Ma voltam árajánlatot kérni a TERV nevü gépemre és a tervezett FSP HEXA 500W-os táp helyett vmi LC Power PSU-LC500H-12 500W 12cm(6k) nevü tápot ajánlottak mert nem tudnak rendelni FSP-t. Kérdésem milyen táp ez mert nem nagyon hallotam róla még. Azt mondta róla a csaj h azonos kategória, hát már az árából lejött hogy nem, de azért megkérdezlek Titeket😆
maniacc írta:
Nem azt írtam, hogy nem jó választás hanem ilyen árban a chieftech és az fsp jobb lenne, de ha ezeket nem tudod beszerezni akkor veheted ezt is, baja nem lesz tőle a gépnek.
"Átlagosnak mondható teljesítményét 80%-os hatásfokkal egyetlen ágon adja le, ezért a gyártó egyszerűbb asztali számítógépek (irodai, otthoni) táplálására ajánlja, amikben egyetlen GPU és egy szerényebb fogyasztású processzor dolgozik. Az ATX12V v2.3 szabványt maximálisan kielégíti, megjelenése stílusosan egyszerű, emellett még aktív PFC-t, 120 mm-es légkeverőt és fix bekötésű, harisnyázott kábeleket is kapunk. Szerénységre azonban semmi okuk, a 600-as, de még az 500 wattos verzió is bőségesen elegendő a legtöbb felhasználónak, egy többmagos CPU és egy combosabb videokártya nem okozhat számukra problémát, így felhasználásukkal akár egy remek ár-érték arányú, megbízható középkategóriás játékgép is összeállítható. Értékelendő, hogy nem csak a csúcskategóriával foglalkoznak."
Nem azt írtam, hogy nem jó választás hanem ilyen árban a chieftech és az fsp jobb lenne, de ha ezeket nem tudod beszerezni akkor veheted ezt is, baja nem lesz tőle a gépnek.
"Átlagosnak mondható teljesítményét 80%-os hatásfokkal egyetlen ágon adja le, ezért a gyártó egyszerűbb asztali számítógépek (irodai, otthoni) táplálására ajánlja, amikben egyetlen GPU és egy szerényebb fogyasztású processzor dolgozik. Az ATX12V v2.3 szabványt maximálisan kielégíti, megjelenése stílusosan egyszerű, emellett még aktív PFC-t, 120 mm-es légkeverőt és fix bekötésű, harisnyázott kábeleket is kapunk. Szerénységre azonban semmi okuk, a 600-as, de még az 500 wattos verzió is bőségesen elegendő a legtöbb felhasználónak, egy többmagos CPU és egy combosabb videokártya nem okozhat számukra problémát, így felhasználásukkal akár egy remek ár-érték arányú, megbízható középkategóriás játékgép is összeállítható. Értékelendő, hogy nem csak a csúcskategóriával foglalkoznak."
maniacc írta:
Végülis az se rossz, de annyiért a chieftech és az fsp jobban megéri. corsairnek a cx szériája nem lett valami jó. Ha corsair akkor tx-től felfele kell nézegetni.
Értem...meg tudnád indokolni a válaszod h miért nem jó választás ez a táp?nem minőségi a belseje vagy rossz a hatásfoka?
attol meg hogy elvisz egy olyan kis fogyasztasu gepet, attol meg nem biztos hogy az egy jo tap. nekem mercury is vitte a regi gepemet, megse ajanlanam senkinek akinek jot akarok.
ATX v Rasurbo 450W .
A Rasurbo-t sokan ellenzik pedig jó táp jó árban. Nekem az van napi 10-11 van a gép bekapcsolva megállás nélkül és bírja! Én ajánlom
Értem. Csak az a baj hogy ebbe az üzletbe elég rossz árba van a chieftech táp és egy 500W-os FSP is átszámolva kb 6-7 ezer forinttal drágább mint egy 400as...
Végülis az se rossz, de annyiért a chieftech és az fsp jobban megéri. corsairnek a cx szériája nem lett valami jó. Ha corsair akkor tx-től felfele kell nézegetni.
niteforce írta:
igen, de minek 2 DB vinyot veszel? ehelyett vehetnel egy db 1 terasat is, vagy esetleg egy 2 terasat is.
Azért kell a két darab 500-as mert már jártam úgy hogy elrontottam az oprendszert és nem volt partícionálva, és le kellet formáznom a lemezt. Sok fontos adatot elvesztettem.
Értem,de egy pár hónapig maradna csak a táp amugy is amig nem lesz pénz másikra.
Ja és Synda bocs nemtok olvasni 😆😆😆😆
Akkor megleszvéve a kártya kösz a helpet
Igen, a TDP-nél többet nem igazán ehet a vga alapon.
ryan010: sose eszik 300W-ot az a gép, az enyém kajol annyit IBT + Furmark alatt. Viszont a tápot nem azért lenne érdemes cserélni, hogy elbírja-nembírja el, hanem mert egyszerűen veszélyes.
ryan010 írta:
Sebességromlás?Ezt nem hinném.
Ja amúgy azt írja a hivatalos oldalon a HD 5670-ről,hogy 65W-ot eszik,ami játék közbe sem lehet több 80-90-nél.Plusz van ismerősöm akinek ugyan ezzel a processzorral (E7200) a HD 5670-je nagyon pöpec eredményeket produkál már a proci teljesítményéhez képest.
Tehát akkor bírni fogja a táp biztos?
A 65W a maximális fogyasztás. 75W-nál többet eleve nem nagyon tud fölvenni a pci-e csatiból.
Ja amúgy azt írja a hivatalos oldalon a HD 5670-ről,hogy 65W-ot eszik,ami játék közbe sem lehet több 80-90-nél.Plusz van ismerősöm akinek ugyan ezzel a processzorral (E7200) a HD 5670-je nagyon pöpec eredményeket produkál már a proci teljesítményéhez képest.
Ezt nem jól értelmezted. 2 db pci-e csatlakozó van rajta, amiből az egyik 6 pines, a másik 6+2-es.
Lehet egyben is venni, bár nem úgy nem éri meg.
Robi1995:
A CTG 500 olcsóbb az általad linkelt boltban, mint a CX 500...
tényleg...ezt eddig észre sem vettem😃 és ahogy látom több PCIe csati van rajta mint a CX500-ason
Ha valami gáz van Szóljatok Maniacc-nak, mindenkit kielégít...😆😃
Ha sokan jöttök pénzt kérek érte 😂
😆 😂 Egyszer tanárnak mondta osztálytársam, hogy "Kielégítő voltam? Mire a tanár felsóhajt: Nem nagyon.
Ha valami gáz van Szóljatok Maniacc-nak, mindenkit kielégít...😆😃
Ha sokan jöttök pénzt kérek érte 😂
A CTG 500 olcsóbb az általad linkelt boltban, mint a CX 500...
Köszönöm szépen a kielégítő válaszod😃
Értem...meg tudnád indokolni a válaszod h miért nem jó választás ez a táp?nem minőségi a belseje vagy rossz a hatásfoka?
Seventeam beles tesztek (amiért nem ajánlottak):
[url]http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=188[/url]
[LINK]
Ez meg a korrekt 450-es:
[LINK]
Utóbbi nem annyira. 😉
De ezek a kijelentések hogy viszi azt a merrcury codegen... táp ez olyan mintha ezt mondanátok de hát rákkal is élek...
Na jó ez azért durva volt...És vicces, bár inkább durva. 😆
Akkor Hipro 430W ezt nézd még meg
A Rasurbo-t sokan ellenzik pedig jó táp jó árban. Nekem az van napi 10-11 van a gép bekapcsolva megállás nélkül és bírja! Én ajánlom
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy ehhez a géphez Gépem adatai elég lenne egy 400Wattos FSP táp vagy kell egy nagyobb?
Vegyél 500-as FSP Hexat,az bőven elég lesz, és nem kell később ha bővited újat venned 😀
Azt szeretném kérdezni hogy ehhez a géphez Gépem adatai elég lenne egy 400Wattos FSP táp vagy kell egy nagyobb?
igen, de minek 2 DB vinyot veszel? ehelyett vehetnel egy db 1 terasat is, vagy esetleg egy 2 terasat is.
Azért kell a két darab 500-as mert már jártam úgy hogy elrontottam az oprendszert és nem volt partícionálva, és le kellet formáznom a lemezt. Sok fontos adatot elvesztettem.
Szerintetek ilyen gépbe elegendő egy 500 W-s tápegység?
Asus P8H67-M LE R3.0
Intel Core i5-2300 2.80GHz Box
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB
Kingston HyperX Blu DDR3 1333MHz 4GB Kit CL9 KHX1333C9D3B1/4G
2 db WD Caviar Blue 500GB WD5000AAKX
Cooler Master Hyper TX3
Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC
Cooler Master Elite 430 Black RC-430-KWN1-GP
LG GH22NS50 20x DVD-RW Fekete
Ja és Synda bocs nemtok olvasni 😆😆😆😆
Akkor megleszvéve a kártya kösz a helpet
ryan010: sose eszik 300W-ot az a gép, az enyém kajol annyit IBT + Furmark alatt. Viszont a tápot nem azért lenne érdemes cserélni, hogy elbírja-nembírja el, hanem mert egyszerűen veszélyes.
A 65W a maximális fogyasztás. 75W-nál többet eleve nem nagyon tud fölvenni a pci-e csatiból.
Dobozán 400w-ot ír cf-be 450et!
Sztem vinni fogja!
ja eleg lesz
És szted melyik éri meg jobban a kemény 7 ezer HUF-t ? thx