Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tudnátok 30-40K között egy jó kártyát ajánlani?
A HKC tápok szinte ugyan azok mint az lc power vagy codegen.
Valamint, ha valami minőségibbet veszél, akkor az biztos jó lesz még 2 vagy akár 3 gép múlva is.
Nekem eleinte egy 650W-os SweeX tápom volt, lecseréltem a mostani Seasonic X-560-ra és nem csak a hang tűnt el, hanem mivel jobb a szellőzése, így a házból kifele húzhatja a "meleget" (játéknál lehet benne olyan 28-35 fok) valamint a fogyasztásom is csökkent 280W-ról 240W-ra.
Elég sok dolgot kell figyelembe venni egy táp választásnál.
Valamint egy GTX 750 Ti-hez elég egy i3, de láttam már olyat aki a mostani i3-4350-el hajtotta, és így sem tudta belőle kipréselni a maximális teljesítményt. Egyszóval lenyűgöző, hogy mit hozott össze az nVidia, egy 128 bites csodát ami felér egy kétszer olyan drága 256 bites kártyával is.
Én inkább a r9 290 ajánlom.
Vagy 5ezer van a 2kártya között, csak a 290-en 15-20% erősebb
Palit GeForce GTX750 Ti StormX OC 2GB : 38k I pon...
Vagy Sapphire Radeon R7 265 Dual-X 2GB : 42k Pc x... Ez kb 20%-al gyorsabb mint a Gtx.
Situacio: I pon. hu vagy Pc x. hu, szóköz nélkül, ha kiírom kicsillagoz. 😃
A hd 7950 jó választás lenne.
Szerintetek egy R9 270-t megeri egy Athlon II x4 750k melle venni?
Én azt javaslom neked, hogy próbálj beszorítani egy Chieftech CTG-500-ast, az biztos hogy elég lesz, és megbízhatóbb az lc powernél.
"Igaz a második rgy noname de legalább 600as..." az oké, hogy legalább 600-as, de ha nem megfelelő az áram ellátás, akkor berakhatod fölé a hurkát kolbászt szalonnát. 😉
Ami gépet összeraktam ''Majd ballagás után'' néven abban az a processzor eléggé kihajtaná azt a videókártyát ? Esteleg ha nem akkor ajánlanátok mást ?
Segítséget szeretnék kérni,hogy milyen videókártyát vegyek? Jelenleg Intel Celeron e3200 processzor van rajta és Gigabyte Ati radeon Hd 4350 videókártyát cserélném le.
Én a helyedben a használt piacot nézném meg.
Annyiért ATI (AMD) kártyát akár HD7950/70-et is vehetsz.
Nvidiábol belefér az GTX 580, GTX 660/Ti, esetleg GTX 760
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen vga-t vegyek. Alaplapom:Gigabyte F2A85XM-HD3
PCI-E 2.0 csatival(nemtudom ez mennyire számít), Tápom: Chieftech CTG-500-80P. Árban olyan 40-45ezer környékén gondolkodtam, többet nem igazán szeretnék rákölteni.
Segítségeteket előre köszönöm!
AMD A8 6600K processzorom van, ami dualba támogatja a HD 6650, 6670-et. Ezek már régi kártyák, így szerintem jobban járnák egy jobb kártyával dual nélkül. Jövő évbe lehet cserélem a procit nagyobbra pl. A10 7800k-ra. Ez már támogatja dualba a r7 250 kártyát. Érdemes lenne r7-est venni és majd jövőre mellé csapni a procit? Addig is jobban mennének a játékok A8+VGA kombóval. Nem vágyok ultra high grafra, csak max felbontás mellet ne akadjon a játék.
Vagy nem is érdemes váltani nagyobb procira? AMD ahogy nézem csak a IGP-re gyurmázik, több feldolgozó szál, de a CPU magnak marad a 4.
Esetleg vegyek az r7 250-nél is jobb kártyát, pl hd 7750/7770 és ha lesz pénzem rá menjek AM3 irányba?
PCIE foglalatú az alaplapom 😀
Ez az alaplap pontos neve: Gigabyte M68MT-S2P
Várom válaszotokat, szombaton már mennék is megvenni 😀
Köszönöm.
Említik benne a te kártyádat csak nem külön, (igaz a végén külön is ) mert lényegében a te kártyád egy átnevezett HD7870 😀
https://gepigeny.hu/gpu/compare/radeon-hd-7870-g…on-r9-270x