Lehet hülyeséget kérdezek de am3+ lap fx4300 van nekem és van lehetőségem lecserélni egy 1366-os lapra plusz egy xeon cpu ami elvileg kb i7 950 -el egyenértékű. Érdemes váltanom? Vagy vegyek inkább csak egy fx 8350 procit a lapomba? Amúgy milyen játékokra lenne jó ez az Intel?
Amugy se igazán szűkséges 500 dollláros proceszor játékra.
R5 1600x 2 maggal kevesebb lesz, de sokkal jobban megéri majd játékra.6 mag 12 szál 259 dollárért. 6700k helyet kiváló választás lesz. Majd javul még a zen is új biosszal stb. 3,6 ghz alap és 4 ghz turbo pont mint az r7 1800x esetében. Majd meglàtjuk a teszteket 😃 Bulibol írtam 😆 ilywnek ezek a koxksķ 😆.pálinks kemény volt 😆
Azért jó lesz ez az AMD. 95W TDP és igazából még erős is.
Programokban tudja azt mint a csúcs i7...fele annyiért
Év végefele már kinövi a gyerekbetegségeit és jönnek az értelmes BIOS-ok.
Na igen, de mivel a vásárlás idején nem volt ésszerű 8350-et vennem egy elavult platformon, a türelmetlenségem egy kis prémiumba került, de majd talán egy 3 generáció múlva ráérek váltani, addig meg pont jó szolgálatot fog teljesíteni és megtérül a befektetés 😃
djsiegfried: Én is eddig optikait használtam, de úgy játékok alatt csak sztereó jel jött ki.Amióta lecseréltem az erősítőm azóta HDMI-t használok és láss csodát a játékok is térhangzásban szólnak. Úgy hogy szerintem meg éri váltani optikairól HDMI-re.
Mindenesetre örvendetes hír, hogy az új lapokon is megmarad az optikai kimenet. Tudom, hogy sok mindenki használ már hdmi-t helyette, de nekem az optikai spdif az örök kedvenc.
Engem megmondom ősszintén az intel alaplapok árai zavarnak.Régen 2012 környékén 18-22E környékén nyitottak a Z-s alaplapok és 30E-ért már elég durva alaplapot kapott az ember. A MSI B150 Gaming volt 30-32E forint, most jött a Kaby lake megfelelője 40E forint a B250 Gaming Msi! Mi lesz akkor pár év múlva egy tunning mentes b-s lap lesz 50-60E forint, elhiszem gyenge a forint de akkor is túl vastagon fog az a kréta. Azok a kis alaplapok amik régen 10E-14 környékén mentek most 16-22E forint közé vannak beállva mini ITX alaplap.
Carl18:Valahol láttam ma egy listát,ahol azt írták,hogy ezen a listán az adó nélküli árak vannak még csak.Például az R7 1700 396 dolláros árra volt írva az egyesült államokbeli adó szerint.Az 1700x pedig 460 körülire.
Na idén jön a tekken hetedik része! De várom már! 😃 Ötödik részével is el szórakozok emulátorral! 😃
Gépigényre kíváncsi leszek. Kicsi offolás hogy pörögjön az oldal.
Nem jól tudod! Mert Ryzen! Igen jól döntöttél az I7 4770 ereje azért sokkal tovább elég lesz mint egy I5 powerje! Sok játék meg hálálja azt a plusz 4 szállat!
SuperSaiyanGotto: Nekem 8350-em van és bizton állíthatom, hogy jobban járnál vele (sok esetben az i5-nél is jobb (tudom, tudom, nem kell elkezdeni.... 😀 )).
Viszont, ha lenne egy 4. generációs i3-as gépem, akkor 100%, hogy nem 8350-re váltanék, hanem egy negyedik generációs i5/i7-re, akkor ugyanis nem kellene alaplapot cserélni, ráadásul az i7-el meg jobban is járnál, mint az fx-el.
Egy fx-re váltás, gyakorlatilag teljes platformcserét jelentene. Ha meg már lecseréled a platformot, akkor vagy kivárod az új AMD-ket, vagy egy 6. generációs Inteles alapon építesz fel új gépet most DDR4-es memóriákkal. Az fx egy 2012-es konstrukció, szóval nem mai darab, bár manapság is megállja a helyét, sőt! Viszont ha ma rakok össze gépet, akkor azért nem egy 5-éves technológiába ruháznék be én sem.
Szerintem is elég idióta dolog volna pont a Ryzen előtt FX 8350-et venni. Ha már meg van az 1150 platform inkább egy I5-4460.
Amúgy az amd részéről ez okos lépés volt, tudták mennyit lép előre az intel generációnként. Tudták mi volt a hibája az FX szériának, gyenge szálankénti teljesítmény. Igaz 5 évet kellet várni de remélhetőleg ez már oda bax majd! Már csak abból a szempontból is jó lesz hogy leveri az intel árait! 😃
SuperSaiyanGotto:
Én inkább vennék abba a lapba egy i5 4460-at, és már jó is lesz. Ráadásnak olcsóbb mint ha platformot választasz mivel 8350 alá nem jó egy olcsó lap mint Intel alá.
Sziasztok! jelenleg i3 4150 van , ha esetleg amd fx 8350-re váltanék(alaplap stb új persze) akkor lehetne jobb teljesítményem játékok alatt? most gtx 1060 van 6gb 😀
LordSzalko: Az biztos, hogy nem fogja magát kínozni AMD IGP-vel, mert ha i5-öt, vagy i7-et vett, akkor Intel IGP-je van... 😉
Jen Ledger: Vagy elteszed szépen a régit, mint én az Nvidia 630-at...
Az IGP-ket én sem értem. Jóval olcsóbban lehetne anélkül adni a processzorokat (kb a fele az IGP a processzor árának). Mondjuk azért valahol érthető az Intel hozzáállása is, hiszen az Intel átlagos 60%-os árrése mellett nagyon nem mindegy, hogy minden a 60%-a a haszon... Az AMD meg csak azzal próbálkozott eddig, hogy piacon maradjon bármi áron, ezért van náluk a saját "felsőházuk"- ban IGP mentes processzor és ~30% os haszonkulcs.
bszilvagyi: Aki i5 vagy i7-et vesz biztos hogy nem fogja magát kínozni a AMD IGP-vel, oké hogy erősebb az HD Graphics-nál de csodát sem kell tőle várni, GTX 980 - 1080 vagy RX 480 nem lesz belőle mert AMD IGP, ugyan úgy selejt 😀
Én se értem például minek a 6700K-ban mondjuk igp-be! Mert mindegy milyen erős úgy se lennék senkinek se elég egy dedikált vga után. Szóval a lényeg hogy képet ha mondjuk garanciába a dedikált kártya szerintem. De van akinek processzor erő kell és beéri integráltal is.
Egyet sajnálok hogy a G4560 miért nem kapott HD 630 IGP-t! 😃 Csak egy HD 610 van benne ami a leggyengébb.
Nekem már nincs gondom vele.
Csak okosan össze kellett válogatni a cuccot. 😃
Persze, nem egy i7, de most 4.4-en megy 1.284V-al, 56fok max. amit elérek játék közben 😃
+ Az RX 480 sokat dobott, de nem értem, az R9 280-nak is még szépen kellett volna muzsikálni játékok alatt(leváltottam, mert már a végét járta), de néha úgy éreztem, hogy mintha egy GT 210 lett volna csak.. 😃
Moon_Breaker: Semmi bajod nem lesz az AMD IGP-jétől, jobbak mint az "intel hd graphics", ami köztudottan megjelenítésen kívül semmire sem jó.
Így legalább lesz az intelnek is igp-s játszós hóbelebanca. (Mondjuk inkább vennék az A8-A10 szériából APU-s cuccot, azzal bőven lehet játszogatni.. 😃😉
Ha most tervezed a váltást és Intel vonalon ráadás a keret engedi 1151-es platform.Itt nagyban függ a keret mert 100e körül is lehet 1151-es gépet építeni és akár 500-ért is.
Jelenleg van 2 azonos órajelű és korban megegyező gépem,az egyikben amd processzor van a másikban intel.Az amd processzoros gép több hibája miatt a porfogó funkciót látja el(örökké lefagyott,szenvedett mindennel,röviden egy hulladék).Azt vettem észre,hogy az amd processzoros gépem felett eljárt az idő az inteles gépem amiben dual core processzor van 2,6 Ghz az még a mai napig is viszi például a witcher 3. részét az 1.0.2.-es verzióval akadás mentesen közepes beállításon.
Szeretnék összerakni egy gépet,amiben RX470-es 8GB gaming videókártya lenne 8 giga rammal.
Igazából az érdekelne,hogy ezekből az újabb processzorokból melyiket érdemes megvenni,ami ár/érték arányban jó és vinné a mostani játékokat normálisan.
R5 1600x 2 maggal kevesebb lesz, de sokkal jobban megéri majd játékra.6 mag 12 szál 259 dollárért. 6700k helyet kiváló választás lesz. Majd javul még a zen is új biosszal stb. 3,6 ghz alap és 4 ghz turbo pont mint az r7 1800x esetében. Majd meglàtjuk a teszteket 😃 Bulibol írtam 😆 ilywnek ezek a koxksķ 😆.pálinks kemény volt 😆
Programokban tudja azt mint a csúcs i7...fele annyiért
Év végefele már kinövi a gyerekbetegségeit és jönnek az értelmes BIOS-ok.
[url]https://m.ipon.hu/elemzesek/amd_ryzen_%E2%80%93_feltamadas_v0.9/3106?&rewrited=yes[/url]
Ettől függetlenül az a Ryzen jól elp.csázta a többi procit 😃
[LINK]
[LINK] (Ryzen 1700X egy szálas teljesítmény)
[LINK] (-||- több szálas teljesítmény)
Rosszul tudod, mert nekem ZEN marad 😎
Gépigényre kíváncsi leszek. Kicsi offolás hogy pörögjön az oldal.
AMD Ryzen 7 1800X 8/16 16MB 95W 3.6GHz 4.0GHz 4.0GHz+ Yes $499
AMD Ryzen 7 1700X 8/16 16MB 95W 3.4GHz 3.8GHz 3.8GHz+ Yes $389
AMD Ryzen 7 1700 8/16 16MB 65W 3.0GHz 3.7GHz N/A Yes $319
AMD Ryzen 5 1600X 6/12 16MB 95W 3.3GHz 3.7GHz 3.7GHz+ Yes $259
AMD Ryzen 5 1500 6/12 16MB 65W 3.2GHz 3.5GHz N/A Yes $229
AMD Ryzen 5 1400X 4/8 8MB 65W 3.5GHz 3.9GHz 3.9GHz+ Yes $199
AMD Ryzen 5 1300 4/8 8MB 65W 3.2GHz 3.5GHz N/A Yes $175
AMD Ryzen 3 1200X 4/4 8MB 65W 3.4GHz 3.8GHz 3.8GHz+ Yes $149
AMD Ryzen 3 1100 4/4 8MB 65W 3.2GHz 3.5GHz N/A Yes $129
Forrás! 😃 [LINK]
Viszont, ha lenne egy 4. generációs i3-as gépem, akkor 100%, hogy nem 8350-re váltanék, hanem egy negyedik generációs i5/i7-re, akkor ugyanis nem kellene alaplapot cserélni, ráadásul az i7-el meg jobban is járnál, mint az fx-el.
Egy fx-re váltás, gyakorlatilag teljes platformcserét jelentene. Ha meg már lecseréled a platformot, akkor vagy kivárod az új AMD-ket, vagy egy 6. generációs Inteles alapon építesz fel új gépet most DDR4-es memóriákkal. Az fx egy 2012-es konstrukció, szóval nem mai darab, bár manapság is megállja a helyét, sőt! Viszont ha ma rakok össze gépet, akkor azért nem egy 5-éves technológiába ruháznék be én sem.
Amúgy az amd részéről ez okos lépés volt, tudták mennyit lép előre az intel generációnként. Tudták mi volt a hibája az FX szériának, gyenge szálankénti teljesítmény. Igaz 5 évet kellet várni de remélhetőleg ez már oda bax majd! Már csak abból a szempontból is jó lesz hogy leveri az intel árait! 😃
Én inkább vennék abba a lapba egy i5 4460-at, és már jó is lesz. Ráadásnak olcsóbb mint ha platformot választasz mivel 8350 alá nem jó egy olcsó lap mint Intel alá.
Megeshet még az is, hogy a notebook CPU-k esetén használják majd ez a megoldást.
Jen Ledger: Vagy elteszed szépen a régit, mint én az Nvidia 630-at...
Az IGP-ket én sem értem. Jóval olcsóbban lehetne anélkül adni a processzorokat (kb a fele az IGP a processzor árának). Mondjuk azért valahol érthető az Intel hozzáállása is, hiszen az Intel átlagos 60%-os árrése mellett nagyon nem mindegy, hogy minden a 60%-a a haszon... Az AMD meg csak azzal próbálkozott eddig, hogy piacon maradjon bármi áron, ezért van náluk a saját "felsőházuk"- ban IGP mentes processzor és ~30% os haszonkulcs.
Egyet sajnálok hogy a G4560 miért nem kapott HD 630 IGP-t! 😃 Csak egy HD 610 van benne ami a leggyengébb.
Csak okosan össze kellett válogatni a cuccot. 😃
Persze, nem egy i7, de most 4.4-en megy 1.284V-al, 56fok max. amit elérek játék közben 😃
+ Az RX 480 sokat dobott, de nem értem, az R9 280-nak is még szépen kellett volna muzsikálni játékok alatt(leváltottam, mert már a végét járta), de néha úgy éreztem, hogy mintha egy GT 210 lett volna csak.. 😃
amd -vel és radeonnal is befürödtem régen, azóta soha többet.
Így legalább lesz az intelnek is igp-s játszós hóbelebanca. (Mondjuk inkább vennék az A8-A10 szériából APU-s cuccot, azzal bőven lehet játszogatni.. 😃😉
Szeretnék összerakni egy gépet,amiben RX470-es 8GB gaming videókártya lenne 8 giga rammal.
Igazából az érdekelne,hogy ezekből az újabb processzorokból melyiket érdemes megvenni,ami ár/érték arányban jó és vinné a mostani játékokat normálisan.