Viszont, a CX gyengébb belsőt és kondikat tartalmaz, így nem alternatívája az XFX-nek. Szerintem.
A GPS 500AB nem jó választás, öreg fejlesztés, amúgy megbízható Delta belsővel, de rossz hatásfokkal és gyenge 12-es ágakkal (ráadásul 3felé osztva).
[LINK]
Összesen 360W-ot tud leadni a fontos, 12V-os ágon, tehát jóval gyengébb a CX-nél és az XFX-nél, hiába 500W van ráírva 😀 A csak "A" betűt tartalmazó változata az újabb, az korrekt táp, kb, mint a CTG.
Szerintem épphogy elég lenne,de ha teszel be 2-3 HDD-t,ventillátorokat,esetleg más kiegészitőt,akkor kevésnek bizonyulna,szerintem biztos ami biztos vegyél egy Corsair CX500-et,azzal mehet az OC is meg a többi 😃
Azért nem megbízható ennyire mert nincsennek benne védelmek meg a legrosszabb márkájú alkatrészekből rakták öszze.Ha leég(sűrű az ilyen míg a márkásabbaknál egyáltelán nem) akkor túlfeszültség lesz a kimeneteken mivel nincs benne ilyen védelem így leéget mindent amire rá volt kötve. (A ventilátorokat kicsit nehezebben.)
Nem esett le ára alapján sem?
A lényeg hogy rossz táp rossz minőségű, sokan panaszkodtak rá, és a kül. a többi táp között (Chieftec/FSP/Corsair stb) hogy ha meghal akkor viszi az egész gépet, ezért vegyél másik tápot. Ha meg nem akkor ne csodálkozz ha elromlik a tápod akkor megy vele a géped is. Olvassgass vissza prá oldalt, senki nem ajánl olyan tápot...
Chieftec CFT-600-14C 600W 23k/Chieftec CFT-650-14CS 650W Active PFC 23k ez is 😆
Bár ez nem tudom milyen minőségű, nézz tesztet.
FSP Aurum 550W ez nagyon jó 25ezerFt
Kösz a segítséget, valszeg a Chieftec-et veszem. Néztem róla tesztet és csak jót írnak róla! 😉
4 éve meg van és eddig nem volt vele gond
Hát akkor ideje cserélni nem? én olyan gépet nem kötnék rá az biztos!
Chieftec CFT-600-14C 600W 23k/Chieftec CFT-650-14CS 650W Active PFC 23k ez is 😆
chieftec az egyik legjobb gyártó..😊
Az a táp nagyon rossz, inkább FSP Hexa 400W
Nem!
17k ért ott van FPS 650W 90+, az miért nem jó?
És ez gúnyosan kérdeztem, minek a moduláris?
Elegem van a kábelrengetegből! 😂
Tudnátok nekem ajánlani egy olcsóbb, megbízható moduláris tápot? Hosszútávra venném, fejlesztések stb...
17k ért ott van FPS 650W 90+, az miért nem jó?
És ez gúnyosan kérdeztem, minek a moduláris?
Mi a véleményetek a Thermaltake TR2 RX 550W-os ról?
5830 CF-et bírná?
Thermaltake TR2 450W,nálam 1.5 évet bírt,😕 igaz 92% rendszerkihasználtság mellett 😜
Nem egy kategória meg amit kinéztem az moduláris, szerintetek megér 17k-t?
Ugye egy 2500K 4.5Ghz OC és egy GTX580 mellé kell egy 600 Wattos táp ? 500 már kevés lenne ugye?
Hát ha nem is kevés, de ajánlott a 600-s táp
A CX600 v2 mennyire megbízható táp? Nagyon spórolnom kell a GTX580-hoz.
Ugye egy 2500K 4.5Ghz OC és egy GTX580 mellé kell egy 600 Wattos táp ? 500 már kevés lenne ugye?
Hát ha nem is kevés, de ajánlott a 600-s táp
5830 CF-et bírná?
Ez is egy jó táp! Nekem ez van! 😜
Mit gondoltok róla?
Szerintetek milyen táp az FSP Epsilon 500W?
Én csak jót olvastam róla.
Úgy néz ki veszek egyet, mert tudok rohadt olcsón szerezni.
JÓ 😂😂
JackFeryll: bőven - bőven elég a 650-es.
Én kb Corsair Enthusiast Series TX650W v2 -re vagy FSP Aurum Gold 600W -ra gondoltam bár lehet 700W kéne ?
Amúgy nem volt agyonhasználva a gép, de azt is túlzás lenne állítani hogy 4 évig csak porosodott a sarokban...
Ha csak hangos, az nem gond. Max. ha nagyon zavar majd hangszigetelem valahogy 😀
Inkább kérdés, hogy fog e vmit a karin vagy a procin.
Jó a mostani is, bár hangos lesz terhelés alatt. Mennyi idős?
Chieftec CTG500W
FPS HEXA 500W