Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ogre077 avatar
Pls tudná valaki ajánlani egy alaplapot ami kezeli a ddr4 ramokat. Köszi előre.
0
0
0
0
Bronson avatar
mindent cserélj szerintem, az a vga is gyenge eléggé... esetleg egyenlőre ház hdd (táp milyen? ha valami noname akkor az is jobb ha megy...) ram maradhat, akkor csak cpu+lap+vga kéne...
0
0
0
0
alexmcleod avatar
Sziasztok segítséget szeretnék kérni .Alaplap csere vagy komplett pc?

A mostani gépem adatai

CPU
Xeon E5420 2,50 GHz / 12 MB / 1333
RAM
6,00GB Dupla-csatorna DDR3 1333MHz
Alaplap
ASUSTeK Computer INC. P5G41T-M LX (LGA775)
Grafika
VW195 (1440x900@60Hz)
1024MBATI AMD Radeon HD 5670 (Gigabyte) DDR5
(SATA)
465GB Hitachi HDS721050CLA362 ATA Device (SATA)
149GB Western Digital WDC WD1600AAJS-22L7A0 ATA Device

Szeretném bőviteni rra gondoltam hogy eladom az alaplapot a procival együtt és veszek egy minimum i5-ös alaplapot procival lehet nem jól írtam le ezért akkor elnézést tehát végül is váltani szeretnék erről az alaplapról és processzorról nagyobbra később videókártyát is.Az lenne a kérdésem hogy ez így megoldható meg éri e vagy inkább adjam el a gépem es ugy állítsak össze egy gépet sok kp-m nincs rá sajnos ezért próbáltam variálni köszi
0
0
0
0
Krissz avatar
winrar
Asrock B85M PRO4 az nagyon frankónak tűnik 😃 Igazából ASUS párti vagyok, ezért is akartam olyant de ASRock is közel áll az ASUS hoz, és volt is már ASRock lapom, ami jol szolgált.

A kérdés:
- Az alján láttam olyan hokit, a proci alatt, attól fellehet tenni egy CM hűtöt, amihez van olyan tartozék hogy az alaplap alján is kell berakni egyet?

- Matrica van az ASRock alaplaphoz?

- Ez a konfig így jólenne?

CPU: Intel Core i3-4170 - 35k
LAP: Asrock B85M PRO4 - 20k
RAM: HyperX 8GB Savage DDR3 1866MHz CL9 HX318C9SR/8 (később mégegy ilyen és Dual Channel) - 14k
PSU: CORSAIR CX Series Modular CX500M - 20k
HDD: WD 5000AAKX - 0k (van)

Opcionális:
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU (5 év garancia) - 28k

Köszönöm! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Nekem ez speciel nem jön be... ízlések és pofonok... 😊 nekem a fractal define nano s most az új kedvenc mini házam, abba belepakolni egy asus rog lapot egy corsair vízhűtéssel, meg egy R9 Nano-t és lenne öröm meg bódottság... mmm 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Én ilyenbe pakolnék: [LINK] 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Piero : Amúgy nekem is régi vágyam egy kis gépet összeszerelni, mostanában meg annyi menő ház jött ki hogy őrület... pl Define Nano S, Corsair 400 C, NZXT Manta etc... bár ezek már akkorák mint egy atx ház lassan 😃 olyan nagyon kis házat mint mondjuk amiket a silverstone csinál azért nem vállalnék be, sok a kompromisszum a formátumért cserébe...
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: nekem tetszenek a kis lapok! 😃 A következő konfigom egy microATX vagy Mini-ITX erőgép lesz! 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
spleenszuru : semmi, csak sokan előnyben részesítik inkább az atx formátumot a több slot miatt, de manapság nem sokan használják azokat a vga pcie csatin kívül...
0
0
0
0
winrar avatar
Krissz: Asus B85M-G alaplapommal meg vagyok elégedve, részemről ajánlom. De inkább ezeket nézegesd:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
spleenszuru avatar
írtam is neki miért adja el.
egyébként a z68 chipset milyen ? nem tudok róla semmit. 😀
a micro ATX-el valami gond van, vagy miért ne játszhatna ? 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz, nemsok értelmét látom igazán sok pénzt költeni rá, kb: 12-15 esetleg max 20k.
(jelenlegi pénzhelyzet alapján)
0
0
0
0
Bronson avatar
spleenszuru : az volt a másik amit küldeni akartam, csak gondoltam micro atx nem játszik, de az is jó választás lenne!
0
0
0
0
Krissz avatar
s1150 es konfighoz, Haswell architectúrára épülő konfighoz milyen alaplapot ajánlotok, ami 4x RAM Slottos, SATA 6GB/s-es, PCI-E 3.0 egy vagy 2 darabb illetve kezeli az 1600MHz es ramokat, Micro ATX vagy ATX szabványú, USB3.0 is van rajta, lehetőleg ASUS, miket ajánlanátok?

Elvileg i3 alá megy majd, de az sem árt ha i5 alá is passzol.

Ötletek?
Köszi!
0
0
0
0
spleenszuru avatar
elég hardcorenak néz ki, az szúrt szemet hogy nincs pcie 3.0 támogatása.
és idővel ha végre megvennék egy i7 3770k-t, ugyanott lennék a pcie 3.0 faillal, mint jelenleg, csak fordítva 😀

erről mit gondoltok ?
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
arról lemaradtam... 😊

[LINK]

ez mondjuk? szerintem nem ár érte... és full megbízható eladó! mindig lehet találni hardveraprón jó lapot, inkább ott, mint külföldről...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
az hogy szerintem meg fog halni ... :/
a gép hiba rovatban írtam tegnap a történetet..
azóta voltam a helyi számtech boltban, egy bios újratelepítéssel megoldottam a gondot, de most sem tökéletes, most meg olyat csinál, hogy bekapcsolom, kb 5 másodpercig megy de még nem bootolt be, majd leáll, és indul normál kerékvágásban.

de a gép hibánál leírtam jó hosszan mi volt a baj.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha megbízható az eladó, nincs veszélye, ott is van pontrendszer... csak ugye a szállítás kérdéses... amúgy mi bajod a mostanival, nem rossz lap az...
0
0
0
0
csuz-li avatar
speenszuru: Bármit is veszel, nagy a kockázat. Ha a termék helyett egy falapot kapsz, nincs hova fordulnod. Ráadásul az alaplapon van egy halom olyan alkatrész, ami szállítás közben is sérülhet, vagy eleve rossz is lehet. Az, hogy az eladó azt állítja, hogy új, csak annyit jelent, hogy beírta a megfelelő mezőbe, hogy új és nem azt, hogy nem egy agyonhasznált kiégett lap, megpúposodott kondikkal.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !

szerintetek ebay-ről megéri vennem alaplapot ? ott még legalább vannak normálisabb socket 1155 lapok, belőttem hogy csak new kondíciójút dobjon ki, de elég nagy kockázat, nem ?

rendelt már valaki onnan ?
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Sicu33: X48-as lapok kezelik a DDR3-at.
[LINK]
0
0
0
0
Subaru avatar
Sicu33
használtan találsz ilyen alaplapokat, bár újonnan is párat, de nagyon nem éri meg már szerintem
add el inkább a procid lapod meg ramod és vegyél újat / használtan egy félkonfigot
0
0
0
0
csuz-li avatar
Sici33: Bár régen volt, de úgy emlékszem, hogy a quadok csak DDR2-t támogatnak.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Szevasztok!
Olyan alaplapokat keresek amit támogat Intel Core 2 Quad procikat,és DDR3-as ramokat. A mostanival az a baj,hogy DDR2-es a memóriák,és nagyon drágának tartom ezt a szériát. Lehetőleg 30k-nél ne legyen drágább!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Van Helsing 25: Nekem fx-8350-em van, szóval nem lehet AMD-vel szembeni elfogultsággal vádolni, de nagyon nem éri meg a 9xxx-es szériát megvenni. Eleve nagyon meleg, tehát olyan alaplap kell alá, ami bírja a nagy fogyasztást és aminek jó a chipset hűtése is, valamint olyan ház kell, ami rendesen elviszi a meleget. 9590-et vagy hűtő nélkül adnak és akkor kell venni egy hűtőt, vagy eleve vízhűtéssel, ami nem rossz, de akkor már inkább én választok hűtést olyat, ami nekem a legjobb. Szóval összességében egy 8350-hez képest a többi alkatrész felára (hűtő, alaplap, ház, táp) már annyi, hogy akár egy i7-et is vehetnél simán, vagy a különbözetből egy jobb VGA-t. (Én az enyémmel az r9 290-et próbáltam és bírta, tehát nem nagyon kell ennél erősebb, ha csak játszani akarsz.)

barnav: A "Z" tényleg csak a tuninghoz kell (!), meg az SLI-hez. Persze jobb amúgy is, csak alig érezni a különbséget. A "B" sem rossz, sokak szerint elég, de azért azt inkább irodai felhasználáshoz optimalizálták, szóval én a kompromisszumos "H"-ra esküszöm. Több a PCIE csatorna, több az USB támogatás, meg egy csomó minden.
0
0
0
0
barnav avatar
Sziasztok!
Egy intel i5-6500-as processzorhoz és egy gtx 970-es videokártyához milyen alaplapot ajánlanátok?
ezeket nézegettem:
MSI B150 GAMING M3
[LINK]
MSI H170 GAMING M3
[LINK]
MSI Z170A GAMING M3
[LINK]
mennyit számít a chipset ennél a procinál? érdemesebb lenne a z170-es vagy az csak a K-s procikhoz érdemes a tuning miatt?
0
0
0
0
Bronson avatar
minimum 35k, de lehetőleg az feletti lap legyen, nem mindegy milyen chipset-el akarod használni, de tényleg nem éri meg, plusz még minimum 20ezres hűtő is kell rá, de az is jobb az felett.)

Spoiler!
rambustibit ne kérdezd, ő mást fog mondani 😆
0
0
0
0
winrar avatar
Van Helsing 25: Lehetőleg semmilyent, mert az a processzor nagyon nem éri meg.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok az lenne a kérdéseem hogy egy AMD fx 9590 hez milyen lapot kell venni?
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, ennek az órajele is akkora meg az időzítése is. nem kéne hogy gond legyen.
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, a kisebbre állítódik ilyenkor be az órajel... arra figyelj hogy lehetőleg hasonló időzítésű legyen, az órajel nem annyira fontos.
0
0
0
0
Bronson avatar
MSI Z97-GAMING 3 - én ezt választanám!
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!

Úton van az új I5 4690K procim és ahhoz szeretnék valami lapot ami jól kifogja szolgálni és ha arról van szó akkor a tuningot is támogatni tudja majd...
Ezek a kiszemelt lapok: MSI Z97-G45
MSI Z97-GD65
MSI Z97-GAMING 3
Melyik lehet a legjobb közülük ?
Kb egy árban vannak.. Vagy felesleges egy ilyen lap és egy olcsóbb is megtenné pl egy ilyen :
MSI Z97 PC Mate
Sokat számít az alaplap minősége?
Számít a pénz azert ha nem muszáj nem költök többet , de ugy vagyok vele, hogy most egye bassza 1x élünk ha indokolt lehet egy jobb alaplap is akkor bele dobom úgy se fogom cserélni jó ideig úgyhogy hosszú távra tervezek vele...
Előre is köszönöm !
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Apu- ként menne, akkor marad az a88.
0
0
0
0
csuz-li avatar
MaTpr0F: Ha APU-ként használod, VGA nélkül, akkor igen. Amúgy nem olyan fontos. Persze jobb, de nem életbevágó.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
A10 7850K-hoz fontos A88-as lapot venni, ha nem akarom húzni?
0
0
0
0
Manowar avatar
istenek vagytok és gyorsak , KÖSZÖNÖM !
0
0
0
0
Manyik75 avatar
970 vagy 990X/FX márkától függetlenül.

Nekem egy giga 990fx volt azzal a 8150 4,4-en ment stabilan
0
0
0
0
Manowar avatar
Tuningolásról lenne szó !

AMD Radeon R9 270X Sapphire Tri-X OC 2GB DDR5 Graf kártya és egy

CPU AM3+ AMD FX-8350, 4.0GHz Procihoz milyen Alaplap lenne a legjobb ? tipus stb

[LINK]

az alábbi linkről lenne jó valami az aki lesz olyan szíves megnézni annak csak mondom hogy a bal oldalon lehet szelektálni az oldalon tipusok között nem magyarul van de nem komplikált onnan kéne a legideálisabb alaplap ehezz a proci + graff összeállitáshoz pls ne a legdrágábba 😀 levélbe kérem a választ nagyon sürgős vagy ide is lehet ty előre is
0
0
0
0
winrar avatar
fir3: Mivel a proceszzor szorzózáras, így nem tuningolható, egy egyszerűbb alaplap is elég.
Ha kell M.2 SSD-nek, akkor H97, ha nem kell, akkor B85. Egy Asrock B85 PRO 4, Asus B85M-G (nekem ilyenem van), Gigabyte B85M-D3H megteszi.
0
0
0
0
Puffin avatar
fir3: mivel nem tuningolható a proci elég lenne egy H97-es vagy egy jobb B85-ös lap is
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tuhajohn: szerintem a gigabyte. Van rajta CPU VRM hűtőborda.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
http://zakladne-dosky.heureka.sk/asus-b85m-g/
http://zakladne-dosky.heureka.sk/gigabyte-ga-b85m-d3h/
Melyik alaplapot válasszam ? Gigabyte kicsit drágább.
Lehet valaki emlékszik rá, hogy még nyáron akrtam venni, de aztán végül nem tettem, de msot karácsony környékére már megszeretném venni.
Egyébként gigabyte gtx970 g1-gaming, intel core i5-4460-hoz kell.
0
0
0
0
Bronson avatar
Én egy szóval sem mondtam hogy vegyen am2-est... azt csak azért irtam, mert nem voltál benne biztos, 925ből milyen van...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jü de miért venne am2-est? Azt hittem logikus, hogy csak am3-as procikat érdemes venni. Am ha most lapot ajánlasz neki akkor vehet intelt is😃 Úgy is alapból azt akart😃
0
0
0
0
Bronson avatar
az am2+/am3 verzió 95 wattos! az am2-es 103w! a supportnál még x6 procikat is ír, hogy támogatja, bár 95wattosnál erősebbet én nem tennék bele... meg igy is valszeg biost kell majd frissíteni.

asus M4A785D-M Pro - 8k hardveraprón tutira megbízható eladótól...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció