ATI vs. nVidia

Szerző: Keratesz, 2008. November 26., téma
Fórum » Asztali PC
[color=#ff0000]Szerintetek melyik jobb?? ATI vagy az nVidia? Indokoljátok lécci!!:D[/color]
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nikasaur avatar
en nem ertem azt, hogy minek kell evente uj videokartyakat kiadni. szerintem egy 6970 is vinni fogja a jatekokat az elkovetkezo evekben . nem ertek annyira hozza. nem is irok semmi szakmabeli dolgot, de szerintem a legjobb vga meg mindig az amd radeon 6990, ami a 4gb ramjaval meg a 2x 256bit-es sebessegevel elegge eros. de mondom nem ertek hozza.
0
0
0
0
cseszka avatar
GeiL írta:
Én most gyűjtök (1) GTX 680-ra. Az is bőven elég lesz egy ideig.
Mondjuk a hardcore gamerek biztos rácsapnak akiknek apuci vagy anyuci finanszírozz a gépét. Vagy alapjáraton tele van tömve a zsebük, és azért veszik csak hogy villogjanak.

Jaja,nekem elég lenne egy 6970 is v egy gtx 580 is.Vagy ahogy te is irtad 1 gtx680,több monitort ugyse használok,ezek a karik meg még jó darabig tolni fogják a játékokat játszható sebességgel,és minöségben.Grafika is ok lenne még velük egy jó darabig.
0
0
0
0
GeiL avatar
Én most gyűjtök (1) GTX 680-ra. Az is bőven elég lesz egy ideig.
Mondjuk a hardcore gamerek biztos rácsapnak akiknek apuci vagy anyuci finanszírozz a gépét. Vagy alapjáraton tele van tömve a zsebük, és azért veszik csak hogy villogjanak.
0
0
0
0
GeiL avatar
Elég szép áron fogják dobálni majd. De hát érthető is.
Na majd kíváncsi leszek a tesztekre, hogy javult e a melegedési helyzet a GTX 590-hez képest. (Bár ez a hűtő reménykeltő)
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Kegyetlenül hozzánemértő emberek fordulnak itt meg. Nem is értem minek próbál válaszólni,ha idiótaságokra alapoz,ami azthiszi úgy van...és most nem 1 emberre gondolok,úgy általában (Y)
0
0
0
0
Cooley avatar
Attila007 írta:
Cooley írta:
Quadgame94 írta:
Attila007 írta:
Nikasaur írta:
hello.
szeretnek majd asztali gepet, es szeretnem megkerdezni, hogy amd 7970-et vagy nvidia 680gtx-et vegyek, melyik a jobb illetve melyik eri meg jobban?

Ha inteles procid lessz akkor nvidia ha adm akkor ati radeon.

Mondjuk a játékokat nvidiás karikra tervezik ezért lehet amd hez is jobb lenne az nvidia.

Hát igen eléggé hülyeség amit leírtál itt nekünk. AMDre sokkal több DX11es játékok vannak például mint nVre.

Ez is hülyeség... 😆 Mondjuk Attila007-é nagyon meredek, nem értem, hogy az ilyenek miért válaszolnak egy olyan kérdésre, amiről fingjuk sincs.
Nikasaur: Jelen pillanatban a 7970 olcsóbb, jobban megéri.

Csak az a külömbség hogy én nem a saját kitalált véleményemet mondom hanem olvasok cikkeket amiket szakemberek irnak😉

Szakemberek? Vízvezetékszerelők, vagy milyen szakemberek? Mert ilyen ökörségeket informatikus nem ír, mint amiket te olvasol... 😀
0
0
0
0
Joker avatar
Cooley írta:
Quadgame94 írta:
Attila007 írta:
Nikasaur írta:
hello.
szeretnek majd asztali gepet, es szeretnem megkerdezni, hogy amd 7970-et vagy nvidia 680gtx-et vegyek, melyik a jobb illetve melyik eri meg jobban?

Mondjuk a játékokat nvidiás karikra tervezik ezért lehet amd hez is jobb lenne az nvidia.

Hát igen eléggé hülyeség amit leírtál itt nekünk. AMDre sokkal több DX11es játékok vannak például mint nVre.

Ez is hülyeség... 😆 Mondjuk Attila007-é nagyon meredek, nem értem, hogy az ilyenek miért válaszolnak egy olyan kérdésre, amiről fingjuk sincs.

Csak az a külömbség hogy én nem a saját kitalált véleményemet mondom hanem olvasok cikkeket amiket szakemberek irnak😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
Attila007 írta:
Nikasaur írta:
hello.

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Attila007 írta:
Nikasaur írta:
hello.

0
0
0
0
Joker avatar
Nikasaur írta:
hello.

0
0
0
0
19ati93 avatar
hali! tán ez nem ide tartozik de sztem nagyon fontos! aki AMD-s vga-t hajt az csapja fel a 12.4-es Áprilisi Catalystot! High-on és Ultrán egyes játékokban 15-20fpst hoz 😆 😲
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Nikasaur írta:
hello.

Amelyik az olcsóbb 😀
0
0
0
0
Nikasaur avatar
hello.
0
0
0
0
Joker avatar
penzessandor írta:
és melyik a jobb? 😃

A gtx680 egy nagyon kicsivel
0
0
0
0
GAMER2 avatar
penzessandor írta:
és melyik a jobb? 😃

Talán a GTX, de nagyon kicsi eltéréssel.😉
0
0
0
0
Joker avatar
penzessandor írta:
melyik a legújabb videókártya ?

Radeon HD 7970

geforce gtx680
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
melyik a legújabb videókártya ?
0
0
0
0
Keksz03 avatar
nem, oda bontja ki ahányszor telepít!
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Ha update-re megyek...Oké hogy letölti és telepíti, de ha bemegyek a Total Commander-be és megnyitom a mappáját benne van a régi Catalyst és az új is...Van már vagy 5 mappa pl: 11,12-es és így felfele egészen a legújabb Catalyst-ig...Az nem gond???
0
0
0
0
Keksz03 avatar
tomeek1 írta:
Ti hogy szoktátok frissíteni az ATI Catalyst-et? Letörlitek előtte a régit vagy Update és utána felteszitek az újat?

update, azért találták ki...
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Ti hogy szoktátok frissíteni az ATI Catalyst-et? Letörlitek előtte a régit vagy Update és utána felteszitek az újat?
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem is tönkrement a ventije az MX400-nak 😃 szarokat tettek arra 😃
ragasztottam egy asrock chipsethűtőt a másik oldalára korrekten hűt így 😃
0
0
0
0
xCube avatar
Scoutmap300 írta:
nekem van egy 8-10 éves körüli inno3D tornado nvidia mx400 64 mb eredeti hűtéssel és még a wowot is tolom rajta picit huzvavan és semmi baja 6 évve hibátlanul müködik eddig volt már nvidia/ati kártyám...egyikel sem volt bajom egyszer az ati kiártyámon a hütés tönkrement de anélkül ment 1-2 hétig amig nemvettem észre és semi baja nemlett :_D

Olyan nekem is van két darab is 😃 . Plusz még vagy négyféle MX, MX 200 és MX 400. Mindegyiken ki kellett már cserélni a ventit a bordán 😃 .
0
0
0
0
no avatar
nekem van egy 8-10 éves körüli inno3D tornado nvidia mx400 64 mb eredeti hűtéssel és még a wowot is tolom rajta picit huzvavan és semmi baja 6 évve hibátlanul müködik eddig volt már nvidia/ati kártyám...egyikel sem volt bajom egyszer az ati kiártyámon a hütés tönkrement de anélkül ment 1-2 hétig amig nemvettem észre és semi baja nemlett :_D
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én is cseréltem rajta hűtést, mert az eredetin meghalt a venti. 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos írta:
Az inno3d híres volt arról, hogy rossz hűtéseket rakott a kártyákra.

Mondjuk nekem is van egy inno3D Tornado Geforce 3 Titanium 200-as kártyám, s működik.

enyémen mondjuk zalman coolerre cserélte a gyárit az előző tulaj 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az inno3d híres volt arról, hogy rossz hűtéseket rakott a kártyákra.

Mondjuk nekem is van egy inno3D Tornado Geforce 3 Titanium 200-as kártyám, s működik.
0
0
0
0
niteforce avatar
xCube írta:
Synda írta:
Nem a gyártóval van bajom, ha neked füstölt volna Nvidia lehet te sem szeretnéd, igaz már régen történt, de bennem mély nyomot hagyott. 😊 😂

A VGA halál sok mindentől függhet, kár miatta a GPU gyártóját okolni.

Ott volt például a hírhedt inno3D 6600 GT -je, amik sorozatban haltak meg egy - két év után. Ez VGA gyártó hiba és nem az nvidiáé.

Nekem is halt már meg VGA -m, nem is egy, legutóbb éppen egy 8800 Ultra, de ettől még nem írtam le az nv -t.

LOL nekem mai napig van egy inno3D 6600 GT és működik 😃
0
0
0
0
xCube avatar
Synda írta:
Nem a gyártóval van bajom, ha neked füstölt volna Nvidia lehet te sem szeretnéd, igaz már régen történt, de bennem mély nyomot hagyott. 😊 😂

A VGA halál sok mindentől függhet, kár miatta a GPU gyártóját okolni.

Ott volt például a hírhedt inno3D 6600 GT -je, amik sorozatban haltak meg egy - két év után. Ez VGA gyártó hiba és nem az nvidiáé.

Nekem is halt már meg VGA -m, nem is egy, legutóbb éppen egy 8800 Ultra, de ettől még nem írtam le az nv -t. Pedig megtehettem volna, mert a 8800 széria igencsak híres volt a halandóságáról.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk szerintem ilyen elfüstölések mindkét oldalon előfordulhat. Az már más kérdés, hogy kinél éppen melyik.
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem régebben egy 6800GT-m volt nem sokáig pár hétig az füstölt el. nem is húztam
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem még egyik se füstölt el! 😆

Ati azért, mert nem volt, Nvidia pedig azért nem, mert nem húztam szénné egyet sem.
0
0
0
0
niteforce avatar
Füstölt már el Nvidia kártyám, ATi még nem.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
https://www.planetcalypsoforum.com/gallery/files/3/2/8/please_do_not_feed_the_troll.jpg

Hogy vissza térjünk a témához, én eddig nVidia párti voltam, de most egyértelműen az AMD van fölényben, ha a felső kategóriát vesszük alapul.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
korminorbi1994: Az ATI egy rakas szar, csak a rohadt buzi fasszopo csicskak veszik meg, akik olyan csorok, hogz nem futja egy rendesre!

Köszönjük norbika, leülhetsz. Egyes, de legalább próbálkoztál😀
0
0
0
0
no avatar
Keksz03 írta:
Kish24 írta:
Keksz03 írta:
csak h eloszlassam a homályt ami egyes embereket elvakít...
GTX685 nem játékra lesz kiadva hanem a komolyabb számításokra ugyanis, bármennyire is fáj ez most a zöld fanoknak a GTX680 gyenge ilyen téren, 7970 duplán ráver ha nem jobban, ezt tudják az nvidiánál is, ezért is jön a GTX685.
GTX690 ha jön biztos nem lesz 6GB-os, ebbe akár nyugodtan beletörődhetsz...Kish te folyamatosan jössz a pletyka szintű hírekkel, tájékozódj kicsit megbízhatóbb forrásokból, kár vitába kezdeni amikor nem mást mint alaptalan feltevéseket tartalmazó cikkeket linkelgetsz!

MaximumGame-el meg kár vitázni, úgysem tudjátok meggyőzni, az anyázásért meg felesleges pazarolni a helyet és a karaktereket...

Szerintem többször jött be ez a honlap nekem mint az itteni okoskodäs!Pontosan tudod,hogy a GTX 680-ra (ami akkor ezen a honlapon GTX 670TI-t szerepelt) 2011 szeptemberben megirtäk majdnem pontosan az adatokat.Csak a GPU-näl tevedtek egy kicsit,ami nem csoda,mivel ujitott az NV!De ezt is mär megbeszeltük!De kinek higyek PC Guru,Chip....azok is innen szedik a dolgokat,mivel ezt a linket a Chipöl olvastam ki! 😃 Enyit erröl!

Felőlem nyugodtan beszállhatsz a vitába a többiekkel, aztán mehet a találgatás, én nem szeretem ha megalapozatlan dolgokat vágunk a másik fejéhez mert annak semmi értelme, de mindenkinek szíve joga h hülyeségeket beszéljen, nem kívánlak ebben meggátolni...
PC Guru, Chip ezek nem jó példák, Techpowerup, Guru3D, Anandtech, ha problémád akad az angollal akkor ***,Prohardver általában megírja a főbb híreiket magyarul...
Én nem kívánok veled tovább vitatkozni, meggyőzhetetlen vagy hiába az észérvek, hagyom had idegesítsd magad a vitán aminek az alapja egy pletyka...sok sikert a továbbiakban! 😀

Az ältalad ajänlot Guru3D-n is az en älltalam linkelt honlapra bukantam!Ezek szerint ök is innen veszik az infokat mint a Pc Guru,Chip...stb. [LINK] Ezert bizok is ebben a honlapban!
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
kalashnikoff írta:
nokiacsabika írta:
sziasztok , gtx680 vagy gtx 680DCII a jobb választás és a dcII megéri -e a felárat?

GTX 680 DC II vagy is Asus GeForce GTX 680 Direct CU II

Köszike!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
nokiacsabika írta:
sziasztok , gtx680 vagy gtx 680DCII a jobb választás és a dcII megéri -e a felárat?

GTX 680 DC II vagy is Asus GeForce GTX 680 Direct CU II
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Superlompos kérésére itt válaszolnék:
Keksz03 írta:
csak h eloszlassam a homályt ami egyes embereket elvakít...
GTX685 nem játékra lesz kiadva hanem a komolyabb számításokra ugyanis, bármennyire is fáj ez most a zöld fanoknak a GTX680 gyenge ilyen téren, 7970 duplán ráver ha nem jobban, ezt tudják az nvidiánál is, ezért is jön a GTX685.
GTX690 ha jön biztos nem lesz 6GB-os, ebbe akár nyugodtan beletörődhetsz...Kish te folyamatosan jössz a pletyka szintű hírekkel, tájékozódj kicsit megbízhatóbb forrásokból, kár vitába kezdeni amikor nem mást mint alaptalan feltevéseket tartalmazó cikkeket linkelgetsz!

MaximumGame-el meg kár vitázni, úgysem tudjátok meggyőzni, az anyázásért meg felesleges pazarolni a helyet és a karaktereket...

A 7970 dupla pontosságú számításokban szerintem vagy 10x nagyobb teljesítményre is képes, és ezzel a zöld fanok is tisztában vannak, ez azonban cseppet sem befolyásolja a játékokban nyújtott teljesítményt, és itt a túlnyomó többség játékra veszi a videokártyát, ezért ez a dolog irreleváns. A GeForce-ok játékra tervezett kártyák, ezért ha lesz is GTX685, az akkor is gémer kártya marad, csak nagyobb dupla pontosságú számítási teljesítménnyel, mert más - GK100-as - GPU-t használ majd, ezért más téren is alkalmazható lesz. És itt inkább a GK1xx GPU típusokról kéne beszélni, mintsem a kártyák típusáról. Szvsz GTX685 nem lesz, csak GK110-re épülő GTX780 majd később, és a GK100-at csak Teslákra meg Quadrokra teszik rá. Ez persze csak egy számomra logikusnak tűnő tipp, aztán ki tudja mi lesz, tényleg kár találgatni. Az viszont biztos, hogy a GTX690 nem lesz 6GB-os verzióban, elvégre 2x256bit-es memóriavezérlője lesz. Tehát biztosra mondható, hogy 4 esetleg 8GB-os verziók lesznek, ami ugyebár ismét egy parasztvakítás, mert mint sokan nem tudják, GPU-nként kell nézni, így ez 2 és 4GB-nyi rendelkezésre álló videomemóriát jelent.
0
0
0
0
HUNSzili86 avatar
Sziasztok! Bátyám laptopjának a videokártyáját újra pasztáztam és az lenne a kérdésem,hogy előfordulhat,hogy ugyan úgy fel megy 55-65 fokra ? TG-2 pasztát használtam!
0
0
0
0
niteforce avatar
zsolty87 írta:
GokuTM írta:
Szerintem ha kevesebb, akkor gyűjtsön egy HD7850-re, ha több, akkor meg ennél jobb nem kell neki 😆

Nekem is a 7850 tetszik a legjobban, viszont vga-t elsőrban a D3-hoz veszek. Mivel nincs sok időm játszani így csak az az egy játék érdekel.Ezért fontos az hogy csak ez az egy játék menjen maxon.

azt egy HD6770 is viszi maxon.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
GokuTM írta:
Szerintem ha kevesebb, akkor gyűjtsön egy HD7850-re, ha több, akkor meg ennél jobb nem kell neki 😆

Nekem is a 7850 tetszik a legjobban, viszont vga-t elsőrban a D3-hoz veszek. Mivel nincs sok időm játszani így csak az az egy játék érdekel.Ezért fontos az hogy csak ez az egy játék menjen maxon.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
niteforce írta:
mennyi pénzed van VGA-ra? Ajánlunk valamit 😀

maximum 65.000-et tudnék rászánni. Szívesen fogadnék pár ajánlást.
0
0
0
0
niteforce avatar
mennyi pénzed van VGA-ra? Ajánlunk valamit 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
GokuTM írta:
zsolty87 írta:
Hát akkor majd erre visszatérek akkor ha meglesz a játék. Esetelg ha megnéznétek a "Ez lesz a netes pc-ből" gépemet, ott van pár kari. Azok közül melyiket ajánlanátok?

Az egyikről nem derül ki, hogy micsoda.
De ha lesz pénzed egy HD7850-re -és mivel Te ahogy leveszem casual játékos vagy- évekig elleszel vele.

Jah, az csak egy amd radeon. Konkrét típust én sem találtam.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:
GokuTM írta:
niteforce írta:
zsolty87 írta:
Hát ez elég elszomorító. De ha ez a kártya sem elég full hd-hoz akkor miért írnak egyes játékokhoz ajánlott gépigénybe 4870-es karit? Én úgy tudom hogy a 6850 es jobb mint a 4870. Tévednék?

A HD6850 nagy ellenszenvvel sem mondható alsó-középkategóriás VGA-nak. olyan jó középkategóriás az a VGA.
És a játékok nagy részével megbirkózik FullHD felbontáson Highon. (Kivételt képez GTA4, SR3, Metro 2033...)
Ne mondjuk a HD6850-et gyengének mert nem az. Bőven jól lehet azzal játszani.

Senki nem mondta hogy nem az. Alkalmas csak kompromisszumokkal. De akinek az van, biztos, hogy elveti a FullHD-t, mert többer ér magasabb részletességgel, de kisebb felbontással és az meg milyen, hogy "Jó a kártya játékra kivéve: xy,xy" -és kilövi az ember a legnagyobb húzócímeket. Na meg még ott a jövő is 😀

Nem nagy kompromisszum a láthatatlan előnyű ultrát levenni high-ra szerintem 😀
Másrészt meg a jövőre is gondolni kell persze, de van aki nem tud erre többet szánni. Hiába javaslunk a jövőre nézve egy HD7970-et, ha nem tudja megvenni.

Az, hogy láthatatlan, eléggé játékfüggő. BF3-nál mondjuk igaz, az Én szemem nem látta a különbséget. De Metro2033-nál, és főleg Crysis 2-nél, már kiveri az ember szemét a kül. 😃
Azt Én megértem, hogy van aki ennyit tehet meg, annak nincs is köze ehhez. Az a tényen nem változtat, hogy mire képes a kártya.

Egyébként, Én legtöbbször a FullHD és a HD között nem látok különbséget. Így egy Casual játékosnak, nincs is szüksége HD6850-nél nagyobb kártyára.

A Crysis 2-t speciel vinné Full HD-ban maxon.
Na mindegy nem vitázni akarok 😀
Annyi hogy Lehet kiválóan szép grafikán játszani azzal a karival. Ami játék meg megfingatja, az erősebbeket is megfog 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Hát akkor majd erre visszatérek akkor ha meglesz a játék. Esetelg ha megnéznétek a "Ez lesz a netes pc-ből" gépemet, ott van pár kari. Azok közül melyiket ajánlanátok?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció