Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A mostani gépem adatai
CPU
Xeon E5420 2,50 GHz / 12 MB / 1333
RAM
6,00GB Dupla-csatorna DDR3 1333MHz
Alaplap
ASUSTeK Computer INC. P5G41T-M LX (LGA775)
Grafika
VW195 (1440x900@60Hz)
1024MBATI AMD Radeon HD 5670 (Gigabyte) DDR5
(SATA)
465GB Hitachi HDS721050CLA362 ATA Device (SATA)
149GB Western Digital WDC WD1600AAJS-22L7A0 ATA Device
Szeretném bőviteni rra gondoltam hogy eladom az alaplapot a procival együtt és veszek egy minimum i5-ös alaplapot procival lehet nem jól írtam le ezért akkor elnézést tehát végül is váltani szeretnék erről az alaplapról és processzorról nagyobbra később videókártyát is.Az lenne a kérdésem hogy ez így megoldható meg éri e vagy inkább adjam el a gépem es ugy állítsak össze egy gépet sok kp-m nincs rá sajnos ezért próbáltam variálni köszi
Asrock B85M PRO4 az nagyon frankónak tűnik 😃 Igazából ASUS párti vagyok, ezért is akartam olyant de ASRock is közel áll az ASUS hoz, és volt is már ASRock lapom, ami jol szolgált.
A kérdés:
- Az alján láttam olyan hokit, a proci alatt, attól fellehet tenni egy CM hűtöt, amihez van olyan tartozék hogy az alaplap alján is kell berakni egyet?
- Matrica van az ASRock alaplaphoz?
- Ez a konfig így jólenne?
CPU: Intel Core i3-4170 - 35k
LAP: Asrock B85M PRO4 - 20k
RAM: HyperX 8GB Savage DDR3 1866MHz CL9 HX318C9SR/8 (később mégegy ilyen és Dual Channel) - 14k
PSU: CORSAIR CX Series Modular CX500M - 20k
HDD: WD 5000AAKX - 0k (van)
Opcionális:
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU (5 év garancia) - 28k
Köszönöm! 😀
[LINK]
[LINK]
[LINK]
egyébként a z68 chipset milyen ? nem tudok róla semmit. 😀
a micro ATX-el valami gond van, vagy miért ne játszhatna ? 😃
(jelenlegi pénzhelyzet alapján)
Elvileg i3 alá megy majd, de az sem árt ha i5 alá is passzol.
Ötletek?
Köszi!
és idővel ha végre megvennék egy i7 3770k-t, ugyanott lennék a pcie 3.0 faillal, mint jelenleg, csak fordítva 😀
erről mit gondoltok ?
[LINK]
[LINK]
ez mondjuk? szerintem nem ár érte... és full megbízható eladó! mindig lehet találni hardveraprón jó lapot, inkább ott, mint külföldről...
a gép hiba rovatban írtam tegnap a történetet..
azóta voltam a helyi számtech boltban, egy bios újratelepítéssel megoldottam a gondot, de most sem tökéletes, most meg olyat csinál, hogy bekapcsolom, kb 5 másodpercig megy de még nem bootolt be, majd leáll, és indul normál kerékvágásban.
de a gép hibánál leírtam jó hosszan mi volt a baj.
szerintetek ebay-ről megéri vennem alaplapot ? ott még legalább vannak normálisabb socket 1155 lapok, belőttem hogy csak new kondíciójút dobjon ki, de elég nagy kockázat, nem ?
rendelt már valaki onnan ?
[LINK]
használtan találsz ilyen alaplapokat, bár újonnan is párat, de nagyon nem éri meg már szerintem
add el inkább a procid lapod meg ramod és vegyél újat / használtan egy félkonfigot
Olyan alaplapokat keresek amit támogat Intel Core 2 Quad procikat,és DDR3-as ramokat. A mostanival az a baj,hogy DDR2-es a memóriák,és nagyon drágának tartom ezt a szériát. Lehetőleg 30k-nél ne legyen drágább!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
barnav: A "Z" tényleg csak a tuninghoz kell (!), meg az SLI-hez. Persze jobb amúgy is, csak alig érezni a különbséget. A "B" sem rossz, sokak szerint elég, de azért azt inkább irodai felhasználáshoz optimalizálták, szóval én a kompromisszumos "H"-ra esküszöm. Több a PCIE csatorna, több az USB támogatás, meg egy csomó minden.
Egy intel i5-6500-as processzorhoz és egy gtx 970-es videokártyához milyen alaplapot ajánlanátok?
ezeket nézegettem:
MSI B150 GAMING M3
[LINK]
MSI H170 GAMING M3
[LINK]
MSI Z170A GAMING M3
[LINK]
mennyit számít a chipset ennél a procinál? érdemesebb lenne a z170-es vagy az csak a K-s procikhoz érdemes a tuning miatt?
Spoiler!
Úton van az új I5 4690K procim és ahhoz szeretnék valami lapot ami jól kifogja szolgálni és ha arról van szó akkor a tuningot is támogatni tudja majd...
Ezek a kiszemelt lapok: MSI Z97-G45
MSI Z97-GD65
MSI Z97-GAMING 3
Melyik lehet a legjobb közülük ?
Kb egy árban vannak.. Vagy felesleges egy ilyen lap és egy olcsóbb is megtenné pl egy ilyen :
MSI Z97 PC Mate
Sokat számít az alaplap minősége?
Számít a pénz azert ha nem muszáj nem költök többet , de ugy vagyok vele, hogy most egye bassza 1x élünk ha indokolt lehet egy jobb alaplap is akkor bele dobom úgy se fogom cserélni jó ideig úgyhogy hosszú távra tervezek vele...
Előre is köszönöm !
[LINK]
[LINK]
Nekem egy giga 990fx volt azzal a 8150 4,4-en ment stabilan
AMD Radeon R9 270X Sapphire Tri-X OC 2GB DDR5 Graf kártya és egy
CPU AM3+ AMD FX-8350, 4.0GHz Procihoz milyen Alaplap lenne a legjobb ? tipus stb
[LINK]
az alábbi linkről lenne jó valami az aki lesz olyan szíves megnézni annak csak mondom hogy a bal oldalon lehet szelektálni az oldalon tipusok között nem magyarul van de nem komplikált onnan kéne a legideálisabb alaplap ehezz a proci + graff összeállitáshoz pls ne a legdrágábba 😀 levélbe kérem a választ nagyon sürgős vagy ide is lehet ty előre is
Ha kell M.2 SSD-nek, akkor H97, ha nem kell, akkor B85. Egy Asrock B85 PRO 4, Asus B85M-G (nekem ilyenem van), Gigabyte B85M-D3H megteszi.
http://zakladne-dosky.heureka.sk/gigabyte-ga-b85m-d3h/
Melyik alaplapot válasszam ? Gigabyte kicsit drágább.
Lehet valaki emlékszik rá, hogy még nyáron akrtam venni, de aztán végül nem tettem, de msot karácsony környékére már megszeretném venni.
Egyébként gigabyte gtx970 g1-gaming, intel core i5-4460-hoz kell.
asus M4A785D-M Pro - 8k hardveraprón tutira megbízható eladótól...